מחיר ההרקדות

ליו"ר הארגון יש כל הזמן המלצה

למרקידים והיא להעלות את מחיר הכניסה ל- 25 שקלים.ההמלצה הזאת היא ישנה מלפני כמה שנים.את ההמלצה הזאת קראתי באחד מעיתוני "רוקדים" שירון מישר מפיק ואני מנוי על עיתון זה.

אז איך זה ייתכן ש...

אז איך זה ייתכן שכל המרקידים מעלים מחירים בבת אחת? האם זה מקרי?

הרקדה ומחירה

הויכוח על המחירים גלש לאפיקים מוזרים. משתמע כאילו כל ההרקדות שוות באיכותן, כל המדריכים שוים בכישרונם ובכושרם, להדריך ולהנחות. כאילו כל האולמות דומים , במיזוג, בגודל, בחניה. הרי לכל הרקדה יש ייחוד. יש הרקדה שהמדריך סוחף קהל ויש , שהמקום אטרקטיבי, מרווח ומסודר, נקי ומטופח. יש אולם בסביבה גרועה, בה מכוניות נפרצות, בלי חניה וכדומה. יש הרקדה שהקהל "מושך", הבנות יפות, הרוקדים נהדרים. החברה נעימה. כל מה שציינתי לעיל - חייבים להשפיע על המחיר. לדוגמא, אם מחיר מיצרך מסוים - יקר , ואין לי הסכום הנידרש, אני מחפש מקום זול, או הולך לשוק. ראיתי רוקדים נהנים מאוד בחוף הים - בלי תשלום. למה הם צריכים להתעקש ולרקוד במקום יוקרתי ויקר. אי אפשר לדרוש מקונצרט פילהרמוני, שיהיה במחיר של מוסיקה המושמעת מתקליטים במועדון. כשם שאנו כועסים על העלאת מחירים קרטלית, שכל המדריכים מעלים בכל החוגים - בו זמנית, כך יש "לכעוס" אם משוים את כל ההרקדות והמרקידים. לכל חוג והרקדה יש איכות ייחודית ומחיר שונה.. התשלום צריך להיות יחסי לאיכות.

הרקדות נפרדות לפי בעלי יכולת?

אז לדבריך יענקלה, אם אין ידו של אדם משגת לשלם עבור הרקדה טובה יותר, במקום טוב יותר, בתנאים טובים יותר, אז שיסתפק במרקיד ירוד, במקום זול, בתנאים קשים? האם אינך חושב שאותו אדם יחליט לוותר לגמרי על חויית ריקוד מפוקפקת מסוג זה?

אורית - יכול להיות שיעדיף

הרקדה אחת טובה ויקרה ולא יטייל כל השבוע בין ההרקדות השונות ויכריז, "שפושטים לו את העור". הוא יכול להנות עם "עשירים" מאוד ליד הים, בחינם. חוץ מזה - מה רע לרקוד בין עניים, והרי נאמר: הזהרו, כי מבני עניים - תצא תורה. אני תמיד - נהניתי לרקוד בישובים הקטנים, בקבוצה משפחתית נעימה, ולא בהרקדה המונית, אשר מתעלמים מהאינדוידואל. יהיה לך טוב כל החיים מלא הערכה על אישיותך וכושר מלחמתך על עקרונות. בלי לצטט את יגאל אלון וברל כצנלסון - לבקרים. ידידך יענקלה לוי

יענקלה ידידי

אתה בודאי ער לעובדה שרבים מהרוקדים זהו הבילוי העיקרי שלהם. חלקם פנויים ופנויות מסיבות כל שהן וזהו ארוע חברתי עבורם. נפגשים עם אנשים, משוחחים, רוקדים ושמחים. ולכן הולכים לרקוד יותר מפעם או פעמיים בשבוע. חלק מהרוקדים באים כדי לשכוח מצרות היום-יום לכמה שעות של כיף. אז לומר לאנשים כאלה ללכת פחות פעמים לרקוד הרי שזה חוטא למטרה. וגם יענקלה, לכל אחד טעם אישי אחר. לא כולם אוהבים דווקא הרקדות רבות משתתפים אבל יש שלא אוהבים הרקדות קטנות וסולידיות. כך שכל אחד ושיקוליו הוא. מעבר לכך בחשבון פשוט אם ניקח לדוגמא מה שהיה אתמול בערב: בחישוב של 300 רוקדים (אם כי רבים העדיפו בכלל לא להגיע), וכל אחד היה משלם רק 22 ש"ח במקום 25 ש"ח, הרי שבמקום 7,500 ש"ח היו משלמים רק 6,600 ש"ח. היה המרקיד מרויח "פחות" 900 ש"ח, ולא היה מפסיד מכיסו 6,600 ש"ח. מה עדיף? אגב - הערב יהיה ארוע דומה בהרקדה בקיבוץ עברון אצל המרקיד חיים מילשטיין. שלך באהבה וידידות רבה.

