מזל טוב לסרבנים

מזל טוב לסרבנים

ועדה צבאית המליצה לשחרר 3 סרבני גיוס ועדת אי התאמה המליצה לשחרר את שמואל ברון, שחר בן הר והלל גורל. פורום הורי הסרבנים: "נראה כי ראשי הצבא מתחילים להשתכנע כי טעו במדיניות רדיפת הסרבנים" ynet שלטונות הצבא המליצו בשבוע האחרון לשחרר משירות את שמואל ברון, שחר בן הר והלל גורל. השלושה שהו תקופות ממושכות בכלא צבאי בשל סירובם לשרת בצה"ל, חלקם מטעמי מצפון וחלקם מטעמי פציפיזם. האישור הסופי לשחרורם צפוי להינתן על ידי מפקד הבקו"ם, כשכל אחד מהשלושה יתייצב במקום כדי להשתחרר רשמית. הלל גורל שוחרר על ידי "ועדת אי התאמה" אחד מסרבני הגיוס שהוחלט על שחרורם הוא הלל גורל בן ה-19, המגדיר עצמו כפציפיסט, אבל "ועדת מצפון" סירבה בעבר לשחררו מטעם זה. ביום שישי החליטה ועדה אחרת - "ועדת אי ההתאמה" הצבאית - על שחרורו, לאחר יותר מחצי שנה שבה נמנעה ועדה זו כמעט לחלוטין מלדון בעניינם של סרבני גיוס. גורל סיפר ל-ynet כי נשפט בעבר בבקו"ם ונשלח לכלא צבאי לתקופות מאסר של 28 יום. בפעם האחרונה, שבה הוחלט לשחררו, הוא נשפט על עריקות בבית דין צבאי. "הייתי חולה, ונשארתי בבית 70 יום", אומר גורל, "אולי בגלל שהנושא הגיע לבית הדין הצבאי - הנוהל הרגיל של שליחה לכלא השתנה". גורל מתכוון לחזור לעסוק בעבודה התנדבותית במרכז לילדים נכים במקום מגוריו בגליל, כפי שעשה טרם מאסרו. "הוועדה הצבאית לא התנתה את השחרור שלי מהצבא בשירות אזרחי כלשהו, אך אני מעוניין לתרום לחברה בישראל כמיטב יכולתי", אמר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2672973,00.html

yeshgvul

New member
../images/Emo41.gifקריאה מעניינת: עדותו של חגי מטר

במשפט הצבאי שנערך לו ולחבריו. רומן ברונפמן נכח בדיון. ושאלה למרצ הרשמית : חגי לא מגדיר עצמו פאציפיסט. האם הוא מאלה שמרצ מתנגדת לסרבנותם או לאלה שהיא רואה בהם סרבני מצפון?... קישור לעדותו חגי מטר

iceviper

New member
א-ר-ו-ך

אסתכן בשאלה,מאחר ואי אפשר כרגע לקרוא הכל: האם חגי מטר יסרב לשירות בתוך הקו הירוק,למרות שצה"ל נחשב צבא-כיבוש?

yeshgvul

New member
חגי מטר מוכן לעשות שרות לאומי

מבחינתו כל שרות בצה"ל כרגע הוא השתתפות בכיבוש. אמנם ארוך, אבל מעניין.

את חגי מטר אני מכיר

ילד מתוסבך אשר הוסת מילדות על ידי אימו לשנוא כל דבר שיש בו ניצוץ של ישראליות. אני מרחם עליו

yeshgvul

New member
נו, אין כמו קצת רפש

ואני מכיר את את שניהם והם ישראלים בעליל.

מטרניך

New member
אכן בעייה למרצ וברונפמן מסבך אותה

עוד יותר: הסרבנים הפוליטיים תקועים לה בגרון, לא לבלוע ולא להקיא. מרצ לא תומכת בסרבנותם, אבל תומכת בהם. ישגבולנו מצמיד לכם את האקדח לרקה ואתם מתפתלים ומגמגמים. הגיע הזמן שתפסיקו לרקוד על שתי החתונות ותבחרו: הלנו אתם אם לצרינו?

yeshgvul

New member
../images/Emo59.gif מי שלא עונה לו תוך שעה

הוא סטאליניסט תומך טרור, שהכל חוזר עליו (וקקי בידיו)

iceviper

New member
מה הבעיה?

