מחפש תשובה

כפי

שציינתי בתשובתי הקודמת אין כמעט וויכוח על כך שקיימים הבדלים, הוויכוח הוא עד כמה.
להלן עוד מחקר. וכפי שהם מסכמים אותו:
Our findings suggest that while temporal gait parameters and kinematic patterns are similar between treadmill and overground walking, the muscle activation patterns and joint moments and powers used to achieve these movement patterns are often different.

יכול להיות שאין קשר לתנועת הרצועה אך זהו הדבר היחיד ששונה מהותית.

יהושע60

New member
אולי...

בהקדמת המחקר שהבאת הם מציינים שבמחקרים קודמים הושגו תוצאות סותרות, כך שאני לא בטוח שהמשפט "אין כמעט וויכוח על כך שקיימים הבדלים, הוויכוח הוא עד כמה" מוצדק. בלשונם שלהם:
A number of previous studies have compared temporal gait parameters ... the results are often conflicting and inconclusive.

דומני שמיציתי את מה שיש לי להגיד בנושא (העניין שלי בכל זה מוגבל למדי, כך שאין בכוונתי להתעמק במחקרים שמובאים שם כרפרנס).

זכות המילה האחרונה שמורה לך.

זו לא

תחרות של מילה אחרונה ואני מסכים איתך שהנושא אינו מאד חשוב בכדי ליצור בו דיון ארוך. בעבר קראתי מספר מחקרים בנושא שדברו על ההבדלים הללו. כך או כך, אם קיים הבדל משמעותי או לא (לדעתי כן - אם בגלל שהתנועה דומה יותר לשרשרת פתוחה לרגל הדוחפת ואם בגלל סיבות אחרת) בהחלט מיצינו הנושא.
אורי

למעלה