מחוכמתו של הרמב"ם.

israelberger

New member
בא אני אצטט לך

רמב"ם סדר זרעים פרק י"ג הלכה י´: ולמה לא זכה שבט לוי בנחלת ארץ ישראל ובביזתה עם אחיו: מפני שהובדל לעבוד את ה´ ולשרתו, ולהורות דרכיו הישרים ומפשטיו הצדיקים לרבים--שנאמר "יורו משפטיך ליעקוב, ותורתך לישראל" (דברים לג,י). נוחלין, ולא זוכין לעצמם בכוח גופןף אלא הם חיל ה´, שנאמר "אני חלקך ונחלתך" (במדבר יח,כ). הלכה י"א: ולא שבט לוי בלבד, אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להיבדל לעמוד לפני ה´ לשרתו ולעובדו לדעה את ה´, והלך ישר כמו שעשהו האלוהים, ופרק מעל צווארו עול החשבונות הרבים אשר ביקשו בני האדם--הרי זה נתקדש קודש קודשים, ויהיה ה´ חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעולם הזה דבר המספיק לו, כמו שזיכה לכוהנים וללויים. הרי דויד אומר "ה´, מנת חלקי וכוסי--אתה, תומיך גורלי" (תהילים טז,ה).

israelberger

New member
אין פה אפילו דבר שדומה לזה

אני ממליץ לך לשבת עם עצמך ולקרא בשקט את מה שציטטתי פעמיים בלי שיהיה לך תקוע בראש מה שמישהו סיפר לך על הקטע הזה קודם ואז תגיד לי מה הבנת מפה.

israelberger

New member
החסרתי שורה אבל זה לא משנה

הרעיון הוא שכל אחד שרוצה יכול להיות צדיק ואז יתקדש קודש קודשים וכו´. זה לא אומר שהוא יקבל את כל הפריבילגיות של הכוהנים והלויים.

Alon16

New member
אני רואה שזה לא עוזר...

או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא או שאתה עושה את עצמך...

israelberger

New member
אם לי יש בעיה בהבנת הנקרא

אז אולי תביא את הספר לאלפרט או מזור או פרץ ותשאל את דעתם. (רוב הסיכויים מראש שאלפרט יבין כמוך אבל אני לא חושב שאפשר לכלול אותו)

Alon16

New member
אלפרט כבר לא מלמד ../images/Emo10.gif

מה הקשר למורים ללשון? זאת דעת הלכה ויש לשאול רב. תשאל את הרב שלך. אני שאלתי את שלי והוא נתן לי את מה שאמרתי. אלון.

israelberger

New member
אני מתערב איתך שהוא אחד מהשחורים

יש לנו יותר מידי כאלה אצלנו וחבל.

israelberger

New member
וחוץ מזה

היום כבר לא שייך כל הקטע של הכהנים והלוים. אתה לא תראה מישהו שמקבל פטור מהצבא בגלל שהוא משבט לוי. וגם בתקופה שזה היה שייך אני לא בטוח אם הלוים קיבלו פטור ממלחמת מצווה.

Alon16

New member
הרב בודה

הוא היה מדריך וקומונר בבנ"ע ואח"כ התחרד. זה לא משנה אם הקטע של כהנים ולווים שייך היום, מפני שהעיקרון הוא שאם אדם רוצה, והוא עומד בדרישות מסוימות, הוא יכול ללמוד תורה ולהיות פטור מהליכה לצבא. מה עוד שאם יבנה ביהמק"ש במהרה בימינו, אז דיני כהונה ולוויה יחזרו לתקנם. אלון.

israelberger

New member
אני בעד שיהיה פטור לתלמידי חכמים

בדיוק כמו שיש פטור לספורטאים. אבל שדרישות הקבלה יהיו מחמירות בהרבה מאשר היום ככה שרק מי שהוא באמת תלמיד חכם במובן המלא של המילה יהיה פטור מצבא.

artbear

New member
אז מי קובע את הקריטריונים?

