מחפשת מקום מגורים :)

havat

New member
מבאס לשמוע

אולי חולדאי ישים לב כבר לעיר שמחוברת לתל אביב במקף והוא אמור לעשות סדר גם בה... עם כל הכבוד לשבילי האופניים ולשדרות המפונפנות של תל אביב.
יפו יכולה להיות כזו פנינה נהדרת, גם מרכזית מאוד, גם עם חוף יפהפה וגם אתרים ארכיאולוגיים למכביר. שלא לדבר על המחירים שעדיין נמוכים מאוד מאוד. חבל שכל היופי הזה יישאר רק לאולטרה-עשירים שגרים בכל השכונות מוקפות החומה האלה שיכולות להיות גם על הירח, מבחינת הקשר שלהן לסביבה.

שקדייה

New member
אני לא חושבת שזה משהו שהעירייה יכולה לעשות

יש שם מרקם אוכלוסייה מסויים, ועם כל הרצון שלי להיות הכי PC כי אין לי אמת חשק להתחיל להתגונן ולהצדיק את עצמי- בסופו של יום, לרוב האנשים לא מתאים לגדל את הילדים שלהם כחלק מהאוכלוסיה הקיימת.
האוכלוסייה הקיימת, קיימת כדי להישאר- ונכון שגם להם מגיע טיפוח סביבתי- ואכן, מושקע מאמץ רב מאוד בטיפוחה של יפו, כולל פארק משגע על הים, פיתוח איזורי בילוי, עבודות תשתית וכו'- עדיין, רוב האנשים לא רוצים לשלוח שם את הילדים לבי"ס.

יפו מתאימה מאוד לזוגות עם ילדים מאוד קטנים, או מאוד גדולים. כל השלב הזה באמצע- שילד אמור לשחק בשכונה עם חברים וללכת לבי"ס בשכונה, לרוב האנשים כנראה לא מתאים, וגם לא יתאים לא משנה כמה יפה ומשופץ יהיה שם.

אם ילדיי היו גדולים- מחר הייתי עוברת ליפו!

באיזורים אורבנים בארהב

זה קורה הרבה. בהתחלה מגיעים ה DINKS ואחר כך מגיעים משפחות עם ילדים שאינם בגיל בית ספר. אז כדי להפוך את השכונה לאטרקטיבית למשפחות, מתחילים לשתול שם בתי ספר ציבוריים-יעודיים-אלטיסטיים עם מבחני כניסה. ואז אנשים מהעיר מתחילים לשלוח לשם את ילדיהם, ואחר כך עוברים לשם בעצמם.
לפעמים זה עובד, לפעמים לא.

לפני כמה זמן

הבן שלי שאל אותי אם אחרי הקולג' הוא יצטרך להחזיר לי את כל ההוצאות שהיו לי עליו.
לא יודעת מאיפה בא לו הרעיון (הגאוני הזה) אבל אמרתי "בטח!".

מאי26

New member
אנחנו צוחקים לפעמים עם הילדים שלנו שבגיל 18

נעשה להם חשבון והם יחזירו לנו את כל הכסף שהוצאנו עליהם
יה, רייט... הם כמובן מבינים שזו בדיחה.

מאי26

New member
כן, אלה מחשבות שמתעוררות בכל הורה לפעמים,

נראה לי. בעיקר בשבת בבוקר
.

tuku3

New member
לא סגורה על מחירים, מציעה לך לבדוק את

רחובות ההולנדית.
מבחינת אופי השכונה מקסים שם ונשמע בדיו מה שאת מחפשת. תהיה שם בעתיד תחנת רכבת ולדעתי ערך הדירות יעלה פלאים.

יש...

