מחקר גיקיות

מירטל

New member
כן, אני בהחלט מסכימה איתך.

זה בהחלט מעצבן לראות את כל אותם ציידים שמחפשי שפני ניסיונות, אני םשוט מתייחסת הרבה פחות ברצינות לאותם "מחקרים" לכאורה שמפרסמם כל כך מתבייש בהם שהוא מציג את עצמו תחת הכינוי של אישתו. וכדאי להזכיר לכל אותם "גאים בגיקיותם" : ההגדרה הראשונית של הבחור הזה כגיק או כחנון הוא זכר, נשא של כרומוזום Y או בעל ***, לפני כל דבר אחר, הגיק הוא זכר, ניהאו אינה גיק, אני לא גיק - ובלי להתחיל דיון שיכול להיות רציני על מה אפשר להגיד על בחורה בעלת מאפייני גיק (ז"א, חובבת מד"ב ופנטזיה, משחקת משחקי תפקידים, אינה מתעניינת במיוחד במראה החיצוני וכו'), ה"מחקר" הלכאורה רציני הזה זורק החוצה חלק גדול, חלק נכבד מאוכלוסית שחקני התפקידים ( ואולי גם הגיקים בפרט ) וחלק גדול מאוכלוסית בני האדם - הוא זורק החוצה אותנו, את הנשים. ובגלל זה, דווקא ניהאו ואני די מתחרפנות על ה"פסיכולוג" הזה. ובתשובה לשאלתך הקודמת - ניהאו, תדמייני את מחקר ביולוגי כלשהו שמתבצע רק על זכרים, מה היית אומרת עליו?

JuffoWup

New member
אין כאן ויכוח פמיניסטי;

אני מסכים לגמרי שההגדרה של גיק תמיד מעלה מחשבות של גבר ולא אישה. מעניין מה היה לקת'רין מקינון* להגיד על זה... *קת'רין מקינון- אם הפמיניזם הרדיקלי המשפטי.

Nihau

New member
זה כנראה בא עם השפה העברית

גיק- מלשון זכר גיקית- מלשון נקבה (וארורה השפה העברית השוביניסטית, פרימיטיבית, גסה, מכוערת, מבזה, מיושנת ובאופן כללי לא מלודית להפליא) אין כאן וויכוח פמיניסטי, לפחות לא מהכיוון שלי. מה שיש כאן מהכיוון שלי זה ספק עז לגבי איכות המחקר שהחוקר מנסה לבצע, מנקודת מבט אקדמאית, מחקרית ומקצועית. החוקר המדובר לא טרח עד כה להגיב לספקות, לאשש או לאשר אותם. מה שלא עזר לבנית תדמית חיובית. אין לי מושג למה אתה מנסה לסווג אנשים להגדרות. עיצה- אל תנסה את זה עלי בפני. אני אעלב. מאחורי גבי זו תמיד אפשרות פתוחה- רק תשמור על הדיבר ה11.

JuffoWup

New member
כולנו מסווגים אנשים להגדרות

זה אחד מהמנגנונים האנושיים להתגוננות- במאמר שקראתי (שדיבר על אפליה) נטען כי כל בני האדם מגדירים דברים בכדי שלא יצטרכו לחזור על הגדרה כל פעם מחדש (אש=חם לדוג'), ושם משליכים את כל נושא ההגדרה גם על איך שאנו רואים בני אדם ומגדירים אותם- אפילו שלא במודע (ההנחה היא שיותר סביר שתשאלי ברחוב "מה השעה" אדם אשכנזי, בשנות ה-30 לחייו עם כרס ומשקפיים ולא צעיר בן 18 עם צבע עור שחום, שרשראות זהב, חולצה צמודה מבריקה ומבט מרוצה מעצמו על הפנים. עכשיו את יכולה להתווכח ולהגיד- אני לא אבדיל; אז אני כבר אדלג על זה ואגיד שרוב האנשים כן יבחרו בבחור המבוגר והלבן. זה הגדרה סטריאוטיפית כמו גיק בדיוק. ולסיכום- אני רוצה להבטיח לך שאם אני אי פעם אגדיר אותך בצורה לא מחמיאה- אני אעשה את זה בפניך. אני לא מאמין "במאחורי הגב".

