מחפשת

תמיר1991

New member
מנצל"ש:

אני מציג לפניכם את "תוכנית האב" הבולאית שלי לשנת 2005. כמו שציינתי הרבה פעמים, חשוב לי לווסת את עצמי ברכישותי, כי כך אגיע לתוצאה הטובה ביותר האפשרית. למזלי, ההוצאות שלי יקטנו השנה דרסטית, כמו כבכל שנה ב- 4 השנים האחרונות, כי ההורים שלי משלמים לי על הבולים, גליוניות הזיכרון, מעטפות היום הראשון, דפי המזכרת וגלויות המירב שיוצאות בשירות הבולאי, וכך מתפנה לי כסף אחר להוצאות אחרות. חג שמח! תמיר.

ובמחשבה שניה, יש לי הערה:

ההערה הזו היא מאוד סובייקטיבית, ולא חייבת להיות נכונה בשבילך, אבל מכיוון שיש לי בן כמעט בגילך, אני מרגיש חופשי להגיד את הדברים הבאים: היקף הקניות שלך על אוסף הבולים נראה לי לא הגיוני. מנוי לשרות הבולאי זה נחמד, אבל לקנות את הבולים, גליוניות הזיכרון, מעטפות היום הראשון, דפי המזכרת וגלויות המירב נראה לי קצת מיותר. למה צריך כפילויות? אם קנית את הבול, מה מוסיפה לך מעטפת יום ראשון? למה צריך גם גלויות מירב (שאגב, אינן נחשבות כלל כגלויות מירב של ממש)? אני מבין רכישה של פריט אחד, אבל הכל? לדעתי זו ממש כניעה למסחטת הכספים של השירות הבולאי, שבה נופלים הרבה אספנים מתחילים ובלתי מנוסים. מבחינה כלכלית כדאי לחכות שנתיים ולקנות הכל בחצי מחיר. מבחינה אספנית - אתה סתם אוגר פריטים כפולים, שאינם מפתחים את האוסף שלך לשום כיוון. והטיעון של "אני רוצה שיהיה לי הכל" שכולנו עוברים אותו מתי שהוא הוא קצת, איך לומר, ילדותי. אני עצמי הפסקתי את המנוי לשירות הבולאי לפני שנים רבות, ומעולם לא הצטערתי. אני יכול להכנס לכל אחת מהחנויות ולהשלים בחמש דקות את כל מה שפספסתי, בחצי מחיר, בלי ההכרח לקנות גם וגם. אני גם חושב שאתה רחוק מאוד מהעלות האמיתית בהערכה שלך - אם באמת תרצה לקנות את כל מה שכתבת, תשלם הרבה יותר ממאתיים ש"ח.

תמיר1991

New member
אריק:

לא כתבתי "200 ש"ח"... ה- "200 ש"ח" נכתבו ליד, כלומר תוספת למה שאני קונה. כל מה שכתבתי, למעט תוויות הביול ופריטים הפחות "הכרחיים", נקנה לי ע"י ההורים שלי. ככה אני רוצה וכך אני אוהב. ואגב, ההערה מאוד סובייקטיבית. כל מה שכתבתי מוסיף לי. אחרת, מן הסתם, הייתי מסיר אותו מרשימות הרכישה שלי. תמיר.

Sanchez

Member
לא כל כך מסכים איתך אריק ! לרוב הבולים מהשנתונים האחרונים לא נמכרים מתחת לערכם הנקוב- גם אם תחכה כמה שנים. גם ב EBAY אם תרצה לקנות אוסף שנתי מלא מהשנתונים האחרונים- תשלם כ $35-$40 שזה לא פחות מערכם הנקוב. בארץ אצל הדילרים לא תמצא יותר זול. דבר שני, תמיד ישנם פריטים מעניינים שמוצעים רק למנויים. אתן דוגמא אחת: גליונית יד-ושם (קטנה, בעלת 6 בולים) שיצאה לאחרונה רק למנויים. האם אתה יודע בכמה נמכרה ע"י הדילרים ? אלך אפילו יותר רחוק. אני קניתי ממנה כמות של 5, השארתי לעצמי 1 ומכרתי את 4 האחרות. אם תרצה לדעת בכמה- אין לי בעיה לספר או לתת לך את ה EMAIL של אלה שקנו ממני שיספרו לך. וזו רק דוגמא אחת, ישנן עוד לא מעט כאלה. תראה לי איפה אפשר ליקנות בולים בני שנתיים, בחצי מערכם הנקוב. אני קונה כל כמות !!!

תמיר1991

New member
גם אני חשבתי כך,

אבל לא הייתי בטוח. אני רכשתי את הגליונית של "יד ושם", אבל רק אחת. אריה - אשמח לדעת בכמה מכרת. תמיר.

Sanchez

Member
בוא נגיד ככה... את הזול מבין הארבע מכרתי ב $22 !!! אתן לדמיון שלך לבד להתפרע בכמה נמכר היקר ביותר. להזכירך, הערך הנקוב של הגליונית הוא 13.20 ש"ח שהם פחות מ $3.

