מחקר גיקיות

Nihau

New member
נאה דורש, נאה מקיים

עד כה כל מי שבא לכאן לפורום בבקשה לעזרה במחקר זה או אחר לא טרח לחזור ולהביא את התוצאות של המחקר והותיר, אותי לפחות, עם ההרגשה של "באתי, דגתי את שפני הניסיון שלי ואין לי מחוייבות כלפיהם". אני אחכה לשמוע את תוצאות מחקרך, בין אם הן ארוכות כאורך הגלות או ארוכות כאורך פיסקה בודדת. כל החוקרים שהיו כאן לפניך עזרו ביחד ליצור את הגישה השלילית אותה הרגשת. יש לך הזדמנות להקל על חיי החורים הבאים, או לפחות לזכות במחילה פרטית. לזכותך יאמר שלפחות היית מנומס.

Nihau

New member
הצעות למחקר התנהגותי במ"ת

אני הייתי רוצה לשמוע על מחקר המבוצע ע"י מישהו, עדיף מחברי הפורום, שכבר שנים משחק וחווה בעצמו מ"ת אמיתי. נואי מחקר מעניינים: "התהוות סגנונות משחק במשחקי תפקידים" "השפעת סגנון משחק על התפתחות קווי עלילה" "מעמד המנצקין לאורך עשרים השנים האחרונות" הצעתי 3 עכשיו תורכם.

הדבר הכי עצוב

זה שאדם מבוגר שלדבריו הוא נשוי ומסטרנט, עדיין תקוע בקריטריונים שתקפים במקרה הטוב לגילאי החטיבה-תיכון-צבא. בהתאם לקריטריונים הללו, כולנו נורא מגניבים - אנחנו יודעים לנהוג, מותר לנו לקנות אלכוהול, ויש לנו חיי מין.

0Pandemonium0

New member
דבר בשם עצמך...

לא כולנו יודעים לנהוג, לא לכולנו מותר לקנות אלכוהול, ולא לכולנו יש חיי מין. שיט, אני חנון
וברצינות, אני לא מבין על מה הריבים פה. הבן-אדם סך-הכל מחפש מרואיינים שמגדירים את עצמם כ"גיקים", או הוגדרו ככה, כדי לבדוק ולבחון אותם מנקודת מבט פסיכולוגית. ואמנם הוא איחר בתגובות שלו, אבל אני חושב שהן מסבירות הכל.

Super Monkey

New member
כן, אבל אתה מפספס את כל הכיף

אז מה אם הוא רק שאל שאלה תמימה שהוא מחפש כמה אנשים שיעזרו לו... כל הכיף בפורום הזה זה לראות איך מישהו שואל משהו לכאורה תמים ואז כולם מתנפלים עליו. תראה את SERPENT AXIS המסכן שרק חיפש כמה חבר'ה לשחק איתם V:TM וחטף אשכול לפרצוף של 100 ומשהו תגובות. זה כל הכיף בפורומים! ובהזדמנות זו תודה מיוחדת לניהאו שהחיים היו הרבה פחות מעניינים בלעדיה

קונקה

New member
תגובת החוקר

אהלן לכולם הגעתי (באיחור קל אתם יודעים עבודה, 'נולד לרקוד'..) אני מופתע מכמות השיח שהספיקה להתנהל כאן.אני אומר כמה מילים על המחקר כי אני רואה שזה מה שהכי העסיק אותכם. קודם כל זו לא עבודת דוקטורט אלא תיזה (אבל אני בהחלט שוקל המשך). המחקר עצמו הוא מחקר איכותני- נרטיבי בפסיכולוגיה שזה תחום חדש יחסית. הרעיון איננו להגדיר בדיוק מהם חנונים או גיקים כי למעשה ההנחה היא שגיקיות עצמה איננה 'מהות' אלא אוסף דימויים שעליהם נוכל להסכים פחות או יותר: ממשקפיים אינטליגנציה גבוהה דרך מחשבים וכלה בקושי להתחיל עם בחורות. מה שכן מעניין זה שני דברים: האחד לבדוק כיצד הדימויים הללו שקיימים בתרבות משפיעים על הפרט, איך הוא נותן משמעות למה שקורה בחייו? מדוע לדעתו הוא גיק האם זה טוב ואם לא, האם צריך לשנות את זה. התשובות מגוונות אבל לא אינסופיות.

