מחפש חוו"ד על B KING

asi81

New member
מחפש חוו"ד על B KING

היי שבת שלום, הגיע הזמן להתחדש באופנוע ותפס את עיני הבי קינג של סוזוקי. אני מחפש חוו"ד מרוכבים שרכבו עליו, חווית רכיבה, סחירות ועלויות אחזקה.
מודה מראש לכל העונים, אסף.

מיצו

New member
אופנוע מעניין.

מנוע של היאבוסה, מופחת כוח במעט אבל עם מומנט חזק מאוד. כבד, מכוער ברמה שקשה מאוד לפתור (לטעמי), צמד אגזוזים עצום בזנב (לא שלהיאבוסה יש קטנים יותר) אבל את זה כן אפשר לפתור. אמינות של סוזוקי.
&nbsp
לא נמכרו הרבה כאלה, רובם הלך לאנשים לא צעירים מדי ולכן יש סיכוי שהם שמורים יחסית טוב.
&nbsp
סחירות? לא יודע כמה הוא סחיר, אבל בוא נגיד שחבר קנה כזה ממש לאחרונה במחיר שהיה ב- 20% מתחת למחירון של שנת הדגם שלו (והאופנוע עמד לא מעט איפה שהוא עמד). במחיר כזה אתה מקבל המון אופנוע, המון כוח והמון כיעור.
&nbsp

asi81

New member
דווקא אוהב את הכיעור שלו, כיעור רע כזה שאי אפשר להתעלם ממנו.

תודה על התגובה. הייתי צריך בעיקר לדעת הסחירות שלו בארץ כי מבחינת חוו"ד דווקא מצאתי המון חומר קריאה באתרים בחו"ל. יצא לך לרכב על אחד?!
אני מתלבט בין שני אופנועים ששונים מאוד אחד מהשני. ה KTM ADV 1190 וה B KING.
הלב מושך לבי קינג ההיגיון מושך לק.ט.מ.
התלבטות...

iec

New member
אל תיקח ברצינות דעה על יופי מאחד שחושב שהיאבוסה יפה

מיצו

New member
ביום שהתגובות שלך

יכילו יותר מאשר
הכל יסתדר.
&nbsp
ולא, את.

מיצו

New member
אתה מתלבט בין שני עולמות שונים.

אחד - חדש, עולה בערך פי שתיים מה-בי-קינג, מיועד לרכיבה מסוג אחד, יושב גבוה על הכביש, מנוע מדהים לקטגוריה, מלא אלקטרוניקה, עם יכולות שטח מסויימות, יקר לאחזקה (במונחים של "זה אופנוע אירופאי ואל תאמין למה שמספרים לך במוסך או בסוכנות על כך שהטיפולים זולים, הם לא").
&nbsp
השני - משומש (כי אין חדשים כאלה, לא מייצרים יותר). ללא אלקטרוניקה פרט ל- ABS, מכוער כמו הלילה (לטעמי, לא שהקטום יפה), רכיבה חוליגנית, משקל כבד, מנוע מטורף, תאוצות מדהימות. פוטנציאל לשינויים גדול, אבל לא בטוח שתרצה לעשות את זה (בדרך כלל הפרוייקטים הכי שאפתניים למודיפיקציות של אופנועים ויצירת סטריט פייטרים מקוסטמים מגיע אחרי התרסקויות...).
&nbsp
אם אתה מדבר עם הכיס שלך (או עם מנהל הבנק) - ה-בי-קינג הוא האופנוע ההגיוני, עד כמה שאופנוע כזה יכול להיות הגיוני.

asi81

New member
לא כזה זול הבי קינג

שנת 2011 עולה 90 אלף מחירון. ויש לי כנגד הצעה על ק ט מ ב 95 אלף עם ארגזים מקוריים.
שניהם יקרים ומנהל הבנק שלי לא יאהב את זה או זה....

iec

New member
תגיד למנהל הבנק שלך שימשיך עם החיים האפורים שלו ויתן לך

הכסף לפני שאתה עוזב את הסניף שלו.
תסביר לו שעוד מילה אחת ואתה אוסף את הבת שלו באישון לילה ושובר איתה הרצה.

