אוקי אני אנסה
קודם כל הדרישות קבלה ממש נמוכות, דבר היוצר שהרבה אנשים שלא אמורים להיות מהנדסי חשמל מתחילים את המסלול, השיטה של הפקולטה כדי להשאיר באמת את המוכשרים היא קורסים עם ציונים ממש נמוכים(שמעתי על ציונים הזויים). עכשיו לא שהמצב באונברסיטאות שונה, גם שם שנה ראשונה\שנייה מוקדשת לסנן את החלשים, אבל יש הבדלים גדולים בסגל הקורס, הכוונה היא רמת אנשי הסגל שמעבירים את הקורסים. אתה מוזמן להכנס לאתר של בראודה, למחלקה של חשמל ולראות את הקורות חיים של חברי הסגל, 90% הם עולי מחבר העמים שכאשר התואר הראשון שלהם היה בשנת תרפ"ה(לחלק מהם הוא אפילו לא בחשמל). לא שהמצב בטכניון מזהיר יותר, אבל מרגישים את ההבדלים כאשר אצלנו חברי הסגל הם המובילים בעולם בנושאים שהם חוקרים. אני יודע שאני הולך לעבוד בערך 35-40 שנה מהחיים שלי, אבל הזמן שבו אני עושה תואר הוא קצר הרבה יותר, לכן חשוב ש ב4 שנים הללו(בהנחה שלא עושים תואר שני) תחשף לכמה שיותר תחומים בחשמל, ותקבל כמה שיותר כלים, גם אם זה הפן התאורטי יותר,לאן אני חותר? בבראודה שמים פחות דגש על התאוריה ויותר על עבודה כמו של תוכי(יצא לי לתת שיעורים פרטיים לחבר'ה שלומדים שם) יש פחות יצירתיות(דבר המתבטא למשל במחשבונים שמותר לכם). יש 16 נקודות של סטאז' שאולי זה מבורך, כי מקבלים נסיון, אבל כשאני חושב על 16 נקודות פחות של קורסים, יוצא שבתור מהנדסים יש לכם פחות כלים. כמובן שאני לא מדבר על חברה שמגלים שהם חזקים ורוצים לקחת קורסים מתקדמים בסוף התואר הראשון ולא יכולים. אתה לא צריך לדאוג בקשר לעבודה, כי אחת כזו תהיה לך גם אם תהיה בוגר של בראודה, ואחרי כמה שנים של עבודה מקצועית מה שיקבע כבר זה איך אתה בתור בן אדם ומה היכולות שלך, אבל לפי דעתי הטכניון נותן לך יותר חופש להתעמק בנושאים, דבר שנותן בסופו של דבר מהנדסים מוכשרים יותר. מקווה שלא יצאתי פלצן, אני באמת לא כזה. ניסיתי לתת את דעתי האובייקטיבית ממה שאני ראיתי.