מירטל

New member
לא, אין כאן וויכוח פמיניסטי.

אבל יש כאן פמיניסטית נזעמת את שלא אוהבת שזורקים אותה מחוץ למשוואה ( ואני אומרת אחת כי אני לא מדברת בשם אף אחת אחרת).

Nihohit

New member
סליחה?

אותו אדם כותב עבודת מאסטר. עבודה שכזו, בזמן שהיא כן מחקר חברתי כלשהו, אינה מחקר גדול - מאסטרנט בוחן תופעה קטנה, ממורכזת ונקודתית. מחקרים גדולים הם לדוקטורנאטים או למחקר שוטף. הבחור בחר נושא ומירכז אותו. את יודעת מה השיקולים שלו? כנראה שלא. זה מה שהוא רוצה לעשות. אז כן, הוא עושה כאן אפליה, אבל באותה מידה אפשר לטעון שהמחקר מפלה כנגד "מאגניבים", מפני שהוא לא מעוניין גם בהם. יש שיטענו שלך יש יותר דרגות קרבה לחנונים גבריים, ויש לא מעט שיטענו שלא. אז זהו. אם את לא אוהבת שמישהו בא לפורום ומחפש שפני-ניסויים, זו זכותך. אם את כועסת שמישהו בא לכאן, מחפש שפני ניסויים אבל לא אותך... חבל, כי זו זכותו. וזהו, אני אחזור לשריצה שקטה.

ננסק

New member
אני חושב שאתה מפלה כאן לרעה

אתה מגיב רק להודעה אחת, בזמן שיהיה הוגן יותר להגיב לכולן. אפילו שהפורום לא מיועד לכך ולא זה האופן בו משתמשים בו, זה יהיה יותר הוגן מצידך לנהוג כך.

Nihau

New member
../images/Emo13.gif LOL מחשבות על מלתעות

שורץ פורום חרישי צף לו בשלווה על גבי גלי הפורום השקטים ולפתע אדווה חריגה התריעה על תנועה במעמקים, משולש דורסלי בצבץ מעל הגלים וחתך את פני המים הרכים, נע בהחלטתיות לעברו. |מוסיקת סרטי אימה ימיים ברקע| זה הזמן לפעולה, הזמן לשריצה שקטה חלף עבר לו. בתנועת שחיה אלגנטית הוא כתב הודעה ושלח אותה על פני דף הפורום המתגולל. אך אבוי, נראה כי תנועות השחיה רק משכו את תשומת ליבו של נושא הפורום הרעבתני...

Nihohit

New member
ההבדל הוא...

שלי אין שום בעיה עם אפליה. להיפך, אני חושב שזה דבר חשוב ותקין. במיוחד כשאני עושה את זה.

DDN

New member
מאיפה הפלצת את ה"מאגניבים" פתאום?

אחרי הכל, כולם יודעים שדווקא החנונים/גיקים הם המאגניבים האמיתיים. מי אם לא הם? האנשים הפשוטים שההנאה היחידה בחייהם זה לצפות במשחקי כדורגל או להמר על התוצאות של כוכב נולד?

קונקה

New member
תגובה למירטל הפמיניסטית הזועמת

מירטל יקירתי אל תיפגעי מהעניין אני מבטיח לך שכשאני יעשה phd אני יעשה גם עלך נשים ואת תהיי הראשונה שתוזמני!! חוץ מיזה אני לא מתבייש במחקר נהפוך הוא אני גאה בו מאוד (העניין עם אישתי זה כי לא היה לי כוח להרשם)

מירטל

New member
נחמד לדעת.