asi81

New member
שניהם יספקו לי את הסחורה מבחינת שימוש

ברור לי שה ק.טמ יהיה לי הרבה יותר נוח מבחינת ישיבה ומקום אחסון. הבי קינג מדבר אלי יותר בצורה שלו.
אני בעצם מתלבט מה עדיף פונקציונליות או מראה.
הרכיבות שלי לרוב הן עבודה בית והמרחק בין הבית לעבודה הוא 5 ק"מ בתוך העיר בציר ללא עומס בסך הכל. אני מחפש אופנוע שיהווה תירוץ לטיולים בסופ"שים.
אין לי עניין ביכולות שטח בסך הכל, ומחפש אופנוע שיהיה חזק מספיק כדי לתת ריגוש. לדעתי שניהם יספקו אותי מבחינת הכח מנוע.
הדילמה היא עם ללכת אחרי הלב או הראש....

מיצו

New member
בעיר הקטם יהיה לך הרבה יותר שימושי (בלי ארגזים)

הוא גבוה, נוח לתמרון יותר מה-בי-קינג. אלא מה, בתנועה עירונית צפופה הוא יחמם לך את הביצה הימנית (או שאולי זו השמאלית? לא זוכר).

בכל מה שקשור לטיולים, שניהם כלים מדהימים. על הקטום רכבתי, יש לו מנוע מדהים, שני רק למולטיסטראדה (בקטגוריה של אופנועי "אדוונצ'ר" כפולי צילינדרים). על ה-בי-קינג לא רכבתי אבל מכיוון שאני מכיר היטב את ההיאבוסה, אני רק יכול להניח איזה מכונה מטורפת הוא מבחינת מנוע, קלות תפעול, הילוכים ארוכים מאוד ואמינות.

הקטם גם הרבה יותר משוכלל מבחינת אלקטרוניקה (למרות שהם שינוי שם כמה רכיבים במודל 2014, ואתה מדבר על מודל ישן יותר?), מה שאומר שתיאורטית הוא יהיה בטוח יותר לרכיבה בתנאי כביש לא אידיאלים עם בקרת החלקה ומתלים מתכווננים. אבל (אם יש אבל) זה יכול להיות גם מתכון לטיפולים יקרים יותר (והם לא זולים, במיוחד אם משהו לא מתקתק שם כמו שצריך ונגמרה לך האחריות). בסוזוקי הכל יחסית פשוט, ואם רוצים להתפרע אפשר בקלות להחליף לסעפת טיטניום פול סיסטם עם אגזוז קרבון בזנב, להוסיף מחשב מנוע ולהוציא מפלצת מטורפת. אצלי בהיאבוסה זה מה שעשיתי, ואמנם אין לנו דיינו בישראל (או פחות אני לא טרחתי לחפש), אבל הוא חזק. חזק מאוד, הרבה יותר מהמקורי.

חיסרון אחד שאני רואה ב-בי-קינג הוא היעדר מיגון הרוח, מה שאומר שמבחינת כוח אתה יכול לעלות לסביב ה- 250-260-270 קישואים בעונה, אבל מבחינת הרוכב זה יהיה קשה מאוד, שכן אופנוע ללא מיגון יכול לתת נוחות רכיבה עד לכ- 150-160 סנאים לעץ, וזה אם אין רוח חזיתית. כל מה שמעבר לזה הוא סתם סבל. נכון שאתה לא אמור לבלות בתחומים האלה ביום יום, אבל אם אתה רוצה, אז דווקא הקטם יהיה לך יותר קל לשיוט במהירויות גבוהות (יחסית).

