מחפשת חברים גאים

eig

New member
חוזרים? למה לחזור?

אני זוכר כשהיינו על ארגזים ושמנו הכל על המכולה אמא שלי שאלה אותי למה לקחת הכל... ואולי לא יהיה שם טוב מי יודע. התשובה שלי הייתה שפה ממילא לא טוב, ואם שם גם לא יהיה טוב אז נמשיך הלאה, העולם גדול. אז לפחות שהדברים שלי יהיו איתי. הכוונה, בשביל מה לחזור אחורה למקום שכבר היינו בו? הגעתי לקנדה לפני שלוש שנים. לראשונה אני מציין את זה כדבר חיובי אבל יש לי בעיות זיכרון. הסיבה שזה דבר חיובי כי כאשר אני עסוק אני לפעמים לא ממש זוכר שחייתי במקום אחר. אני אפילו מוצא את עצמי מבקר את ההורים שלי שבחרו לגור כ"כ רחוק. אז מצד אחד שלוש שנים זה אולי לא הרבה אבל מצד שני זה לגמרי לא מעט, לפחות לא בחוויה שלי. ביקרתי גם את וונקובר.. ואני חייב לציין שעוד הפתעות צפויות לך מקנדה אם את מוצאת את האנשים שם נחמדים ומחייכים. האנשים בוונקובר באופן יחסי קרים לעומת האנשים בקבק-סיטי. אם רק הייתי יודע צרפתית זה המקום בו הייתי מגדל את הילדים שלי. פעם בטיול שהיינו הגענו ללא תכנון לקבק-סיטי באמצע הלילה ולא ממש היינו מאורגנים על מקום לישון. בתור ישראלי חצוף ניצלתי את הנחמדות חסרת הגבולות של האנשים בקבק. נכנסתי למלון בוטיק יוקרתי, הראשון בדרך שפגשתי... ניגשתי לבחורה עם החיוך הלביב ואמרתי לה ישר ולעניין: אין לי כסף למלון הזה, אבל בבקשה תמצאי לי מקום זול לישון בו הלילה. אם תמצאי אני מבטיח לבוא לכאן כשיהיה לי כסף. לבחורה הייתה עבודה מלאה באותו ערב, חיכיתי כמה דקות שתתפנה לבקשה הביזרית שלי. ואז, היא הקדישה לי חצי שעה וצלצלה למיליון מקומות והזמינה עבורי מקום מאוד זול וטוב. נכון שזה בית מלון והם נותנים שירות. אבל הסיבה שהיא עזרה לי לא הייתה שירות שהיא חייבת לי במיוחד כשאני לא לקוח, זה בגלל שככה הם שם. בויקטוריה כבר היית?