קונקה

New member
תגובה לניהו הגיקית הכעוסה

ניהו, נראה לי שהרגזתי אותך מאוד. יש לי כמה דברים לומר לך. ראשית, אני איני עושה מחקר על גיקיות או גיקים, המחקר שלי עוסק בבני אדם שאחד מהדברים שקרו להם בחיים זה שדבק בהם הדימוי הזה, ומסקרן אותי לראות איך מתמודדים עם זה.רוב הנבדקים שלי לא שייכים לקהילות הגיקיות ופשוט מרגישים חנונים וכיוב בגלל איך שהתייחסו להם בבית ספר. שנית, זה שאני לא מזמין נשים זה לא כי נשים פחות גיקיות בעיני או פחות טובות בעיני (להפך אני מעריך נשים מאוד) אלא מאילוצים מחקריים(המדריכה שלי לחצה עלי לבחור במגדר אחד). בראיונות שלי אינני מתייחס למרואיינים כשפני נסיונות להיפך: אני בא ללמוד מסיפור חייו של המרואיין שלי, אני מקשיב לו ומאמץ ראייה אמפטית לסיפור חייו מתוך כבוד לכל אדם בכלל ומתוך הפינה החמה שיש בליבי לגיקים וגם מתוך זה שכל המרואיינים שהיו לי עד היום היו אנשים מעניינים אינטליגנטיים, מצחיקים, עם עולם פנימי עשיר וחשיבה משוכללת (ותאמינו לי כפסיכולוג אני יכול לומר לכם באחריות לא כולם כאלה: יש הרבה אנשים דלים ומשעממים).

Sabre Runner

New member
מצטער, גם אני לא הייתי פה אתמול.

וגם לי יש כמה דברים להגיד. דבר ראשון יש את זה: http://en.wikipedia.org/wiki/Geek http://en.wikipedia.org/wiki/Nerd לא מושלם ולא הכי מדויק לדעתי אבל עובד. לפי דעתי 'חנון' הוא התרגום לעברים של Nerd שהוא מונח מעליב שאני מאוד לא אוהב ושהדרך הכי טובה להגדיר אותו הוא כמו שג'פו אמר: "סטיב ארקל", "סקריץ'" וחבריהם. גיק לעומת זאת הוא הגדרה חדשה שעדיין אין לה תרגום (טוב) לעברית. אני מגדיר את עצמי כגיק של העידן החדש: אני קורא וצופה במד"ב. אני רץ ומתעמל שלוש פעמים בשבוע. אני משחק משחקי תפקידים. אני נהנה לצאת לשחק כדורת עם חברים. אני אומר 'כדורת' ו... משתדל לדבר עברית תקינה. יש לי "מספיק" חברים ולכל מי שאני קורא חבר אני קורא גם חבר טוב. אני שומע רוק ומטאל. אני מתעניין בחיים בריאים. אני אוהב משחקי מחשב וכמעט ולא צופה בטלוויזיה. אני יוצא למועדונים. אני שונא לצפות במשחקי ספורט ואין לי מושג מי זה בניון. אני אוהב לדעת ויכול להסביר בהרחבה על מפרסי מיילר, מנועי יונים, מטוסים נושמי אוויר, ה-Lightning II, את'רנט ו-Socket AM2. אכפת לי איך אני נראה. אני לא מקפיד על אופנה. ומי שרוצה להצטרף אליי לקורס צניחה חופשית, אני מחפש שותף (Shameless Plug: בפחות מ-7000 שקל מקבלים יומיים תיאורטיים, 8 צניחות והכשרה כמקפל מצנחים. אחרי זה, כל צניחה היא 250 שקל כולל הציוד).

ננסק

New member
מה אני, מטורף?

מאיפה יש לי את הזמן לזה עכשיו? נסה שוב פעם בקיץ.

ogmios

New member
משעשע.

רוב האנשים שעונים "מה אני, מטורף?" בנוגע לצניחה מתייחסית דווקא לקונספט של קפיצה ממטוס, לא לבעיות זמן.

ננסק

New member
ארמ, כן,

זה היה הרעיון, להשתמש בניגוד כדי לעשות בדיחה... =) אולי אני חושב יותר מדי במונחי וובקומיקסים.

Nihau

New member
עכשיו הרגזת אותי באמת. חבל.

