בעיר הקטם יהיה לך הרבה יותר שימושי (בלי ארגזים)
הוא גבוה, נוח לתמרון יותר מה-בי-קינג. אלא מה, בתנועה עירונית צפופה הוא יחמם לך את הביצה הימנית (או שאולי זו השמאלית? לא זוכר).
בכל מה שקשור לטיולים, שניהם כלים מדהימים. על הקטום רכבתי, יש לו מנוע מדהים, שני רק למולטיסטראדה (בקטגוריה של אופנועי "אדוונצ'ר" כפולי צילינדרים). על ה-בי-קינג לא רכבתי אבל מכיוון שאני מכיר היטב את ההיאבוסה, אני רק יכול להניח איזה מכונה מטורפת הוא מבחינת מנוע, קלות תפעול, הילוכים ארוכים מאוד ואמינות.
הקטם גם הרבה יותר משוכלל מבחינת אלקטרוניקה (למרות שהם שינוי שם כמה רכיבים במודל 2014, ואתה מדבר על מודל ישן יותר?), מה שאומר שתיאורטית הוא יהיה בטוח יותר לרכיבה בתנאי כביש לא אידיאלים עם בקרת החלקה ומתלים מתכווננים. אבל (אם יש אבל) זה יכול להיות גם מתכון לטיפולים יקרים יותר (והם לא זולים, במיוחד אם משהו לא מתקתק שם כמו שצריך ונגמרה לך האחריות). בסוזוקי הכל יחסית פשוט, ואם רוצים להתפרע אפשר בקלות להחליף לסעפת טיטניום פול סיסטם עם אגזוז קרבון בזנב, להוסיף מחשב מנוע ולהוציא מפלצת מטורפת. אצלי בהיאבוסה זה מה שעשיתי, ואמנם אין לנו דיינו בישראל (או פחות אני לא טרחתי לחפש), אבל הוא חזק. חזק מאוד, הרבה יותר מהמקורי.
חיסרון אחד שאני רואה ב-בי-קינג הוא היעדר מיגון הרוח, מה שאומר שמבחינת כוח אתה יכול לעלות לסביב ה- 250-260-270 קישואים בעונה, אבל מבחינת הרוכב זה יהיה קשה מאוד, שכן אופנוע ללא מיגון יכול לתת נוחות רכיבה עד לכ- 150-160 סנאים לעץ, וזה אם אין רוח חזיתית. כל מה שמעבר לזה הוא סתם סבל. נכון שאתה לא אמור לבלות בתחומים האלה ביום יום, אבל אם אתה רוצה, אז דווקא הקטם יהיה לך יותר קל לשיוט במהירויות גבוהות (יחסית).
אתה צריך להיסגר על עצמך. היתרון הוא שעל הקטם אתה יכול, אולי, לקחת רכיבת מבחן.