מחירי הספרים

מחירי הספרים

לדעתי המחירים של הספרים הישראלים ממש יקרים. מעבר לקיטורים הרגילים יש כאן גם עניין עקרוני של מניעת ספרים מלא מעט אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם ספרות טובה, והקטנת החשיפה של הספרות הישראלית. אני מסוגל לחשוב גם על כמה טיעונים בעד המחיר (או יותר נכון להגנתו) כמו: 1. סבסוד של יצירות לא רווחיות אבל חשובות ספרותית על חשבון רבי המכר. 2. העבודה הקשה והארוכה שכרוכה בכתיבת ספר (לפעמים שנים עד לפירסום). אפשר גם לענות שהקורא יכול גם לשאול את הספר בספרייה ולא חייב לקנות אותו אבל אז זה מעקר את שני הטיעונים הקודמים. וחוץ מזה, לפעמים מתחשק לי סתם להיזכר באיזה קטע מענייין בספר מסויים באמצע הלילה וברור שהנגישות של הסיפרייה מוגבלת ולא מספקת מענה מלא. אגב, יש כאלו, שגם סיפרייה אינה פתרון בשבילם, משום שלא כל הספריות מעודכנות ולא מעט יצירות, מקור ותרגום, חסרות בהם (למשל אצלנו בק.מלאכי לא רכשו ספרים חדשים במשך כמה שנים). לא מעט ספריות גם מאפשרות לשאול רק כמות מוגבלת של ספרים ולזמן מוגבל כך שבכל מקרה המענה על הצרכים של הקוראים הכבדים מוגבל. ההרגשה שלי, בכל אופן, היא שהמחירים לעיתים גבוהים מידי ולא פעם אני נמנע מלרכוש ספר רק בגלל המחיר הגבוה בשבילי. מה דעתכם (לא הקיטורים) המחיר נמוך/הוגן/גבוהה מידי? אני יודע שיש כאן גם חברים שפרסמו ספרים בעבר, מעניין מה דעתם של המוכרים ולא רק של הקונים.

Rivendell

New member
אני חושבת שכבר טחנו את הנושא לכל

כיוון אפשרי
תריץ חיפוש בפורום ותראה. למיטב זכרוני - הרוב המכריע חושבים שהמחירים גבוהים עד שערורייתיים.

כל הכבוד!

למיטב ידיעתי פעם ראשונה שהוצאת ספרים מעיזה להרים את נס המרד כנגד סטימצקי עם ה 170 סניפים שלה. מצד שני גם אופוס גדלו מאוד כמפיצים והקרב צריך להיות מעניין... ובחוסר אובייקטיביות מוחלט, אאחל הצלחה רבה לאופוס. כה לחי

Mנטה

New member
אם אתה שואל אותי (???) אין שום

עדיפות לספרים חדשים, הספרים הישנים הם אלו שהוכיחו את עצמם ועד שתגמור את כל השווים מביניהם יקח לך זמן. את הספרים החדשים תוכל לקבל במתנות לכל מיני אירועים ואמרתי פה כבר די הרבה פעמים שהפתרון הוא פשוט חרם צרכנים.

Boojie

New member
יש כמה סיבות למחירי הספרים

בארץ, ונגד חלקן אין הרבה מה לעשות. קודם כל, יש את העובדה שהשוק מאד קטן, וזו בעייה. בשוק קטן המחירים יקרים יותר ומתח הרווחים נמוך יותר (כי עולה יותר להדפיס מספר ספרים קטן מאשר גדול, וכי כל ההוצאות גדולות יותר, וכי קשה יותר לכסות הפסדים על ספרים לא מצליחים, וכולי). שנית, מפני שהשוק קטן, בארץ מדפיסים ספרים באיכות יחסית גבוהה (מה שנקרא "כריכה רכה משובחת", בדרך כלל), כי בניגוד לשוק גדול כמו השוק האמריקאי, אי אפשר להוציא מהדורת כריכה רכה/כיס, מהדורת כריכה רכה משובחת ומהדורת כריכה קשה, אז אין את האופציות הזולות יותר. אבל הסיבה החשובה ביותר שבגללה הספרים בארץ יקרים מופיעה בהודעה הקודמת שלי בפתיל הזה. סטימצקי. אחוז גבוה מקביעת המחירים הקטלוגיים, אחוז גבוה מהצורך של הוצאות להעלות מחירים של ספרים, אחוז גבוה של איך ששוק הספרים הישראלי נראה זה בגלל סטימצקי. סטימצקי, בכל הנוגע לספרים, הם מונופול דה-פקטו, שלא הוכרז כמונופול בידי הממונה על ההגבלים העסקיים רק בגלל תחמון לא אסתטי (הם טענו ששוק הספרים כולל בתוכו גם את ספרי הלימוד, ומכיוון שסטימצקי לא מוכרים ספרי לימוד, ומכיוון ששוק ספרי הלימוד הוא בעל נפח אדיר, סטימצקי ככה לא מגיעים לחמישים אחוז ממכירות הספרים בארץ, וזאת למרות שבמה שנוגע לספרי קריאה הם ככל הנראה בהחלט שם). אני לא מאמינה שחרם צרכנים יעזור במשהו, כי הוא לא יפגע במי שהוא צריך לפגוע. בענק כמו סטימצקי יהיה קשה מאד לפגוע, ויש להם אורך נשימה ארוך מאוד כדי לחכות שזה יעבור. הוצאות הספרים, לעומת זאת, שגם ככה די חנוקות בימינו, ייפגעו מאד. הלוואי שזה היה יכול לעבוד. בכל מקרה, אל תקנו בסטימצקי. עזבו חרם - זה פשוט לא משתלם. המחירים שלהם נורא יקרים.

