מחפשת חבר על ארבע!

lilithmm

New member
אנא הצעותיך לצמצום../images/Emo70.gif

ו.ד.א. אני לעולם לא התיימרתי לפתור את בעיית הכלבים הנטושים, ועל סמך מה אתה כותב את האיוולת הבאה
". להבדיל ממך, כנראה, המטרה שלי היא שכלב ימצא לו בית לכל החיים וגם הוא וגם "הוריו" המאמצים יהנו מהחיים שלהם ביחד. "????? ואני לא מברכת אנשים שמתייחסים לכלב כאילו הוא חפץ וסוחרים בו ומרביעים אותו ומוכרים את הגורים שלו. ואני כן קובעת סטיגמות על אנשים שמעדיפים להרביע את הכלבים שלהם ולמכור את הגורים מאשר לשלוח אנשים להתעניין בעמותה או בהסגר. אנשים חסרי לב ומצפון. מה הקשר בין הרבעות כלבים וסחר בבע"ח? - יש כאן הרבה אנשים שישמחו לענות על האלה זו במקומי. וכן, אתה מוזמן להציע נסיון לצמצום בעיית הכלבים הנטושים ולהסביר איך רביית כלבים גזעיים משתלבת ברעיון שלך.

feisa

New member
אני לא אתייחס לכל הנושאים

ודי למשפט הראשון שלך: "אני לעולם לא התיימרתי לפתור את בעיית הכלבים הנטושים" כנראה שכל מה שאת רוצה זה לריב ולהתנצח ושכולם ירחמו עלייך כמה את מסכנה וכמה את הומנית כשאת מנסה להציל עוד כלב... ועכשיו להצעתי והסבריי. כבר אמרתי כאן בעבר שהמגדלים האחראיים מנסים להוציא גורים יותר טובים הן מהבחינה הבריאותית והן מבחינת האופי. המגדל האחראי מעודד את בעל הגור לפנות אליו בשאלות שמתעוררות אצלו. לעיתים קרובות התשובות וההדרכה שמקבל רוכש הגור מונעות ממנו להגיע למכלאות של העמותות השונות (נכון... לא תמיד... אבל למגדל האחראי יש את הידע והנסיון כדי לעזור ולהדריך.) למגדל הרציני יש אינטרס כלבני הרבה לפני הכלכלי ולכן הוא יהיה מעוניין לראות את הגורים שלו בעתיד וישתדל להמנע מלמכור לאנשים לא מתאימים. נכון... לא תמיד אנחנו מצליחים, אבל בניגוד כנראה, למה שאת חושבת אנחנו לא מנסים למכור לכל אחד. נהפוך הוא. את רוב הפונים אנחנו מנסים לשכנע למה הגזע לא מתאים להם. בעינייך כנראה אין הבדל בין מגדל רציני ואחראי לבין מי שעושה את ההמלטות למטרות שאינן כלבניות. כבר הראתי בעבר שע"פ המספרים שאת נקבת גם אם כל הגורים הגזעיים יגיעו למכלאות הם לא יהוו יותר מ 3% ולכן הכלבים הגזעיים אינם האויב שלכן. יחד עם זה יאסר ע"פ חוק להציג כלב כגזעי אם אינו כזה. דבר זה יצמצם מאוד את התופעה שבה אנשים מוכרים כלבים למען הרווח בלבד. (מעניין איך חוק זה ישפיע על הציבור כשיאסר על עיתונאים לדווח כל מקרה נשיכה כאילו ננשך ע"י אמסטף/פיטבול... אבל זה כבר נושא אחר לגמרי). דבר נוסף שיאסר ע"פ החוק הוא מכירת כלבים ע"י חנויות מחמד. (ונא לא לקפוץ כאן עם חופש העיסוק כי יש תקדימים כמו "חוק החזיר" ו"חוק החמץ"). הצעה נוספת שהצעתי לפני כמה ימים ולא זכתה לתגובתך משום מה הייתה בנושא העיקור/סירוס וקבלת הנחות ברשתות גדולות.