נוש22

New member
היי, היי, בוקר טוב ../images/Emo140.gif

אז ראשית, אלפיי תודות על העזרה, התמיכה והעידוד - אני מוכרח לומר ש"ירדה לי אבן מהלב" ואני רואה את התמונה קצת אחרת כעת. שנית, בנוגע להגירה ... אז ככה, למעשה, כמו שאתה כבר יודע, ניתן להגר לקנדה או בשיטה הפדרלית או בשיטה השנייה שאיני יודע את שמה, אבל היא נעשית דרך הפרובינציות בקנדה. אני ביררתי לגבי שלושה מקומות: ווינפיג - מניטובה, מונטריאול - קוויבק וונקובר - בריטיש קולומביה. לאחר בדיקה מדוקדקת (למעשה אני חורש את הנושא כשנתיים ימים - ולחלום תוך כדי עשיית תואר כאן בישראל - זה דיי קשה :) ....) נפלה החלטה להגר דרך מניטובה. למעשה, דרך מונטריאל יש צורך בידיעת השפה הצרפתית על בורייה, ניסיון תעסוקתי מכובד, ממון (סכום כסף מסוים בחשבון הבנק) וכ 10,000 שקלים לערך - סה"כ ההוצאה. דרך ונקובר הדרך להגר קשה אף יותר. כך שהדרך הקלה ביותר והמהירה ביותר לבחור בן 25 (כרגע בן 24) עם תואר ראשון, סכום כסף נחמד בחשבון הבנק, ידיעת השפות אנגלית ועברית בלבד ונסיון תעסוקתי של כ 4 שנים (כרגע 3) - היא הגירה דרך מניטובה. הקהילה היהודית בווינפיג עוזרת מאד בהגירת כוח עבודה "חיובי" - צעירים, אקדמאיים ובעלי רצון טוב "להתערבבות" עם הקהילה היהודית בעיר - שאגב מפותחת מאד, מאד. הקלות הזאת בהגירה לשם, נובעת ממיקומה הבעייתי של ווינפיג - העיר נמצאת כאמור במרכז קנדה, סובלת מחורף קשה מאד (20- בצהריים בינואר זה ענין שבשיגרה) וכן מריחוק יחסי מערים מרכזיות ומפותחות אחרות כדוגמת וונקובר, טורונטו ומונטיראל ולכן הקהילה היהודית שם מעוניינת להגדיל עצמה ולהתרחב. אלא שלבחור בן 25 וללא משפחה, הקור לא מפריע וכן שאר החסרונות, נהפוכו .. האתגר גדול אף יותר להצליח כמובן. התהליך הוא כזה - אני מגיש מכתב לקהילה היהודית במניטובה עם בקשה להגירה, מגיש להם מסמכים רלוונטיים (תעודת יושר מהמשטרה כאן בארץ, את התעודה של התואר, ממצא בנקאי, קורות חיים, מכתבי המלצה ממעסיקים ועוד כמה טופסיאדות). הבקשה נבדקת בכובד ראש ובסופה מחליטה הקהילה האם לשלוח לי זימון לביקור בעיר. בהנחה ואני מקבל את הזימון אני צריך לרכוש כ.טיסה עצמאית ולהגיע לביקור של כשבוע - עשרה ימים. בביקור, אני מתרשם מהמקום והקהילה מתרשמת ממני. בהנחה והכל "עובר על מי מנוחות" הדרך ל PR קצרה מאד. הקהילה היהודית בוינפיג מכינה לי ניירת ומטפלת בתיק שלי. ההליך לוקח בין 12-18 חודשים (בהם אני מתכוון לשפר את האנגלית). בתום התהליך, מגיע לי בדואר זימון לשגרירות הקנדית. בשגרירות הקנדית מנפיקים לי את הויזה המיוחלת ואני יכול לבצע לנדינג בקנדה
זהו פחות או יותר, אני מקווה שלא חפרתי יותר מדי
(זה קצת קשה אצל פולנים .... ZZZ .. מזל שיש לי גם צד אוסטרי) .. חחח .... שבת שלום לכם שם מעבר לים

bulllli

New member
תחפור תחפור

וואו נשמע מעניין ובאופן טכני לא ממש קשה. רק קח בחשבון שיהודים לא נותנים כלום בחינם והם מניחים שבבוא העת אתה תגיע על מנת להפרות בזרעך איזו בת ישראל נאווה ובתולה ולא חלילה לחפור במקומות אחרים... בכל אופן, סטרייט לוקינג זה לא רע.

bulllli

New member
ואגב, עם ניק כמו שלך

אל תתפלא אם יבינו לבד שאתה הומו

ro99

New member
הולנדית נדחפת לרגע ../images/Emo13.gif

יספרו לך פה שזה לא יוצא דופן, אז כדאי שתתרגל כבר עכשיו.
פישפתי קצת והנה מה מצאתי.

eig

New member
נובר בקלחת...

