מחקר גיקיות

Nihau

New member
אז אתה מגדיר פלג באוכלוסיה כ"גיקים"

בין אם הם מגדירים כך את עצמם או לא? אתה מדבר כאן על פלג באוכלוסיה שאתה משום מה גאה להשתייך עליו אבל לא סגור על מה הפלג הזה בעצם מכיל ובכל זאת מכריז שיש תרבות שלמה שלו שמורכבת מאנשים שמצויים בהמון תרבויות שיש להן הגדרה עצמית ברורה. מממ. זה די מזכיר לי את הנטייה לכנות כל חברה שחומת עור הנוטה לביגוד מינימלי בתנאי מזג אוויר חמים ולחים כ"ברברים". דרך אגב אני לא רואה "ברברי" ככינוי גנאי- אחרי הכל אאל"ט רובינו ברבריים כיוון שברברי הוא זה שאינו יודע לטינית. עד היום פגשתי אולי עשרה אנשים שיודעים לטינית שוטפת... לגבי הטעויות- זה לא ניטפוק- זו פשוט בעית ההבנה שסבלתי ממנה כיוון שהשעה מאוחרת. ת'יודע, השעה מאוחרת גם אצלי בשעון הביולוגי, לא רק אצלך. בדרך כלל האינטואיציה שלי מתקנת את השגיאות הללו אוטומטית. "אבל לא קראת את המחקר ואת הנחות היסוד, אלא רק את בקשתו של גבי"- אכן, מכונת הזמן שלי התקללקלה ולכן אין ביכולתי לטייל קדימה בזמן לאחרי שהוא פרסם את המחקר שלו ולקרוא אותו. הטכנאי תקוע בשנת 2009, מתקן לאני העתידי את המכונת הזמן שוב. בעיות של סמיכות טמפורלית וכו'. ת'יודע. כלומר- אני קראתי את הבקשה שלו לנחקרים מסוג מאוד ספציפי. מצאתי אותה כמצביעה על הנחות יסוד מוטות (biased). בבניית מחקר נכונה אתה קודם שואל את שאלת המחקר ואז מחפש נחקרים שתיחקורם יאפשר לך לענות על שאלת המחקר. למשל: שאלה- האם אור שמש עוזר לנביטה? ניסוי- ניקח זרעים שנובטים על פני הקרקע וננביט אותם בתנאי אור ותנאי חושך כאשר כל שאר התנאים שווים כמידת יכולתינו לספק אותם. אתה לא בא ומודד את היקף הזרע כי זה לא חשוב לשאלה שלך שעליה אתה מנסה לתת תשובה. אתה בודק את מה שיענה לך על השאלה ועדיף כמה שיותר מובהק- כלומר עדיף כמה שיותר מצומצם לקבוצה המתאימה ביותר למדידת הפרמטר הנבדק. זה עיקרון מחקרי גלובלי. פרט אולי לcase studies שהם מקרים מיוחדים שנבדקים כל אחד