מחפש/ת

realnowhereman

New member
חומר למחשבה

לגבי המילים: "ובוודאי שזכותך לבקר. גם לצעוק על כולם, לקלל, וכו'" רציתי לעורר סימן שאלה ומקום למחשבה על הביטוי "בוודאי שזכותך". דיברתי על לבטים וחיפוש ובילבול ורגישות וחששות וכאב לגבי נושאים של נטיה ומגדר, וניסיתי לומר שאולי אצלי יש קומבינציה נדירה ולא מוכרת מבחינה זו. היו כאן אמירות שבגלל שהנושא המגדרי אצלי הוא לא לפי התבניות המוכרות והמקובלות, ולא כמו "אנחנו", לכן אני מסוכן (מי מוכנה להיות איתו בסמטא אפלה), לכן אני לא מאוזן (שונות מגדרית היא הפרעה נפשית...), לכן אני נלעג, לכן אני ראוי לדחיה חברתית ולאמירה שמקומך לא איתנו. מי שאומר על הומוסקסואלים רק בגלל שהם שונים ממנו שהם מסוכנים, לא מאוזנים נפשית, נלעגים, ראויים להיות דחויים חברתית, זו הומופוביה קלאסית לפי ההגדרה בספר. לא יעלה על דעת אף אחד שיש למישהו זכות להביע כאן דעות כאלה, ועוד בסגנון בוטה ולעגני של אלימות מילולית. מה זה שונה? למה לא מובן מאליו שצריך למחוק את זה מייד כמו שברור שיש למחוק כל הומופוביה בוטה ופוגענית אחרת שמישהו היה מנסה לכתוב כאן?

realnowhereman

New member
המשך ל"חומר למחשבה"

אני מבין שאם כותב כאן פתאום גבר שלא מוכר בפורום, והוא כותב דבר כל כך מוזר ולא מובן וקשה לעיכול, זה יכול לעורר תגובה ראשונית של חוסר אמון ורתיעה וחשש אולי מדובר באדם לא בריא נפשית או בגבר סוטה. אני בעצמי הגבתי ככה כלפי עצמי אז אין לי טענות על אחרים שמגיבים ככה. לכן בהתחלה ניסיתי להסביר, הסברתי שכן הייתי בטיפול מקצועי, ניסיתי להסביר שוב למה אני מתכוון, סיפרתי עוד על עצמי. הבנתי שלא מייד ברגע הראשון אפשר לעכל דבר כזה. פניתי באישי לנסות להסביר ולהראות שאין כאן שום דבר מאיים ועם כוונות זדון ולבקש יחס לא פוגעני. בסופו של דבר התברר לי שלא מדובר כאן רק בבעיה של רתיעה ראשונית טבעית, אלא בהומופוביה עקשנית ואטומה בלתי ניתנת להידברות. אין לי מה לדבר עם הומופובים בטוחים בעצמם. גם כשראיתי את עצמי כסטרייט הייתי פעיל חברתית נגד הומופוביה. השאלות שלי הן רק לגבי ההנהלה ושאר החברות, איפה אתן?

אני ממש מסכימה עם דברייך

הפיסקה שלי הייתה צינית בתגובה למילה "זכותי". מצטערת שלא כך זה הובן- יש לנו המון זכויות, לא בכולן חייבים לעשות שימוש, לא כולם חיוביים, ולא כל מה שלא מכניסים עליו לכלא הוא זכות. ומה עם זכויותייך? האם מותר לנו לרמוס מישהו אחר בגלל שלנו יש זכות?

realnowhereman

New member
לאלפא

את יכולה לפנות אלי בלשון זכר אם זה נוח לך יותר, אני באמת רוצה לשאול, באמת כדי להבין ולא כדי להתנגח, נניח שאני אדם לא מאוזן שמקומו במוסד לבריאות הנפש. נניח שאני באמת אדם חלש ובכייני שמחפש תשומת לב. אולי אני כזו, ואם זו האמת אז זו עובדה ואין לי מה להסתיר אותה או להתבייש בה. אני לא מרגישה שלהיות חלשה או מעורערת נפשית או במצוקה נפשית או נזקקת לתשומת לב זו סיבה אמיתית לבושה. לי אישית יש נטיה דווקא להתקרב לאנשים כאלה. איך לדעתך החברה אמורה להתייחס לאנשים כאלה? יותר מעניין אותי איך את בעצמך מרגישה שאת רוצה להתייחס לאנשים כאלה אם את מוכנה לדבר אישית. כמובן לא כל אחת חייבת שיהיה לה כח סבלנות או חיבה לכאלה, וכמובן לגיטימי לשמור מרחק ולהתייחס בכבדהו וחשדהו כדי לא להיפגע. אבל התרשמתי שהיחס שלך לא מסתכם רק בזה, ובאמת מעניין אותי מה הוא. לא דווקא אלי אישית, את לא מכירה אותי (עדיין...) כדי לקבוע יחס אישי אלי, אבל באופן כללי לאנשים מהסוג הזה מעניין אותי באמת מה באמת העמדה הרגשית-אישית שלך.

