מחפש את "המבט"

• פותח הנושא sbrl
  • פורסם בתאריך
אהה.

אם כך,גם נהגי מכוניות פרטיות והנוסעים גם הם חייבים לחבוש קסדות בתוך האוטו,העובדות בכבישים שלנו מצביעות על כך שכמעט בכל יום נשפך מוח למישהו או יותר,אתה רוצה אולי תמונה של מוח בחוץ מתאונת רכב? להזכירך: 500 הרוגים על הכביש כל שנה ,מן הסתם רובם נפגעים בראש. יש לחוקק חוק המחייב חבישת קסדה תקנית בתוך הרכב לנהג ולכל נוסע. יורם

זה דיון עקר

הרי בסופו של דבר אין משהו שאני או כל אדם אחר בפורום נגיד, שישכנע אותך לרכוב עם קסדה. בהצלחה עם הבחירה שלך, אני מחזיק לך ולאמיל אצבעות שלא תצטרכו אף פעם להודות בטעות בנושא הזה.

אגב,

כל החיים רכבנו ללא קסדות,לא היו כאלה בכלל עד כמה שזכור לי. כיום,סיבוב אחד בת"א באמצע השבוע יבהיר לך ש-99.9999% מרוכבי האופניים בעיר והם המונים,רוכבים ללא קסדה. עד כמה שזכרוני אינו מטעני לפני זמן מה מיקו 1810 כתב שבצרפת כמעט ולא תמצא רוכב אופניים עם קסדה.. צרפת, כן? אבל כאן,מרכז העולם - מרכז תרבות האופניים בעולם - יש "לגיטימציה" לנסות ולקבוע מי בסדר ומי לא בסדר..בסופו של דבר זה עניין כלכלי של בעלי אינטרסים,לא יותר. אף אחד לא דואג ממש לראש שלי או לבטיחות שלי או של האחרים..יש בעלי אינטרסים ומי שמסתיר היטב את העניין הכלכלי האדיר הטמון מאחורי שיווק מוצלח של "רעיון הבטיחות". יורם

יורם, אל תגנוב לי את הטיעונים

תמציא טיעונים משל עצמך!

aabramovich

New member
בועז, לי החגורה באוטו מגרדת. בקיץ

בעיקר בנסיעות ארוכות ... אז אני מפסיק... כל הסטיסטיקה המגמתית הוא מותעית. יש לי נתונים מדוייקים מדרום מזרח טימבוקטו שמראים את ההפך. זהו, אני מפסיק לאותת גם, זה נורא מעייף אותי, ולא נח לי הכניס את היד מהחלון רק כדי לאותת, ואז נהיה לי חם ומגרד יותר. חוצמזה שהסטיסטיקה שבידי מראה שכשאני מאותת הנהגים (בדיוק כמו עם ירוק-מהבהב) מאיצים ומפריעים לי להשתלב. חוצמזה, כשאני נוסע נורא נורא מהר, אני פחות על הכביש ולכן פחות מסכן/מסתכן אז אני מנסה לגמור עם זה מהר ככל שניתן. שאני אמשיך? זה לא רציונאלי. הם צודקים, ואני מתפלל שהם לעולם לא יאלצו ללמוד את ההפך. ואני מודה למדינה המטומטמת הזו שעדיין לא מחייבת חישוב ביטוח חיים ע"פ מי שיש/אין לו קסדה...
עזריאל

bike3

New member
וואלה, צודק יורם - כנראה שגם להם

מפריע העקצוץ של הרצועות בלחי.

ORGANICfood

New member
לי יש

את ה S1 של SPECIALIZED ואין לי שום עיקצוץ ושום גירוד בשום מהירות !!