לגופו הוא ולעומק הגדול ביותר האפשרי. בדרך כלל בגלל מיעוט במועמדים למחקר או מחקרים על תופעות ייחודיות אישיות לאורך זמן רב- כמו השפעת הקראת ספרים לילדים בגיל הרך על מהירות קליטת השפה בין השנים 2 ל6 בחייהם- מחקר בו סביר שהאם החוקרת תבצע על הצאצא הטרי שלה כי דרושה השגחה מסביב לשעון במהלך 4 שנים רצופות על אותו ילד. אף אחד לא הבטיח אושר אבל כבר ראינו תוצאות שליליות מאוד ממחקרים מוטים בשחקני תפקידים- תוצאה שלילית מפורסמת היא תגובת צה"ל לנושא. אם אתה רוצה לראות תוצאות שליליות של מחקר התנהגותי על בני אדם רק תסתכל על מה שפרויד אמר. כיום ידוע שהתיאוריות שלו שגויות אבל אללי הנזק, הנזק! אני לא רוצה לראות כאן עוד מחקר על שחקני תפיקידם שבא כמו התקשורת לחזק מגמה שלילית חברתית. הספיק לי הסיקור השנתי של כנס אייקון- כל שנה הטלוויזיה באה וכל שנה הם מחפשים רק את ה"פריקים" כמו שהם קוראים לבאי הכנס היותר אקצנטריים ומפרסמים רק את מה שמחזק את התדמית השלילית של באי הכנס- תוך צינזור בוטה של כל מה שמנוגד לסטיגמה. כמו שציין בציניות המטאטרון בדוגמה- מה שלא רואים בטלוויזיה לא קיים. אני עוד לא שמעתי על מחקר בשחקני תפקידים שבא מזווית פנימית ולא מזווית של "יש סטיגמה, בואו נבדוק את מערכת היחסים בין הסטיגמה לבין תחביב מ"ת" - זווית שמניחה שיש קשר ביניהם. בדיוק כמו שהשאלה "האם אי פעם רצית לשרוף חתולים ולסגוד לשטן לאחר משחק תפקידים" מניחה שיש קשר בין שני הפעילויות. בינתיים כל מי שבא לחקור כאן את המ"ת על זוויותיו השונות לא ניסה לשחק רצוף משחק עומק במשך 10 פגישות ומעלה. מסקנות שגויות עוזרות לקדם דברים רק אם יש 10 מחקרים עוקבים שמפריכים אותם. עדיף בהרבה להביא מחקר עם מסקנות נכונות וש10 מחקרים אחרים ינסו להפריך אותן ולא יצליחו- אז יהיו לך 11 מחקרים שמצביעים על מסקנות נכונות. לגבי קפיצה למסקנות- אני "מביעה את דעתי" בנושא. אין לי כוח לקפיצה בשעות כאילה, אתה מוזמן לקפוץ כאוות נפשך אם זה עושה לך טוב.

