מחשבון

vitaly20

New member
מחשבון

שלום חברים אני מתחיל ללמוד הנסדת חשמל בבראודה בסמסטר הקרוב ואני לא יודע איזה מחשבון מדעי לקנות יש לי עדיין את המחשבון מהתיכון fx-82TL זה מספיק? כי הייתי היום בקרביץ ושם המוכרת אמרה לי, אתה הולך ללמוד הנדסה אתה חייב את המחשבון fc100 או fc200 שעולים בין 150 ל-250 ש"ח תעזרו לי בבקשה
 

Shaigut

New member
גם אני

לי יש FX570MS שיודע לעשות מטריצות, אינטגרלים, נגזרות ושאר ירקות.. אבל בעקרון בקורס מתמ' אסור מחשבון ולשאר הקורסים עדיף באמת מחשב שעוזר קצת בכל מיני פונקציות
 

W12X

New member
אם כבר עדיף את ה570

כי הוא מטפל בדברים שמשתמשים איתם בהנדסה ( אינטגרלים מסוימים , נגזרות , מטריצות ווקטורים , והחשוב מכל להנדסת חשמל - מס' מרוכבים ) - ממה שאני יודע הFC100/200 מיועדים יותר לחשבונאות/כלכלה ( יש בהם הרבה פונ' פיננסיות וכו') אבל בכל מקרה , מחשבון רגיל מספיק ( ואם לא אז יש מטלב)
 

Scott Evil

New member
מותר להשתמש שם בדברים כאלה ??

באת"א מותר להשתמש רק בסוג אחד של מחשבון שניתן לקנות במחיר בסובסד בפקולטה. כמובן שאין בו שום אינטגרלים ושום פונקציות. בכל בחינה מצויין בכתב בולט שאין שימוש בשום מחשבון שהוא לא המחשבון שמוכר ע"י הפקולטה.
 
באמת מוזר...

אצלנו בטכניון הסיפור דומה, מותר להתשמש במחשבון ספציפי של CASIO ,דגם 882XS, בעל מחבר מוגבל יחסית פונקציות, על הפעולות הקשורות לאינפי' שהזכרתם אין על מה לדבר אפילו... הדרך הטובה ביותר לדעת היא להתקשר למזכירות הפקולטה שלך ולשאול...
 

Danielovich

New member
כי בבראודה המצב שונה

חבל לי להשמיץ אותם, אבל אני יודע טוב מאוד מה הולך אצלהם בתואר בחשמל ולפי דעתי המצב בזיוני. אם יהיה עניין בפורום אני אפרט, אבל בכל מקרה הקטע עם המחשבונים רק מחזק את דעתי.
 

lag5

New member
יש עניין בפורום...

אני מתחיל ללמוד השנה בבראודה, בא לך לספר לי משהו שאני לא יודע?
 

Danielovich

New member
אוקי אני אנסה

קודם כל הדרישות קבלה ממש נמוכות, דבר היוצר שהרבה אנשים שלא אמורים להיות מהנדסי חשמל מתחילים את המסלול, השיטה של הפקולטה כדי להשאיר באמת את המוכשרים היא קורסים עם ציונים ממש נמוכים(שמעתי על ציונים הזויים). עכשיו לא שהמצב באונברסיטאות שונה, גם שם שנה ראשונה\שנייה מוקדשת לסנן את החלשים, אבל יש הבדלים גדולים בסגל הקורס, הכוונה היא רמת אנשי הסגל שמעבירים את הקורסים. אתה מוזמן להכנס לאתר של בראודה, למחלקה של חשמל ולראות את הקורות חיים של חברי הסגל, 90% הם עולי מחבר העמים שכאשר התואר הראשון שלהם היה בשנת תרפ"ה(לחלק מהם הוא אפילו לא בחשמל). לא שהמצב בטכניון מזהיר יותר, אבל מרגישים את ההבדלים כאשר אצלנו חברי הסגל הם המובילים בעולם בנושאים שהם חוקרים. אני יודע שאני הולך לעבוד בערך 35-40 שנה מהחיים שלי, אבל הזמן שבו אני עושה תואר הוא קצר הרבה יותר, לכן חשוב ש ב4 שנים הללו(בהנחה שלא עושים תואר שני) תחשף לכמה שיותר תחומים בחשמל, ותקבל כמה שיותר כלים, גם אם זה הפן התאורטי יותר,לאן אני חותר? בבראודה שמים פחות דגש על התאוריה ויותר על עבודה כמו של תוכי(יצא לי לתת שיעורים פרטיים לחבר'ה שלומדים שם) יש פחות יצירתיות(דבר המתבטא למשל במחשבונים שמותר לכם). יש 16 נקודות של סטאז' שאולי זה מבורך, כי מקבלים נסיון, אבל כשאני חושב על 16 נקודות פחות של קורסים, יוצא שבתור מהנדסים יש לכם פחות כלים. כמובן שאני לא מדבר על חברה שמגלים שהם חזקים ורוצים לקחת קורסים מתקדמים בסוף התואר הראשון ולא יכולים. אתה לא צריך לדאוג בקשר לעבודה, כי אחת כזו תהיה לך גם אם תהיה בוגר של בראודה, ואחרי כמה שנים של עבודה מקצועית מה שיקבע כבר זה איך אתה בתור בן אדם ומה היכולות שלך, אבל לפי דעתי הטכניון נותן לך יותר חופש להתעמק בנושאים, דבר שנותן בסופו של דבר מהנדסים מוכשרים יותר. מקווה שלא יצאתי פלצן, אני באמת לא כזה. ניסיתי לתת את דעתי האובייקטיבית ממה שאני ראיתי.
 
למעלה