מחיר ההרקדות

ציון2

New member
תגובה לדודי1

ראשית עליך להבין שהעניין הוא עקרוני , רוב ההענפים במשק נאלצו להתרגל לתנאים החדשים שנוצרו עקב המיתון הגדול , פיטורי עשרות אלפי עובדים , עובדים שפעם השתכרו עשרות אלפי שקלים ב"היי טק" למשל נאלצים להסתפק היום במשכורות רעב , העיקר להתקיים בכבוד ולפחות למצוא איזו שהיא עבודה העיקר לפרנס את משפחתם , ולא צריך לספר לך כמה מובטלים יש בארץ. אז כל התירוצים שלך לגבי ההוצאות הגדולות שיש למרקידים, ציוד, וכד' היו יכולות לתפוש לפני שנתיים שלוש כאשר המצב היה אחר, היום כל אחד צריך להתרגל למצב החדש , ולחכות לזמנים יותר טובים להעלאת מחיר . קצת צניעות לא תזיק. המרקידים אינם שונים משאר העם שנאלץ לרדת ברמת החיים ואינכם מורמים מעם אם כל הכבוד לכם....

דודי ק1

New member
תשובה לdw וציון2 .

בקשר לאולמות ספורט בבתי ספר. א.מדובר על חופשה בת חודשיים ולאחר מכן יש לבית הספר תכניות שונות שהם באות לפני הריקודים, ואז המנהל מודיע למדריך שביום x אין הרקדה ואין בכלל אפשרות לערער. אי אפשר לנהל הרקדה זמנית בת חודשיים. ב. מנהלי בתי הספר אינם מעוניינים בהפעלת האולם בשעות הערב, מסיבה פשוטה. ההכנסות הם למשרד החינוך או לעיריה, ובשביל מה להתאמץ ולדאוג לעובד שיהיה בערב וידאג לכל הדרוש.(תסמונת ראש קטן). כבר כתבתי על זה בעבר. כמו כן ברצוני להזכיר לכולם שמדובר בבילוי לערב שלם, וברוב המקרים בתוספת שתיה חמה ח נ ם, וכל זה במחיר מצחיק. אנשים יושבים בבית קפה ומשלמים בין 10-15 ש"ח לכוס קפה ששתייתה נמשכת כשעה ועוד משאירים טיפ למלצרים ו"אין פוצה פה ומצפצף". מישהו חשב כמה עולה לבעל בית הקפה כוס הקפה?. אולי 0.20 אג'. מישהו מתלונן?. אז חברים, רדו מהנושא ומהדיון הלא מכובד והמשיכו לרקוד בכייף. לא כל מה שרואים בעיניים זו כל האמת. יש הרבה מעבר לכך. עוד אוסיף, שאין שום התארגנות לגביי מחירים אחידים, עובדה שכיום המחירים משתנים ממקום למקום, בין 20 ל-25 ש"ח.

dw2322

New member
הרקדה זה לא בית קפה

השתייה החמה היה ניסיון נחמד להשוות אבל מוטעה לדעתי. נתחיל מזה שאין מה להשוות אבקת נס, סוכר, כוסות קלקר חד פעמיות והגשה עצמית לאיכות הקפה (ממכונת אספרסו מקצועית למשל) וצורת ההגשה בבית קפה. 2. בבית קפה המזון והשתייה משלמים על הכל, לכן אמנם עלות חומרי הגלם נמוכה יחסית למחיר, אבל השאר הולך לשלם על כל שאר הדברים (ארנונה,שכירות,כ"א וכיוב). אם בית הקפה ישים או לא ישים מוזיקה לא רלוונטי למחיר כוס הקפה. בהרקדה ההרקדה עצמה משלמת על הכל. השתייה החמה לא חשובה לעניין (בשל עלותה הנמוכה). הבנתי שיש אמנם מקומות בהם מגישים ארוחות ממש, אבל זה המיעוט. בד"כ מדובר בכיבוד צנוע. 3. האם מתלוננים על מחירי כוס הקפה? בהחלט, לוא דווקא כוס קפה, אבל לא מעט מסעדות ובתיקפה נאלצו להסגר בשנתיים האחרונות עקב המיתון, אפילו כמה מסעדות יוקרה מאד נחשבות וגם רשתות בתי קפה-למשל סטארבקס ישראל שנכשלו וסגרו.