JuffoWup

New member
אני חושב שאת קצת מגזימה

זה יכול להיות לא לרוחך, אבל אין סיבה להשתלח בו ככה; אני יוצא מהנחה, בהסתמך לדבריו של ננסק (חבר ותיק בפורום) שהמחקר הזה אינו מוטה לרעת הקהילה של שחקני התפקידים- אפילו מסתמן שהחוקר מוטה לכיוון הקהילה.

Nihau

New member
אני אשמח לשמוע את דעתו של החוקר

ודעתך מבוססת על ההודעה של ננסק, לא? ננסק סיפר על החוויה החיובית שעבר. יופי. זה לא אומר לי הרבה על המחקר עצמו, רק על אישיותו החיובית של החוקר.

Super Monkey

New member
כמה הסתייגויות קלות

ראשית, החוקר הציג את עצמו בתור שחקן "מו"ד נלהב" (בהודעה הראשונה) אז הוא בא מתוך העולם של משחקי תפקידים ולא בתור גורם חיצוני שמנסה לשפוט. דבר שני מטרת המחקר שלו הוא חנונים ולא משחקי תפקידים, הוא פשוט הניח (ולדעתי, די בצדק) שהוא יוכל למצוא כאן חנונים בשביל המחקר. בתור מישהו שלומד בטכניון ומוקף ב"סטיב ארקלים" אני חייב לציין שהמאפיין הראשון של החנון הרציני הוא - שהוא לא יודע שהוא חנון. החנון הממוצע בא עם מנת משכל גבוהה בהרבה משל האדם הפשוט, כל דבר שהוא עושה נובע מהפרדה בין עיקר ותפל, 0 ו-1. לדוגמה, אחד הסטריאוטיפים המשויכים לקבוצת החנונים היא חוסר היכולת להתאים בגדים בהתאם לצו האופנה. בעוד הבחורה הממוצעת תלך לבילוי עם נעלי עקב אופנתית - החנונית תגדיר את נעלי העקב כ"לא נוחות" ולכן תלך עם נעלי ספורט כי זה פשוט נוח, היא לא תבין מדוע היא אמורה לצאת לבילוי עם נעלי עקב. בצורה זו יש הרבה דוגמאות למאפייני התנהגות שגורמים לנו בתת מודע להסתכל על בן אדם ברחוב ופשוט להגדיר אותו כחנון. כמו במלכוד 22 המפורסם בו - משוגע אינו מודע לעובדה שהוא משוגע, ואם תשאלו ערס שעובר ברחוב ברוב המקרים הוא לא יעיד על העצמו שהוא ערס, או כמו שכל האסירים בבתי הכלא חפים מפשע, אני יכול רק להניח שאם כך אין לנו הזכות לשלול את העובדה שאנו שייכים לקבוצה בעלת מאפיינים שלילים. כי הרי אם אנו מודעים לעובדה שאנחנו עושים משהו שמקובל כגורם שלילי הרי שבמסגרת האינסטינקט של האדם להשתפר ננסה לנטרל גורם זה על מנת שמכלול התכונות שלנו תהיינה חיוביות. אם כך לאלו ביננו שמחפשים את ההגדרה של מהו "חנון" מן הרצוי שייצמדו לאותם סטריאוטיפים חברתיים המגדירים קבוצה זו. מיותר לציין שקשה לשים את האצבע על הגדרה מדעית מדוייקת מכיוון שהגדרת החנוניות משתנה בהתאם לתקופה בה אנו חיים, בדיוק כמו שאי אפשר להגדיר "יופי". יופי הוא עניין אינדיבידואלי של טעם וריח והוא משתנה מתקופה לתקופה (בתקופת הרנסאנס נשים מלאות נחשבו ליפות בעוד היום מעדיפים גזרה דקיקה, למשל). מסיבה זו אני טוען שאין לנו דרך לתאר חנון, אבל אני בטוח שכשנראה אחד - נדע גם להצביע עליו בהקבלה לדוגמה שקשה לתאר בחורה יפה אבל תמיד נדע לזהות אם מישהי יפה או לא. כאן אנחנו נכנסים למעשה לבעיה, כי החוקר הנ"ל מחפש אנשים שמגדירים עצמם כחנונים. אולם אלו ביננו המודעים לכך שהם חנונים כבר עברו חלק מהדרך כדי לשנות ממצב זה מכיוון שיש להם מושג אלו תכונות ספציפיות מגדירות אותם כחנונים וברוב המקרים הם נוקטים בצעדים על מנת לצאת ממצב זה. כאן אנחנו חוזרים שוב למלכוד 22 - אם אני יודע שאני חנון, האם אני חנון? ולכן אלו ביננו שיכולים לעזור במחקר הם אותה קבוצת מיעוט שאומרת: כן, אני חנון, אני אוהב להיפגש במרתף אפלולי ולחשוב שאני חצי אורק עם גרזן דו ידני, אני מעדיף לשחק בWorld of Warcrft ביום שישי במקום לצאת למועדון, בבלוקבאסטר אני מעדיף את THE EMPIRE STRIKES BACK על פני הסרט החדש של וין דיזל, אני מעדיף להסתובב עם מכנס טרנניג במקום עם ג'ינס מעצבים כי זה נוח לי, וגאה בזה! ואתם יודעים מה? לא משנה כמה הגדרות ונימוקים אקדמאיים תביאו כדי להפריך את טענותיי, בסוף היום - חנון זה חנון (לטוב ולרע... הה)