יורם,מכל הדברים שאפשר לקחת

מהתמונה המדהימה הזאת בחרת דווקא לקחת אותה לכיוון של "קסדה זה מיותר?" באמת ידידי לתחביב מזה כמה שנים שאני לא יודע איך לענות לך בלי להכנס לאנרגיות של "אנטי".זאת לא הכוונה שלי. היות ואני מתפרנס ממכירת קסדות ביום יום לא אדבר על למה כן קסדה,לא שאין לי טיעונים שקולים פרטיים אבל דבר עם אחי הגדול,רופא -רוכב כביש-ומוקפץ למיון כמעט בכל תורנות.שעה שיחה איתו תוך כדי שאתם מטפסים בצובה,(הוא עובד בהדסה עין כרם ;) תגרום לך אולי לגרום להקשיב-לא אמרתי להסכים אמרתי להקשיב. דבר עם חברים שלי למקצוע ולתחביב שעובדים ובכלל חיים לצידי בזכות קסדה,יש מצב שגם הם יגרמו לך להקשיב לכמה דקות. תשאל אותי על ערב שמחת תורה לפני שנתיים,לקחתי אופניים של לקוח לבדיקה,מול החנות איבדתי שליטה- אופני מירוץ עם היגוי סופר עצבני.ראש בעמוד התומך של תחנת אוטובוס שקפצה לי מול הגלגל הקדמי... ושתיים עשרה שעות במיון באיכילוב מבולבל וכואב.זאת הייתה הפעם האחרונה שעליתי על אופניים בלי קסדה.עם קסדה,כניראה שהייתי קם ,מסתכל לראות עם מישהו קלט את הפאדיחה וחוזר לחנות תוך דקה. היות ואצה לי הדרך החוצה מהבאד וויבס אז אסיים במה אני לוקח מהתמונה המדהימה הזאת. שני רוכבים אדירים,ענקים בדור,פיסגה בטור ורצון להיות אלופים.כל אחד עם סיפור חיים אחר ועם אישיות אחרת.אחד מהם פשוט נחוש יותר,מרוכז יותר,ממוקד במאה ועשר אחוז. הוא החליט,הוא התאמן,הוא יבצע,נקודה.מבט אחד טכני לאחור כדי לקרוא תמונה טקטית והשאר היסטוריה. אני לוקח איתי מהתמונה הזאת את ההשראה ל-"החלטה לחיים". מתרגש מהתמונה בכל פעם מחדש,משתדל לחשוב "ארמסטרונג" ביום יום,גם אם בדרך מפסיד זמנים וטועה טקטית :),החיים הם הטור המלהיב ביותר. בידידות ורצון לשלב פרנסה עם תחביב בצורה מכובדת, עודד נ.ב, יורם אולי החמרתי איתך והדיון על קסדות בינך ובין בועז היה נספח עקר, באופן כללי בוא נדבר בטוב.מלחמות בחלקת הארץ הזאת שלנו יש מספיק. ********************************************************************** כותב הודעה זאת עובד בחברה המייבאת,משווקת ומוכרת אופניים וציוד אופניים לרבות קסדות. ********************************************************************

../images/Emo62.gif עודד ידידי,אני לא הנושא.

ראה,אתה הלא בחור חכם מדוייק ושנון,אלה לא מילות סרק. אני לא אמרתי שקסדה מיותרת באף מקום,הבחירה שלי היא אישית. הסתכלתי בוידאו בהערצה בענקים האלה ומה שראו עיני ראית אתה ואחרים. הם גדולים בכל קנה מידה. בחרתי להתמקד בהחלטה שלהם,זו המעוררת אצלנו דיונים השכם והערב. הם,אותם ענקים המשאירים את כולנו פעורי פה, הם בחרו לרכב ללא קסדות. אני לא צד להחלטה שלהם,לא יעצתי להם,לא כתבתי להם. הם כולם בחרו לרכב ללא קסדה,מבחינתם היא כנראה מיותרת/לא נחוצה/מפריעה... וכן הלאה האם הם - לאנס, יאן ואחרים אידיוטים? תנו אתם את התשובה. יורם

בהקשר הזה,כן הם נהגו כדבילים

ותודה לUCI שאנסו את הטוסטסטרון וכפו את ההגיון-אמנם לאחר דם שנשפך,ראה דבריו של בועז. רוצה את התמצית של דעתי בעניין שהעלת? כשילד מביט ורואה את הגיבור שלו בלי קסדה,יש פה לדעתי טעם לפגם. לפחות בטור האחרון זכיתי לראות את הגיבור שלי לצד גיבורים אחרים צורבים תמונות במוחות ולבבות של מליונים ומשאירים אחריהם משהו שהוא קצת מעבר לצבע של חולצה מסויימת או לקביעת זמן רצחני. כשיהיה לי ילד אני אקפיד להראות לו את התמונות של הגיבור של אבא "לפני" ואחרי". גיבור או לא,אפילו סופרמן לא מושלם :) ידידי, יבואו ארמסטרונג אולריך ושאר גיבורי העל וירכבו על אותה הדרך איתי,אם הם בלי קסדות- אני דופק מבט נחוש קדימה ואפילו שלום אני לא מנסה להגניב,יעלבו ויסמנו "וואלאק שמנדריק למה לא עושה כבוד?",אני נותן בקטנה סימן על הקסדה שלי ועל הראש החשוף שלהם. מילה של פדלאה. ושינסו אותי
בברכת רכיבות מופלאות וושיבה הביתה בשלום לך ולכולנו (עליתי על משהו שמזכיר אופני כביש -הידעת??
) עודד