lilithmm

New member
אתה בעצמך לא מאמין למה שאתה

כותב פה... על מי אתה מנסה לעבוד?? וד.א. יש למזל הכלבים הרבה אנשים שעוזרים להם ומנסים להציל את החיים שלהם. מדובר בעבודה לא קלה להחזיק בבית עוד 5 כלבים לא שלך. אבל מה אתה כבר יודע. רחמים? אני מרחמת על אנשים חסרי כבוד לחיים. המספר הגדול של הבע"ח המומתים מורכב וודאי ברובו המוחץ מכלבים מעורבים שאחד מההורים של ההורים של ההורים שלהם היה פעם גזעי ולא עוקר. ועוד פים:"שמרנו, לא יודיעם איך היא נכנסה להריון!" "כלב גדול קפץ לנו לחצר" "לעקר זה אכזרי. שיהיו לה גורים, למה לא?". אתה דואג לעקר את הגורים הגזעיים שאתה מוכר? כל אלה מהווים גורם גדול מהכלבים שמגיעים למכלאות. אתה יכול לשקר לי, אבל אל תשקר לעצמך. וההצעות שלך...רק מאחד שמגיב בצורה בלתי הגיונית בעליל יכול להציע הצעות כ"כ בלתי ניתנות לישום... חבל שאתה לא חושב לפני שאתה מביע את דעתך.

feisa

New member
את כל כך פאתטית

לא מספיק שאת מנסה לקבוע לאנשים מה טוב בשבילם ומה לא אז עכשיו את גם קובעת למה אני מאמין ולמה לא... כמה פאתטי... אם היית טורחת לקרוא את התשובות שניתנו לך כאן בפורום אולי היית לומדת משהו. אבל התגובה שלך, שפוסלת מיידית את הצעתי שעובדת במספר מדינות לא פחות מתקדמות מישראל (כמו דנמרק וקנדה למשל), מוכיחה שהקיבעון המחשבתי שלך לעולם לא יאפשר לך להגיע לאיזה שהוא פתרון. והאמת את הדרך שלכם אתם מנסים כבר שנים כמה התקדמתם??? אז כמו שאמרו כאן אחרים: "הפוסל במומו פוסל". את כותבת: "המספר הגדול של הבע"ח המומתים מורכב וודאי ברובו המוחץ מכלבים מעורבים שאחד מההורים של ההורים של ההורים שלהם היה פעם גזעי ולא עוקר." ועל זה כבר עניתי לך: "אפשר לחשוב שישראל היא אי מבודד שמעולם לא היו בו כלבים ורק עם העליה הראשונה/שניה/שלישית (מחקו את המיותר) הגיעו הנה כמה זוגות כלבים גזעיים ומהם התחילה כל הסמטוכה של כלבים מעורבים... נו באמת... " לו רק היית מנסה להקשיב קצת ולא לעמוד ולצעוק הכי חזק שאפשר "כמה אני צודקת" אולי גם היית יכולה לשנות כמה דברים... אבל את כנראה חושבת שאם תחזרי על אותם דברים שוב ושוב בסופו של דבר אולי תהיי גם צודקת... מה לעשות, זה לא עובד ככה. אני לא מעקר את הגורים שאני מוכר כי המטרה שלי אינה זהה לשלך. (ואגב... לו המטרה שלי הייתה כלכלית כי אז כדאי היה לי שהגורים אותם אני מוכר לא יוכלו להביא צאצאים לעולם...) בקשר למי שכותב ומגיב בצורה בלתי הגיונית ניתן לקורא הממוצע לשפוט מי כותב כאן בהגיון ומי מביא מספרים בלי אסמכתאות שהם פעם מאה אלף, אח"כ מאתיים אלף ואז ירידה חדה ל עשרים אלף וכו... ניתן לקורא הממוצע לשפוט מי חוזר כמו מנטרה על דבריו מבלי לטרוח לקרוא את מה שעונים לו ומסבירים לו... ניתן לקורא להחליט לבד האם דרך שפועלים בה שנים ללא הצלחה היא יותר הגיונית מדברים שטרם נוסו בארץ אבל פועלים (חלקית) במדינות אחרות... חבל שאת לא מיישמת את המשפט האחרון על עצמך... ולסיום: מכיוון שנראה לי שאת לא רוצה להקשיב אלא רק לצעוק כמה שאת צודקת מבחינתי הדיון הזה הסתיים. יש לי הרבה סבלנות לענות, להסביר ולנסות ללמד את מי שבאמת רוצה בזה, אבל חבל על הזמן שלי להתווכח בוויכוחי סרק עם מי שרוצה רק לצעוק ולא מוכן להקשיב.

