מחסור בשינה

רעותיי16

New member
מחסור בשינה

רציתי לכתוב את הבעיה הזאת כבר הרבה זמן, אבל החלטתי לכתוב רק עכשיו בגלל שזה הגיע למצב שאני נשארת בבית במקום ללכת לבית ספר. עכשיו השעה 10 בבוקר ואני בבית
לא הצלחתי לקום בבוקר מהמיטה... בקיצור, אני לא מצליחה להירדם בלילה. ניסיתי כבר כמה פעמים ללכת לישון באיזה 9 בלילה בגלל שלוקח לי כ"כ הרבה זמן להרדם, אבל סתם חיכיתי שעתיים עם עיניים עצומות ושום דבר לא קרה. ניסיתי להיות במחשב עד שאני מרגישה עייפה, אבל אני יכולה להשאר ככה עד השעות הקטנות של הלילה. ואז כשאני קמה בבוקר, בד"כ ב6:30 (אני גרה רחוק מבית ספר) אני ממש ממש עייפה ובקושי מצליחה לקום, במיוחד כשיש חורף. ואז אני נורא עייפה במשך היום וזה גם גורם לי לחוסר ריכוז בבית ספר... ויש לי אימא כזאת שתמיד מרשה לי להשאר בבית, ומשאירה לי את כל האחריות... אז נכון שבבוקר אני שלמה עם ההחלטה להשאר בגלל שאני כל כך עייפה.. אבל אחרי זה אני מתחרטת ומרגישה רגשות אשם על זה לא הלכתי. זה קורה לי דיי הרבה... יש לכם שיטות/עצות שיכולות לעזור לי להרדם בלילה? גם לכם יוצא להעדר הרבה ימים מבית ספר רק כי אין לכם כוח לקום?

Big White

New member
גם אצלי אותה הבעיה

לדוגמה היום בלילה הלכתי לישון בערך בשעה 3 ולא הצלחתי להירדם

lovelyAnonymus

New member
כדורי שינה...

לכי לרופא משפחה ותגידי לו את הבעיה והוא יתן לך רוב הסיכויים כדורים על בסיס טבעי שלא גורמים להתמכרות ועוזרים טוב. מניסיון אישי, משפר את איכות החיים, בהצלחה!

xzotik

New member
ממש אבל ממש לא מומלץ +טיפים

אם אין לך בעיה רפואית שמונעת ממך לישון את בכלל לא מחוייבת לקחת כדורים, יש בהם כמה סיכונים שפשוט חבל לקחת בגלל בעיות שינה שאפשר לתקן בעזרת כמה פעולות. מניסיון אני אתן כמה טיפים לשינה יותר טובה- גם לי הייתה הבעיה הזאת, הסיבה לבעיה היא בגלל שכבר תקופה את כנראה הולכת לישון מאוחר, קמה... וחוזר חלילה. כדי לך ללכת לישון מוקדם (9-11) ופשוט לחשוב על הדברים שעברת באותו יום, או סתם משהו שעולה לך לראש. את כבר תנדדי עם המחשבות שלך ותירדמי בסוף. זה לא יעבוד בהתחלה אבל תני לזה שבוע שבועיים וזה יסתדר, כל יום השעה שתירדמי תרד , ואת תוכלי ללכת לישון מוקדם בלי שום בעיה. אני לא יודע אם זה עובד אבל תנסי לשתות חלב :p: או שתנסי להתקלח לפני, יש אנשים שהמקלחת מרדיה אותם וכאלה שההפך קורה.

../images/Emo6.gif לי ההפך

מישהו הציע לי את זה בלילות שלא יכולתי להירדם לפני 3.. ואז לא נרדמתי כל הלילה.. חח

רשימות

תכיני רשימה של: כל מה שמטריד אותך. כל העלבונות, הכעסים שספגת או שאת פגעת.כל ההבטחות שהבטיחו או את היבטחת ולא קוימו.את מי את לא רוצה לפגוש בביספר.או מאוד רוצה.שבי חצי שעה. שעה ותגלי דברים מדהימים.הרעיון לקוח מהמורשת היהודית.

R3dBuLL

New member
ומה בדיוק לעשות עם זה?