דודי ק1

New member
אני מתנצל.

בשם כל המדריכים שאינם מגישים קפה "מיוחד". האם לא איבדנו פרופורציות?. דרך אגב, אם הזכרת את רשת "סטארבקס", הם פשטו רגל בגלל ניהול כושל, זאת לפי העיתון. רציתי להזכיר שוב, שבמחיר קטן יחסית , מקבלים בהרקדות תמורה מלאה ואף יותר. למשל: במקום ללכת לפסיכולוג, שזה אגב מחיר לא זול ושם אינך יכול להתמקח. תוך כדי ריקוד, שוכחים מהמצב הכלכלי, בטחוני, חברתי וכו'. זאת בנוסף ללימוד ריקודים חדשים למכביר וגם שתיה חמה חינם(ברוב המקומות) אז צא וחשב מה אתה מקבל בעבור "קומץ" שקלים. תביט על חצי הכוס המלאה. ושוב: חבר'ה, לכו לרקוד והפסיקו עם הקטנוניות.

dw2322

New member
התגובה נועדה לענות על ההשוואה

המוטעית לדעתי, בין קפה בהרקדה לקפה בבית קפה. אתה יכול להרגע, אני איני מאלו הדוגלים בארוחות בהרקדות. כיבוד צנוע זה יופי (נסקפה ובייגלה), ליותר מזה יושבים בבית קפה
הרשה לי לעבור הלאה על ההשוואה לטיפול פסיכולוגי מקצועי. ריקודי עם, מנקודת מבטו של הרוקד, זה חוג. אנו שמשתתפים כאן בפורום מבכרים ריקודי-עם על דיסקו/סלסה/שנות ה-60 (זכור שאנו בסה"כ מיעוט, רוב חברי לא רוקדים ריקודי-עם), אתה לא צריך לשכנע אותי, אני כבר מהמשוכנעים, אבל בל נסחף לכיון השני. סטארבקס לא היו נכשלים אם היינו בסוף שנות ה-90, אז כל קיקיון עשה כסף. לא פשוט לשרוד בשנתיים האחרונות.

מחירי ההרקדות, תגובה

לפני שמתחילים לצאת מפרופורציות ולצאת באמירות מפוצצות על הפגנות וחרם וכו' אני מבקש שתתייחסו לנתונים הבאים בכובד ראש. (ראשית אקדים ואומר שאני גובה בכל הרקדותי 22 ש"ח). עד לפני זמן לא רב, מנהלי האולמות (מתנסי"ם, אולמות ספורט וכו') לא נמדדו על פי הכנסות, אלא בעיקר על ניהול ותיפקוד המקום, ואם היו גרעונות כספיים, הרשויות היו מכסות את הגרעונות והכל בא על מקומו בשלום. התוצאה של המדיניות הזו הייתה, שלמנהל האולם היו חשובים פחות גובה דמי השכירות לגבייה מהמרקיד, וחשובים יותר הצלחותיהן של הפעולות. בשנים האחרונות השתנתה המגמה ומנהלי האולמות נמדדים ע"פ האיזון התקציבי וגודל ההכנסות, והם רואים בהרקדות מקור הכנסה בלתי נדלה, שמכסה את עצמו וגם מכסה הפסדים של פעילויות אחרות. את התוצאה של שינוי המדיניות, כולנו (הרוקדים והמרקידים מרגישים). זה בא לידי ביטוי בהעלאה משמעותית ביותר בדמי השכירות של האולמות. תוסיפו לכך הוצאות בלתי צפויות כגון אנשי אבטחה (הוצאה זו נספגה עד היום על ידי המרקידים מתוך תקווה לשינוי מהיר של המצב הבטחוני וחזרת המצב לקדמותו, ללא צורך במאבטחים) ותבינו שהמרקיד נדחק לפינה בלתי אפשרית של הוצאות שמחייבת אותו העלאת המחיר, אחרת הוא יעבור למצב של הפסד. נכון, זה מאוד לא נעים שפעם בשנה וחצי או שנתיים מעלים את המחיר, אך כל זמן שדמי השכירות לאולמות יועלו וההוצאות השונות יגדלו, גם מחירי ההרקדות יועלו. עוד לא העליתי את מחיר הכניסה, אבל אני בהחלט מבין את מי שעשה זאת וחשוב שגם אתם תבינו. יש גבול ליכולת הספיגה של המדריכים. אני סבור שמחירי ההרקדות הם בהחלט בגבול "הסכום העממי", בילוי של 4 שעות (+ -) במחיר של מנה פלאפל ושתיה זה עדיין סביר ביותר. כל בילוי אחר שאליו אני הולך (סרט, באולינג, הצגה, סתם כוס קפה) או חוג שילדיי רשומים אליו (וזמן החוג הוא 45 דקות) עולה לי עשרות מונים. ולכן רוקדים יקרים, בואו לא ניסחף, את ההפגנות נשאיר בצד, ונלך לשמוח קצת מהחיים, הם קצרים וצריך ליהנות מהם מכל רגע. עוד שני שקלים פחות שני שקלים, זה לא מה שיקלקל לנו את ההנאה.