1. השם הוא ניהאו וכפי שהוא כתוב באנגלית Nihau ונהגה כני-ה-או 2. ציינתי בפתיל הזה, שחור על גבי לבן בשפה שאינה משתמעת לשני פנים, את הדבר היחיד שמסוגל להרגיז ולהעליב אותי באמת בדיון מילולי והצלחת באלגנטיות לבצע בדיוק אותו. הנחת עלי מספר הנחות שגויות לחלוטין בלי לברר מולי את אמיתותן לפני פירסומן בפומבי. |אנחה| הדברים שאנשים מרשים לעצמם מול מסך ומקלדת... קרא בבקשה את החתימה שלי ותהה על חשיבות הקיום. אני מקווה לא לפגוש אותך במפגש הפורום הקרוב. 3. כותרת ההודעה הראשונה השלך הייתה "מחקר גיקיות"- עכשיו אתה נזכר להגיד שבעצם אתה מכבד כל אדם והמחקר שלך בעצם לא נערך על "גיקים" אלא על בני אדם שדבק בהם דימוי- מזל טוב על שינוי הנושא. אם היית מפרסם כאן שאתה עושה מחקר על "דינמיקת שינוי תדמית ברמה האישית והחברתית" הייתה לך כאן אוזן קשבת קצת יותר פתוחה... והתדמית שלך כחוקר הייתה משתפרת. יש לך עוד מה ללמוד על שימוש במילים מר פסיכולוג המשתמש בניק של אישתו כי אין לו כוח להרשם לתפוז. 4. אם היית מציין שבחירתך לצמצם את קבוצת המחקר היא אילוץ חיצוני ע"י המנחה שלך זה היה חוסך כאן די הרבה התלהמות ובונה את תדמיתך כחוקר רציני הרבה יותר אמין. לי אישית מוכר סוג האילוצים הכרוכים בבנית מחקר כזה. יש קושי אמיתי במציאת קבוצת מחקר גדולה מספיק והתעקשות על מחקר זהה במספר המשתתפים לשני המגדרים היה מחייב אותך לקבוצת מחקר גדולה פי 2 או לצמצום כל מגדר בתוך קבוצת המחקר- מה שהיה גורר בעיות סטטיסטיות. 5. הבעיה שלי עם חוקרים היא התופעה הנפוצה של ההתנשאותם על מושא המחקר שלהם. זה קיים בכל תחומי המחקר בין אדם לאורגניזם חי- צמח או בע"ח. ביולוגים לפעמים עוברים את השלב של "מותר האדם מהתולעת השטוחה" אל השלב של "כל היצורים החיים באשר הם ראויים לכבוד ועיניין" וכך גם בוטנאים. זה צורם הכי הרבה בין אדם לאדם אחר - תחומים כמו פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, אנתרופולוגיה... חוקרים שלא מתעסקים במחקר על אורגניזמים בדרך כלל מפתחים גישות אחרות, גיאולוגים, אקולוגים, גיאוגרפים, ארכיאולוגים של חפצים (בשונה מארכיאולוגים של תרבויות שמתנהגים כמו אנתרופולוגים עם מכונת זמן), אסטרונומים, פיסיקאים, מתמטיקאים ועוד מאמצים סקלות התייחסות חייזריות למדי לעיתים אבל לפחות אינן מתנשאות על מושא המחקר שלהם. אם לא שמת לב יש כאן ביקורת נוקבת. ראה עצמך נקוב. 6. כשאתה בא לבית של מישהו...

קונקה

New member
ייעוץ תעסוקתי

ניהאו את מזכירה לי קצת את הספרנית של בית ספר יסודי שלי עם הפרצופים החמוצים והרטינות הקטנוניות שלך.למה לא החזרת את הספר למדף הנכון!? נראה לי שאת פוטנציאל מבוזבז

ניאהו, אל תטרחי לענות לו

מדובר בגיק קרצייתי שמציף את הפורום בשטויות כדי למשוך תשומת לב. אם הוא חטף מכות בגיל 12, כנראה שהגיע לו. אתה באמת יכול להסתלק מכאן, גבי - אף אחד כבר לא לוקח אותך ברצינות, ועם הגישה הנודניקית שלך אף אחד כאן לא יזמין אותך לראיין אותו, ואני במקומך גם לא הייתי הולך לאנשים שכן יזמינו אותך, מחשש ל"כיפה אדומה".

אני קורא עיתונים

מכיר עורכי דין, ובבית הספר היסודי שלי גדלו ילדים עם עתיד פלילי. "כיפה אדומה" זה כשאתה קובע פגישה ביער עם מישהו שאינך חפץ ביקרו, כביכול למטרות סולחה...

למעלה