עכשיו הרגזת אותי באמת. חבל.
1. השם הוא ניהאו וכפי שהוא כתוב באנגלית Nihau ונהגה כני-ה-או 2. ציינתי בפתיל הזה, שחור על גבי לבן בשפה שאינה משתמעת לשני פנים, את הדבר היחיד שמסוגל להרגיז ולהעליב אותי באמת בדיון מילולי והצלחת באלגנטיות לבצע בדיוק אותו. הנחת עלי מספר הנחות שגויות לחלוטין בלי לברר מולי את אמיתותן לפני פירסומן בפומבי. |אנחה| הדברים שאנשים מרשים לעצמם מול מסך ומקלדת... קרא בבקשה את החתימה שלי ותהה על חשיבות הקיום. אני מקווה לא לפגוש אותך במפגש הפורום הקרוב. 3. כותרת ההודעה הראשונה השלך הייתה "מחקר גיקיות"- עכשיו אתה נזכר להגיד שבעצם אתה מכבד כל אדם והמחקר שלך בעצם לא נערך על "גיקים" אלא על בני אדם שדבק בהם דימוי- מזל טוב על שינוי הנושא. אם היית מפרסם כאן שאתה עושה מחקר על "דינמיקת שינוי תדמית ברמה האישית והחברתית" הייתה לך כאן אוזן קשבת קצת יותר פתוחה... והתדמית שלך כחוקר הייתה משתפרת. יש לך עוד מה ללמוד על שימוש במילים מר פסיכולוג המשתמש בניק של אישתו כי אין לו כוח להרשם לתפוז. 4. אם היית מציין שבחירתך לצמצם את קבוצת המחקר היא אילוץ חיצוני ע"י המנחה שלך זה היה חוסך כאן די הרבה התלהמות ובונה את תדמיתך כחוקר רציני הרבה יותר אמין. לי אישית מוכר סוג האילוצים הכרוכים בבנית מחקר כזה. יש קושי אמיתי במציאת קבוצת מחקר גדולה מספיק והתעקשות על מחקר זהה במספר המשתתפים לשני המגדרים היה מחייב אותך לקבוצת מחקר גדולה פי 2 או לצמצום כל מגדר בתוך קבוצת המחקר- מה שהיה גורר בעיות סטטיסטיות. 5. הבעיה שלי עם חוקרים היא התופעה הנפוצה של ההתנשאותם על מושא המחקר שלהם. זה קיים בכל תחומי המחקר בין אדם לאורגניזם חי- צמח או בע"ח. ביולוגים לפעמים עוברים את השלב של "מותר האדם מהתולעת השטוחה" אל השלב של "כל היצורים החיים באשר הם ראויים לכבוד ועיניין" וכך גם בוטנאים. זה צורם הכי הרבה בין אדם לאדם אחר - תחומים כמו פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, אנתרופולוגיה... חוקרים שלא מתעסקים במחקר על אורגניזמים בדרך כלל מפתחים גישות אחרות, גיאולוגים, אקולוגים, גיאוגרפים, ארכיאולוגים של חפצים (בשונה מארכיאולוגים של תרבויות שמתנהגים כמו אנתרופולוגים עם מכונת זמן), אסטרונומים, פיסיקאים, מתמטיקאים ועוד מאמצים סקלות התייחסות חייזריות למדי לעיתים אבל לפחות אינן מתנשאות על מושא המחקר שלהם. אם לא שמת לב יש כאן ביקורת נוקבת. ראה עצמך נקוב. 6. כשאתה בא לבית של מישהו...