be_roo

New member
אפשרויות נוספת

אם כי קלושה, מאחר ואנשים רבים מאמצים כלבים, גם גזעיים, ואחרי זמן מה נוטשים אותם או מוסרים אותם לעמותות, אפשר לנסות למצוא כלב גזעי אצלם. הסיכוי קטן אבל מה יש לך להפסיד? (רק היום שמעתי על גור מגזע שנמכר בדר"כ במחיר של 1500$, שנמצא ברחוב). עוד אפשרות, לנסות למצוא גזע עם תכונות דומות אבל פחות יקר, או לחפש כלב מעורב בעמותות ולבחון את האופי שלו כאינדיבידואל, ולראות אם הוא מתאים לכם.

האפי לי

New member
לנפץ את המיתוסים-גזעיים במכלאות

כשהיינו בימי אימוץ ומכלאות (אני הייתי לוקחת את כל הכלבים אם הייתי יכולה אבל המשפחה רצתה כלב מתולתל) ראיתי ה-מ-ו-ן כלבים גזעיים, ראיתי אפילו כלב אחד מגזע די נדיר בארץ שאני לא זוכרת את שמו אבל הוא נראה כמו סלוקי גבוה עם המון פרווה. בימי אימוץ של אס או אס ובעמותות השונות מפוזרים הרבה כלבים גזעיים (גם אם אין להם תעודה, תכונות האופי אותן תכונות ולחלקם יש תעודות) רואים הרבה דלמטים ורוטווילרים ופרינאים ורואים גם סוגים מיוחדים. גם מי שרוצה כלב גזעי ולא רוצה לשלם מיליון דולר יכול למצוא אחד במכלאות ובעמותות

robin hood

New member
אם את רוצה קוקר ספניאל במקום -

תשלחי לי מסר אישי. אני מכירה משפחה שרוצים למסור קוקר ספניאל גזעי ואולי זה יתאים לכם אחרי הכל... ואם לא - http://www.petking.co.il/Boards/Boards.asp?Sc=3&At=2&AdID=5759 בכתובת הזו יש מודעה על ספרינגר ספניאל למסירה תמורת הוצאות - אולי גם זה יתאים לכם... שווה לראות בעמותות השונות בימי האימוץ כי במקרים רבים יש גם כלבים גזעיים !!!

collie

New member
לפי דעתי לא כדי לכם לקחת כלב

אני מצטערת שאני אומרת את זה ואני יודעת שאני לא מכירה אותך ואת משפחתך אבל יש לי הרגשה חזקה שלא כדי כי ההורים לא כל כך רוצים. קודם כל חשוב שההורים ירצו כלב ושהם לא החליתו לקחת רק בגללך. חשבתם גם איפה יגור הכלב? יש לכם חצר? אם כן אז אל תחשבו שהכלב יגור בחוץ. חשוב שכלב יהיה גם בבית וחלק מי המשפחה. גם מה אם קר בחוץ או חם מאד? מה ההורים שלך יגידו אם הוא בהתחלה יעשה את הצרכים שלו בבית? מה אם הוא destroy דברים כמו נעליים ורהיתים? גם מי יקח אותו לטיולים? אסור לתת לו לצאת לבד. אם אתם לוקחים נקבה איך prevent שלא יהיה גורים? אתם לא מוכנים לשלם 3000 על כלב - בסדר אבל מה אם חס וחלילה הוא יהיה חולה? האם ההורים שלך מוכנים לשלם את הטיפול שיכול לעלות אלפי שקלים (נילי סיפרה שהיא מכרה את האוטו שלה). חשוב לזכור שכלב זה כמו ילד נוסף. האם אמא שלך רוצה כלב גזעי כי הוא יפה? לפי דעתי מכיוון שההורים שלך לא ממש רוצים כלב כדי לכל המשפחה ללכת לדבר עם איזה אגודה כמו SOS שיסבירו לכם מה זה אומר לגדל כלב.

למעלה