Nihau

New member
?is there a geek in the room

אם אתה מגדיר עצמך כחנון וטוב לך עם זה שיבושם לך. אני אופתע לשמוע כאן עוד מישהו* מגדיר עצמו כחנון ומסכים לעבור את הראיון הזה. מתוך יומרנות טהורה אטען שאני מכירה את הנפשות הפועלות כאן בפורום ואני בספק רב אם מישהו ישתתף במחקר בגלל ההודעה הזו כאן. לפיכך הצעתי לחוקר עוד בהתחלה להמשיך הלאה. אין לנו כאן חנונים בשבילו. ננסק הגיע אל החוקר מכיוון אחר אם הבנתי נכון. אפשרי לפרסם מודעה על לוחות בבתי ספר תיכוניים ובכניסה להרצאות לתואר ראשון באוניברסיטאות. * שאיננו ננסק שכאמור כבר זכה להשתתף והכריז על עצמו בגאווה לא ברורה (לי) שהוא חנון. נ.ב אם למישהו כאן יש את התחושה שנמאס לי מאנשים שמגיעים לפורום הזה לא כדי להשתתף בו אלא כמקור לגיוס שפני ניסיון, המישהו הזה צודק. --------------------------------------------------------------------- לגבי סגנון סרטים, תחביבים מועדפים לשעות הפנאי, סגנון לבוש, ומנת משכל- אני בספק אם יש קשר ישיר הדוק ביניהם לבין עצמם או בינם לבין מושג החנוניות. אנשי משחקי תפקידים הם בדרך כלל אנשים ייחודיים, אינדיבידואלים בנפשם ואין שום מכנה משותף אחד שמגדיר אותם פרט לתחביב אחד משותף- משחקי תפקידים. וזהו. את דעתי האישית לגבי הגדרות עצמיות אשמור לעצמי. מי שבוער לו בדמו לדעת מוזמן למפגש הפורום הקרוב. אני אבוא. אולי גם הקוקרי.

JuffoWup

New member
יותר מבהזדמנות אחת הגדרתי את עצמי

כחנון, אני לא מתבייש במה שאני ובכל מה שעשיתי. אני משחק מ"ת, אוהב אנימציה יפנית, חבר במועדון הדיבייטינג, מאוהב במשחקי תפקידים, הצלצולים שלי בפלאפון הם רובוטריקים וחבובות (חדש!), אני עוטה משקפיים לאפי, משתמש במילים כמו "עוטה", אוהב אוטומקונים (ואני לא מתבייש להגיד את זה
), מתלבש זוועה רוב הזמן (אלא אם כן חברה שלי מלבישה אותי), ועוד היד נטויה. מאידך, אני לא מאמין שזה מגביל אותי, אני אוהב חדר כושר (למרות שלא ראיתי אותו חודש וקצת), יש לי די והותר חברים (חלקם חנונים יותר, חלקם חנונים פחות), יש לי חברה מדהימה ויפה (שאני איתה כבר למעלה מ-5 שנים), אני קצין לשעבר ושירתתי בין השאר בשטחים, אני ידוע כמי שמאיים ומשתמש באלימות כשהוא מרגיש שחברים שלו מאוימים (בעיקר בנות, מעין שוביניזם שתבוע בי מסדרות טלויזיה ישנות- אני יודע שאתן יכולות להגן על עצמכן, אבל אני לא יכול לעצור את עצמי כשאני רואה מישהי זקוקה לעזרה- עד כה זה היה בעוכרי אם יותר לי לציין), אני מדבר ערסית שוטף (גדלתי באשקלון), אני מורה בבי"ס של ילדים שמוגדרים בעייתים- ואני שמח להגיד שהם די אוהבים אותי (ילד אחד כמעט חטף מכות מהתלמידים שלי כי הפריע לי- הם ממש "משמרות מהפכה" קטנים) וכלל יש לי הרבה מאפיינים שלא מגדירים חנון. אני מגוון של דברים; חנון זה רק אחד ההגדרות ואני לא מתבייש בזה. וואו, זה היה אוטינג עצמי מטורף. לסיכום, ניהאו, אני מקווה שתפסיקי להתרגז מאנשים אחרים שמנסים להגדיר אותך, בסך הכל מה שחשוב זה איך (ומה) שאת מגדירה את עצמך.