יענקלה, ישר כוח

הצלחת לעשות לי "סוויץ'" בחשיבה, איך לא חשבתי על זה קודם. מעניין מה יהיו התגובות.

Riki10

New member
../images/Emo141.gifשאלה לרקדני הפורום../images/Emo66.gif

האם מישהו מהרקדנים יודע אם מוטי מנחם ממשיך להרקיד בחוף ראשון לציון ביום שבת והאם זה מתקיים עדיין בשעות הבוקר או עבר לשעות הערב ולמי שעדיין לא יודע ההרקדות של מוטי פשוט נהדרות ומשתתפים בה הרבה רקדנים ולפעמים גם מרקידים אגב, ההרקדות הן ללא תשלום תודה למוטי מנחם על ההרקדות הנפלאות

edal

New member
"תאבי בצע" ??!!

ממש לא במקומו הבטוי הזה! המרקידים משקיעים עבודה רבה ולא קלה, ולא נראה לי שהם מתעשרים ממנה זה לא רק הערב ההרקדה-הם משקיעים גם זמן בלימוד הרקוד ומחשבה איך ללמד נכון ומה ללמד -את זה הרוקדים כלל לא רואים, וחוץ מזה איפה מבלים ערב בםכום כזה? הבעיה שבדרך כלל רוקדים יותר מפעם בשבוע ואז ההוצאה נעשית רלבנטית ומה עם זוגות נשואים-אצלם היא כפולה! יש לי הצעה למרקידים-אולי לאלה תינתן איזו שהיא הנחה? (כמובן בהצגת תעודה..) או אולי יתחשבו (מבחינת המחיר)ברוקדים אצל אותו מרקיד יותר מפעם בשבוע? עדאל

הצגת תעודה מזהה...

הנחה לרוקדים קבועים היא בהחלט רעיון טוב- לדעתי. אולם, ההצעה בקשר לתעודה המזהה היא קצת מסובכת: מה עם זוגות שסתם גרים יחד תחת קורת גג אחת ללא נישואין? האם אלו לא יהנו מן ההנחה??? דעתי הפרטית היא (ולא כל הרוקדים יאהבו לשמוע את זה) שאהיה מוכנה לשלם כמה שקלים יותר אצל מרקיד שיתן "תמורה טובה יותר לכסף": אולם נוח ונקי (ודרך אגב- גם השירותים חשובים....), והרקדה המערבת באופן נכון ריקודים ישנים וחדשים וכו'. השורה התחתונה היא שכמה שקלים נוספים לא ימנעו ממני להגיע להרקדה.

dw2322

New member
בשביל זה דב הציע את הכרטיסיה

למי מיועדת הכרטיסיה? לרוקדים הקבועים. מצד אחד המרקיד נותן הנחה, ומצד שני הוא מבטיח הכנסה קדימה ל X כניסות ומקבל אשראי. עניין הזוגות בהרקדה לא נראה לי שונה מזוגות בקולנוע או מסעדה. הלא עלות האוכל אינה המרכיב העיקרי, ושמה זוגות לא מקבלים הנחה. בסקירות של הרקדות מתייחסים באמת גם לאולם והתנאים הסביבתיים, שמהווים חלק משיקולי בחירת חוג זה או אחר.

ahikame

New member
מחיר הרקדות

מסכים איתך לחלוטין גם אני אחד הרוקדים מהצפון שמתנגד ומוחה בתוקף על ההעלאה השרירותית . אכן יש כוונה רצינית באמת להביע ברגליים ולא לשלם 25 ש"ח בנוסף ישנה כוונה גם להפגין עם שלטים ממש כמו בהפגנה לכל דבר הצלחה לרוקדים במאבק זה . רוקד מן המנין ישראל

נקודה למחשבה...

הדעה הפרטית שלי היא שיש כל כך הרבה דברים אחרים ששווים להלחם בשבילם, למענם ועבורם: למשל- איכות האוויר, החור באוזון, השלום, יחסי דתיים חילוניים ועוד ועוד דברים הדורשים תיקון. נניח שהממשלה מחליטה על קיצוץ גמלאות לנכים בשיעור של 5 ש"ח לשבוע: האם מישהוא מכם היה יוצא למאבק?

dw2322

New member
זה פורום ריקודי עם

ככזה מרכז הודעות בעניין ריקודי עם. לאיכות אויר, שלום, יחסי דתיים חילוניים, נכים ועוד דברים יש פורומים משלהם. זה לא אומר שריקודי עם יותר חשוב מתהליך השלום, זה אומר רק שבפורום הזה זה הדבר הכי חשוב.

למעלה