מחפשת מקום מגורים :)

d a p h n a

New member
השליח של הפיצה הוא כמובן רק דוגמה

לרעיון גדול יותר.

גם לי חסרה מבואה

התרגלתי לזה מארהב.
והילדים שלי באים הביתה ומסירים מעצמם בערך הכל (ילקוט, נעליים, גרביים, מעיל, חולצה) והכל זרוק בסלון (עד שאני באה וצועקת). בארהב היתה מבואה עם ארון מעילים והם היו דוחפים לשם את הכל, ובא לציון (ול OCD שלי) גואל.

שקדייה

New member
זה לא חייב להיות קשור.

יש לנו ארון מעילים, נעליים, תיקים, שקיות ששוכבות שם עד שמישהו מתייאש וזורק לפח......
אבל אין מבואה.

ולמרות הארון שאוגר בתוכו את כל הבלאגן (לרוב..)- המבואה מאוד מאוד חסרה.

אצלי נכנסים הישר

לסלון. אין מקום לארון. זה מאוד חסר לי. (מצד שני, כפי הנראה, אין פה צורך במעילים
)

גם ענין של טעם, בעיני זה נחמד

שהסלון פתוח כזה.... אני שונאת קירות מיותרים באמצע הבית...
להורים שלי היתה מבואה כזאת לפני מליון שנה והם ביטלו אותה והגדילו על חשבונה את הסלון, ממה שראיתי כמעט כולם בבנין עשו את זה...

שקדייה

New member
גם אני אוהבת את זה מאוד מאוד

כבן אדם שאוהב לבלות הרבה שעות במטבח, נעים לי להיות מחוברת לבית ולא בניתוק מכל המתרחש.
כשיש ילדים קטנים, זה מאוד מאוד נוח, כי ילדים רוצים להיות בקשר עין עם ההורה, וזה מאפשר את זה (בבית הקודם היה לנו מטבח סגור והם היו משחקים על הרצפה או על הדלפק הפיצפון במטבח, ככה שכל פעם שפתחתי את הדלת של המקרר או התנור הייתי צריכה לוודא שאין איזה ראש של ילד בטווח התנועה....

בבית של ההורים שלי המטבח הוא גם חדר סגור ומפורד, שיש לו אפילו דלת.... א-ב-ל, זה חדר גדול , עם שולחן וכסאות מרווחים, ועם חלון מקסים לגינה ירוקה ומאורת... וזה המקום שבו אמא שלי תמיד ישבה ותמיד אירחה את החברות שלה..... תמיד עלו משם לחשושים וריחות טובים....

העניין הוא לא המטבח הכן מחובר או לא מחובר (שאגב, לרוב זו נקודה שמאוד קל לפתור ולשנות אותה אם הבית בנוי בצורה הגיוניות )- אלא היחס בין החלל הפרטי לחלל הציבורי.
לעיתים יש סלונים כל כך עצומים ורחבים שאנשים שמים בהם 2 מערכות ישיבה (אחת שמשתמשים בה ואחת לאורחים....
), אבל בחדרים אין מקום לעמוד על רגל אחת...
זה הופך גם את החלל הציבורי וגם את החלל הפרטי לפחות נעימים לשהייה.

שקדייה

New member
ואחרי עיון בכתבה- אני בעיקר עם סימני שאלה

לא ראיתי שם 4 חדרים, ולא הבנתי שבאמת יש 4 חדרים.
שנית, אני בשוק מהסכום שנשפך שם...... 400K, על מה? גם אם שיפצו שם בדינמיט והחליפו הכל מהיסוד- לא אמורים להגיע לסכום כזה, מה גם שלא ראיתי שם שום דבר "פיינשמקרי" במיוחד שסוחב עלות שיפוץ כלפי מעלה (לא מטבח יקר במיוחד, לא פרקט אמיתי, לא פרופילים מברזל במקום אלומיניום, לא חיפויים יקרים... כלום. הכל בסטנדרט. יפה ונקי ונעים- אבל לא יקר)

והתכנון חלל מאוד לא מוצלח בעיני.
המטבח פשוט על גבול הלא שמיש.
פינת המחשב לא שמישה.
דלפק האוכל לא רלוונטי למשפחה בת 4 נפשות (כנראה עוד לא מצליחים לדמיין שם שהתינוקות שנולדו להן בעוד שנה בערך- כבר ישבו סביב שולחן לארוחות משפחתיות...)
בחירת הצבעים והגימיקים לא ברורה לי- לצבוע הכל בצבע גיר במעבר הכי צר בבית- שכל מי שעובר שם כנראה ישאר עם הטבעה של רשימת הקניות הכתובה בגיר על הגב והתחת...

בעיני זו כתבה שבעיקר אמורה להביך את המעצבת שחתומה על הפרויקט.

mereng

New member
גם אני חושבת שזה שיפוץ ממש הזוי...