ראשית, נראה שכל כולך כבר בתהליך ואין לי ספק שאם נחישות כו עוד מעט אתה כבר פה. אז בהצלחה. שנית, נברתי קצת ככה כמה דקות בנתונים על מנת להבין יותר לעמוק במה דברים אמורים. הסיבה לסקפטיות שלי הייתה שמתיאורך הקהילה היהודית מארגנת את תיק ההגירה בעבורך, כאשר השכל הישר אומר שאין לשום קהילה ספציפית סמכויות ממשלה בנושאי הגירה. ואכן, ההגירה היא בינך לבין הממשלה. במסלול שאתה בחרת, שהוא בין השאר להוכיח שיש לך קשר לקהילה מסויימת, אתה עדיין יכול לבצע את תהליך ההגירה לבד כל עוד אתה מספק מסמכים מהקהילה. אם אני מבין נכון, במקום שהקהילה תתיתן לך מסמכים היא בחרה לבצע את התהליך בעבורך. נשמע לי קצת שתלטני וחטטני, שאנשים ללא סמכויות ממשלה יעיינו במסמכים האישיים שלך שלא נדבר על פירוט בנק, תעודות משטרה וכו כאשר בפועל כל שהם יכלו לעשות זה לספק לך מכתב שמאשרים שהם קהילה מאמצת וכו וכו. לא זוכר מי זה היה שחיפש קץ' בסיפור, זה אחד כזה. לא שמשהו פה לא בסדר, כנראה זה התנאי שלהם לעזור. כך בחשבון שעל פניו כל נושא הנסיעה על חשבונך על מנת שהקהילה תתרשם ממך זה תנאי של הקהילה לא קשור לממשלה או לתהליך ההגירה הרשמי. מכאן, תנסה למצוא חסויות, תגרד מהם מה שאתה יכול, זה סתם המלצה שלי שאולי אין מאחורי שחר אבל מה רע לנסות. מצורפת רשימת 6 התנאים הספציפיים למניטובה בנוסף על היותך skilled worker כאשר האופציה של כניסה דרך קהילה היא האופציה החמישית ברשימה. הלינק למסמך המלא הוא: http://www.gov.mb.ca/labour/immigrate/asset_library/en/pnp/pdf/app_kit_final_30aug06.pdf נ.ב: לעניות דעתי, אם יהיו לך 4 שנות ניסיון תעסוקתי, ידיעת השפה האנגלית ותואר אקדמי אתה יכול להגר באופן פדרלי לפי מסלול ה skilled worker ואז לעבור לאן שאתה רוצה בלי הוצאות טיול לסיפוק הקהילה היהודית וכמובן ללא צורך לחיות באיגלו. תבדוק במבחן הבא אם אתה מקבל את כל הנקודות, אם כן למה מניטובה? (אתה צריך להגיע ל67 נקודות) http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/Education.asp

נוש22

New member
skilled worker ../images/Emo121.gif

העניין שבמסלול הפדרלי בשיטת הנקודות וה skilled worker, אני צריך גם למצוא מעסיק שירצה להעסיק אותי ולעיתים זה קצת קשה. כפסיכולוג עם תואר ראשון אין על מה לדבר ולכן אצטרך לגשת לתואר שני. וכבחור שעבד במשרד פרסום בתפקיד שיווקי בהנחה וארצה למצוא מעסיק פוטנציאלי בקנדה, אשר "ימשוך" אותי אליו, אני אצטרך למצוא מחט בערימת שחת. בשורה התחתונה, וינפיג היא האופצייה שנראית לי הכי רלוונטית כרגע :) הגירה דרך הקהילה מהירה באופן יחסי למסלול הפדרלי וכן סה"כ זה נורא נחמד לבצע לנדינג בעיר בה אוכל לקבל "עזרה ראשונה" - הקהילה עוזרת במציאת עבודה, מגורים וכדומה, מה שלא מתאפשר במסלול הפדרלי. ANYWAY, מדובר על עוד שנה והכל יכול להשתנות .. יש להוריי חברים מאד טובים בטורונטו, אולי אעשה משהו בנידון
איך האמא הפולנייה שלי אומרת: "דיה צרה בשעתה" - כן, גם הגירת בנה לקנדה תחשב בעינייה לצרה - הפסימיות הזו - זה משהו

eig

New member
טעות בידיך

על מנת להגר במסלול ה skilled worker אין צורך במעסיק. הצורך במעסיק הוא רק על מנת להגר מיידית עם אשרת עבודה. (שהיא בדר"כ זמנית עד שלוש שנים). הקישור למבחן שהשארתי בהודעה הקודמת הוא עבור הגירה כתושת קבע לקנדה, אם עברת את המבחן וקיבלת לפחות 67 נקודות אתה יכול להגיש בקשה פדרלית בלי קשר לאף אחד ובלי צורך במעסיק. תצטרך להראות שיש בידיך סכום של כמה אלפי דולרים (לא משהו בשמיים) על מנת להוכיח שתוכל לאכול בחודשים הראשונים לפני שצמצא עבודה, אבל זה הכל. ככה לא תהיה תלוי באף אחד, או באיזה ברוריה שכן הגישה את כל הניירות בזמן או לא. תמיד תוכל לבקש עזרה מאיזה קהילה שלא תרצה בכל מקום שאליו תגיע - אם אתה באמת חושב שהם יעזרו לך יותר מאחרים. באופן עקרוני קנדה היא מדינה קולטת מהגרים וישנם הרבה מאוד ארגונים שעוזרים בנושא, הכוונה תעסוקתית, מציאת עבודה, קורסים שמלמדים איך להתאקלם בשוק העבודה הקנדי וכו וכו..... והכל בחינם כמובן :) מה שאני מנסה להגיד... זה שאם אתה אכן עומד בקריטריונים להגירה פדרלית, אתה יכול לשלוט בתהליך שלך ולבדוק אופציות נוספות על פני אותה אופציה ספציפית שתנוהל עבורך ע"י הקהילה היהודית באיגלו. אין לי שום דבר אגב נגד וויניפג, מעולם לא הייתי שם. שמעתי רק דברים טובים. אבל עדיין זה וויניפג :)

