אני שמח שאתה יכול אפילו לנסות
אני שמח שאתה יכול אפילו לנסות להעמיד מודל ולו רק לצורך בדיקה, לרוב הדרוג במודל שלך אני מסכים אבל הייתי רוצה לחזק את המודל שלך בעוד כמה טענות ולכן אצרף אותו פה כמו שהוא רק אוסיף לו הערות, ראשית ההנחה שרואה בתודעה כאחות בכירה או אם לתופעות הפיזיות, מניחה שהמושג תודעה פרושו גם רצון וגם המילה המוזרה הזאת "חיים" החיים לא מתחילים מדרגה מסויימת אלא המהות כולה חייה העולם כולו חיי גם מעבר לקיום כפי שאנחנו מכירים אותו בכל דרגותיו אותו מודל מניח את חוק השכפול כחק הבסיסי היוצר את חוקי הטבע ומאפיין את החיים והוצרותם ובין השאר את שאר חוקי הפיזיקה והכימיה אז הרי לכם מדרג התודעה: תודעה דרגה 0: חלקקי יסוד ומה שמתחת להם. מעט מאוד ידוע. מתוך הכרה בחוק השכפול כחוק הבסיסי אפשר ללמוד בהחלט את מהלך יותר מלא גם מעבר לחלקיקי היסוד על ידי פשוט חקירת סביבת השכפול וחוקיה, 1: חלקיקים: אטומים ומולקולות. מבצעים פעולות. מגיבים כרגיל. מתנועעים להם ביקום. זהו בערך. תודעה דרגה חלקיקים אטומים ומולקולות הן סביבות שנראות לנו אותו הדבר אבל בעצם לכל אטום ולכל מולקולה יש את היחידיות שלה, ואת התרומה שלה לאוסף המודעות המצטבר ממנה, בדיוק כמו שכל אדם שונה האחד מהשני, זה שאנחנו רחוקים ממנה במרחק גישה איסופי כמעט זה לא מבטל את היכולת של היות כל אטום או המולקולה עולם ומלואו מבחינת מודעות ומשמעות, 2: מולקולות מורכבות: חלבונים, דנ"א וכו'. סינתזה, שכפול עצמי, התחלה של אבולוציה דרווניסטית. שינויים כימים יכולים להיגרם לסביבה. תודעה דרגה לקפוץ ממרוכבות של אטום כבר לחלבונים ודנא זו קפיצה כמו כל ההתפחות האבולוציונית שלנו ואכן אותו מדרג טומן בתוכו הרבה תתי מדרגים של רמות התארגנות, זה שאנחנו לא מבינים מה המשמעות דווקא של כל צרוף אטומי או של כל צרוף דווקא של מולקולות כאלה בניגוד לצרוף אחר לא אומר שאין שם יש של משמעויות ורמות סדר, בדיוק כמו שצרוף כזה של אותיות אלף בית מול צרוף אחר יכול להכיל בתוכו גם כן מדרגים שונים של אינפורמציה. 3: מורכבות ביולוגית: במילה אחת "חיים": תאים פרוקריוטים ואווקריוטים, בניית איברים מורכבים (בתוך האורגניזם), ואמצעי קלט/פלט (עיניים וכו'). מה שכבר מוביל לשלב הבא. תודעה דרגה משום מה בחרת להשתמש במילה חיים רק בשלב הזה, לפחות אפשר לומר שבשלב הזה החיים הם כבר מעבר לכל ספק גם לאלה שלא מקבלים את המדרגים, גם לשיטתך יש כאלה שרואים את התחלת הגדרת החיים כבר במולקולות החלבוניות, ובטח ב דנא 4: מיחשוב: המוחות שהתפתחו כדי לנהל בצורה שוטפת את האיברים הם התודעה הזו, כדי לנתח את אותות הקלט, וכדי לפעול במהירות ובצורה הנכונה. תודעה מצד שני אני חושב שמי שינסה בכל שלב שהוא להגדיר חיים ללא תודעה יהיו לו כמה מכשולים שהוא יצטרך להתגבר עליהם, עצם המושג חיים פרושו בחירה, עצם המושג חיים פרושו קבלת החלטות לביצוע 5: תודעה קלאסית: המוח כבר כל כך מורכב שהוא