מחוכמתו של הרמב"ם.

israelberger

New member
מחוכמתו של הרמב"ם.

הרמב"ם (ר´ משה בן מימון) כתב בספרו משנה תורה (ספר הלכה שנמצא כמעט בכל בית דתי) בחלק שעוסק בהלכות תלמוד תורה פרק ג´ הלכה ט´: "כל המשים ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה הרי זה: חילל את השם! וביזה את התורה! וכיבה מאור הדת! וגרם לרעה לעצמו! ונטל חייו מן העולם הבא! לפי שאסור ליהנות בדיברי תורה בעולם הזה". שימו לב לניסוח: "כל המשים ליבו" אפילו רק חשב על זה. משמע שמי שביצע הלכה למעשה חמור פי כמה. "ויתפרנס מן הצדקה" על אחת כמה וכמה מן הכסף של אזרחי המדינה שלא מעוניינים שכספי המיסים שלהם יתבזבז עליהם! הרמב"ם משתמש בחמישה לשונות שונות ובוטות במיוחד שלא כדרכו לביטוי חומרת הדבר. (שימו לב שכל לשון בפני עצמה חמורה במיוחד).

taro

New member
ועכשיו בוא נזכר בעובדה, שספרי

הפילוסופיה של הרמב"ם נשרפו בהמוניהם בימי הביניים. עם כל הכבוד לפרשנויות ההלכתיות שלו (ויש המון כבוד אליהן), הפילוסופיה האריסטוטאלית שלו היא לא בדיוק הדבר המקובל. זכותך כמובן לתמוך בפילוסופיה היוונית שלו, אבל באותה מידה אתה יכול לצטט כבר את הרצל או נורדאו. ואגב, גם אם תתעקש - אל תשכח שהרמב"ם לא התכוון שלימוד תורה הוא חילול השם, אלא שלימוד תורה לשם קבלת כסף היא חילול השם. בארץ לא לומדים תורה כדי לקבל כסף, בארץ מקבלים כסף כי אסור להם לעבוד.

cielo

New member
ומי בדיוק קבע שאסןר להם לעבוד ?

אם כל הכבוד זוהי עוד פרשנות של החרדים, אני לא חושבת שמישהו ציווה על מישהו לא לעבוד, הכול מפרשים איך שרוצים !

taro

New member
מדינת ישראל

כל חרדי שחותם על הסכם תורתו אמונתו, נאסר עליו לעבוד. אתה יכול להגיד שזו בחירה שלהם שלא לעשות צבא, אבל את בעיית העבודה הציבור החילוני יצר לעצמו.

cielo

New member
אני חושבת זה קצת יותר מורכב

אני לא מאשימה אף אחד פה ואני לא חושבת שהחרדים אחראים למצב שאליו הגענו, אין ספק שלמדינה / ממשלה / שלטון יש הרבה בזה, אבל אין ספק שאם השנים זה יצא מכלל שליטה, לכל דבר יש פירוש לכאן ולכאן, השאלה (עוד פעם) אם זה הגיוני / צודק ? נכון שאנחנו חיים בעולם / מציאות לא הכי מושלמת אבל זה לא אומר שזה בסדר, שיש אנשים שישלמו 50 אחוז מס, יישרתו בצבא, וזאת כדי שאחרים יוכלו ללמוד בישיבה. עכשיו, אני יודעת שיש דתיים שכן משרתים בצבא / עובדים וכו´, אני לא "יוצאת" פה בהצהרות נגד הציבור החרדי, לא חסרים "פאריזיטים" גם בציבור החילוני, אני פשוט חושבת שבתור מדינה אנחנו נמצאים בבעיה בנושא. ו ... כן, הכול יצא לי מבולבל

artbear

New member
TARO = מר כזבני

את עוד לא מכירה את Taro הידוע בכינויו ´מר כזבני´. אני ממליץ לך, בתור אחד שהציץ ונפגע, לא להתעסק איתו. הוא נהנה לומר דברים חסרי-הגיון ועוד להאמין בהם. המשפט המגוחך "מדינת ישראל אוסרת על החרדים לעבוד" הוא נכון בערך כמו המשפט "מדינת ישראל אוסרת על Taro לגלוש באינטרנט". ככל שתמעטי לדבר איתו - כן ייטב. הוא אדם בלתי-מאוזן נפשית.

שקרן !!

את הכינוי הזה אתה מנסה להדביק לו !! ולא אף אחד אחר! מאז שנכנסת לפורום (לפני כמה ימים בלבד) אתה *היחיד* שקורא לו כך. זה שאתה לא יכול ל´התמודד´ מולו זו בעיה שלך ורק שלך! תגובה כזאת כמו שלך מלמדת עליך דבר או שניים.

taro

New member
השקרן ממשיך לכזב

מעבר לעובדה שהוא מנסה לכסות על הבורות שלו בכינוי "מר שקרני" לאחרים (ומעבר לעובדה שהוא היחיד שמשתמש בביטוי זה), עדיין השקרן הקטן לא הפריך את הנאמר בדו"ח ועדת טל כפי שהוא מפורסם באתר הכנסת - כל החותם על הסכם תורתו אמונתו, נאסר עליו לעבוד.