אתה צריך להיסגר על עצמך. היתרון הוא שעל הקטם אתה יכול, אולי, לקחת רכיבת מבחן.

vstrom1000

New member
הסחירות כל כך נמוכה שאתה לא יכול לתפוס את זה

מי שקנה את הB בעבר לא התעניין בסחירות עתידית. הוא חשב על ההווה [אז, כשחשק באופנוע] ולא על העתיד [ביום שימתין לקונה שיגאל אותו...]
&nbsp
כמעט כל מחיר שתציע יאלץ לקבל או שלא ימכור...תחשוב שגם הצעה על 40 לא תהיה לו ככה שאם הוא רוצה למכור עדיף 40 בבנק על פני אסופת הברזל קועה לו בחצר ואשר הוא איבד את העניין בה.
&nbsp
עסק לא פשוט מבחינת הבעלים.
יהיו כאן כאלה שיגידו לך שלקבל 30 או 40 במקום 90, זאת שערוריה. שהם לא היו מוכרים, אבל לדבר מהצד זה קל. מנקודת מבט של המוכר עצמו, הוא מוכר את זה [או ליתר דיוק, מעוניין למכור] כי איבד עניין, הבין שזה לא פרקטי באופן קיצוני, יקר יותר מרכב בדלק ובתחזוקה, כבד, כבד וכבד. לא נוח בעיר, לא נוח מחוץ לעיר, לא נוח להחנות ולא נוח בכלל.
אין מצב שהוא יקבל מחיר סביר...יש גבול אפילו אצל הטמבלים

vstrom1000

New member
במשפט האחרון הכוונה בהיבט הכלכלי

טמבל במובן הכלכלי, רוכש ללא חקר השוק, ללא לימוד הנושא וכו'

מיצו

New member
מקבלים על זה פרס נובל?

כי לכאורה התיאוריה שלך מושלמת. אלא מה, כמו בהרבה תיאוריות, היא לא פרקטית. הנה, בוא תתאמן על אחד מחברי הפורום ש"תקוע" עם אופנוע שהוא לא מצליח למכור. נראה אותך.

vstrom1000

New member
לא הבנתי

למה אתה שולח אותי לבדוק תיאוריות?
אופנוע נטול מתעניינים כשסוף סוף מגיח מתעניין אחד:
אפשר לוותר עליו ולהמתין שנת אור, אולי יגיע הבא בתור, אבל מי שזקוק למכירה...כמה ברירות יש לו?
&nbsp
האם אתה מבין שכשיש מתעניין יחיד ויש 2 ביקינגים למכירה, אצל מי הכוח?
מה אתה רוצה לומר לגבי כלשונך, "חבר הפורום "התקוע" ? האם הוא בוחר להמשיך להיות תקוע? ש י ב ו ש ם לו !

מיצו

New member
התיאוריה שלך יפה כתיאוריה

בפועל, אני לא מכיר הרבה שימכרו אופנוע שהמחירון שלו עומד על 90 ב- 40, אלא אם האופנוע עם ריג'קטים, או שמנהל הבנק/הגרושה דופקים לו על הדלת. אתה מכיר כאלה?
&nbsp
בכל מקרה, לגבי ה-בי-קינג מדובר באמת באופנוע ייחודי שלא נמכרו כאלה הרבה בארץ. והנה השבוע נמכר אחד משומש.

הנסיך.

New member
תיאוריה? נשמע כמו הזייה

באותה מידה אפשר להציע למוכר של הB KING תווי קנייה בסופר או קרטון חלב טרי
הרי את החלב הוא יצטרך (מה הוא לא בנאדם? הוא לא שותה נס על הבוקר?)
ואם יסרב להצעה יצטרך לחכות עד הפראייר הבא שיציע לו אפילו פחות מקרטון חלב (נאמר ביצה של תרנגולת?)

למי שיש כסף לקנות צעצוע ב100אל"ש יש גם כסף להעמיד אותו עד שיגיע קונה רציני, ומי שרוצה לקבל על האופנוע שלו שקל וחצי לא צריך לפרסם אותו ולהתעסק עם אנשים הזויים, יש מספיק סוכנויות שייקחו את הכלי וייתמודדו עם מציעי קרטוני החלב תמורת אחוזון זניח

iec

New member
"תקוע" זה אחד שמפרסם בכל העולם ואחותו את האופנוע ובמחיר זנות

איפה ראית את האופנוע שלי מפורסם בהיסטריה בשלושת החודשים האחרונים? רק שבוע שעבר בפייס של המועדון ועוד כמה חברים שעשו שיתוף.... אל תגזים

אני חושב שהתאוריה של מר סטרום מציאותית רק לחלק קטן ממכירות אופנועים.

עוד תמונה לבקשת מר אלון היקר.

למעלה