מחשבות 2

שהוא לא בטלן.

וטוב מה יהיה איתכם? ניפגשתי עם אחד שמיליונר זה מילה קטנה מאוד עליו ולפי דעתי הוא מניאק אז זרקתי אותו. אך פעם אחת סגרתי עם בחור וכמעט היתארסנו וזה היתבטל כי לא היה לו כסף. וההורים שלו לא נתנו כי לא היתאמתי להם ומה שמנע מהאהבה שלנו להיתממש זה הכסף. ומאז הראש שלי ככה מקובע על כסף

חוסר בכסף מפריע לאהבה?

בחיי נישואים יש לכסף משמעות קריטית בעיות כלכליות מביאות לרוב מקרי הגירושין

אגס 10

New member
ברור

לכסף יש משמעות בכל הלך החיים אבל האהבה לא קשורה לכסף ואסור לה שתיקבע לפי כסף אהבה שנקבעת לפי כסף היא אהבה מזוייפת.

שמעתי פעם משפט הכי הזוי

שיועצת נישואין אמרה לזוג אחד בתוכנית רדיו, אתם לא יכולים להתגרש, לא משתלם לכם. גירושין זה עסק לעשירים..

../images/Emo45.gif הייתי מוסיף משהו על מודעות עצמית,

אבל החלטתי לוותר. וגם על עוד כמה דברים שעומדים לי על קצה הלשון.

סוג ב

New member
אתם כולכם ממש צבועים

(ולא ספציפית אתה) אני אנסה להסביר את מורדת. כי ככה אני גם חושבת. כשאני מתעניינת באיזה בחור, אם אני אדע שהוא עובד בחנות נעליים או ממלצר, אני אפילו לא אגש לפגישה. וכן. כי הוא לא מרוויח מספיק. אם יציעו לי בנאדם עם כסף, אבל בפגישה, מסתבר שהוא מתנהג כמו זבל, אני יגיד לו יפה שלום. אותו דבר לגבי מראה, כמה כסף שיהיה לו וכמה נימוסין וטוב שהוא יפזר, אם אני לא אמשך אליו פיזית, הפגישה תגמר מהר. בתור אמא שמגדלת 2 ילדים לבד ובתור גרושה לאברך שגירב"צ כל תקופת נישואינו, אני יודעת שכסף הוא דבר מאוד חשוב. זה לא אומר שאני או מורדת או כל בחורה כאן שחושבת את זה ואין לה ביצים להודות בזה, נתפשר על מכוער או רשע והעיקר הכסף. ממש לא. בכל אופן, אני בתחילת דרכי בעניין עשיית הכסף ובחור עם ראש על הכתפיים ולא בטלן, תמיד ישאף ליותר ותמיד ירצה שיהיה לו יותר. ותמיד נוכל לעשות את זה ביחד ולגדול ביחד. מיליונרים בגילאים שלנו, או שלא קיימים או שהם מתחתנים עם מיליונריות. אנחנו לא טיפשות. מי שסבלה בעבר או בהווה, מבחינה כספית ומתמזל מזלה וניתנת לה אפשרות של בחירה בפעם השניה, מבטיחה לכולכם כאן, שהיא לא תקח לוזר או אחד מצומצם שלא שואף להגיע לשום מקום. תפסיקו להתייפייף כאן כולכם. כסף חשוב לא פחות מאהבה והוא לא צריך בכלל לבוא על חשבון. אין לזה שום קשר. מה קורה לגבר שיורד מנכסיו? שום דבר. הוא מספיק גבר בשביל להתרומם שוב. וכל אלה כאן שהיו בשידוכים, יודעים שעם הבירורים, גם היו הבירורים של כמה יש וכמה אין. ומישהו מהמעמד הגבוה, לא ישתדך עם מישהו מהמעמד הנמוך. מראש הפגישה תתבטל. אז די לצביעות ולהתייפייפות הנפש שאתם מפזרים כאן בשפע.

רותם 36

New member
סוגי

אף אחד לא חי פה בלה לה לנד ואף אחד לא חושב שאהבה רק מנצחת ואפשר לקיים קשר טוב ואוהב עם בן זוג כשאין כסף לאכול דברים כאלו קיימים אולי רק בהוליווד ובטלנובלות. מסכימה איתך שלגיטימי שלכל אחד יהיה דרישות כשהוא מחפש בן זוג (לא רק כסף ,אצלי לדוגמא חשובה ההשכלה ודברים נוספים ) גם דרישות כלכליות. למי אין ? מצד שני כשהכל מתמקד בעיקר בכסף (וזה מה שהבנתי מההודעות של מורדת ואני מייחסת את זה בעיקר לגילה הצעיר ) זה שטחי בעיני.

סוג ב

New member
זה אותו דבר בדיוק

רק שהגיל שלי לא מאפשר לי סטודנט, אז אני צריכה אותו על מוכן כבר. תאמיני לי, אני עובדת כבר עשר שנים ואני מרוויחה בדיוק כמו שמרוויח אותו אחד עם השכלה. אני לא אמצע את עצמי עם שכיר שמרוויח פחות ממני או עם עצמאי שלא יודע לנהל את העסק שלו.

