מחפשים מייסד שותף CTO

אני ספקטי ולימונייד היא לא ראיה

גם כשההוא פרסם את ההודעה של לימונייד הוא לא הסביר במי היזמים. כמתכנת שבעתי מאנשים שמסיבירם לי שיש להם את הסטרטאפ הבא וכשאתה מתחיל לשאול שאלות אתה מבין שיש להם את הסטרטאפ הכושל הבא.
ממה שכתב numgu אין לי שום יכולת להבין האם הוא ברציניים או לא. אם הוא יזם זה בעיה, כ יזם אמור לשכנע אותך שהמיזם שלו הוא האחד שהולך להצליח.

יבגניי34

New member
לא ניסו לשכנע אותך בכלום. אם היית מתעניין היית מן הסתם שולח

מייל. אתה לא מתעניין, וזה בסדר.
יזם צריך להאמין שהסטרטאפ שלו זה הדבר הבא. זו התועלת העיקרית שמפיקים ממנו. אנחנו הסקפטיים צריכים להביא... סקפטיות. ומהאיזון הזה יכולים לצמוח דברים טובים. וכמובן שיכול, וזה המקרה הסביר, לא לצאת כלום.

nimgu

New member
אנסה לענות במרוכז על כל מה שנרשם

1. כשאמרתי שאנחנו מהתחום, התכוונתי מהתחום העיסקי, לא הטכנולוגי, זה ללמה מחפשים שותף טכנולוגי
2.להשקפת עולמי, אופי המוצר והשוק אליו הוא מיועד חשובים יותר מהטכנולוגיה, אבל זה אני (אגב, המיזם שלנו סופר טכנולוגי)
3.לא מצליח להבין מה החשש הגדול והסקפטיות, הרי אף אחד לא נתבקש להתפטר מחר בבוקר או לעבוד בחינם, מה הכי גרוע שיכול לקרות? א- נפגשתם עם שני יזמים, סיפרו לכם על מיזם מטורף, בסוף מדובר על מיזם עלוב, ביזבזתם שעה?
ב- נפגשתם עם שני יזמים, עפתם על הרעיון, החלטתם להצטרף, השקעתם שעה שעתיים בשבוע בזמנכם החופשי (בעיקר על מצגת), והצגתם את החלק שלכם לפני משקיעים פעם ב..., לא הלך, נסגר המיזם/החלטתם לפרוש, מה קרה חוץ מזה שפגשתם עוד כמה אנשים וצברתם עוד קצת ניסיון?
ג - נפגשתם עם שני יזמים, עפתם על הרעיון, החלטתם להצטרף, השקעתם שעה שעתיים בשבוע בזמנכם החופשי, והצגתם את החלק שלכם לפני משקיעים פעם ב..., גייסתם כסף, עבדתם במיזם שלכם שנה שנתיים, נגמר הכסף, לא הצליח המשכתם לאתגר הבא, משהו טראומטי התרחש?
ד- נפגשתם עם שני יזמים, עפתם על הרעיון, החלטתם להצטרף, השקעתם שעה שעתיים בשבוע בזמנכם החופשי, והצגתם את החלק שלכם לפני משקיעים פעם ב..., גייסתם כסף, עבדתם במיזם שלכם שנה שנתיים, גייסתם עוד כסף ואחרי 5 שנים שיניתם את העולם (וואלה, באמת מדובר על מוצר משנה עולם)

פיספסתי משהו או שאחד מהתרחישים למעלה באמת מלחיץ אתכם?