גוססי

New member
סליחה רגע

מי שחתם על הסכם "תורתו אומנותו" מעיד על עצמו שהוא לומד תורה מקצועי שבחר להתפרנס מלימוד תורה. יש כאן הסכם בין המדינה לבין החרדי ולפיו החרדי "יעבוד" (אומן הוא בעל מלאכה או פועל מקצועי) בשביל המדינה תמורת תשלום שנקבע מראש. הסכם זה אינו שונה במהותו מההסכם שיש לי עם החברה שמעסיקה אותי, ואף בו קיים סעיף מפורש האוסר עלי לעבוד במקביל בשום עבודה אחרת. תנאי מגביל זה מקובל מאד בחוזי העסקה, ואף אדם שחתם עליו אינו יכול לטעון שלא נותנים לו לעבוד.

taro

New member
לא אותו דבר

משתי סיבות: א) אם ההסכם היה תקף בפני עצמו, אזי המילים "שירות צבאי" בכלל לא היו אמורות להיות בו. להבדיל משירות לאומי, שם מקבל האדם כסף במפורש כי הוא חתם על עיסוק עם המדינה, האברך לא חתם על הסכם אלא לא יכול לעבוד *כל עוד לא עשה צבא*. אם הוא היה מקבל כסף עבור הלימוד בלבד, לא היה צריך להזכיר את הצבא. ב) יש לך בחירה חופשית לחתום עם החברה שלך על הסכם זה או אחר; אם אינך חותם איתה על הסכם זה, איש לא גורר אותך לשרת את הרעיונות של אנשים אחרים.

גוססי

New member
לא בדיוק

האברך לא יעבוד בעבודה אחרת כל עוד הוא מועסק ע"י המדינה במסגרת הסדר "תורתו אומנותו" גם אם לפני לימודיו שירת את כל שלוש השנים הנדרשות בצבא. במילים אחרות, האיסור על עבודה נוספת אינו קשור כלל לשירות הצבאי אלא נובע ישירות מתוך ההסדר הנ"ל. ובענין הבחירה החפשית של האברך המסכן - ובכן, כל מערכת החוקים שלנו נועדה לשרת רעיונות של אנשים אחרים. האם היית מציע להעניק לחרדים פטור כללי מכל החוקים שאינם מעוגנים באידיאה החרדית?

taro

New member
לא נכון בפירוש

אתה מוזמן לבדוק בהודעה "לאיילת1974", שם מובאים ציטוטים מדו"ח ועדת טל, ומצויין שם בפירוש שאדם שהפר את ההסכם ועבד *מחוייב בשירות צבאי*. ההסכם אינו אלטרנטיבי לצבא (כמו שירות לאומי למשל); הוא תקף כל עוד האדם לא עשה צבא. תלוי אילו חוקים. מס הכנסה למשל נועד לשרת את החברה (גם ערבים, גם ציונים, גם חרדים וגם פצפיסטים נהנים ממנו), לעומת שירות צבאי ממנו נהנים רק הציונים (מה מרוויחים השאר?). ישנם גם חוקים שבפירוש תומכים בציבור מסויים (למשל איסור רצח, מה שלא מקובל בהכרח על פונדומנטליסטים מוסלמים, כהניסטים, אנשי מולדת וכו´), אבל עדיין אתה יכול לאמר שביטולו יסכן אותך. לעומת זאת, איך פטירתם משירות תסכן אותך?

taro

New member
ואני חוזר ואומר

זה אשר חותם על הסכם תורתו אמונתו, נאסר עליו לעבוד. את מוזמנת לקרוא את עבודת השטח של ועדת טל, כפי שמפורסם בדו"ח שלה.

Alon16

New member
עיין בסוף ספר זרעים בהלכות

שמיטה ויובל בשתי ההלכות האחרונות בספר.

israelberger

New member
אני ממליץ לך לקרא בעצמך

הרמב"ם בספר זרעים הלכות שמיטה פרק י"ג הלכה יא אומר שכל אחד מישראל שיעמוד בכל התנאים (הוא מביא שם רשימה) "הרי זה נתקדש קודש קודשים, ויהיה ה´ חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעולם הזה דבר המספיק לו, כמו שזיכה לכוהנים וללויים." זה כל מה שהוא יקבל. לא את הזכויות של הלווים בנוגע ליציע למלחמה ואי נחלה וכו´. אז מה באת להגיד פה!?

Alon16

New member
אתה בטוח שקראת אותו?

בהלכה י"א הוא כותב ששבט לוי הובדל מדרכי העולם והם "אינם עורכין מלחמה כשאר ישראל... אלא הם חיל ה´... והוא ברוך הוא זוכה להם..." בהלכה הבאה הוא אומר: "ולא שבט לוי בלבד, אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו... ופרק מעל צווארו עול החשבונות הרבים אשר ביקשו בני האדם - הרי זה נתקדש קודש קודשים, ויהיה ה´ חלקו ונחלתו..." כלומר כל אדם, אפילו אם אינו משבט לוי, יכול להבדל לעמוד לפני ה´ ולשרתו, ולפרוק מעליו את עול החשבונות הרבים של בני האדם הרגילים וכו´ כלומר, מה שנקרא "תורתו אומנותו" ואין לו חובה לצאת למלחמה, כשבט לוי, ק"ו ללכת לצבא... אלון.

למעלה