או קיי, אז איפה לקנות?

לפי מה שהבנתי, גם הרשתות שמופיעות בשמות אחרים הן בעצם רשתות בנות של סטימצקי...

Mנטה

New member
לקנות באינטרנט, לקנות משומשים

לקנות בחנויות פרטיות.

Boojie

New member
קודם כל, יש רשתות שהן לא סטימצקי.

ספרי זה סטימצקי, למשל, אבל צומת ויריד ספרים זה לא (אם כי מאז שהם התאחדו, הם גם נהיו לא נחמדים). ויש את רשת יודן שיש בה ארבע חנויות (פלוס אתר בקבוק שגם שייך להם) והם נורא נחמדים. אבל חוץ מזה, מה, חסרות חנויות פרטיות שלא שייכות לאף רשת? ואני ממליצה בחום על רכישה בחנויות מקוונות. הפער במחירים משמעותי מאד, כי חנויות מקוונות לא צריכות להוציא כסף על מקום ועל אחסון. אני רגילה לקנות במיתוס, שעד היום, מעבר לשינויים שונים שהיו עם השנים, הוכיחה את עצמה, מבחינתי, כחנות האמינה והזולה ביותר (ואני לא מדברת על מחירים נורא זולים שנותנות חנויות חדשות כשהן רוצות לתקוע רגל בביזנס, אני מדברת על מחירים סטנדרטיים). אבל בכל חנות וירטואלית המחירים זולים יותר מאשר בחנות "בשר-ודם" (אני, כמובן, נמנעת מלקנות גם ב-ibooks, החנות של סטימצקי ברשת). ומעבר לזה? משומשים. אני קונה כמעט אך ורק משומשים, שבדרך כלל אפשר למצוא במצב כמעט חדש, וחדשים אני קונה רק במבצעים והוזלות למיניהן (ובמועדון הקוראים של "חלומות באספמיה", שהמחירים בו זולים משמעותית מאשר בחנויות). בקיצור, מי שעיניו פקוחות, לא חסרות לו אופציות לרכישת ספרים במחיר סביר, ולא דרך סטימצקי.

Springy

New member
גם אני בעד חנויות יד שניה

והלוואי שהיו יותר כאלה. אני אוהבת לרכוש ספרים ולא להשאיל מספריה - אני פשוט נקשרת אליהם... זה כמובן לא חסכוני במיוחד. אבל אם קונים ספרים בחנות יד שניה, אז אמנם הם לא חדשים ומבריקים, אבל במצב טוב והתוכן הוא אותו תוכן. המחיר, לעומת זאת, מגיע בדר"כ מקסימום לשליש מחירו של ספר חדש.

Rivendell

New member
יד שנייה זה מצויין.

אני תמיד בעד. מעבר למחירים הנוחים, יש גם משהו ממש נחמד בספר שהיה כבר של מישהו, שמישהו כבר קרא בו. אולי זו מוזרות שלי, אבל לי זה נחמד

Springy

New member
אז אולי -

אפשר להכין בפורום רשימת חנויות יד שניה? אני אישית יודעת רק על קיומן של 3, וכשאני ממליצה עליהן למישהו אני נתקלת בדר"כ בתגובה מופתעת, משהו בסגנון, "זה היה שם כל הזמן ולא ידעתי?"

Rivendell

New member
יש לנו בקישורים רשימה מכובדת

ואם אתם רוצים אפשר גם לפתוח קטגוריה במאמרים, וכל אחד יכתוב קצת יותר במפורט על היתרונות והחסרונות של חנויות היד השנייה שהוא מכיר. מי שרוצהף יכול פשוט לפתוח פתיל חדש, ולהתחיל במרץ

Springy

New member
../images/Emo63.gifבשמחה ובששון

אני אכתוב על החנות הקטנה שלי היום בערב או מחר

Miss N a n c y

New member
ספרים פגומים זה גם נחמד

לפעמים אני נתקלת במכירות של ספרים פגומים. כלומר, ספרים חדשים לגמרי עם כתם דיו כמעט בלתי נראה על הכריכה האחורית, מה שמוריד את המחיר שלו פלאים. בעיניי זה הכי משתלם, כי לפעמים בחנויות יד שנייה הספרים במצב די גרוע.

עופר D

New member
תהיה בעניין פגומים

גם אני בודק תמיד את אגף הפגומים ב"צומת". יש שם לא מעט מציאות כשבאמת הפגם מתבטא רק באיזה כתם ריסוס כתום על דופן הספר (על העמודים הסגורים מהצד). מה שתמוה זה שתמיד זה בדיוק אותו "פגם", מה שמעלה את החשד שמישהו מנסה לעשות הנחה לא פורמלית על הספרים. נתקעו עם סטוק ולא רוצים להוריד את מחיר המחירון, אז עושים מעין פגם קוסמטי, ויש תירוץ להורדה במחיר. מה דעתכם?

עופר D

New member
OK, תודה על המידע. ואם כך

צריך להיות פגם נוסף מלבד אותו ריסוס, לא? זהו, שאני לא מצאתי.

נכון עקרונית, אבל קח בחשבון שהפגם

יכול להיות שקע לא מורגש בכריכה או ספר שעמד בחלון ראווה ודהה (לא תראה את זה בחיים אם זה לא ליד ספר חדש) או כל דבר "בלתי נראה" אחר

למעלה