מחיר ההרקדות

mgeva

New member
מחיר ההרקדות

מחיר ההרקדות אמור לעלות ב 1.6.03 ל-25 ש"ח. הסיבה : מאבטח להרקדה. הסיבה האמיתית : תאות בצע של המרקידים! תראו לי ענף אחד במשק שבו עולים המחירים ב-14 אחוז, כן 14 אחוז!!! המשק במיתון, המדד יורד, סוחרים יורקים דם כדי לשרוד אך המרקידים עושים קרטל ומעלים מחירים בשיעור שכזה! כל הארץ מאבטחים, ולא שמענו על עליות מחירים. רוקדים , בואו לא נהיה פראירים, לא נשלם יותר מ-22 ש"ח, סכום יפה לכל הדעות, ולא נגיע להרקדות הגובות יותר. אשמח לקבל תגובתכם . דני

אם המחירים יעלו ל-25 שקלים אז

אני מבטיח שמספר הרוקדים בכל חוג ירד כתוצאה מזה שהרוקדים ירקדו פעם אחת פחות בשבוע.התוצאה תהיה שהמרקידים לא בטוח שיקבלו פחות כסף ,אבל ירקדו אצלהם פחות רוקדים.באוניברסיטה מספר הרוקדים לא ירד, כי הרבה רוקדים מקבלים הנחה גדולה ההרקדה עם הרבה צעירים ועם הרבה רוקדים שרוקדים רק פעם אחת בשבוע ביום חמישי בסוף השבוע כאשר למחרת הם יכולים לישון בבית עד שעה מאוחרת אחרי הרקדה ארוכה שנמשכת עד שעה 2 בבוקר ולמעשה ההרקדה באוניברסיטה היא לא סתם הרקדה אלא מרתון.בקיבוץ גליל ים ליד הרצליה ,מספר הרוקדים לא ירד כי שם נותנים ארוחות שחיתות ולא רק איזה קפה מסכן ,לכן לדעתי המחיר מוצדק. בגלל העלאת המחיר יכול להיות שמספר הרקדות יסגרו בעיקר הקטנות. אז מדריכים לפני שאתם מחליטים להעלות מחירים אם באמת תחליטו להעלות,תחשבו 100 פעמים. אם המחיר יעלה ,אני הראשון שאוריד פעם אחת בשבוע ממספר ההרקדות שאני הולך אליהם ואני בטוח שרבים יעשו כמוני ולא יתרגלו למחיר החדש. לידיעת המדריכים,בתחילת שנות ה-90 רקדו בארץ כרבע מליון רוקדים .כיום רוקדים פחות מחמישים אלף רוקדים ואני יודע מה שאני אומר.

armorlts

New member
איך אני אמור לדעת כמה צריך לגבות?

על פי ידיעה מראש מהם ההוצאות אותם משלם המרקיד ומתוך כך אוכל לחשב האם נתח רווחיו של המרקיד הוא מוגזם, אך מאחר ואני רחוק מכל הנתונים האלה ולא הולך כעת לבצע מחקר, אוכל להסתפק רק בהשוואה לשאר המרקידים ואמשיך ללכת כל הזמן לאותם הרקדות שעולות בערך אותו סכום. עד מתי התהליך הזה יוכל להתקיים? עד לאותו רגע שאוביאקטיבית יהיה לי קשה לעמוד בסכום למרות שכל העדפותי מופנות קודם כל לסוג בילוי זה. על כן, אם ברצונך להנהיג זרם של מתנגדים עליך לספק נתונים והוכחות כך שכולנו נוכל להאמין שיש כאן קרטל לא מוצדק. אני יודע שהמחירים עלו מזמן ומספר מקומות שהעלו את המחיר, דאגו להוסיף מה שלא ספקו עד לפני הלעת המחיר וזה פינת קפה. אגב וויקטור גבי הוא דוגמא לפינת קפה מפנקת ביותר עם שפה עוגיות.

אתה צודק במאבקך, דני

ואשמח להצטרף, אבל, רק שתדע - אצלינו בירושלים כבר בסביבות שנה שמשלמים 25 ש"ח לכניסה (בכל ההרקדות הידועות לי באזור). הנימוק לייקור היה תשלום למאבטח, אבל את זה כבר כולם שכחו ממזמן... זה הפך להיות מחיר ההרקדה הרגיל. והרוקדים - שילמו ומשלמים. כמו ילדים טובים. דני, תגיד, אצלכם רק עכשיו הציבו מאבטח??? עד עכשיו לא היה? אני מאמינה שכבר ממזמן יש לכם מאבטח (כמו בכל הארץ) אז מה פתאום נזכרו עכשיו???