אנקדוטה קטנה, שני חברי ילדות שלי, האחד מנכ"ל חברת הייטק (סטארט אפ אחרי אקזיט) והשני מנכ"ל חברת סטארט אפ בחנו את המיזם מלפני ומלפנים(ואלו אנשים שגייסו ביחד כבר יותר ממאה מיליון דולר) וטוענים שאין צורך לבזבז זמן על אב-טיפוס/דמו, צריך לרוץ בכל הכוח קדימה למוצר האמיתי כי הטיים טו מרקט הוא קריטי פה
חבר שלישי, CTO של סטארט אפ מאוד מכובד בארץ (וחלק מהאדביסרי בורד במיזם שלנו) ברגע ששמע ממני על המיזם (והיה הראשון ששמע) בדק אפשרות לפרוש ולהצטרף אלנו (והוא Co-founder שם), כיוון שהם רק כרגע גייסו עוד 7 מיליון דולר, זה לא מסתייע

רוצה לומר, הפוטנציאל של המיזם וההתלהבות ממנו הם לא רק פרי מוחי הקודח

שאו ברכה וקחו את זה בקלות

user32

Well-known member
מנהל
סתם הערה

אם אני אמצי עכשיו אפליקציה לחיתוך בננות על בלוקצ'יין, אעשה מצגת יפה והכל אני אקבל תגובות מעולות. למעשה, הסטארטאפים הכי דבילים שנתקלתי בהם תמיד מקבלים תגובות מעולות של התלהבות משקיעים, CTO, בכירים, אפילו עיתונאים שמפרסמים ידיעות בהתלהבות.

לאנשים בתעשיה יש רצון טוב אמיתי או נימוס מזוייף, עוד לא הצלחתי לקבוע. איזה ווייב כזה של מי שסובב סביב יזמות מחוייב אליו וככזה כמעט תמיד תשמע תגובות חיוביות.
בסוף רק מבחן התוצאה קובע וזה מתבטא בשני דברים: צ'ק ממשקיע או לקוחות משלמים. כל השאר זה שטויות.

הערה: עבדך הנאמן זכה עם המיזם שלו בכמה תחרויות סטארטאפים מהנחשבות בארץ, קיבל סיקור נרחב ואוהד בתקשורת אבל נכשל במבחן התוצאה (בשני הדברים שהזכרתי למעלה).
אה, והיו תגובות נלהבות של מנהלים ואחראי השקעות ב: סמסונג, LG, סוני, שיאומי, לנובו, סיסקו, חוזה שת"פ חתום עם אינטל ועוד כמה חברות. עם פידבק חיובי לא הולכים למכולת.

user32

Well-known member
מנהל
גם אם אשתף לא יהיו פה שום הפתעות

הדברים הרגילים: תוכנית נכונה, הבנת הלקוחות, מיקוד וכו' וגם מנה יפה של מזל שהיה היה לנו.

התשובות שלי

1. אתם בבעיה. כי יש יותר סטרטאפים שמחפשים שותף טכנולוגי מאשר שותף טכנולוגי שמחפש שותף עסקי.
2. השקפת עולמך נחמדה מאוד אבל כדאי שתהיה מודע שיש המון מתכנתים (אולי רוב) שחושבים אחרת. בנוסף, על החלק העסקי לא כתבת כלום. ודאי לא משהו מלהיב. כתבת שיש לך רעיון. למה שזה ילהיב.
3. אם היית יודע כמה פניות כאלו מקבל מתכנת היית מבין למה אין לנו זמן לבזבז אפילו שעה בשביל זה.
3.ב. מתכנתים זה עם שעובד קשה. להשקיע את כל שעות הפנאי (וגם צת על חשבון העבודה) במשך חצי שנה זה לא דבר של מה בכך.
3. ג וד. אם אתה חושב שתצליחו לגייס כסף עם שעתיים עבודה בשבוע אתה מדומיין. גם יזמים מנוסים שמגייסים כסף יחסית מהר זה ממש לא בשעות הפנאי. זה הרבה מאוד עבודה. חוסר ההבנה הקיצוני שלך כמה צריך לעבוד בשביל לגייס מעורר חשדות.
&nbsp
כמו שאמר לך יוזר, עם הערכה לא קונים במכולת. כמו שיוזר אמר לך היה לו סטרטאפ שקיבל הרבה הערכה אבל נכשל. אספר אנקדוטה אישית שמתי שיוזר32 סיםר לי על המיזם שלו ממש לא התלהבתי. לא הצלחתי לראות את זה מתמודד. אמרתי לו את זה כל כך ברור? לא. למה? כי אין לי מושג מה באמת יצליח ואני לא מומחה בתחום אז שתקתי.

user32

Well-known member
מנהל
גם אני זהיר בחלוקת פידבקים

אחרי שמיזמים שנראו לי מטופשים הצליחו מעל ומעבר ומיזמים שנראו מבטיחים כשלו ונעלמו.
צורך/שוק בעיה/פתרון זה אלף בית ובמצגת כולם נראים למליארדים.

