מדהים - אפילו עובדה אחת לא נכונה
"הבחירה היא אם לעשות טוב או רע והנאצים ימחש"ו החליטו לטבוח ביהודים" - כן, אבל איפה חופש הבחירה של החרדים? אין חופש בחירה. צריך לציית לרבנים בגלל שהם קרובים ל´אלוהים´ הבדיוני שלך. "הבטחת הקב"ה לאברהם על כך שיהיו לו זרע גדול ורב היא ללא תאריך ומדברת לעתיד לבוא" - ממש מדהים! אני מבטיח לך, ישראל ברגר, שאתן לך מליון דולר במזומן, באופן אישי. ההבטחה שלי היא ללא תאריך. אז מה היא שווה? אתה מצחיק, פשוט מצחיק! "הקב"ה לא עזר לאותם אנשים לפני החיסול מהסיבה שאמרתי, הוא נתן לנאצים ימחש"ו את האפשרות לרצוח אותם כחלק מהבחירה החופשית" - אם ה´אלוהים´ הבדיוני שלך לא עוזר לאף יהודי ולא מציל אותו ממוות, הרי שמספר עצום של פסוקים בתנ"ך הם שקריים. כיוון שה´אלוהים´ שלך מפזר הבטחות ללא כיסוי לאורך כל הספר המביך הזה. שוב - אתה בבעייה קשה. "למה כדאי לך לעשות מה שהקב"ה אומר אם הוא לא מגן עליך? בגלל שהוא יביא לך את השכר על כך בעולם הבא" - שוב אתה מתנהג כמו ילד קטן. אתה מאמין בפיות ושדים, מלאכים וגני-עדן. הרי, ישראל ברגר, אם יש דבר פנטסטי כמו ´גן עדן וגיהנום´, אז אני, מר ארטבר, קובע חד-משמעית שבגן-העדן הזה שומעים כל הזמן דיויד בואי, רוקדים טנגו ואוכלים חזיר. בוא נראה אותך סותר את הטענה הזאת. כמובן שאתה לא יכול - מפני שאין כזה דבר ´העולם הבא´, ואין אף הוכחה שעולם כזה קיים. אתה מתבסס על שקרים של ילדים קטנים. מתי תתבגר? בשואה, כאמור, חוסלו שישה מליון יהודים בגלל שלא היתה להם מדינה או כוח צבאי או ריבונות או הגנה פיזית כלשהי. כל מי שהיה דתי הבין שאין לו על מי לסמוך. כל מי שהיה חילוני הבין שאפשר להימלט מן השואה רק בעזרת הפעלת המוח האנושי והפעלת זוג רגליים בריאות. ואגב ´העולם הבא´ - החלטתי, בעצם, שאת גן-העדן מפעילה מפלגת מרצ. ככה החלטתי. אם כך - אולי עדיף לך להגיע לגיהנום? בעצם, לא. אני קובע שאת הגיהנום מנהלת ´שינוי´. ככה קבעתי - בוא נראה אותך מוכיח ההיפך. כמובן שאתה לא יכול - "גן עדן" או "גיהנום" זו פנטזיה של ילדים קטנים. אם אתה מאמין ש´גן עדן´, אז תאמין גם בהוביטים, גרמלינים, כיפה אדומה ומפלצות-חושך. בחיי, אדם מבוגר מתנהג כמו ילד קטן. זה כל כך מביך, ממש עצוב ומצחיק בעת ובעונה אחת.