ועוד דבר חשוב (בעניין המחירים)

בשביל הרוקדים כל ההבדל הוא 2-3 שקלים לכאן או לכאן, בשביל המרקיד זה ההבדל בין להמשיך את ההרקדה או לסגור אותה, "להיות או לחדול".

שמעון. אם ההרקדה תסגר ולא ירקדו

באולם,אז בעלי האולם יורידו מחירים על השכירות.תמיד יהיו הרקדות טובות והמפסיד הגדול, אם ההרקדה תסגר יהיה רק המרקיד.

המפסידים נהיה כולנו

בריקודי עם, אין מצב שהמרקיד מצד אחד והרוקדים מנגד. כולנו באותה סירה. אם ההרקדה תיסגר, כולם יפסידו: גם המרקיד וגם הרוקדים. לגבי מספר ההרקדות בשבוע: מרבית הרוקדים מחוללים פעמיים בשבוע, כאשר בקצוות יש את הרוקדים רק פעם אחת ומנגד את הרוקדים 3 - 4 פעמים. מי שרוצה לרקוד כל יום או מספר פעמים בשבוע (אצל אותו מרקיד) יכול להגיע לסידור הולם עם המדריך. אני נוהג לעודד רוקדים בשיטת 1+1 ולדוגמא: כל מי שבא לרקוד אצלי באשדוד ביום רביעי, יכול להיכנס חינם להרקדה ביום חמישי בגבעת ברנר (לצערי רק חלק קטן מנצלים את האופציה, מה שמלמד על החשיבות המשנית של הרוקדים לגבי גובה מחיר הכניסה). כפי שבוודאי ידוע לך יש גם הרקדות רבות בחינם, וכך יש לך אפשרות לתכנן את תקציבך: 1. בהשתתפות בהרקדות בחינם. 2. בהגעה להסדר עם המרקיד שלך. 3. במקרה חירום, בצמצום מס' ההרקדות.

שמעון.ראשית כל הכבון על הנוהג שלך

שנית להרקדות בחינם יש הרבה חסרונות גדולים פרט לתשלום.לכן אני כמעט ולא הולך אליהם. א.המרקיד הוא כמו D.G .רוב הזמן הוא רק שם ריקודים ולא מלמד. ב.הריצפה לא נוחה. או עקומה או מחוספסת. ג.אין מזגן ד.הקהל לפעמים מפריע. ה.לא יותר מ-3 שעות. ו.אין שרותים נוחים ז.אין קיבוד קל.

שמעון יקר.תבין ללסרט או בית קפה או

הרקדה של D.G לנוער לא הולכים יותר מפעם אחת בשבוע ואילו לריקודי עם הולכים כמה פעמים בשבוע במשך שנים וזה הרבה כסף אם גם הולכים עם הבת זוג.

