דיסקו הפקות מציגים - המבט בוידיאו
רצ"ב קשור לסרטון קצר שלקראת סופו ה"מבט" מעניין, כשאני מביט בזה היום, זה לא מרגיש ונראה כאותה נקודת שבירה שבאה מתוך המבט המצמית והאיום. נהפוך הוא. אני רואה את יאנק יקירי מישיר מבט לעיניו של הלאנס (שאין לי מילים לתאר את ההערכה וההערצה שיש לי אליו כאחד שנולד להיות ספורטאי מושלם ומנהיג עוצמתי וכריזמטי), לא מתבייש, לא מראה שבירה, כי אם מביט בו כיריב מוערך. אגב, בסרט הצרפתי על המלחמה של אנקטיל ו-פופו, אמר אחד המרואיינים הצרפתיים, בשחצנות המוכרת, שהצגת העייפות והחולשה של לאנס היא לא יותר מיכולת משחק עלובה שכל ילד יכול היה לפברק. וכצרפתי פטריות אמיתי, הוא טען שאנקטיל, לעומתו, היה גאון תיאטרלי אמיתי שמיטב חיות הבמה, מאז ולעולם, יכולים לללמוד ממנו רבות ואף פעם לא להגיע לקרסוליו האריסטוקרטיים. בראיון שערכו פיל ליז'ט ופול שרוון עם לאנס, הוא נשאל על המבט, והדברים אותם ענה מובאים לכם בתרגום די מדוייק, על ידי, כשירות לאומה. פיל: כשהטור הגיע לאלפ ד'ואז וזו היתה התחלה מהירה של הטיפוס. חשבתי לעצמי שאין מצב שתגיעו לפסגה בקצה בו התחלתם. ואז התייצבת בחוד, הסתכלת לאחור, מעבר לכתפך השמאלית והבטת הישר ביאן. נדמה היה לי שאתה מביט לו בעיניים, כאילו אומר לו "נו, הנה אני מתחיל, אתה בא או לא?" והתשובה היתה "לא". לאנס: אני חייב להיות כן לחלוטין איתך. היו הרבה דיבורים ותהיות לגבי ה- "מבט", אבל האמת לאמיתה היא שבכלל לא התבוננתי באולריך. פיל: ברגע זה הרסת אותי ואת חיי. לאנס: מצטער, אבל אני לא. בראש ובראשונה התבוננתי במורד הכביש וחפשתי אחרי חברי הקבוצה שלי. אם התכוננתי לתקוף, דבר אותו רציתי לעשות, הייתי צריך לדעת היכן הם וכמה מהר יוכלו להגיע ולעזור, או להרגיע את העניינים, אם משהו ישתבש או שאסתבך. בנוסף, רציתי לדעת לא רק איפה נמצא יאן, אלא גם היכן בילוקי, קיבילב והאחרים. אני מוכן להשבע בבריאותי, דבר שאיני עושה אף פעם, שלא התבוננתי ביאן. זווית המצלמה גרמה לכך שנראה היה כאילו אני מביט ביאן ושואל אותו "אתה בא או לא...?", אבל זו ממש לא היתה התגרות, לא אצבע בפרצוף ובטוח שלא "מבט".