ציון2

New member
צריך להוריד ל 20 ש"ח

ברוב ההרקדות כבר לוקחים 25 ש"ח מעל שנה , התירוץ בזמנו היה הוצאות יותר גדולות בגלל עליית הדולר, עליית המדד. וכד' , והנה הדולר חזר לרמתו מלפני שנה וחצי, 4.37 ש"ח !!! אז באמת זו חוצפה לבחור את העיתוי הנוכחי דווקא להעלות את המחיר, להפך כמו שמחירי הדלק יורדים אין סיבה לא ל"התאים" את מחירי ההרקדות למצב המשתנה במשק. אבל החוצפה של המרקידים נובעת מה"פראיירים" שמוכנים לשלם כל סכום שייתבקשו, אפילו אם אין הצדקה לכך בהרבה הרקדות עלובות. יאללה למאבק על הורדת מחירים!!!!!!

לציון שלום. נראה לי שמחיר השוק יעשה

את שלו ולא תהיה להם ברירה ,אלא להוריד מחירים ל-20 שקלים כפי שאתה כותב.

ציון2

New member
תגובה לכרמל עזרא

אם לא הבנת מהכתוב הדברים נאמרו באירוניה, כאשר התחלתי לרקוד,לפני כ-12 שנה, כרטיס להרקדה עלה בסביבות 6 ש"ח!!!!!ומאז המחירים רק עולים ועולים ללא קשר למציאות. אצל המרקידים הכיוון הוא רק "צפונה". הרי אנחנו מוכנים לפעמים לשלם גם 20 ש"ח לקילו עגבניות, מבלי לפצות פה ולצפצף. במדינות אחר אנשים עושים מרד קונים כאשר מפקיעים להם מוצר ב-5 סנט ללא הצדקה. אז נראה לך שמישהו כאן לא ישלם כל מה שיידרש??? אין לנו "תרבות צריכה" כפי שאתה מקווה בדבריך, והמרקידים מנצלים זאת באופן מושלם. מקווה שאני טועה ..............

ציון.אמנם דבריך נאמרו באירוניה ואני

לא הבנתי את כוונתך,אבל אני אומר לך שהפעם אתה טועה בגדול.ראשית כי לפי סקרים שעשו בתחילת שנות ה-90 רקדו בארץ כ-250000 רוקדים שונים וזה כמובן לא כולל את מספר הפעמים בשבוע שרקד כל רוקד ואילו כיום רוקדים בכל הארץ פחות מ-50000 רוקדים,כלומר פי 5 ממה שאז רקדו.הסיבות הן שתיים האחת היא העלאות המחירים בכניסה והשניה היא הריבוי המסיבי של חיבור ריקודי עם לא יפים בתדירות גדולה כמו שעושים היום. אתה צריך להבין גם שהמצב הכלכלי בארץ הוא לא טוב כמו כל השנים שהיו יש בארץ היום הרבה ילדים שרעבים ללחם והמקררים ריקים בבית. אני רוקד לפעמים אצל מרקיד נחמד שמגיע ממרחק של 40 ק"מ להרקיד ליד ביתי בסכום של 22 שקלים ואם קונים כרטיסיה של 6 כניסות אז משלמים רק עבור 5 כניסות ומספו הרוקדים אצלו לא עולה על 20 רוקדים והוא ממש מרוצה (מדוע לא)והוא ממש אדם נבון. שרואה את המציאות.כמו כן הוא גם מגיש כיבוד קל כמו רוב המרקידים כמו קפה,תה,סוכר לפעמים עוגיות ועוד.אז שלא יספרו לנו סיפורים.

ציון2

New member
כרמל עזרא

אני מסכים עימך לגבי הירידה העצומה בכמות הרוקדים, אבל הסיבה לא קשורה כל כך במחירי ההרקדה שאמנם שעלו בצורה חדה בשנים האחרונות אך לא זו הסיבה העיקרית. לדעתי הסיבה היותר סבירה היא כמות עצומה של ריקודים חדשים. להרבה רוקדים פשוט נמאס לרדוף אחרי מבול הריקודים החדשים, הבאים על חשבון הריקודים היותר איכותיים שהיו בעבר. צריך לקרוא "לילד בשמו" עייפות נפשית ,"שהיוצרים" גרמו במו ידיהם לענף שפעם היה בילוי כייפי, וממשיך להמאיס עצמו על הרבה רוקדים.