שלום גב' פרי,

קודם כל, הרשי לי להתנצל בפנייך בשם כולנו על כך שעוד בטרם קיבלת תגובה אחת להודעתך, בא מישהו חסר התחשבות וניצל"ש על ההודעה שלך משהו שלא שייך, במקום לנצל"ש על אחת ההודעות של עצמו או על שרשור מנוצל, או סתם לפתוח שרשור חדש אם מה שיש לו להגיד באמת כל כך חשוב. ועכשיו, לשאתלך. יש לי כמה דגמי מטוסים של בטאוני חיל האוויר, אבל אין לי כוונה להפרד מהם. אני יכול כמובן לצלם לך אותם על בריסטול, ולשלוח אליך (העבירי אלי כתובת במסר). לא בטוח שמסתתר ביניהם פאנטום. אם את רוצה דווקא קורנס, אנסה לחפש עבורך. אם את מחפשת משהו לתעסוקה, ומוכנה או יכולה להסתפק בכל דגם אחר - ולאו דווקא של מטוסים, אוכל להפנות אותך לכמה מקורות באינטרנט שבהם אפשר להוריד חינם דגמי נייר לקיפול והדבקה. בקיצור, אשמח אם תרחיבי קצת על הצורך שלך בדגמים, על מנת שאוכל לעזור יותר ביעילות.

תמיר1991

New member
חסר התחשבות?

לא ענו לה כמה שעות טובות, אסור לנצל"ש? אני לא היחיד שמתנהג ככה, אז למה מעירים דווקא לי? אני שונה כאן ממישהו? תמיר.

אסור? בוודאי שלא. רק חסר התחשבות.

אתה בעצמך כתבת היום "יש גם אנשים שהפורום הוא לא מרכז חייהם, והם לא תמיד על המחשב...". אז עברו כמה שעות מאז ההודעה, למה אתה מחליט שאף אחד לא יענה, וההודעה לא חשובה יותר, ואפשר להתעלק עליה ולנצל"ש? אתה חושב שאתה לא היחיד שמתנהג כך: תוכל בבקשה להראות לי דוגמא של עוד מישהו שניצל"ש על הודעה שעוד לא ענו לה בכלל? חפש אחורה, ותן לי קישור. לדעתי לא תמצא, אתה היחיד שעושה זאת, והרבה. וכבר העירו לך בעבר. אני למשל זוכר את הערתו של בני, שלא הסתפק בהערה אלא כתב מדריך לניצלושים. אני מציע שתקרא אותו בהזדמנות, כדי להזכר מה כתוב שם.

תמיר1991

New member
קראתי את מה שבני כתב,

ואני כמעט לא מנצל"ש ב"גסות", אבל זוכרים לי ותופסים אותי על כל דבר קטן, כאילו אני אחד מהסוחרים/ספאמרים/הורסי השלווה ולא אחד מהמשתתפים היותר פעילים, מחלקים ומחליפים כאן. אני בהחלט אשתדל לא לנצל"ש, אבל יש כאן כמה משתתפים, בראשם בוסטר ווינג צ'אן, שעושים זאת חדשות לבקרים, ולהם אף אחד לא אומר כלום. אם לא תתפסו אותי בקטנות ותזכרו שאתם כאן במה אספנית ולא במת חינוך, כי בשביל זה יש לי 2 הורים, הכל יהיה יותר טוב. תמיר.

תמיר1991

New member
היי!

לא קראתי את זה! קראתי את ההוראות שלך מלפני כמה חודשים טובים, ומשום מה שייכתי זאת לבני. זה משהו חדש ובהיר הרבה יותר! יישר כוח בני! תמיר.

rachelea

New member
זוכרים ותופסים אותך תמיר על כל דבר

נכך לבינך. ון. צדקת. אני מציעה לך לבדוק מיהו "שיאן הפורום" בתגובותיו. למזלך, חלק מתגובותיך לעניין ותענוג לקראן. רבות מהתגובות הן חד-שיח בינך לבינך. את מי זה מעניין מהי תכנית האב הבולאית שלך? כל הכבוד לאריק שטרח להשיב לך עניינית על כך. כמה פעמים כבר כתבת על "תכניות אב", כמה פעמים כתבת, שאלת, השבת והגבת להודעות שלך? - נמאס!!! ולגבי "במה חינוכית" כדבריך: זהו פורום כללי וניתן להגיב ולהעיר בו. כל אחד כותב כאן מה שבראשו. שמתי לב שמאוד מוצא חן בעיניך שמגיבים לדבריך (ולכן אני משתדלת מלהגיב לדבריך). אתה מאושר כשמחמיאים לך ו"קופץ" כשמבקרים את מעשיך. איש לא מעוניין לחנך אותך. זאת באמת נשאיר להוריך. אך לא תוכל לסתום פיות של משתתפי הפורום מלהגיב על דברים שמרגיזים במעשיך. העירו לך לא אחת שלא להגיב על כל דבר. כשאינך שומע לעצות נבונות אלה, אל תתפלא שיענו לך כאשר תשובותיך או דבריך אינם מוצאים חן.

בוסטר1

New member
חזרתי אחרי יומים של עבודה

וכרגיל תמיר אתה במרכז הענינים כנראה אן לך תשומת לב בבית אז אתה מחפש בחוץ וגם תשומת לב שלילית היא תשומת לב (בפסיכולוגיה ) אז משתתפי הפורום אני מציע יום אחד בשבוע שנעסוק בתמיר ושאר הימים נתעסק באוספים מה אתם אומרים

למעלה