תתחדש עודד,אופניים מדהימים ../images/Emo70.gif

ושאל אותי איך אני יודע שהם מדהימים? בחור רוסי (מדהים) מכ"ס רכש כאלה בדיוק,בכל פעם שאנחנו נפגשים אני לא יכול להסיר את העיניים מהם!!! מדהימים. ברוך השב ידידי,
יורם

צורחה

New member
המקרה הראשון שראיתי בעיניים

היה בשטח. חבר שרכב 2 מטר לפני בירידה מסולעת, נתן קפיצת ראש וסיים בביה"ח עם זעזוע מוח בינוני ואבדן זכרון. ללא הקסדה זה היה מן הסתם שפיכת מוח קלה. לא שהיה לי ספק לגבי רכיבת כביש אבל רק לפני שלשה שבועות קיבלתי תזכורת. חבר אחר, אפילו איש שאתה מכיר נחבט בכביש בחוזקה כדי להשמיע בום חזק חזק. יכולתי רק להגיד עוד פעם תודה שכולנו תמיד עם קסדה. בשטח ובכביש. שלא תזדקק.

OK בוא נסכים שלאנס ארמסטרונג אידיוט

בגלל שאינו חובש קסדה מהסיבות האמיתיות והאירועים שהזכרת. אני מחוץ לנושא היות וקטע הוידאו אינו מצלם אותי וממתמקד במירוץ מדהים בו נראים לאנס ארמסטרונג יאן אולריך ואחרים רוכבים ללא קסדות.. למה לדחוף אותי בכוח לעניין? זה הוא בלי קסדה..

בוא נסכם שצריך לדעת על מה מדברים

לפני שמדברים גם ארמסטרונג- גם כשלא היה מוכרח- בחר ללבוש קסדה בקטעים רבים שלא היו עליות סטריליות בתחרות. גם באימונים - וגם לפני ה"חוק" הוא היה לובש קסדה. אבל מה זה משנה.... עודד צודק ב- 100% מכל התמונה הזאת, דווקא את עניין הקסדה??? אחת הסיבות שלא הוזכרו כאן לרכיבה של רוכבים ללא קסדה היא כדי שיראו אותם טוב יותר הם מקצוענים שמתפרנסים מזה שרואים אותם על האופניים. אבל מי סופר...

יורם ואמיל אתם פשוט שוכחים פרטים

פרטים חשובים לדיום מסוג זה. העובדה כי כל כך הרבה רוכבי אופניים לא חושבים קסדות קשורה לתרבות היסטורית מושרשת. זו תרבות שהושרשה במשך למעלה ממאה שנות רכיבה ללא קסדות. גיבורי העל, של אי שם בהיסטוריה, רכבו ללא קסדות משום הבורות שאפפה את הנושא. קזרטלי נהרג וזה לא הספיק. קיווליב נהרג וזה כבר הספיק. היו בניהם עוד כמה (נדמה לי סנרומא נהרג גם בנפילה ללא קסדה). אבל תראו מה קורה עכשיו- כל מובילי הענף רוכבים עם קסדות. לא סתם קסדות. קסדות בעלות אמירה. בטיני עם קסדה מוזהבת כיאה לאלוף אוליפי. יש שרוכבים עם קסדות עליהם כתוב שמם. ראיתי גם קסדה אחת עם הקשת (של אלוף העולם, לא של קופידון). עוד כמה שנים ומי שירכב ללא קסדה יהיה החריג. קם דור חדש אל רוכבים שלא יכירו משהו אחר כאפשרות. רוכבים בלי קסדות יהיו בתמונות של אותם רוכבים ללא STI או ארגופאוור. תמונות ישנות בהם נראה בבירור כי הביגוד מיושן, שלדות האופניים מיושנות, הנעליים מזכירות את אלו של סבא ומעל לכל-הראש החשוףאו עם הכובע היישן ההוא שחבשו כשירד גשם. מהיום שהתחלתי לרכוב (אי שם לא כל כך מזמן בסוף שנות השמונים) חבשתי קסדה. כשהתעקשתי לקנות קסדה המוכר (ממנו קניתי את האופניים הראשונות וןגם את הקסדה) עוד ניסה לשכנע אותי לא לקנות קסדה: "כדי שישאר כסף למשהו אחר, טוב יותר" מה אתם אמרים? נשמע לכם הגיוני שמוכר בחנות אופניים יטען כך כשברור לו שזו קסדה ראשונה? הקסדות היום (ומזה זמן רב) אינן מצדיקות את המוניטין של "הצקה לראש". אבלמה אני יודע? אני בכלל לא מבין אותכם. הרי אחד מכן לא מבדיל בין אנרכיה לחופש הדיבור והשני לא הבין למה לא הסכמתי לו לרכוב בדבוקה שאני אחראי עלייה בלי קסדה לראשו. בלי שמות בבקשה!!!