realnowhereman

New member
ועוד לאלפא

זו הפעם הראשונה שאני מדברת בלשון נקבה. זה מוזר ומפחיד מאוד. לעולם לא הייתי מסוגלת לעשות את זה מול אנשים פנים אל פנים. אולי אם אתרגל כאן אגיע למצב שאוכל. זה תחושה מופלאה, כאילו כל החיים חייתי מקופלת בתוך באגאז' של מכונית ופתאום בפעם הראשונה יצאתי. כל האיברים כואבים, אבל אני שיכורה מהשמש והאויר והחופש והיכולת לפרוש את עצמי לרווחה בפעם הראשונה. זו הרגשה מדהימה. אני שיכורה מזה ולכן לא מפסיקה לכתוב, זה לא יהיה ככה כל הזמן, אל תדאגי, לא באתי להשתלט על הפורום. באתי לכאן כדי לבקש באופן נואש תשומת לב. נכון. אני פונה אלייך כי את היחידה שאני יודעת עליה שקוראת בהתעניינות כל מילה שאני כותבת ולכן כרגע את הכתובת שאליה אני פונה. אני גם בטוחה שמאחרי הקוצים יש בך מתוק ואני מקווה שהמילים שלי מגיעות גם לשם. אני חופרת עד אין קץ, נודניקית, תלותית, כבדה, חלשה. את מעדיפה קלילות וחוזק. אבל הייתי רוצה להסתכל לך בעיניים ולשאול, למה שלא תפרגני לי בכל זאת. אם הייתי מקבלת יד מושטת אפילו לרגע אחד מאשה חזקה כל כך זה היה מאוד עוזר לי. אני לא מבקשת להיות חברה שלך אם אני מעצבנת בעינייך, רק מילה אחת טובה. אני מאוד חלשה עכשיו ואפגע ואכאב אם תכתבי לי באופן פוגע, אבל אני כל כך צריכה את זה שאני מוכנה לשלם את המחיר אם צריך. סתם לעשות טובה לבן אדם שמבקש מהלב גם אם הוא לא מוצא חן בעינייך, אני בטוחה שאת כן עושה את זה הרבה פעמים, אז אני מבקשת שאולי תסכימי גם הפעם. אין מה לפחד ממני, לא באתי לפגוע באף אחת, אני רק מבקשת עזרה, בלי שום אג'נדה אחרת. את לא בן אדם שיבעט בחתלתול מילל גם אם את במקרה נגעלת מחתולים. אני מבקשת שתזהי את הסיטואציה שהיא משהו בכיוון כזה ולא מדובר כאן בגבר שבא לאיים על מרחב מחייה שמבקש להיות נקי מאנשים כמותו. באופי ובחיים השוטפים אני לא כזו נזקקת ונודניקית ומתחננת וחופרת, ובטח שלא כופה את עצמי בכח על מי שלא מעוניין. בזה אני תמיד לגמרי להיפך. כרגע אני לא מסוגלת לקבל את עצמי כאשה, זה מרגיש לי מוזר ולא שפוי ולא מתקבל על הדעת ומפחיד ונלעג וראוי לדחייה בדיוק כמו שזה נקלט אצלך. ואני כרגע באמת תלויה באישור חיצוני. אדם לא צריך להיות תלוי בדעת אחרים עליו, וצריך להיות בטוח במי שהוא מתוך עצמו. בדרך כלל אני כזו, משתדלת לפחות, ברגע הזה אני לא מצליחה וזה ממש קשה ולכן אני באמת מוכנה להשפיל את עצמי ולהתחנן לעזרה. ממך. ממך זה יהיה אולי אפילו יותר משמעותי מאשר מאחרות. את אמיתית וחזקה ויש משמעות למה שאת אומרת. אני מנסה להסביר לך הכי ברור שאפשר את הסיטואציה, כי היא באמת מוזרה וקשה לקליטה, אני מאמינה שאם תקלטי מה קורה כאן לא תסרבי, רק לומר משהו נחמד אחד, זה הכל.

