ובמחשבה שניה, יש לי הערה:
ההערה הזו היא מאוד סובייקטיבית, ולא חייבת להיות נכונה בשבילך, אבל מכיוון שיש לי בן כמעט בגילך, אני מרגיש חופשי להגיד את הדברים הבאים: היקף הקניות שלך על אוסף הבולים נראה לי לא הגיוני. מנוי לשרות הבולאי זה נחמד, אבל לקנות את הבולים, גליוניות הזיכרון, מעטפות היום הראשון, דפי המזכרת וגלויות המירב נראה לי קצת מיותר. למה צריך כפילויות? אם קנית את הבול, מה מוסיפה לך מעטפת יום ראשון? למה צריך גם גלויות מירב (שאגב, אינן נחשבות כלל כגלויות מירב של ממש)? אני מבין רכישה של פריט אחד, אבל הכל? לדעתי זו ממש כניעה למסחטת הכספים של השירות הבולאי, שבה נופלים הרבה אספנים מתחילים ובלתי מנוסים. מבחינה כלכלית כדאי לחכות שנתיים ולקנות הכל בחצי מחיר. מבחינה אספנית - אתה סתם אוגר פריטים כפולים, שאינם מפתחים את האוסף שלך לשום כיוון. והטיעון של "אני רוצה שיהיה לי הכל" שכולנו עוברים אותו מתי שהוא הוא קצת, איך לומר, ילדותי. אני עצמי הפסקתי את המנוי לשירות הבולאי לפני שנים רבות, ומעולם לא הצטערתי. אני יכול להכנס לכל אחת מהחנויות ולהשלים בחמש דקות את כל מה שפספסתי, בחצי מחיר, בלי ההכרח לקנות גם וגם. אני גם חושב שאתה רחוק מאוד מהעלות האמיתית בהערכה שלך - אם באמת תרצה לקנות את כל מה שכתבת, תשלם הרבה יותר ממאתיים ש"ח.