אגס 10

New member
סוגי ממש הרגזת אותי

קודם כל הקטע האחרון שלך שאת מביאה דוגמא משידוכים,כאילו שידוכים זה דוגמא למשהו? להיפך,הרי זה בדיוק מה שרע בשידוכים. הזיווגים לפי מעמדות והשתייכויות ויכולות כספיות ולא לפי אהבה,אז מזה את מביאה לי ראיה כשאני מדבר על אהבה? ולעצם העניין. אני לא כתבתי שכסף לא אמור להיות שיקול בבחירת בן זוג ואהבה אני כתבתי שזה לא צריך להיות השיקול הראשון. זה ממש לא כמו מראה,כי מראה זה חלק בלתי נפרד ממשיכה שבונה את האהבה. אבל כסף??? למה זה צריך להיות השיקול הראשון??? אם אני חושב שאהבה זה משהו הרבה יותר גדול ורחב מבחירת משהו שיהיה לי כיף איתו בחיים זו צביעות??? את אומרת שכסף חשוב לא פחות מאהבה ואני אמר לך בדיוק להיפך כסף חשוב הרבה פחות מאהבה ! ! ! כסף זה דבר חשוב מאוד,בלי כסף א"א להסתדר בחיים,אבל בגלל זה להשוות זאת לאהבה??? אהבה זה החיים עצמם.אהבה אמיתית חשובה לחיים לא פחות מהאויר לנשימה בחיים. כתבתי מקודם ואחזור על זה שוב גם אם תגידי שוב שזו צביעות, מי שהשיקול הראשון אצלו\ה בחיפוש אהבה הוא האם הפרטנר\ית בעל\ת יכולות כספיות לא מחפש\ת אהבה בכלל הוא\היא מחפשים משהו אחר לגמרי! הם מחפשים התמודדיות קלות בחיים,נקודה. צר לי מאוד אבל נראה לי שיש כאן בלבול גדול בהערכת המושג אהבה אמיתית בין שני בני זוג.

סוג ב

New member
אהבה?

ומתי בדיוק יש אהבה? לא מתאהבים בבנאדם ברגע הראשון. זה רק בסרטים. אחרי שלומדים להכיר מישהו, באה האהבה. אז למה מראש, אני אלך להיפגש או להקשר ללוזר???? שיבוא בנאדם מסודר בראש ובעבודה, או אחד שיש לו מטרות בחיים ולאן הוא רוצה להגיע ואז אהיה מוכנה להקשר ולבדוק אם אני מסוגלת לאהוב אותו. אהבה לא באה בפגישה הראשונה. אתה יודע מה היא אהבה בכלל? אתה מדבר על אהבה אמתית בין בני זוג לפני שהם נפגשו בכלל. קודם צריך לעבור את השלב הראשון. זה כאילו יכירו לי נכה, יגידו לי, אהבה זה העיקר, איזה בנאדם טוב הוא ואיזה חתיך. מה הקשר? מראש, אני לא אפגש עם נכה. אין אהבה עדיין. מה אהבה קשורה כאן????

אגס 10

New member
נא לא להכניס לי מלים בפה...

אני לא דיברתי על אהבה ממבט ראשון אני בכלל לא מאמין בשטות הזו. בטח לא דיברתי על אהבה בין בני זוג לפני שהם נפגשים. דיברתי על שיקולים בבחירת בן זוג לאהבה ואני לא חושב שכסף אמור להיות השיקול הראשון לפי דעתי דבר ראשון יש לבדוק אישיות של בן אדם,התאמה,משיכה,וכו',העניין הכספי חשוב ככל אשר יהיה הוא רק אחרי הנ"ל זה מה שאני אמרתי. ואכן אני חושב שמי שהעניין הכספי אצלו השיקול הראשון לא מבין מה זה אהבה. ותפסיקי להכניס כל הזמן את ההשוואות האלו של נכה או מראה כי זה לא קשור ולא דומה. וכמובן שמיותר לומר שאני ממש לא עצבני עלייך באופן אישי ושהויכוח כאן לא אישי בכלל אלא רק ויכוח ענייני...

סוג ב

New member
למה כולם מפחדים להתווכח איתי?../images/Emo46.gif

מה אתה מתנצל? זכותך לא להסכים איתי. לענייננו: למה משיכה אפשר לבדוק אם יש ולא תנאים כלכליים? זה אותו דבר. גבר יעריך יותר בחורה שחשוב לה שהגבר שלה לא יהיה לוזר. בחורה ללא שאיפות, היא לא חכמה. וגבר שלא עובד קשה לפרנסתו ובלי השכלה ובלי מטרות, ימצא בחורה דומה! ובכלל, זה לא וויכוח שאפשר ליישב בין המינים. משום מה, גברים חיים לפי הסיסמה, שנשים מחזיקות מהם כספומט. מובן למה. אני עובדת קשה, מרוויחה את לחמי טוב טוב וזכותי לדרוש ולבדוק רק גבר שיהיה עובד חרוץ כמוני. לוזר אחד הספיק לי לכל החיים.