גם אצלי זה ככה ואני די בטוח שאם אני ישב ויכין רשימה לא חסרים דברים שקורים יום יום ומאכזבים אותי, אוקי אז אני יכין רשימה יראה את הדברים האלו ומה אז? ולרעות, גם אצלי זה ככה.. לא משנה מה אני עושה עוברות לפחות שעתיים לפני שאני נרדם, והנה גם אני לא הולך לבית ספר בגלל זה לפעמים (במיוחד בחורף הזה!! לשמוע גשם בחוץ ממש לא נותן מוטיבציה לצאת מהמיטה) הפעמים היחידות שגיליתי שאני נרדם מהר זה אם באותו יום עשיתי פעילות (חדר כושר) אז יכול להיות שזה משפיע, תבדקי עם עצמך, אם את עושה איזה סוג של פעילות? או שאת ממש לא פעילה? (אולי זה קשור) ודרך אגב, אם את רק בת16 שאני מקווה שזה כיתה ט' או י' אני מאד ממליץ לך להשקיע בלימודים ברמה שתספיק לך (כי אני יודע טוב מאד מה קורה כשלא עושים את זה, מנסיון, את לא רוצה להגיע לזה!)

REGENERATION

New member
אה, כן.

גם לי יש את הבעיה הזאת. מה שצריך לעשות זה ללכת לישון עם ראש נקי ועם גוף עייף. אם הגוף שלך לא עייף פיזי, אז זה עלול לגרום לבעיות שינה. הרבה אנשים חושבים יותר מדי במיטה, ולא מצליחים להרדם בגלל מחשבות. * תעשי ספורט! * אל תחשבי על דברים במיטה. * אל תשתי משקאות עם קפאין (קולה/קפה) לפני השינה. * מקלחת חמה בדיוק לפני השינה. * בבוקר כשאת מתעוררת, ישר תקומי מהמיטה. אם שום-דבר לא עובד, פשוט תקחי יום חופש ותשארי ערה בלילה ותלכי לישון ב-8 בערב למחרת.

R3dBuLL

New member
נקודה טובה

מחשבות...... אני יכול שעותתתת אבל שעותתת לחשוב במיטה על מה אני יעשה מחר ועוד מליון דברים.

sexytomato

New member
לאו דווקא ספורט

ספורט מוסיף אנרגיה. מה שכן, אם היא תהייה עסוקה כל היום (עבודה, מבחנים, התנדבות, חוגים וכו') היא כן תהיה עייפה בערב.

ורדונה2

New member
בטח שמוסיף...

בזמן הביצוע. לאחר הספורט אצל רוב האנשים ההרגשה היא עייפות או רעב (או שילוב של השניים). זה אינדיבידואלי, אבל תאכלס אני לא מאמינה שיש הרבה אנשים שלאחר המקלחת האנדרנלין מהספורט לא יורד להם. ולא תמיד כל בן אדם יכול להעסיק את עצמו כ"כ הרבה בכל יום... ספורט הוא פיתרון טוב בשביל זה, כי לא צריך להתבלגן יותר מדי בשביל לשרוף זמן. MP3+בקבוק מים ויוצאים לרוץ בחוץ (או לחדר כושר, למי שיש בבית או שמנוי לאחד).

halloo

New member
שלום

גם לי ממש קשה לקום מהמיטה כל בוקר. הכי מוקדם שאני מתליחה לקום זה רבע שעה לפני שאני יוצאת
לדעתי, אל תהיי אל המחשב. האמת שזה ידוע שהמסך של המחשב גורם לחוסר שינה ולכן אם כבר נמצאים על המחשב בערב, צריך להפסיק לעבוד עליו לפחות שעה לפני שהולכים לישון. בד"כ מה שעוזר לי להירדם זה לא לחשוב על כלום, ספר נחמד (אבל לא מותח, כי אז בטוח לא תוכלי להירדם
) וגם חימום בחדר, זה גורם לי להיות ישנונית
אני אחלוק במקרה מפגר שקרה לי: היה לי בוחן ושכחתי להתכונן אז החלטתי לקום מוקדם. בגלל שאני מכירה את עצמי כאחת שקשה לה להתעורר, החלטתי לנקוט בשיטות קיצוניות
: שמתי קערה עם מיים ליד המיטה, השפרצתי על עצמי קצת וקיוויתי שזה יעזור. זה לא עזר, אז שפכתי את כל הקערה על עצמי ותוך כדי גם נפל לי מילון מאוד עבה על הראש
חח..בכל אופן, אחרי כל זה היית חושבת שהצלחתי לקום נכון? לא נכון! אבל אולי לך זה יעזור חח. אוף איזו מגילה, אה ולצערי אני לא נעדרת מבית ספר כי אני לא ישנה, יש לי יותר מדי נקיפות מצפון כשאני מפסידה בית ספר לא בגלל מחלה

1tultul1

New member
תעשי ספורט!