אני מסכים עם תשובתך לעזרא כרמל

אך הייתי משנה מעט (אבל חשוב!): במקום: "הבאים על חשבון הריקודים היותר איכותיים שהיו בעבר" הייתי כותב: "הבאים על חשבון הריקודים הקיימים והטובים". וכל כך למה? בעבר כמו היום חיברו ריקודים טובים וריקודים גרועים. בנוסף אנשים שונים מגדירים ריקודים טובים כגרועים ולהיפך. נכון מאד שרבים פורשים כי נמאס ללמוד כל כך הרבה במקום לרקוד ורוב מה שנלמד ממילא נמצא מיותר תוך זמן קצר ביותר.

ירון וציון, לא מסכים אתכם

מהיכן בדיוק הגעתם למסקנה "שרוקדים רבים עזבו בגלל כמות הריקודים ונמאס להם ללמוד כל כך הרבה ריקודים"? שניכם קבעתם שמספר הרוקדים ירד וגם קבעתם שהסיבה היא עודף לימוד ריקודים. אני דוחה את שתי הקביעות הנ"ל על הסף. ראשית מספר הרוקדים לא ירד (אני לא מרגיש שום ירידה) ובהתאם לכך גם הקביעה השניה שגויה, לדעתי רוקדים לא עוזבים הרקדה בגלל עודף לימוד ריקודים.

ציון2

New member
שמעון אתה טועה

ייתכן כי בהרקדות שלך , וביקרתי בכמה מהם , אינך מרגיש בירידה במספר הרוקדים . לזכותך יאמר כי אתה יודע למצוא את עמק השווה, בין ריקודים ישנים לחדשים , ואני מדגיש כי כוונתי לא לריקודים חדשים באופן גורף. ישנם גם כיום ריקודים חדשים "מתקבלים על הדעת" אבל לו היו "מטפטפים" אותם במידה הנכונה , לא היה נגרם כל המירוץ המטורף אחרי צעדים חדשים ללא כל הגיון. אנחנו לא קובעים עובדות אלא ממה שרואות עיניינו בשטח, והאמן לי כי זו אחת הסיבות לפרישה המונית של רוקדים , גם אם לא נוחה לך עובדה זו. רבות כבר נכתב על כך, אך הסחף ממשיך, ועד שלא יעשה חשבון נפש מצד כל העוסקים בענף , אתם עלולים לכרות את הענף עליו אתם יושבים. ציון

שאלת ואענה:

במקום בו אני יושב אני שומע דברים רבים שאתה כמדריך לא שומע. מי שהפסיק לבוא לחוג לא הולך התלונן (בד"כ), אצל המדריך/מרקיד אצלו הוא רקד. יתכן ולפני החלטתו לנטוש הוא/היא הביעו את דעתם באזני המרקיד אך משהחליט לנטוש, אתה לא תדע זאת. אני שומע רבים כאלה. אינני עושה סטטיסטיקת, אך יש באשרותי לחוש הלכי רוח על פי אלה שבאים לכאן לרכוש קלטות, אלה המפסיקים את המנוי ל"רוקדים" (אני טורח להתקשר אישית לכל אחד כדי לשאול מדוע), מדריכים שפרשו, רוקדים חדשים ומה הם מבקשים. הרצון שלי הוא כמובן שהכל יהיה טוב ושמספר הרוקדים רק יגדל כל הזמן, אך את מה שאני שומע ורואה מכאן, אן לי ברירה אלא לספר, גם אם אין זה פופולרי לאמור זאת. והנה סיפורון קטן: לפני מספר ימים נכנסה בחורה צעירה הרוצה לקנות קלטת וידיאו לאביה שהיה שליח של המדינה בסינגפור ורקד שם בחוג במשך מספר שנים של שליחותו. כשחזר ארצה ניסה את כוחו בשניים שלושה חוגים והחליט לפרוש בדיוק מהסיבה שתארתי קודם. הבת מנסה להחזירו למעגלים. האם במצב של היום היא תצליח?