הצעה פרטית לשמעון עשור

שמעון שבת שלום. היות וכידוע אתה מנהל כמה חוגים בימי השבוע ובמקומות שונים, וכמובן אתה רוצה באופן טבעי "למשוך" אליך כמה שיותר רוקדים, הנה לך הצעתי כרוקד. תיצור בבית דפוס כרטיסייה פרטית גדולה עם אפשרות לניקוב בה ל-20 מפגשים. בכרטיסייה תהייה מודפסת ה"לוגו" שלך עם האפשרות להשתמש בה בכל חוג שאתה נמצא, בכל מקום ובכל זמן כולל באירועים מיוחדים ! מחיר כרטייה מומלץ 340 ש"ח. לפי החישוב הפשוט 17 ש"ח כפול 20 פגישות = 340 ש"ח. 20 פגישות בודדות לצרכן (לרוקד) עולים אצלך 440 ש"ח, לפי החישוב 22 ש"ח כפול 20 פגישות = 440 ש"ח. מה תרוויח שמעון ? א. תוכל להכריז בחוגים שלך על חסכון של 100 ש"ח לרוקדיך הנאמנים. אתה תרוויח את אהדת הרוקדים ונאמנותם לך גם במקומות מרוחקים - יהייה כדאי להם, אצלך הכי זול (וגם הכי טוב). ב. אתה תקבל את הכסף במזומן ברכישת הכרטיסיה שזה גם חישוב כלכלי טוב בפני עצמו. ג. רוקדיך הנאמנים יחסכו בכל פעם לבד מ-5 ש"ח דמי כניסה גם את הזמן לעמוד בתור ליד הקופות ולהסתובב בכיס עם עודף או כסף קטן. מה דעתך שמעון להצעתי ? דבל'ה. נ.ב : כל הזכויות שמורות

לדבלה, הצעה מבורכת אך לא חדשה

כל מה שהצעת, בוצע על ידי במלואו. אכן הדפסתי כרטיסיות והצעתי אותן במחיר מוזל וכו' וכו' לאחר מסע פרסום נרחב ומפתה ככל האפשר - 3 אנשים רכשו כרטיסיה. המסקנות: 1. אנשים לא אוהבים להתחייב לאורך זמן. 2. פוחדים שהכרטיסיה תאבד. 3. ההנחה לא אומרת להם כלום (והייתה הנחה משמעותית). ניתן גם להבין שהתלונות בנושא העלאת המחיר הן יותר ברמה העקרונית של כך וכך אחוזים מול המדד השנתי, ולאו דווקא החיסכון של השקלים הבודדים. וברמה העקרונית גם אני מסכים. אך קורא שהמציאות מחייבת התייחסות אחרת.

מדוע רק 3 אנשים רכשו כרטיסייה ?

יכול להיות שהשיווק שלך לא היה די אטרקטיבי ולכן רק 3!!! אנשים קנו כרטיסיה. אולי המחיר שהוצע לא היה שווה את המאמץ להשקיע בכרטיסיה ? אולי היו סיבות אחרות ? כדאי שתבדוק ! ברעננה נהוגה שיטת הכרטיסיות כבר כמה שנים, והנהלת האולם "מטרווסט" מעודדת את הרוקדים בפרסומי "מבצע" לרוכשן. רבים מאד ברעננה ואני נהנים מהשיטה הזו מאד, חוץ מהחסכון המוכח במחיר אני גם נהנה להכנס ישירות, מבלי לעמוד בתור בקופה. כדאי שתבחן שנית את הצעתי, לא מאמין שמה שמוצלח ויפה ב"מטרווסט" נכשל דווקא ב"גן נחום". דבל'ה.

קודם כל, תודה.