מה הקטע של 2 כסאות בר עם הגב לסלון ? המטבח כ"כ צר שמספיק דלת ארון אחת פתוחה בשביל להפריע מאוד, אפילו למבשל אחד. אני ממש לא אוהבת את הסגירות של המטבח. היה לי משהו דומה בדירה השכורה הקודמת וזה די הפריע- לא יכולתי לבשל בנחת כשהילדון היה בסלון כי זה היה רחוק ומנותק מידי, וזה היה מבאס.
ראיתי בתגובות שהעירו על זה למעצבת והיא כתבה שזה אחלה מטבח והלוואי עליה... לא ממש יודעת לקבל ביקורת כנראה.

yoyo10

New member
המטבח נראה אפילו פחות פנקציונלי

מהמטבח המאפן שיש לנו זה תמיד אני חושבת שצריך להעמיד לדין את מי שתכנן אותו אומנם למראית עין נראה כאילו יפה אבל אם הייתי מחליפה מטבח זה לא מה שהייתי עושה

s h i r i 1

New member
המטבח דווקא לא צר

במטבח כזה של שני פסים מקבילים המרחק המומלץ ביניהם הוא 90-120 ס"מ (אצלי במטבח יש 90, זה בסדר).
המטבח הספציפי הזה מאורגן גרוע על גבול הלא בטיחותי. המקרר שתקוע באמצע, יחידת הארונות הגבוהה שחוסמת את האור, אין משטח עבודה באיזור התנור והכיריים - לאן מוציאים תבנית חמה?

וחוץ מזה, החלון בחדר הארונות - פעמיים בזבוז (פעם אחת כי אפשר היה למקם שם חדר ופעם שנייה כי אי אפשר לעשות ארון על הקיר הזה), פינת אוכל ודלפק בדירה כ"כ קטנה (עדיף לעשות איזור אחד לאכילה), המבואה שאין בה אפילו ארון (אפשר היה לעשות ארון במקום השולחן במסדרון) ובאופן כללי חוסר הבנה של החלל.
חבל מאוד כי המעצבת נשמעת חמודה מאוד ויש לה טעם טוב.

גרתי ב=86 מטר עם 2 ילדים

כן- זה קטן. אני לא אגרנית אבל היה צפוף מאוד כי זה אומר שיש 3 חדרי שינה מאוד קטנים וסלון די קטן

r a k a n i

New member
לא מסכימה איתך לגבי יפו

עם עליית המחירים הפסיכוטית של השנים האחרונות בתל אביב התחילה נהירה של צעירים ליפו. אני מדברת כרגע על השוק להשכרה, אבל זה רלוונטי גם למכירה. אני רואה איך בשנים האחרונות קיימת התנועה הזו דרומה ויפו הולכת ומתפתחת. אני לא מדברת על עג'מי, אבל אזור השוק וגם שד' ירושלים מתפתחים בקצב מטורף

Cafe Latte

New member
לצעירים זה נראה לי ממש נחמד, יש לי כמה חברים

שגרים ביפו.. אבל לא הייתי רוצה לגדל שם ילדים...

2 דברים לגביי קניית דירה לשיפוץ

ראשית, כל התקציב שלהם הוא מיליון 300, לשיפוץ גדול צריך עוד כמה מאות אלפי שקלים. אנחנו שיפצנו עכשיו רק חדר מקלחת קטן וזה עלה לנו כמעט 20 אלף ש"ח... השאלה אם יש להם תקציב לזה.
ודבר שני, למשפח צעירה לדעתי לא כדאי לשפץ. הם עוד לא כל כך יודעים מה בדיוק הצרכים שלהם. כשעברנו לדירה שלנו הייתי בטוחה שאני יודעת שאני זקוקה לא-ב-ג, לאט לאט עובר הזמן ואני מבינה שחלק מהבחירות שלי היו ממש לא פרקטיות כי לא ידעתי לצפות את הצרכים שלנו כשהמשפחה תתרחב.

שקדייה

New member
אני ממש לא מסכימה איתך.

קודם כל- בימים אלו אני עוסקת בשיפוץ של חדר אמבטיה קטן (שיפוץ כולל - של החלפת צנרת, ריצוף, קרמיקות... הכל הכל הכל..) - בסטנדרט די גבוהה אם ירושה לי- והעלות הכוללת של הפרויקט היא 13K.
זה בערך 2/3 ממה שאת מתארת (מצד שני, אני מודה שזה תולדה של לא מעט ניסיון בהרצה של פרוייקטים כאלו בשנים האחרונות.. אז אולי למי שלא מנוסה זה אפשהו באמצע).

אני חושבת שמשפחה צעירה לא צריכה לתכנן 200 שנה קדימה, אלא לתכנן 5-7 שנים קדימה- ומקסימום להתקדם אח"כ הלאה, אם מצאו את עצמם עם עוד זוג תאומים מעבר למה שתוכנן...
זה לא אידאלי כמובן, אבל האלטרנטיבה של לא לעשות כלום- גרועה בהרבה.

בכל מקרה, לקנות דירה במצב לא טוב ולשפץ אותה, משאיר עם תוצאה יותר טובה, יותר מתאימה ויותר זולה.

greys

New member
איך את משפצת אמבטיה ב 13K כולל הכל?

ברצינות,
אני ממש אשמח לשמוע. אפילו בהודעה פרטית אם את לא רוצה פה .
אנחנו ירדנו משיפוץ אמבטיה לפני שנה+ כי זה היה סדר גודל של סביב 18-19....
13K זה כולל עבודה? או רק חומרים?
תודה

למעלה