אבל את תאלצי להתפשר
בפרוייקטים החדשים בראש העין אפשר למצוא- אבל זה 1.3 לפני שדרוגים (ואתתשדרגי. לא מכירה מישהו שלא) ולפני הצמדות
וגם בפרוייקט בו אננו כבר גרים דירות יד 2 שאוכלסו לפני חצי שנה-שנה. אבל זה יהיה כרוך במו"מ רציני (וזה אזור טיפה פחות "נחשב" בראש העין)

תודה על הרעיונות

ראש העין בהחלט נבחנת, נסתכל גם על אזור רחובות.
אתם מאמינות שאנחנו מדברות על תקציב של מיליון שלוש מאות (שאגב, מצריך הון ראשוני לא קטן בכלל), וזה תקציב נמוך מידי לאזור המרכז? אני חושבת כמו שקדייה, אנחנו צריכים לעלות על שוק הנדלן בכל דרך אפשרית ובעתיד לשדרג/לשנות אזור.

את יודעת מה עצוב?

שזה גם נמוך לפריפריה "טובה"
בחיפה למשל 4 חדרים באזור טוב ונגיד בפרוייקט חדש או יד 2 משופצת באזור עם בתי ספר טובים- 1.5 מליון.... בלחץ 1.4

תראי

כשרכשנו ב2009 דירות בחיפה עלו מתחת למליון (4 חדרים בשכונה טובה עם מדרגות)
מכרנו כעבור שנתיים בלמעלה מ1.2...
ואז לקנות ב1.5 יותר ריאלי

1Shir

New member
דירה 4 חדרים ברמת חן בחיפה ב- 1.3

דירה יד2 אבל הבניין מ-2008
קומה 2 כמובן עם מעלית + 3 מרפסות + חנייה בטאבו + מחסן בטאבו לכל דירה (4 קומות, 8 דירות)
יחידת הורים עם חדר אמבטיה נפרד
4 כיווני אויר, למרות שהנוף העיקרי במרפסות הוא לא לים אלא להרי הגליל
בסה"כ בניין יפה וטוב

מסייגת שזה היה לפני שנה וחצי בדיוק אבל הדירה היתה בשוק כמעט שנה. היה אפשר לקבל אולי עוד עשרות אלפים בודדים.

זה לא עוזר לכותבת שרוצה מרכז אבל אולי לך או לאחרים יעזור במשהו

אני עזבתי את חיפה....

ולפני שנה וחצי בהחלט היה ניתן
עכשיו- כבר לא
דירת ה-86 מטר שגרתי בה בבגין, עם 30 מדרגות גישה אליה, עם חניה, מחסן וגינה קטנה אבל עם צורך בשיפוץ תשתיות לכל הפחות של 100 אש"ח נמכרה ב1.35 מליון....
הדירה שאני מכרתי ב1.2 היתה קומה 3 בלי מעלית- 57 מדרגות. אילולא זה- היתה עולה 1.5
ולפי מדלן וניתוח עסקאות אחרונות- 4 חדרים ברמת חן עכשיו עולה 1.648....
ועוד משהו על רמת חן- היא שכונה קצת מנותקת- רק בתים- בלי בי"ס ללא נסיעה, בלי גני ילדים במרחק הליכה, בלי מרכז מסחרי במרחק הליכה. מין פרבר שינה בתוך העיר....

סליחה כן?

אבל איפה הדירה הזאת?
רמת חן זו אחת השכונות החדשות הכי יקרות בחיפה.
אין שם דירה בפחות ממליון 8 וזה לא משנה כמה חיפשנו.
לא תוקפת אלה באמת שואלת איפה ראית דירה כזו כי אני חוטפת אותה אפילו במליון חמש

אנחנו גרים הכי בפריפריה שאפשר. ישוב קהילתי

בדרום הנגב (אמנם ישוב קהילתי חזק וטוב ובכל זאת, חור חור...). יש פה אמנם רק בתים פרטיים, אבל אין להשיג בית בפחות מ1.8. רובם מעל 2 מיליון...

ליידי, אפשר להיות חצופה/חטטנית

ולשאול במה אתם עובדים?
חלום חיינו הוא לעבור לצפון הרחוק ולא עושים זאת רק משיקולי קריירה...

למעלה