"מחשבות" - מצדיק את המחיר?

ynana1

New member
"מחשבות" - מצדיק את המחיר?

שלום, הנני מעוניין לקנות את חבילת הספרים של "מחשבות" (לשנה א+ב) ונדהמתי מהמחיר : 2000 ש"ח! לדעתכם, כדאי לשהשקיע סכום שכזה? האם זה עד כדי כך מקל ועוזר להבנת החומר?

Avalanch

New member
מאוד עוזר, אבל תצלם ממי שקנה, זה זול משמעותית

במקום 70 שח לספר, צילום עולה כ 30 שח. זה מה שאני עושה כל שנה, תחמנית שכמותי.

T4Free

New member
אז ככה...

קבצי החקיקה מצוינים. הם בעצם הכרחיים. אבל אין טעם לקנות עכשיו קבצי חקיקה לשנה הבאה, כי החקיקה תתעדכן. על סיכומי הפסיקה וספרי הלימוד הדעות חלוקות. בית שמאי אומרים שהם סתם שטחיים וגרועים. בית הלל אומרים שאולי הם טובים, אבל המרצה בקורס שלך שם דגשים במקומות אחרים. למשל, אפשר להוציא מספר הלכות מאותו פס"ד, ולא ברור אם הדגש בספר ואצלך בכיתה נמצא באותו מקום. חמור מזה, החפיפה בין פסקי הדין שבספר לפסקי הדין שילמדו אותך היא ממש לא מלאה. בכל מקרה, סיכומים של פס"ד יהיו לך מסטודנטים ותיקים, אז מה אתה צריך את ספר סיכומי הפסיקה. סיכומי ההרצאות שלך עדיפים על ספר הלימוד, כי הם מכסים בדיוק, אבל בדיוק, את החומר הנדרש. המתרגלים שיבדקו לך עבודה או בחינה ממש לא יתפעלו מתובנה מקורית או מפס"ד מסתורי שהבאת מהספרים - הוא פשוט לא בצ'ק-ליסט (מונח חשוב), ולא תקבל עבורו ניקוד. מסקנה: קנה רק את קבצי החקיקה, ורק כשהצורך מתעורר. קח אבל בחשבון שרבים חושבים אחרת, עובדה שמחשבות חיים יפה מאד.

sacrament

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

RסN

New member
גם על קובצי החקיקה אפשר לוותר

בשיעור, אין כ"כ זמן או צורך להתחיל לדפדף בחוקים. לעבודות וכו' - יש את החוקים במחשב, או במקראה. למבחן - אפשר לקחת מהספריה. באת"א יש בעיה לקחת את הספרים של השנה (הם מוגבלים בזמן ההשאלה, ומעטים במספר) - אבל יש ספרים משנים קודמות בשפע, ובד"כ אין כ"כ הרבה שינויים. בכל מקרה, אפשר לראות בספר החדש (בפינה הימנית העליונה) איזה חוקים חדשים ומעודכנים יש בו שלא היו במהדורה הקודמת, ולהדפיס אותם בנפרד.

אז ככה זה...

מניסיון של 3 שנים עם מחשבות: 1. כמו שאמר T4FREE עדיף לקנות כל שנה, כדי להיות בטוח שאתה קונה את הספר המעודכן. לעיתים משנים את כל החקיקה או שיש תוספת תקנות או שינוי בחלק מהסעיפים, כך שזה לא יהיה נעים אם זה היה לך במבחן... 2. קבצי חקיקה כן כדאי לקנות, הספרים של מחשבות מכילים את כל החקיקה שדרושה בסילבוס, וזה מצוין למבחנים מאד נוח. 3. סיכומי פסקי דין - לא ממליצה. כי יהיו פסקי דין שמלמדים אצל מרצה X אבל לא אצל מרצה Y. אז זה מיותר. אפשר לקנות מקראות שהאונ' (אני מאונ' ת"א) מוכרת עם כל פסקי הדין שמופיעים בסילבוס, לסכם במהלך השנה (או לקחת מאחרים סיכומים..) וזהו. 4. ספרי לימוד- ממליצה לקנות לקורסים שאתם מתקשים או מסובכים מדי. לתלמידי שנה א' זה מאד עוזר בהגשת התרגילים. בשנה ב' ואילך יש יותר מיומנות בכתיבת תרגילים ובחומר. פעם קניתי ספר לימוד לדיני תאגידים ולא השתמשתי בו בכלל במהלך השנה, למרות שהיו לי עבודות. רק במבחן הוא עזר לי. 5. לסיכום: ככה אפשר לחסוך. אין טעם להוציא 2000 ש"ח על ספרים שאולי תשתמשו בהם פעם אחת או בכלל לא. תחכה שבוע שבועיים, תראה עם מה אתה מתמודד, מה אתה צריך, וככה תוכל לחסוך, למשל אם תקנה רק ספר חקיקה או גם ספר לימוד ללא ספר פסקי דין. בהצלחה ג'וי

B L I M P

New member
מניסיון שלי

לא קניתי אף ספר בשנה א'. יש לי פדאור במחשב ואני מסתדרת איתו מצויין. הבעיה היחידה התעוררה במבחן בעונשין ששם הפנו לסעיפי חוק והחומר היה סגור. אני אישית לקחתי אותו מהספריה והחזרתי ישר אחרי המבחן. אני יודעת שגם אישרו לחלוק ספרים. לדעתי לבזבז המון כסף על זה שהשתמשתי בו לבדיקת סעיף אחד זה ממש לא שווה.

tigris12

New member
לדעתי האישית

קובצי החקיקה - הכרחיים בסופו של דבר, זה ספרים מעודכנים ובסופו של דבר צריך להשתמש בהם תמיד, אבל אין טעם לקנות הכל אלא עפ"י הקורסים הרלוונטים. ספרי סיכומי הפסיקה - אישית אני מסתדר בלעדיהם. ספרי לימוד - תלוי בספר הלימוד , חוזים וקניין למשל נחשבים מאוד טובים בעוד שתאגידים למשל לפי דעתי די שטחי

למעלה