אינני מפחד כלל להתווכח עמך

לדעתי נקודת המבט שלך על כל הנושא נובעת בגלל העובדה שאת גרושה ובגלל שחווית נישואין עם בטלן ולוזר, ונקודת המבט שלך היא קיצונית בעליל,. לא הייתי אומר שהיא ילדותית, אבל הייתי בהחלט אומר שהיא הרבה יותר משטחית, אולי אפילו קצת "פרחחית". ,יפי נפש" זה מונח שבכלל לא קשור לסוגיה הזו, ואם את מדברת על מצב אישי, אשתי היא אשרה חרוצה למדי, ומכניסה משכורת סבירה בהחלט. אני מדבר על עיקרון. לדעתי, אשה שפוסלת גבר שרמנטי, מצוין במידותיו, משכיל, טוב לב, עם מראה סביר, רק בגלל שהוא מרוויח 7000 ש"ח - היא אשה שהייתי מרחק ממנה כרחוק מזרח מן המערב. ונקודה נוספת. בטרם האשה תחפש גבר שמרוויח המון כסף עליה לזכור: גברים אמידים נוטים להיות שטחיים כמותן. הם יחפשו "בשר טרי", עור מתוח ואשה יפה עם שדיים עומדים. ברגע שאשתו, אותה "רכש" בכסף רב, תחדל מלמלא את מלוא תאוותו (מהמעגל הראשון), הוא יזנח אותה. תשאלי את אייל גולן, (שעכשיו - בזכות כספו - קנה מישהי חדשה בת 25, שגם היא רצתה אותו בגלל כספו). אגב, זה לגיטימי למרי, שלא תחשבי. זכותך להעלות את הכסף על ראש שמחתך (ואני אפילו יכול הבין אותך שבמצבך את רואה אצת זה כמשהו קריטי). כל אחד הרי בחור מה חשוב לו בחיים. ובנוגע למה ש"סיפורי המעגלים" שלי מזכירים לך, (אינני יודע האם נימת הזלזול שלך נובעת מכף שהבנת את דברי, או בגלל שאולי כלל לא הבנת אותם כהלכה...), זכרי: לא כולם חדלו להאמין כי רצו כסף ולאכול טרף. יש כאלו שעדיין חושבים שערכים הם דבר חשוב ושתאורטית יש דברים חשובים מכסף; הסיבה שהם חדלו להאמין אינה מובעת מדחייתם את הערכים, אלא מדחייתם את הערכים הספציפיים שהדת מנסה למכור. פרחחיות (בוי"ו שרוקה) שדוחה ערכים יכולה להיות גם בתוך המסגרת הדתית, ואין לה דבר עם חילוניות או אניסות.

סוג ב

New member
אתה באמת משתדל שלא להבין את מה שאני כותבת

וזה בסדר. זכותך. אבל אני לא הולכת להסביר לך שוב מה אני חושבת. כמו שכבר כתבתי, אי אפשר ליישב את הוויכוח הזה בין המינים. גברים ממאדים ונשים מנגה. (ממליצה לך לעשות סקר בין הבנות שיכולות לבחור בפעם השניה וגם ראשונה- אבל אלו יהיו רק בנות שראו דבר או שניים בחיים- ואז לחזור אלי. תראה שכל הבנות חושבות ככה. ומי שלא, עובדת על עצמה. כמה בנות אתה מכיר וכמה אני? חוץ מבנות שמאמינות שהכל מהשמיים, כולן חשבו כמוני. ואל תאשים את הסביבה הסובבת אותי, אני מוקפת בכל צבעי וסגנונות האנושות..)

אגס 10

New member
אין כאן שום ויכוח בין מינים

הניסיון לשוות לויכוח הזה ויכוח בין המינים פתאטי לגמרי. אם אני הייתי אומר שנשים חושבות שהכסף חשוב לבחירת בני זוג וגברים חושבים שלא,הייתי מקומם כאן את כל יושבי הפורום,ובצדק. זה ממש לא כך,אני בטוח שיש נשים רבות שחושבות כמוני ויש גברים רבים שחושבים כמוך. שאלתי כבר כמה נשים שהסכימו עם דעתי,אז אין קשר בין הדיעות בויכוח כאן למינים.

pokeret

New member
אני לא חושבת ככה

אולי בתאוריה זה נראה לי הגיוני לחפש אחר בן זוג ולמיין את הקהל הנבחר לפי כסף ומראה חיצוני אבל אלו יהיה נישואי נוחות. איכשהו בסופו של דבר החברים הטובים שלי כולם סטודנטים תפרנים שלא תמיד נראים משהו מיוחד אבל יש להם אופי, חכמה, חוש הומור ומבט רענן על החיים. אבל יתכן שזה בגלל שאיני מחפשת להתחתן.

סוג ב

New member
סטודנטים תפרנים

אבל הם סטודנטים, ואן יש להם אופי, יום אחד הם לא יהיו תפרנים... אני לא נגד לגדול ביחד. אני נגד להכיר שכיר בחנות וכד'...

למעלה