מה הקשר?

את יכולה להמשיך להתאמן בלהקליל. הדרך עוד ארוכה. קבלי את ההערה שלי ברוח טובה. אני מחבבת אותך מאד. יש לי השקפת עולם מסוימת ואין לי בעיה עם מגדרים שונים. יש לי בעיה עם מישהו שהוא לא לגמרי מאוזן בעיני כאדם (אורגניזם, לא מגדר) וגם זה בלשון המעטה. אין כאן בכלל ענין של מגדר כזה או אחר. האמיני לי... חלומות מתוקים

פאמקי

New member
אני לא חושבת.

אני חוששת שלעיתים אנו שוכחות ומתעלמות- מתעלמות מכך שגם אם זה אדם שחור/ עני/ מזרחי/ טרנסג'נדר/ יהודי (או כל קיטלוג חדש שנמציא) הוא אדם שסובל מאפליה על רקע "שונותו" מה"נורמה". נורמה שהחברה המציאה ע"פ הרוב או ההחלטה 'מה טוב'- בדיוק כמונו!! בדיוק כמו שהיינו (ולפרקים כפי שעודנו). ולשכוח זה לא רק את מה שעשו לנו או ליקירינו, לשכוח משמעו להתעלם מההיסטוריה. השפילו אנשים מתוכנו, היו שהוכו, התאבדו, נרצחו!! נכון, אולי דור וחצי אח"כ, הורינו חינכו אותנו להיות גאים במי שאנחנו (ואולי לא), קיבלנו אומץ וביטחון, מקבלים אותנו יותר, אנחנו מיינסטרים... (ועדיין, מדוע אנו עדיין יכולות/ים לקרוא ידיעה כזו? "ארבעה הומואים התאבדו בחודש האחרון" ?). אך איך הגענו לכך, איך נפתחנו לאפשרות?? התודה על החופש שלנו, להסתובב בגאווה, ראויה להם! אלפה (והתומכות בהתקפה על realnowhereman) , אני לא מתנצלת על ההקבלה, כי היא זהה ובלתי נמנעת, כך ממש היא התחילה (מגזענות!)- היית אומרת בהקשר של ניצולי השואה "לא סבלתי יום אחד מגזענות וגם לא מאפליה ולא במקרה. אף פעם לא היו לי רגשי נחיתות ואף פעם לא הייתי מבולבלת בזהותי. גם לא זוכרת שאי פעם ייללתי שקשה לי. אם היה קשה, התמודדתי". את לא סבלת יום אחד מגזענות?? כל הסבל שסבלנו בשואה היה קשור לגזענות והומופוביה- בדיוק כמו שעשינו איתו, בדיוק כמו שעשו איתנו. לדעתי, עניין רגשי הנחיתות לא קשור כאן! רגשי הנחיתות היו התוצאה להומופוביה והגזענות. ההוכחה להתמודדותינו היא המאבק והמקום אליו הגענו- כלסביות וכעם. לא נוכל להתעלם ממי ששילם את המחיר.

זה רק נדמה לי ?

או שאת באמת השווית אותנו לנאצים ???? ולגבי ארבעה הומואים שהתאבדו...כמה סטרייטים התאבדו החודש ??? אבל שוב...באמת קראת לי נאצית ??? יאללה בואי ניפגש בכיכר ותירי בי (בגב) 3 יריות...

פאמקי

New member
מאוד פשוט לקחת את זה לשם

על מנת להשיג את מטרתך- התססה (ראי תגובותייך הקודמות). אני מאמינה שיש כאן נשים שידעו לקרוא את זה, בדיוק כמו שהתכוונתי ולהגיב עניינית וברמה הראויה. ואם את כבר שואלת- לא, לא קראתי לאף אחת/ד נאצי/ת. שיקפתי משהו. משהו שאת לא ממש הצלחת להבין.

לקרוא אני עדיין יודעת...גם העברית שגורה בפי

אצטט את דברייך :"אני לא מתנצלת על ההקבלה" הקלה = השוואה... אז השווית או הקבלת אותי ושכמותי לנאצים או לא ? וזה שדעותיי כדעותיה של אלפא, לא אומר שאני מנסה להתסיס....גם לנאצית מותר שיהיו דעות...