Nihau

New member
שינוי של תו אחד בשיר יוצר שיר חדש

אני אתווכח עם ההגדרה העצמית שלך. אתה רוצה לראות את עצמך כ"בין היתר גם חנון"- זו זכותך. מה שמרגיז אותי זה ההנחות שאנשים עושים לגבי בלי לברר מולי אם הן נכונות קודם לכן. זה גורם לי לחייך תוך כדי עיקול קל באצבעות ומיקוד המבט קצת מתחת לסנטר if you get my drift

JuffoWup

New member
את לא יכולה לשלוט במה שאחרים חושבים

עליך, יותר מכך- ככל הנוגע לסטריאוטיפים מחקרים מראים שגם הם לא יכולים לשלוט. אם מה שאנשים שאת לא מכירה ואין להם השלכות כלפיך (לפחות לא משמעותיות) חושבים עליך מפריע לך; זה בעיה שונה. ובקשר לעניין עם האצבעות: די תפסיקי, אין צורך לדבר על עיקול אצבעות ואיומים, במיוחד לא בפורום וירטואלי- שלא לדבר על כך שאני לא מאמין שתתקפי מישהו בחיים האמיתיים שכל פישעו היה להשיג עליך השגות מוטעות; במיוחד לא במטרה להרוג. אני מכיר מעט אנשים שהיו מסוגלים לעשות את זה בהתחשב בתוצאות.

Nihau

New member
ארר.. אני לא דיברתי על האצבעות שלך.

אני דיברתי על שלי... ולא בכיוון של לשבור אותן, בכיוון ההפוך... אני דיברתי על תופעה חוויתית אישית, לא על איום ווירטואלי- מה הטעם? כמו שטוען החתול המחייך בחתימה שלי. באופן כללי אני מעדיפה לא לאיים. להבטיח ולקיים עובד הרבה יותר טוב. אין לי שליטה על השטויות שאנשים רואים לנכון *לחשוב* עלי בלי לאמת מולי את נכונות העיניין אבל כאשר הם מחליטים *לפעול* על סמך ההנחות השגויות הללו ולעשות לי בכך עוול אז יש להם בעיה. לגבי אמונה שלך- זה בינך לבין עצמך. לא אני אשנה *אמונה* בליבו של אדם. במיוחד כשהיא משחקת לטובתי.

JuffoWup

New member
הבנתי, את מהמקיימים;

אני מתפלא שיש כל כך הרבה שעות שמאפשרות שימוש במחשב בכלא
אבל בנימה רצינית יותר, אף פעם לא אהבתי אנשים שעושים סימנים עם הידיים, בגלל זה לא שיחקתי בייסבול (על מי אני עובד, אני גם לא משחק כדורגל והשימוש היחיד בידיים שם הוא לכיוון השופט), בכל אופן Let's keep this civilzed, shall we?

Nihau

New member
החוכמה ידידי היא מתי לא להבטיח

על אותו משקל של החוכמה בנשיאת חרב היא מתי לא לשלוף אותה. אז אתה לא מבטיח דברים נמהרים. אז אתה שוקל ומודע להשלכות. אז אתה בודק את האפשרויות האחרות ואת ההשלכות שלהן על חייך. בדרך כלל אתה מצליח לעשות את הדבר הנכון. עוד לא הורדתי לאף אחד את הראש בטעות.

ננסק

New member
לא חנון, גיק

וכמו שהבהרתי, האבחנה ביניהם חשובה. חנון זאת סטגימה חברתית שלילית באופיה, שהסביבה מעניקה. גיק זה הגדרה עצמית, וכמו כן השתייכות לתת-תרבות *לגיטימית*.

ננסק

New member
והנה אני נותן לך הגדרה חדשה

כפי שכתבתי מקודם-מקודם, את כנראה לא מכירה את המונח גיק. בארה"ב הוא כבר מזמן תפס מיקום חברתי שונה ממה שאת ואני קוראים לו "חנון", ובארץ הכינוי הזה אומץ על ידי אנשים רבים מקהילת המד"ב, אני ביניהם. גיק הוא תרגום של חנון, כמו שניגר הוא תרגום של כושי. אחד מהם הוא כינוי מעליב גם בעיני העולב וגם בעיני הנעלב, ומשמעו מעמד חברתי נמוך. השני הוא הגדרה עצמית שאפילו מעלה את הבטחון העצמי. ניגר הוא כינוי *חיובי* בימינו. לא בעיני כולם, אבל בעיני מספיק. כמו גיק.