לפי החרדים, ´תלמיד חכם´ הוא אדם שקרא המון דברים שקריים וזכר הכל בעל-פה. לא ממש קריטריון רציני. בגלל שהדת מבוססת על בדיון, שקרים ואמונות חסרות-בסיס, קשה מאוד לקרוא לדבר הזה ´חוכמה´. אם להיות "חכם" זה אומר לשנן בעל-פה דברים שנאמרו על ידי ישות שמעולם לא התקיימה - אז אני חושב שזה יותר קרוב לטירוף מאשר לחוכמה. אגב, הספורטאים המצטיינים עובדים לפי קריטריונים עובדתיים - מי הכי מהיר, מי הכי חזק, מי גמיש. אלו קריטריונים אובייקטיוויים, ואין ספק שהספורט טוב לבריאות, טוב לתוחלת החיים וטוב כבילוי לשעות הפנאי. ספורט מונע מחלות, משפר את הריכוז, מייעל את פעילות הגוף והמוח.

israelberger

New member
לדעתי

זה לא משנה אם הדברים שהם לומדים הם שיקריים או דברי אלוקא ממעל ממש. עדיין אפשר למדוד בצורה אובייקטיבית מי בקיא בתנ"ך, בתלמוד, בהלכה, וכו´ ואפשר למדוד את זה במבחן. אני חושב שיהיה הרבה יותר טוב אם יהיה כזה מבחן (או סדרת מבחנים) ושיהיה קשה במיוחד ככה שמי שירצה ללמוד במקום לשרת יקח את המבחן. המבחן צריך להיות בנוי ברמת קושי כזאת שרק כעשרים עד מאתיים איש חכמים במיוחד יצליחו לעבור אותו. זה כמובן לא יפתור אותם לחלוטין מלהיתגייס אלא הם יתגייסו באופן רישמי כמו הספורטאים. גם לאחר שהתקבלו אותם הגאונים המיוחדים את האפשרות ללמוד הם יצתרכו להוכיח שהם ממשיכים להשקיע ולהתקדם בידע שלהם. אותם הגאונים גם כן יצטרכו ללמוד ממש לפחות 14 שעות ביום לא כולל הפסקות. זהו (באופן כללי) הפתרון האידיאלי.

אנדרי ז

New member
נשמע רעיון מבטיח, אפשר לדון בו

אפשר זה לא משנה, כי המנהיגות החרדית שהתרגלה לקבל כל מה שהיא רוצה דרך סחיטה בחיים לא תסכים לכך. ועד ששינוי לא תהיה אחת המפלגות הגדולות בכנסת, השרלטנים מהמפלגות הגדולות של היום ימשיכו לבגוד בנו ולמכור אותנו לחרדים.

artbear

New member
אולימפיאדת השקרים???????

אתה קורא את מה שאתה כותב לפעמים? אתה כתבת "זה לא משנה אם הדברים שהם לומדים הם שיקריים או דברי אלוקא ממעל ממש". סליחה?! ציבור משלם המיסים צריך לממן אולימפיאדה של שקרים? ברור שזה משנה אם הם לומדים שקרים או לא! הרי אין שום אינטרס הגיוני לממן לימודי שקר. כל לימוד שמתבסס על שקר הוא לימוד פסול מכל וכל. אתה פשוט לא קולט מה שאתה כותב לפעמים. אין שום סיבה בעולם לפטור בני-אדם משירות צבאי המגן על חיי-אדם בשביל לממן אולימפיאדה של שקרים. הדת איננה מבוססת על הגיון ושכל, היא מבוססת על שקר יסודי: שיש כוח עליון ששולט בעולם. המדע הוכיח שזה בלתי-הגיוני, אבל יש אנשים שמתעקשים להמשיך להאמין בזה, ועוד אחרי השואה. מצידי - שימשיכו להאמין, אבל שלא יבקשו שום מימון ציבורי לטימטום הזה.

למעלה