לירון, כן בהחלט כן

אם הבחור מאוד אוהב לרקוד, הוא יעשה מאמץ, ילך לחוג ברמה שונה, ועם הזמן יסתגל לרפרטואר החדש. ואם הוא לא כל כך אוהב לרקוד, אז כל תירוץ שבעולם מתקבל.

בהחלט כן מה?

לא הבנתי את כוונתך. בכל אופן איני חושב שיש חשיבות עד כמה האדם מוכן/רוצה להתאמץ. וודאי שמי שמתאמץ יותר ומשקיע יותר זמן גם מצליח כי כל אחד יכול. זו לא הפואנטה!!! מה שחשוב זו השורה התחתונה. אם בסיכומו של דבר יש פחות רוקדים, מי שנפגע זה כולנו והמפעל כולו - ועל כך ברצוני להתריע.

דודי ק1

New member
טועה ומטעה.

בדרך כלל איני מתערב בשרשורים מהסוג הזה, אבל הפעם איני יכול להתאפק. שמעון עשור כבר הגיב לנושא, אז מי שלא קרא או לא הבין, הרי הסבר נוסף. : המדריכים לא קובעים(ברוב המקרים) את מחיר הכניסה. מי שקובע זה מנהל האולם. כמובן בהתיעצות עם המדריך, אבל ההחלטה הסופית היא שלו. במקרה שהמרקיד שוכר את האולם, המחיר נקבע שוב על ידיי מנהל המקום, והמחיר הוא שקובע את שיקול הדעת של המדריך בגביית דמיי כניסה, כך שיוכל גם לכסות הוצאות וגם להרוויח (וזה לא בושה לרצות להרוויח כסף, כך אני מקווה שכולם חושבים). ההוצאות של המדריך אינם רק האולם והכיבוד, יש הרבה הוצאות שהרוקדים לא רואים בעיניים ולכן גם אינם נחשבים. כמו למשל: השתלמויות, שידרוג ציוד ותיקונו וכו'. אז חבר'ה באמת, המשיכו לרקוד ושכל אחד ילך להרקדה שמתאימה לו מבחינת מדיך, רפרטואר, אוירה סוג הקהל וכו'. איני מזלזל ב2 או 3 שקלים, אבל לא זה צריך להיות השיקול. כמו כן רציתי לידע את הרוקדים. המדריכים לא נעשים "מליונרים" מההרקדות, רוב המדריכים עובדים בעבודה נוספת לפרנסתם וגם להם יש חיים לא קלים ולמרות זה הם מגיעים להרקדות וצריכים להפגין מצב רוח טוב, כדיי שיהיה כייף לרקוד בהדרכתם, למרות שעברו אולי יום מפרך בעבודהת הבוקר שלהם או בעיות בבית( ילדים חולים חלילה או סתם ילדים מעצבנים או סתם אשה פולניה או אחרת). אז אנא ,העריכו את העבודה הלא קלה (שהיא גם מאד מהנה) והפסיקו להתעסק בקטנות( שלמראית עין , זה נראה כצרות עין), ובואו נמשיך לרקוד ולשמוח ככל שניתן, כי מחר יהיה מאוחר. אוהב את כולם (גם מי שלא רוקד).

dw2322

New member
ונזכיר שכבר היה לנו על זה דיון בעבר

הטיעון שלי היה שלא צריך לקבל את דבר בעל האולם ככזה ראה וקדש. אם בעל האולם מבקש להעלות את דמי הכניסה אזי רצוי להסביר לו שזה עלול להפחית במספר האורחים ובמצב הכלכלי של היום בכלל כל העלאה לא מתקבלת בברכה. להפך, דמי השכירות לעסקים ירדו בשנים האחרונות. אם עדיין בעל האולם מתעקש על העלאה אזי הצעתי לחפש אולם אחר (הרעיון שלי היה אולמות ספורט בבתי ספר). דודי הסביר לי שזה לא כ"כ פשוט אבל עדיין אני משער שאם מחפשים טוב אפשר למצוא. עוד מעט תהיה חופשה בבתי הספר ואז בכלל האולמות יעמדו ריקים. מדובר במאות אם לא אלפים של אתרים מצויינים להרקדה בכל רחבי הארץ-מרווחים, ממוזגים, רצפת פרקט או לינולאום, חניה (בערב). פשע לא להשתמש בהם.

למעלה