נוש22

New member
אני מוכרח לומר, שזה אכן חידוש מרענן ../images/Emo12.gif

אני חושב שאכן אני עומד בתנאים (ליתר דיוק אעמוד בהם בעוד כשנה
). מה שכן, באמת אוכל להגר במסלול הפדרלי ואף ללון בטורונטו למשך מס' שבועות בבית החברים של הוריי (זו אופצייה לא רעה :) ..... ) ... מה גם שיש להם בת חמודה בת גילי ... אז אולי אף יתפתח משהו .. סתם, סתם .. חחח ... למרות שאני נראה סטרייט, בין זה ובין חברות יש עוד דרך ארוכה - אני גיי שלם
מה שמטריד הוא נושא הזמן, אני חושב שעל מנת לקבל אשרה של skilled worker, אצטרך לחכות יובלות
נמתין לשנה הבאה ונראה :) בכל מקרה, ההתכתבות איתך רק הוסיפה + נוסף לערימת הפלוסים המכובדת שאספתי על קנדה
לא סתם אני רוצה להגר דווקא לשם
אולי עוד יום אחד ניפגש במקרה במטרו, חשמלית או בבית הכנסת .... חחח .. נסחפתי אה?! ... לך תדע
למרות שהבנתי שאתה לא כ"כ "מתלהב" מרעיון ההתחברות לישראלים ... אם כי אני באופי, כלל לא ישראלי, אבל זה בעיני המתבונן כמובן

eig

New member
הבהרות

1. כתבת שכנראה במסלול הפרובינציאלי קהילתי זה יקח לך בין 12 ל 18 חודשים. נראה לי מאוד בסיר שהתהליך הפדרלי יקרה באותו פרק הזמן המתואר. (התנאי הוא שתא המגיש תיק מאוד מסודר וברור ולא משאיר להם מקום לשאלות הבהרה. כאשר הם צריכים לחפש אותך זה לוקח להם המון זמן שמעכב את התהליך לחינם). 2. מטרו זה בקבק - סבאווי זה בכל השאק. חשמלית נקארת street-car ובית כנסת - מה זה? 3. אין לי שום בעיה עם ישראלים באופן כללי אני לא מפלה בכוונה אף אחד. הבעיה שלי היא עם ישראלים שחיים בתוך קהילה של ישראלים, מנהלים את חייהם בעברית ובעצם חיים בישראל אבל לא בישראל. אם אתה מבין למה אני מתכוון. לא שיש לי בעיה איתם זה פשוט not my cup of tea.

ro99

New member
הבהרה 3...

אני איתך לגמרי על זה. זאת תופעה שלא הצלחתי להבין במשך 25 שנים האחרונות שאני נתקלת בה. גם לי אין בעייה ספציפית עם ישראלים, ואת אלו שיוצא לי לפעמים לפגוש בעולם הרחב מחוץ לגטו הישראלי הנייד שהם לוקחים איתם לכל מקום (הכללה פראית, דו-מימדית ומכוונת!) אני אפילו לפעמים מחבבת (
). אני מודה שיש לי בעייה עם ישראל ועם ההתגודדות הפיזית והחברתית במיוחד, אבל זה סיפור אחר כבר. קראתי הבוקר באובזרבר ידיעה קצרה שמאיירת את זה כל כך נהדר ובו זמנית גורמת לי לרצות לדפוק את הראש בקיר. מרחיבים אופקים spiritual אבל לוקחים את פתח תקווה איתם לכל מקום... גם "נחמד" ה-touch הזה של לעשות מסע כל כך אישי כביכול בצורה שטיול קבוצתי מאורגן פרייאר לעומתו. אין ספק שחוש לאירוניה זה אחד ממסתורי היקום שהם אפילו אחרי 100 שנים לא יצליחו לגלות...

eig

New member
פתח-תקווה...