פאמקי

New member
שוב

את חופשיה לבחור במה להתמקד ומה להבין. וזה ממש לא קשור לדעות דומות לשל אלפה. מכבדת את דעותיה- גם אם לא מסכימה איתם. אני מדברת על התססה. פרופר. יש לומר דיעה ויש לחכך ידיים, לזרוק הערות מהצד ולחכות להתססה. דוגמה?...

חתולה../images/Emo108.gif

קודם כל, נסי להתעלם מהגבר-לסבית (או הלסבית-גבר או סיתוונית או מה שזה לא יהיה...ווטאבר!!!) ולא לענות להודעותיו. אם מישהי עונה לו , הוא ישר מתנפל על ההזדמנות לצומי, מפרסם מניפסט כאורך הגלות ומתבכיין על מר גורלו וכל מקהלת הדובוניות מייללות אחריו אז בואי לא ניתן לו ולהן סיבה. מזל שיש כאן קול אחד שפוי שרואה שמדובר במישהו לא הכי בפוקוס
וגם את זה אני אומרת ככה בעדינות...כדי שלא יאמרו שאני נאצית שרוצה להכחיד את העולם. שבת של שלום שתהיה לך

נסחפת לגמרי...

גזענות? נאצית? יפה לך... הגעת עד לשואה? סחתיקה. באמת הקבלה נאותה. יום אחד אולי תקבלי שכל ותתנצלי. עד אז, לא אגיב להודעות שלך.

פאמקי

New member
אולי...

ואולי זה יהיה הפוך? אף אחת לא קראה לך (או לכל אחת אחרת) נאצית! רוצה לראות את זה ככה- רק על זה אצר. אני עומדת מאחורי הקושי על הגזענות וההומופוביה (או כל שנאת שונות אחרת) שזועקת כאן, בהמון הודעות אותן הובלת. עומדת מאחורי הקושי שלי להכיל את חוסר היכולת שלך לראות א/נשים כמוך, שסובלים מהבחירות שלהם, ומשלמים מחירים כבדים עכשיו ולכל אורך ההיסטוריה- כדי שתוכלי להיות גאה. רוצה "להעניש אותי" על כך שאני חושבת אחרת ממך ולבטל דעה אחרת משלך?- זכותך! מצטרפת לתהייה על הזכויות שאת בוחרת לעצמך ועל אלו שאת מונעת מאחרות. חשבתי שהשיח בנינו הוא אחר- כנראה שזה כך רק כשאני מסכימה איתך.

פאמקי

New member
../images/Emo41.gifואם לעוד מישהי היה ספק../images/Emo41.gif

אני מגנה מכל וכל את הדברים שנאמרו נגד realnowhereman ואת הדרך בה נאמרו הדברים. תומכת בדברים של דובונית, מבולבלת ובעוד נשים שהביעו דעתן בעדו. אין לי שום דבר נגד הנשים שדעותייהן שונות משלי, חושבת שבלי דעתן לא נוכל להשמיע את הדעה ההפוכה, הנכונה לנו! לכן, קולן נשמע וחיוני. לא אמחק ולא אתקוף אישית, מישהי שהחליטה להביע דעה מנוגדת לשלי ועומדת בתקנון הפורום.

Crossroads7

New member
במקום בו אנו צודקים (או 'בטוחים' שאנו צודקים)

וואו.... צונאמי שטף את עיניי!!! תוך כדי קריאת התגובות עלה בראשי השיר הבא.... והוא מוקדש לכל אלו ש'צודקות' כל כך וסובלות מסובלנות יתר... וצידקתן זו הביאה אותי באופן בילתי נמנע להביט אחורה אל מעמקי ההיסטוריה האנושית ולהיזכר בעוד כמה 'צודקים' שכאלה אשר בעיוורונם (כי צודקים הם) דהרו אליי תופת וגם עיניו המבוהלות של ילד תמים לא עצרו בעדם.... המקום בו אנו צודקים מן המקום שבו אנו צודקים לא יצמחו לעולם פרחים באביב. המקום שבו אנו צודקים הוא קשה ורמוס כמו חצר. אבל ספקות ואהבות עושים את העולם לתחוח כמו חפרפרת, כמו חריש. ולחישה תשמע במקום שבו היה הבית אשר נחרב. מתוך: יהודה עמיחי - שירים שונים מי ייתן והסובלנות תהא נר לרגלנו לבל נמעד וניפול אל בורות החושך והחידלון..... שבת שלום לכולן/ם

למעלה