מחפש תשובה

Ridcully

New member
מחפש תשובה

לאחרונה חזרתי לרוץ או יותר נכון לנסות ולרוץץ אחרי תקופה ארוכה של החלמה מפציעה מורכבת באזור הברך,
שמתי לב שעל ההליכון אני יכול לרוץ 10 דקות אמנם עם קושי אך 10 דקות, אבל כשאני מנסה בחוץ אני לא מצליח יותר מדקה או 2 רצוף ?
ממה זה יכול להיות ואיך זה קורה?

foggy1

New member
סוג משטח הריצה

להליכון יש בולמי זעזועים שמקלים על הריצה. תנסה בהתחלה לרוץ על דשא / כורכר או אפילו חול ים.
בכל מקרה לא מדרכות

Ridcully

New member
בכל מקרה לא מדובר על הקושי של הזעזוע

אלא יותר על הנושא שנגמרת לי הסיבולת הרבה יותר מהר לעומת ההליכון

foggy1

New member
אין משמעות לסיבולת אחרי 2 דקות

תתחיל עם 10 דקות חימום ורק לאחר מכן תתחיל לרוץ לאט ככל האפשר ורק אחר תגביר קצת. בכל מקרה תנסה להחליף משטח ריצה.

Ridcully

New member
ברור ....

אני לא מתחיל לרוץ מיידית אני עושה חימום של הליכה של 10-20 דקות

jonifilo

New member
לפי דעתי זה קשור למהירות

על ההליכון אתה שולט במהירות ובחוץ אתה פשוט רץ יותר מהר
ונגמר לך האויר.

Ridcully

New member
לא נראה לי

אני דווקא מתחיל בעדינות בחוץ כי אני מודע להבדלים האלה

עכשיו די מגעיל בחוץ

עכשיו מגעיל בחוץ
חם ולח, תחושה כבדה, כאילו מנסים לרוץ מתחת למים, פחות חמצן באוויר, קשה יותר לנשום, קשה יותר הכל.
ברוך הבא לקיץ ישראלי.
זה קשה.
אבל זה יכול גם לאודד אותך, זה לא אתה, זה האוויר.
אז כך את הכל לאט יותר, אם אתה חושב שאתה כבר רץ לאט, אז עוד יותר לאט, עד שאתה יכול לרוץ ולנהל שיחה בו זמנית.
להקפיד לצאת לרוץ רק עד 07:00 או מ19:00 זה כלל שלי בחודשי הקיץ. עדיין חם, עדיין לח, אבל עומס החום בכל זאת פחות משעות האור.
על מסילה בחדר כושר בטח יש מזגן, הרבה יותר קל במזגן. גם זה בסדר.
אתה יכול בינתיים לשלב, לפעמים לרוץ על המסילה במזגן ולפעמים לרוץ בחוץ. עם הזמן אתה מפתח יכולת לתפקד בחוץ. זה climatization. זה לוקח קצת זמן להתרגל ולפתח יכולת לתפקד בתנאים של הקיץ הישראלי.
תחשוב כמה כיף יהיה לך בנובמבר!

בהצלחה ותשתדל להנות !

Ridcully

New member
קודם כל תודה

אבל אני כרגע לא נמצא בארץ ולכן גם לא בקיץ הישראלי אבל נראה לי שמצאתי נוסחא, לפי משהו שראיתי פה בפורום לא מזמן א ני עושה הליכה ומתוך כל 10 דקות הליכה אני מנסה לעשות 2 דקות ריצה בקצב קל ואיטי

נשמע מצויין. בהצלחה !

ממליץ כי לפנישתכנס לאימוני הריצה

תבצע תקופה מספקת של אימוני כוח לחיזוק. גם אם עשית פיזיוטרפיה זה עדיין לא מספיק.
לשאלתך, הסיבה העיקרית להבדלים נובעת מכך שסגנון ריצה / הליכה על הליכון שונה במהותו מריצה / הליכה בחוץ. מדובר בהבדלים מהותיים, בהליכון הרצועה "מושכת" את הרגל לאחור בעוד שבחוץ אתה דוחף את עצמך קדימה, מה שמקל את התנועה על ההליכון.בנוסף מיקום מרכז הכובד שונה בין הסגנונות הללו.