הצחקת אותי כשהשתמשת ב"פתח-תקווה" כדוגמא. פה אנחנו כל הזמן אומרים פתח-תקווה על מנת לתאר כל מניי תופעות/אנשים/מקומות בשוואה ישראלית. מעניין למה דווקא פתח-תקווה השאירה כזה רושם ישראלי אפילו יותר מבת-ים וכו', אחרי הכ" פ"ת זה pretty much פרווה. ולגבי הכתבה. אני מאוד שמח על ההורים הישראלים שמרגישים שכשהילד נעלם בטיול למזרח "זה כמו פצצה שנופלת עליך". אם הם היו מרגישים את אותה פצצה כששלחו את הילדים שלהם למחסומים בגדה, או לפתיחות צירים בלבנון ורשימת הדוגמאות עוד ארוכה... אולי משהו היה נראה אחרת. אבל כנראה שלקחת סמים במסיבה משחררת וסקס פרוע זה ממש מפחיד - אפילו יותר מלמות או להרוג. נו שוין.

newfolder

New member
למה לחזור...

שאלה שאלתית... אני לא יודעת אם נחזור. זה הכל תלוי בעבודה. אם הוא ימצא משרה בארץ, כזאת שתאפשר לנו לחיות בכבוד, נחזור. בכל זאת יש לנו שם חברים ומשפחה. הבעיה שבארץ בלי כסף אתה כלום ואתה סובל כל החיים. אם יש לך כסף, החיים כבר נהיים הרבה יותר יפים. דוגמא: כידוע לכל, הטכנאי או המוסכניק הישראלי הממוצא ידפוק אותכם עד העצם ברגע שהוא יזהה את ההזדמנות. אם אתה עני, אתה נאלץ כל החיים להאבק עם האנשים האלה כי אין לך כסף מיותר לשפוך על הרמאויות שלהם. אם יש לך כסף, לעומת זאת, אתה מרשה לעצמך לספוג את זה וחוסך לעצמך הרבה מאוד עוגמת נפש. בן זוגי קורא לזה "מס מגורים בישראל" - כל הכסף שאתה משלם על הרמאויות והגנבות של אנשי מקצוע, חברות סלולאריות, בנקים וכו'. אם אתה רוצה לגור בארץ, כדאי שתכניס לחישוב ההוצאות שלך גם את המס הסמוי הזה. מאוד מפתיע אותי מה שאתה אומר על הונקובראים. עכשיו עשית לי חשק לטייל בקנדה :) לא הייתי בשום מקום בקנדה חוץ מונקובר (והייקינג באיזור). למען האמת, כשבאתי לפה זאת הייתה הפעם הראשונה שכף רגלי דרכה ביבשת אמריקה. בנתיים הספקתי לבקר בלוס אנג'לס אבל זהו. איך ויקטוריה?

eig

New member
ויקטוריה מהממת!

ויקטוריה זה יום טיול בשבילך... שווה אתה המאמץ. כמובן שלבלות איזה סופ"ש שם בכלל יכול להיות נחמד. בתי קפה נחמדים מאוד, אזור תיירותי מאוד מרשים, מאוד בריטי טיפוסי, בניין ההמחוקקים מאוד נחמד.. בכלל עיר שלווה מצד אחד מוקפת באוקיאנוס ומצד שני מאוד ססגונית, עם טעם טוב. אומרים עליה שהיא ל newly wed and nearly dead אבל השאירה רושם מאוד חיובי עלי. עממה, חבר שלי שגר שם פעם מגיר צדדים אחרים של העיר שאני בטיול לא ראיתי. אם זה יהיה רלוונטי יום אחד אשמח לשתף. בגדול כשאני משווה את וונקובר לטורונטו, כמובן שההשוואה קשה, אבל אני מעדיף את טורונטו בתור עיר אורבנית גדולה ואת אזור וונקובר בגלל עומצת הטבע. כלומר, אם לגור בתוך עיר אורבנית גדולה אז טורונטו נראית לי יותר אטרקטיבית... עממה אם כבר הייתי מגיע לוונקובר הייתי מעדיף לחיות מחוץ העיר בתוך הטבע המשגע שיש בבריטיש קולומביה. קצת חסר טבע כשחיים בטורונטו. אין ממש כלום מסביב. יש כמובן פארקים נחלים מסלולי הייקינג וכו וכו... המון טבע ביחס לישראל... אבל קשה לי להתייחס לזה כאל טבע אחרי שחרשתי את בריטיש קולומביה ואת הרוקיז של אלברטה. אגב ברוקיז כבר היית? את קרובה מדיי למקום אחד היפים בכדור שלנו... אני מאוד מקווה שזה נמצא איפה זהו ברשימות שלך במקום גבוה... שווה כל רגע.

למעלה