הגיע הזמן שמישהו מהמרקידים יגיב לטענות של הרוקדים ושלא נחשוב שאת הרוקדים אפשר לסחוט ללא הפסקה. אינני רואה בעיות בבסיסי טיעונך. אכן אתה צודק כי כאשר בעל האולם מעלה מחירים, במוקדם או במאוחר המרקידים יעלו גם כן את המחירים. קודם אציין כי המחיר לפני כשנתיים היה 20 ש"ח. מאז העלו ל - 22 ש"ח ול - 25 ש"ח. סה"כ העלאה של רבע מהמחיר (25%) כאשר המדד באותה תקופה עלתה בכ - 6%). הבעיות במה שאמרת הן כדלקמן: (א) אם באולמות מפוארים (עם משכירים שמעלים מחירים) מעלים את המחיר, ניחא. כל אחד יחליט אם כדאי לו ללכת להרקדה מסויימת למרות שהמחיר גבוה יותר. במקרה דנן, אינני מאמין שכל בעלי האולמות העלו את המחירים בזמן מיתון ב - 25% (במיוחד שהמדד עלה ב - 6% באותה תקופה). אולם אחד או שניים, אולי כן. עוד אולמות העלו ב - 6%, גם אפשרי. כל האולמות העלו ב - 25%? על מי מנסים לעבוד? (ב) גם הרקדות שאין בהן מאבטחים העלו את המחירים. גם הרקדות שהיו בהן מאבטחים (או בקרים בכניסה) לפני ה"מצב" (כגון האונברסיטה) העלו מחירים. אינני מאמין שזו הסיבה. מה גם, אינני מאמין שמאבטח בכניסה עלותו רבע מההכנסות של ההרקדה (הרי העלו ב - 25%). (ג) העלאת המחירים בחלק מהמקומות מתבצעת ע"י שיתוף פעולה בין המדריכים (כולם מעלים ביחד). זה קודם כל סותר את טענתך על בעלי אולמות מסויימים המעלים את המחירים, ומצד שני זהו קרטל שנוגד את חוק ההגבלים העסקיים (העלול להוביל לעונש מאסר למשתתפים בקרטל). צריך רק רוקד אחד שיגיש תלונה לממונה על ההגבלים העסקיים (ו/או למשטרה) אפילו בעילום שם ואז אולי תהיה תחרות אמיתית בשוק ההרקדות (שהרוקדים ישלמו עבור איכות ההרקדה/המקום (היצע וביקוש) ולא עבור הקרטל). מוזר לי שהמחירים יורדים כמעט בכל תחום, אך דווקא בהרקדות המחיר ממריא. אולי פשוט חסרה תחרות ראוייה, או שהרוקדים מקטרים אך באים, ולכן המרקידים מנצלים את הפראיירים.

לדני, בנושא המחירים

ברשותך אני לא אחזור על הטיעונים כפי שציינתי אותם קודם, אך הם בהחלט נכונים וממקור ראשון (אני, מנסיון אישי). אין לי עניין להיכנס לרמת חישוב ופירוט, אינני סבור שזה המקום הנכון לעשות זאת. בקשר לביטויים "קרטל", "תלונה", "משטרה", "עונשים", נו באמת...הערכתי אותך קצת יותר.

הערכה

חבל שאינך נכנס לרמת חישוב ופירוט. מאוד פשוט להגיד "נו, באמת, 2-3 שקלים, זה מה שיפריע לך?" או "אל תדאג, יהיה בסדר, אני ערכתי את החישובים ותוכל לסמוך עלי". ולכן אני עורך את החישובים בפורום הזה כדי שכולם יראו את החישוב המדוייק. מזכיר לי את אותו היהודי בעל החנות שנהיה עשיר למרות חוסר ההשכלה, וכאשר שאלו אותו מה הסיבה, אמר שהוא מרוויח רק אחוז אחד מכל עיסקה: הוא קונה בשקל אחד ומוכר בשני שקלים. וכלשון הפתגם הישן: "I have an excellent theory, don't bother me with the facts". בקשר לקרטל, הבאתי מידע משפטי. אני מניח שהיית מגיב באותה צורה אם הייתי מדבר על תשלום תמלוגים כחוק. האם השיטה היא לצפצף על החוק? האם ריקודי עם, כדבר תרבותי, נותן חסינות לעוסקים בדבר? אם ההערכה שלך אלי כוללת זה שאשתוק ולא אחשוף עניינים שהם לרעת הרוקדים, אני שמח ששיניתי את דעתך. אני אינני פוליטיקאי עם "שמור לי ואשמור לך". אני משתדל להתייחס לעובדות ולא להתייחס לעומדים מאחורי המעשים (גם אם חלק מהמרקידים השותפים לקרטל הספציפי שדיברתי עליו זוכים להערכתי על המקצועיות שלהם בריקודים). דרך אגב, לא דיברתי על כל העלאת מחירים (שאיננה מהווה קרטל), אלא רק על מקרים שבהם המרקידים מדברים ביניהם ומחליטים על תיאום מחירים (הנוגד את החוק).

לי דווקא היה הרושם...

לי דווקא היה הרושם שכל המרקידים מעלים את המחיר במקביל- האם זה מקרי, או שזה נעשה על פי החלטה של ארגון המרקידים?

למעלה