Ridcully

New member
תודה

עשיתי עד עכשיו אליפטי ואופניים ותרגילי כוח אני לא חוזר לאימונים מאפס אני פשוט רוצה לחזור לרוץ

יהושע60

New member
אה?

ההבדלים בין ריצה על מסילה לריצה בחוץ הם: המשטח אחיד, המהירות קבועה ואין רוח. "הרצועה "מושכת" את הרגל לאחור" זה אפקט פסיכולוגי בלבד, אין שום הבדל בתנועה בין שתי האפשרויות.

נעשו די הרבה

מחקרים בנושא. (הבדלים ביומכניים בין הליכון לבחוץ). כמעט ואין חילוקי דעות שההבדלים קיימים, חילוקי הדעות הם עד כמה.
להלן בקצרה מאחד המחקרים:
Our findings suggest that while temporal gait parameters and kinematic patterns are similar between treadmill and overground walking, the muscle activation patterns and joint moments and powers used to achieve these movement patterns are often different
יש הטוענים שמדובר בלוקומושיין (Locomotion) אחר לגמרי.

יהושע60

New member
לינק למחקר בבקשה

העניין הוא שהפיזיקה טוענת שלא יכול להיות הבדל. שום ניסוי פיזיקלי לא יכול לקבוע אם אתה עומד והמסילה נעה מתחתיך או אתה מתקדם והמסילה נחה - כל עוד אתה מנטרל השפעות סביבתיות כמו רוח, רעידות של הרצועה וכאלה. מה שנשאר הוא הבדלים פסיכולוגיים שיכולים, אולי, להשפיע על היציבה בהתאם למה שכתוב בלינק שהבאת. אשמח לקבל לינק.

מעניין שבפורום של וינגייט מתנהל בדיוק בימים אלה דיון דומה על הבדלים בין פולי למתח.

Ridcully

New member
mythbusters הוכיחו את זה עם מטוס שהמריא מעל

מסילה של הליכון

vim club

New member
המחקר הכי מוכר לי בנושא

הוא זה שצירפתי.
בגדול , הם מצאו שיש הבדלים קינמטיים מסוימים(כמו הכוח המקסימלי שנוצר בברך למשל) , אבל בסה"כ , הם מצאו שהביומכניקה של ריצה על מכשיר הליכה מספיק קרובה לביומכניקה של ריצה בחוץ כך שההבדלים הם זניחים.

מבחינתי ,
בשקלול של התנאים האידיאלים (העדר רוח פנים , טמפ' קבועה ומשטח ריצה קבוע) אני מנחה את אלו שרוצים לקבל תנאים דומים לריצה בחוץ להעלות את שיפוע המכשיר ל 1%.

יהושע60

New member
עיינתי...

כמו שהם כותבים בניתוח, בערך חצי מהרצים באמת משנה את אורך הצעד (ובהתאם את הקצב) על מסילה, וזה ללא ספק (בעיני) אפקט פסיכולוגי.

The fact that half of our subjects ran at the same stride length and cadence as well as speed on the instrumented treadmill indicates that it is biomechanically possible to do so. The fact that half of our subjects ran with a very different stride length and cadence indicates that it is equally possible to adopt a different strategy.

ההסבר המקורי שלך בדבר המסילה ש"מושכת" את הרגל לאחור שגוי מהסיבה שפירטתי, וכמו שהם אומרים:

"van Ingen Schenau (20), however, showed analytically that if treadmill belt speed is constant and a reference frame moving with the treadmill belt is employed, the mechanics of treadmill and overground running were identical"

מסקנת המאמר של van Ingen Schenau ממנו לקוח הציטוט האחרון היא:

" All differences found in locomotion patterns must therefore originate from other than mechanical causes"

למעלה