Nihau

New member
מכיר את סיפור הקרמבו?

בעבר קראו למעדן החורפי הזה (באירופה) niger's kiss כיום אסור לקרוא למעדן הזה בשם הזה ומותר להשתמש רק בשם chocolate kiss והרי לך תיקון של עוול מעליב בין יבשתי. זה שמונח כלשהו תופס בארה"ב לא הופך אותו לחיובי כאן בישראל גם אם חלק מאוכלוסית חובבי המד"ב משתמשים בו. כושי וניגר הם עדיין כינויים מעליבים, מאוד. מה גם שבעברית הוא מצמצם יבשת שלמה וצבע עור נפוץ למדי לארץ שממזמן כבר לא קיימת על המפה- כוש. אם אתה לא רואה את זה ככה זו זכותך. תכיר בכך שהתפיסה שלך את העיניין איננה רחבת תפוצה כפי שחשבת.

ננסק

New member
אני מכיר בכך

אמרתי את זה בהודעה הראשונה שלי בערך. לא חשבתי אחרת אף פעם. בהתחשב בכך שזה כזה מונח מוצלח, אולי כדאי להתחיל להשתמש בו יותר.

לא בטוח

גיק, אם לתרגם אותו מאנגליזית, הוא "מפלצתון". בעוד שחנון יכול להיות מישהו שמתעסק בתחומים בעלי הילה אינטלקטואלית (קריאת ספרים, נגינה בכינור, וכן, אפילו משחקי תפקידים), הגיק הוא סתם ביזארי. גיקים הם אנשים כמו לירון הקטן ושה"מ השושנים - בשלב כזה או אחר הם נחשבו למגניבים, אבל אנחנו מדברים כאן על טיפוסים שאהבו לעשות דברים דוחים כדי למשוך תשומת-לב, ואני מדבר על דברים ברמה של להתאמן על ביצוע אוטו-פלאטיו, בעילת דובי צעצוע, התפרעויות באוטובוס והשתנה על מכוניות חונות. זה לא חנוני, זה גיקי. ובכנות, אני לא אוהב את ההכללה של התחביב שלי כGeekDom - במשחקי תפקידים יש הרבה יותר מאשר איזה מחוצ'קן עם ערכת-לסת שמדמיין שהוא אלפית חטובה. מאוד נחמד להתמקד בביזאר, ואני בטוח שסיפורים על לירון הקטן ושה"מ השושנים ישעשעו אתכם יותר מדיווחים על אנשים נורמטיביים לחלוטין שיצא לי לשחק איתם פה ושם (ביניהם בחור שהיה כדורגלן במקצועו, אגב - אפילו הייתה מדבקה שלו באחד מאלבומי הכדורגל!). אבל, כמו שהזירה הדוחה והתחפושות המפגרות שתמיד מצלמים באייקון אינם מאפיינים ומייצגים משחקי תפקידים ושחקני תפקידים, כך גם לא הביזאר. והתנהגויות ביזאריות הם משהו שאולי אפשר ללעוג לו ולהשתעשע על חשבונו, אבל בהחלט לא לעודד. כך גם לגבי הצגה, תפיסה והבנייה של התחביב כעיסוק פנאי של כל מיני מוזרים וסוטים. זה התחביב של כולנו, לא רק של הגיקים המחורבנים.

רק כדי לתת רקע- ההגדרות של Geek

וNerd ממילון וובסטר האנגלי: Main Entry: geek Pronunciation: 'gEk Function: noun Etymology: probably from English dialect geek, geck fool, from Low German geck, from Middle Low German 1 : a carnival performer often billed as a wild man whose act usually includes biting the head off a live chicken or snake 2 : a person often of an intellectual bent who is disapproved of Main Entry: nerd Pronunciation: 'n&rd Function: noun Etymology: perhaps from nerd, a creature in the children's book If I Ran the Zoo (1950) by Dr. Seuss (Theodor Geisel) : an unstylish, unattractive, or socially inept person; especially : one slavishly devoted to intellectual or academic pursuits

למעלה