דורש רמת הפשטה נוספת. אנחנו מנהלים את הגוף בצורה שנחשב ממש "מכנית" ביחס לצורה בה סכום הדברים האלה בא לכדי מחשבות ברמה זו. זו הרמה של רגשות מורכבים, פילוסופיה, שפה, תכנון מהלכים בצורה מודעת (כן, בעיה להשתמש באותו השורש אני יודע. הכוונה היא לדבר כזה: "טוב. קודם אני אשרוץ קצת בפורומים, אח"כ אלך לסידורים, ובערב אני אלמד"). תודעה דרגה לגבי השלב הזה אין לנו כמעט מחלוקת מעבר לעובדה אחת שאני רואה בשלב הזה רק דרגת ביניים ואילו אתה רואה אותו כמיצוי המודעות עלי אדמות 6 : האומנם? אפשרויות: פה אני צריך משהו שיסמך על 5. אולי החברה והתרבות האנושיות בעצמן, כל אותם רעיונות, כל אותה תקשורת, אפילו דרך האינטרנט. אולי זה תופס? ואולי זה יתפוס רק כאשר נהיה ממש מחוברים בחוטים האחד לשני. אולי איזו התפתחות נוספת, בינה מלאכותית, אופטימיזציה של הנדסה גנטית שתייצר משהו שהוא בלתי נתפס. וזה כבר ממש "אלוהות". אולי. אי אפשר לדעת. אני הראשון שמודה שאני עדיין באוויר פה, ושאיני יודע (ובלאו הכי עוד לא קיבלתי את המודל של עצמי כשווה משהו, אז זה לא ממש משנה). הרשה לי להחמיא לך על ההבנה בדבר אפשרות קיומו של שלב 6 ועד כמה שזה לא נראה לך שלב שש קיים במציאות גם אם קשה מאד להגיע אליו, קשה כמו שלתא אחד אותי קשה לתפוס את המכלול של האורגניזים, על שלב שש אכן מדברת כל התפיסה של המיסטיקה והדתות, מגדילה לדבר על שלב שש היהדות, וגם היא רק ברמזים, עצם המעמד של הר סיני ואחדות העם מול התממשות האלוהות היא ירידתו של שלב שש לדרגת התבטאות חד פעמים עלי אדמות, עכשיו תבוא ותאמר שאני מטיף לדתיות, ובכן אני לא, לא איכפת לי אם היה מעמד הר סיני או לא רק שהבאתי את זה כמעין מיתוס המתאר מה קורה בשלב שש, זו לא העדות היחידה שלנו לדעת מה קורה בשלב שש, הרבה אנשים חוו תופעות של מודעות גבוהה וחוו חוויות הקשורות לאותו התהוות רוחנית אורגנית אשר אנחנו משמשים לה כתאים בדידים, אני יודע שקשה לקבל את זה אבל אם מנתחים את האפשרות אפשר להגיע אפילו לתוצאות הגיוניות מפתיעות 7 שבע זה כבר שלב שבע שלי שלב שבע המניח את קיומו של שלב שש מספר לנו למשל על ההתקרבות לחוויה של מודעות גלובלית בה הטבע כולו הופך לישות אחת באיזשהו מקום ככל שאתה עולה ברמת המודעות אתה משלב בתוככך מודעויות גם משלבים יותר נמוכים כגון שלב 2 , 1 ואפילו 0 , כשדיברתי איפה שקראת על זה שרמות המודעות מתייחסות האחת אל השניה כאינטגרל ודפרנציאל באתי לומר שככל שאתה עולה ברמת המודעות כך היא נעשת יותר הוליסטית יותר אנטגרלית יותר בעלת טווח פעולה רחב ומכליל, משום מה מנסיון דווקא השכבות התת הכרתיות האינטואיטיביות הן אלה שקשורות אל אותם מימדי מודעות, למרות שההגיון אומר שהן יודעות פחות על המציאות, כנראה שהסיפור הלוגי הברור הוא לא הסיפור היחידי האפשרי אני יודע שאתה רגיל לתקוף אותי על כל דעה החורגת ממה שאתה חושב אבל בכל אופן ניצלתי את פרישת הדרגות שלך כבסיס לדיון