א. תהיה גבר ותצא מהיוזר ניים של אישתך - לכתוב ביוזר ניים של מישהו אחר ( אפילו אם זה אישתך) זה לא מנומס ודבילי לחלוטין. ב.לפני שאתה מתחייב שאני אהיה הראשונה במחקר שלך, אולי שווה לבדוק האם אני עונה על הקריטריוניונים? או ש"שטויות" כאלה כבר לא משנות לך? או אולי, אתה מניח שכל קורא וכותב בפורום משחקי תפקידים הוא בהכרח גיק?

זה הכל בשבילך

יצאתי מהארון של אישתי אחלו לי מזל טוב! (הכל למען מירטל שתמיד היתה בה סובלנות מאחורי הקוצים). ב. הנחתי שאת רוצה להשתתף כי עשית רושם של מי שמרגישה שקיפחתי את המין הנשי כולו. ג. אם את לא גיקית אני מצטער מאוד אבל לא תוכלי להשתתף בדוקטורט ההיפותטי שלי.

Nihau

New member
so?

מה ההגדרה הזו אמורה להבהיר לי? הוא לא אמר שהוא עושה מספר case studies הוא אמר שהוא עושה מחקר מרובה משתתפים ונוקט בשיטה המכובדת ומנומסת יותר של ראיון אישי במקום הגישה המקובלת יותר ואמינה פחות של סקר. בסופו של דבר מה ההבדל בהסקת המסקנות בין הראיון לבין סקר? שותפה שלי לאורך כל התואר הראשון למדה פסיכולוגיה, ספגתי קצת פה ושם.

קונקה

New member
עוד תגובה לניהאו העצבנית

המחקר הוא בכלל בכלל לא דומה לסקר ועוד פחות לניסוי . דווקא גישת חקר המקרה דומה הרבה יותר למה שאני עושה רק שההבדל הוא שכאן אין ראייה קלינית וחיפוש אחרי פתולוגיה כשם שיש עניין בעולם המשמעות בתוכו חי המרואיין.

Nihau

New member
יש לך יותר מידי משתתפים לחקר מקרה

ואין לך חיפוש אחר הגורמים לדינמיקה ייחודית אלא "עניין בעולם המשמעות בתוכו חי המרואיין". אז מה בעצם שאלת המחקר שלך? אתה לא סתם מדבר עם אנשים כי זה מעניין.

תגובה

ניהאו למרות הכל אני לא מצליח להתאפק מלהגיב לך. מאיפא את יודעת כמה משתתפים יש לי(יש לי כבר 10 ונשארו לי עוד שניים-שלושה לראיין)? קודם כל המחקר שלי הוא נרטיבי ולכן כל הסיפור של בדיקת השערות הוא לא רלוונטי לי כלל. שאלת המחקר הבסיסית שלי הולכת בערך ככה: החברה מדביקה לחלק מהאנשים את הכינוי גיק \חנון וכו' מכל מיני סיבות כשבדרך כלל יש קשר כלשהו בין המציאות של הגיק הספציפי לדימוי. האדם עצמו צריך להתמודד איכשהו עם מה שמדביקים עליו, הוא צריך לשלב את הרעיונות החברץיים שדימוי הגיק עומד מאחוריהם עם סיפור חייו שלו באופן שיוכל לחיות עם זה. השאלה היא איך פוטרים את המתח הזה? יש גיקים שביקורתיים מאוד כלפי עצמם . יש מי שמחליטים להפסיק להיות גיקים ומנסים להפוך למשהו אחר (יש גם כאלה שמצליחים בכך). יש מי שמכריזים שהחברה שתייגה אותם וערכיה לא רלוונטית עבורם. יש עוד כמה פתרונות, ולכל פתרון כזה יש תועלת וגם מחיר מסויים. את המגוון הזה ברצוני לתאר.

למעלה