trainer111

New member
מעבר לפן הבטיחותי הקסדות היום ככ

קלילות ויפות, העיצובים משגעים, וממש מביאות את החשק לשים אותן על הראש.........ומה אגיד לכם, אם הקסדה גם מגינה על הראש שלי, ולו במעט, זה מספיק טוב כדי לרכוב עם קסדה.

יאיר, חוץ מהעובדה שכן הסכמת...

הכל נכון. (הרי לא באמת היה לך אכפת, פשוט לא רצית להסתבך משפטית, וזה מקובל ובסדר לחלוטין). וגם זה שעיצובי הקסדות, וכל האמירות שאיתן, והעובדה שחובשים אותן מובילים בענף, זה רק תוצאה של לחץ של היצרנים. תשים קסדה מהממת עם ראשו של לאנס, ותראה איך אתה מוכר מיליון קסדות כאלה. לא דורש הסבר, אני מניח. תכף גם תגיד לי שבשביל לרכוב ממש ממש מהר ורחוק אתה חייב-חייב-חייב נעליים בדיוק כמו של "בחר-שם-של-רוכב" כולל העיצוב והפסים של האליפות. כי הנעליים של "בחר-כל-חברה" אחרת הן לא מספיק טובות. עיין ערך נייקי אייר ג'ורדן. לא מבין איך אתם מסוגלים לקחת משהו שהוא כל כך טעון מבחינה כלכלית, וכל כך מוטה לטובת הצדדים המעוניינים, ולהתייחס אליו כאילו היה אמת מוחלטת. קצת ספקנות, טיפה, פצפונת... אבל מה אני יודע, אני סתם אחד שלא חושב שחתיכת קצף שווה את הוויכוח. באמת, חלאס...אני לא אמרתי כלום בוויכוח הזה, למה לגרור אותי? זה כמו להתווכח על קיומו של אלוהים, והרי ידוע לכולם שהוא לא קיים, אז בשביל מה?
אגב, עכשיו שהגיע הקיץ, אני דווקא כן חובש קסדה, במקום כובע. אם כבר לשים משהו על הראש, אז למה לא קסדה...למזלי, לי היא לא מציקה בלחיים, ולא מגבילה את הראות. למרות שיכול להיות שאני אגלה שיותר חם לי עם קסדה, ואז היא שוב תחזור למקום שלה בארון. רכיבות מהנות וכיפיות בלבד לכולם.

ממש לא נכון, כמעט מההתחלה ועד הסוף

ממש לא הסכמתי ויש לכך עדים. העובדה שאתהלא מסולק בכח אינה מעידה על הסכמה (וזה הוסבר מילולית ברור מספיק). ולא לשם כך פותח הדיון אך אני הכנסתי אז כנראה שנזקקת להכנסה מקבילה. אולי זו רק דעתי אבל אני לא חושב שראש מרוסק לאחר מגע עם קרקע בכל מהירות הגיונית של רכיבת אופניים מותנה בדיוק. כנראה שמעולם לא קראת את דעותיי על ציוד אופניים. אחרת אני מתקשה להבין מהיכן דחפתלי את ה"כאילו דעה"שמישהו חייב משהו כמו של מה שהגדרת "בחר שם של כל רוכב". זה כל כך מנותק מדעותיי והבעותיי שאולי כדאי שאמנע מהמשך השתתפות בדיון טרם תקבע כי שמי הוא יורם או אמיל.

למעלה