צר לי, אבל ראיית העולם שלך די רחוקה מהמציאות שאני מכיר
הגישה שלך היא: "יש לי רעיון, זה החלק החשוב, עכשיו היישום שלו זה שטויות, ניקח מישהו אלמוני מהפורום שיעשה לנו את זה בחינם". זה פשוט לא עובד ככה. רעיונות יש כמו חול, הביצוע הוא מה שבסופו של דבר משנה. בימי הזוהר של הפורום הזה, הצעות כאלו הופיעו בו מדי שבוע.
&nbsp
מיזם "סופר טכנולוגי" כדבריך לא יכול להיות מובל ע"י שני "מנהלים" בלי מושג טכנולוגי, ועוד טכנולוג אחד שהם בכלל לא מכירים, עובד במשרה חלקית שהגיעו אליו מפוסט אלמוני בפורום. יש פה יותר סיכוי לפיצוצים וריבים משום שהמנהלים לא יבינו למה הטכנולוג לא זז כבר, והטכנולוג לא יצליח להסביר להם מה בכלל הדרישות והצרכים למימוש החזון שלהם.
&nbsp
בקיצור, אנחנו לא נלחצים, אנחנו ריאליים. היו פה עשרות כמוך, ואף אחד מהם לא חזר אחר כך לספר שהוא הצליח.

יבגניי34

New member
זה לא מה שאני מבין. נראה מחפשים עאלק CTO כדי לערבב משקיעים

זה לא מצביע על יושרה יוצאת דופן, אבל כן מצביע על הבנה באיך VC עובדים שזה גם כן משהו.

BravoMan

Active member
מעניין שלא העלו פה את נושא החובות...

בפעמים הקודמות שחיפשו פה שותפים להקמת עסק, הזכירו אנשים שמבינים יותר ממני בצד המשפטי שאדם שרשום כמייסד של איזושהי חברה, נושא גם בחובות שלה, מה שאומר שאם המיזם ייכשל זה עלול לעלות לאותו שותף שאתם מחפשים הרבה יותר מ-"כמה שעות פנאי".
&nbsp
אם אתם אכן רושמים אותו כשותף במסמכים כלשהם, יש פה עניין של מיסוי, ועוד עניין של חוזה תעסוקה - כי אם מדובר בעובד שכיר בחברת טכנולוגיה, רוב הסיכויים שיש בחוזה שלו סעיפים מגבילים מבחינת זכויות קניין ו\או אפשרות לעבוד בעוד מקום במקביל.
&nbsp
אם אתם לא רושמים אותו בשום מקום, למה שהוא יסמוך עליכם שבמידה והעסק יצליח הוא יראה משהו בכלל, שלא לדבר על מה שראוי ששותף יראה?
&nbsp
וזה מחשיד עוד יותר כשאתה מספר שאתה מכיר הרבה אנשים בכירים שיכולים להתאים בול לצרכים שלכם, אבל עדיין נאלץ לבוא לגייס בצורה אלמונית בפורום יחסית נידח.
&nbsp
הייתי מצפה שאם אתם מכירים כ"כ הרבה אנשים מהתחום שגם התלהבו מהרעיון שלכם, תצליחו למצוא אחד מהם שמוכן לבוא ולעבוד אתכם...

jellymean

New member
בתקווה שאתם לא "אספני" קו"ח

הייתי ממליץ לכם להעסיק בהיקף מצומצם 1-2 סטודנטים להקמה של פרוטוטייפ על מנת לבצע POC הוכחת יתכנות וגם שיהיה לכם דמו להציג.

אחרי שיהיה לכם איזה דמו/פרוטוטייפ וכך יהיה מודל להציג וגם תצברו ידע על הבעיה/מוצר. משם כבר תוכלו להתקדם.

למעלה