זו הדרך הכי טובה.. את חוזרת מתה מעייפות הבייתה, מתקלחת וישר הולכת לישון! זה עובד.. ניסיון אישי.. =P

שבשבת007

New member
כנסי :)

קראתי כתבה שמייעצת לאנשים לדמיין מפל מים ולא לספור כבשים וזה עוזר להירדם :) וזה עובד! =) אבל גם ספירת כבשים

מוכר וזה נשלט על-ידייך לחלוטין

ישנם כל מיני דברים שיכול להיות שאת עושה שגורמים לזה: -דבר ראשון, לגוף יש שעון ביולוגי שבשעה מסויימת אוצר לגוף שהוא צריך לישון ועושה אותך עייפה, אם את הולכת לישון כל יום בשעה אחרת, (כמו שקורה בעיקר בחופש הגדול) כשישנים פעם ב-3 פעם ב-11 פעם ב-1 וכו' זה משבש את השעון הביולוגי שלך ומבלבל אותו ככה שהוא לא יודע מתי להרדים אותך. אז חשוב לשמור על השעה בה את הולכת לישון פחות או יותר קבועה, זה לא אומר שאת צריכה כל יום ללכת לישון בדיוק ב-10 נגיד אבל שזה יהיה באיזור +-שעה, אבל בהתחלה לפחות כדי לאזן את השעון שלך כדאי שתעשי את זה באופן מדויק. -2, פעילות גופנית, כי אם לא תיהי עייפה איך תלכי לישון? -3, אור שמש! חשוב לראות אור שמש במהלך היום, כלומר לצאת מהבית או ממבנים אחרים החוצה. אור השמש גורם לייצור הורמון השינה שאחראי על נתינת הפקודה "להירדם" לגוף. חוץ מזה, אם את לא מצליחה להירדם עכשיו בשעות כאלו מישהו פה נתן עצה שלא תישני בלילה ותרדמי למחורת ב-8 בערב, זאת עצה טובה, אבל את יכולה פשוט להירדם מתי שיצא באותו יום (נגיד 3:00 בלילה) ולמחורת לקום ישר בשעה בה את צריכה להתעורר כל יום (7:00 ?) אח"כ תיהי עייפה כל היום ותישני בשעה בה +- את צריכה ללכת לישון כרגיל (23:00 ?) זהו זה יסדר לך את העניין דיי מהר. ובאמת כשאת מרגישה עייפה אל תלכי למחשב, זה פשוט מעלים את העייפות!

BloodyRose

New member
../images/Emo203.gif זו אחת מהסיבות...

שאין לי תעודת בגרות. בתקופת הלימודים לא הצלחתי להקים את עצמי מהמיטה לפני 12. אני בנאדם של לילה, אני ערה בחושך, ולפני 3-4 בלילה אני לא מתקרבת למיטה. למזלי מצאתי עבודה בלילות, אבל במשך שנתיים בצבא סבלתי. אולי בתיכון אפשר להבריז, בצבא זה לא קביל
. במשך שנתיים של שירות ישנתי 3-4 שעות בלילה, ולפחות פעם בשבוע איחרתי כי לא הצלחתי לקום. אין לי עצות לתת לך, כי אני בחרתי את הפתרון הקל והגעתי לשעה בשבוע בתקופת התיכון (אומרים שזה לא מומלץ...), אבל יעודד אותך אם אני אגיד לך שזו בעיה שמשותפת להרבה בני נוער? משהו בהורמונים וכאלה, קראתי על זה פעם מאמר...

לילה לבן

ככה אני הייתי עושה כשהתהפכו לי השעות,לא ישן בכלל בלילה,הולך לביהס ,סוחב את עצמי עד 9 בערב ונופל עד היום הבא

scrutinize

New member
היתה לי בדיוק את אותה הבעיה שלך.

לתקופה של 5-6 חודשים בשנה שעברה. זה נובע מלחצים שסביבך, ואין מה לעשות נגד זה, חוץ מלהקטין את הלחצים. בכל התחומים: בלימודים, מבחינה חברתית, עם ההורים, הכל. להקטין את הלחצים.. כי להילחם בשינה אף פעם לא מצליח.. אין מה לעשות. רק כדור שינה יעזור, אבל זה לא בריא וזו בריחה מהמציאות. הדבר הכי נכון זה להפחית לחצים.

למעלה