"גורל מתכוון לחזור לעסוק בעבודה התנדבותית במרכז לילדים נכים במקום מגוריו בגליל, כפי שעשה טרם מאסרו. "הוועדה הצבאית לא התנתה את השחרור שלי מהצבא בשירות אזרחי כלשהו, אך אני מעוניין לתרום לחברה בישראל כמיטב יכולתי", אמר" אם זה לא פתרון אידאלי לסרבנים כפי שמרצ מציעה,אני לא יודע מה כן.

iceviper

New member
נו ו...?

הצבא,עד כמה שידוע לי,מכיר בסרבנות על רקע פציפיסטי,ולא מזמן גם פורסמו נתונים על כך . דא עקא,בנות יקבלו פטור 'חת-שתיים,בעוד שבנים חסונים וחזקים יעברו שבעת מדורי הגיהנום. אני מעדיף את הפציפיסטיות המלווה בהתנדבות למען העיוורים של גורל,על פני קומבינטור בן 18 שמסדר לעצמו אלף ואחת פטורים ויושב עם מדים ירוקים 4 שעות ביום ב-ש.ג וחוזר הביתה לבלות. עניין של פרופורציות.

yeshgvul

New member
ICE, לבנים הצבא עדיין לא מכיר

רק לאחרונה יוני יחזקאל קיבל פטור. מעטים מאוד קיבלו אי פעם פטור על פאציפיזם, ורובם מילואימניקים עכשיו פתאום הצבא גילה את הועדה, לאחר שהמשפט הצבאי לא עושה לו שרות טוב מאוד. יוני יחזקאל העיד השבוע במשפט של יוני בן ארצי, והיה קשה להבין למה לאחד נתנו פטור ולאחר לא.

מטרניך

New member
אני בעד ללכת לקראת הפציפיסטים

ולהחליף להם את השרות הצבאי בשרות אזרחי, אם כי ארוך יותר מהשרות הצבאי, כמקובל באירופה. ואת הסרבנים הפוליטיים, תומכי הטרור הערבי, אני חושב שצריך לראות כאויבי המדינה ולהכניס אותם לכלא ככל שמרשה החוק. אני גם בעד החרפת החוק כדי שאפשר יהיה להטיל לא רק על הסרבנים, אלא גם על המסיתים דוגמת ישגבול עונשי מאסר כבדים ולהוציא את ההתארגנות שלהם אל מחוץ לחוק. נידמה לי שבממשלה התחילו להבין את העניין, כרגיל אצלנו עם הצתה מאוחרת, ויעידו על כך דבריו של גדעון סער בוועדת הכנסת בשבוע שעבר. הפסדנו הרבה זמן, אין זמן לדיבורים, הגיעה העת לעשות.

yeshgvul

New member
../images/Emo151.gif אל תבנה על זה

גלעד ארדן וכל מיני גדעון סערים כבר מנסים את השיטות האלה במשך שנים. כדי שזה יעבוד תיאלץ לפנות בעצמך ליועץ המשפטי לממשלה: משרד המשפטים רחוב סלאח א-דין 29 ירושלים שנס מותניים, ובהצלחה !

מטרניך

New member
אני מניח שיום אחד באמת תגמור שם

את הקריירה המזהירה שלך - רק מי ינהל אז את המלחמות של החמאס בעברית ובאנגלית בכל הפורומים? קשה לראות במילייה של השמאל הקיצוני מישהו כמוך המסוגל לנגן באמנות כזאת על כל המיתרים בעת ובעונה אחת - גם גוש שלום, גם בפורומים של תפוז, גם באתרים בחו"ל, גם באירגון פעילויות בכל רחבי הארץ, גם מלחמת תעמולה בלתי פוסקת נגד המדינה, גם הלעטת התקשורת הזרה בחומר תעמולה - ויחד עם זה ללמוד ולעבוד ולשלם ביטוח לאומי שממנו משלמים לחיילים בשטחים - זאת תהיה אבדה אמיתית. אבנרי כבר זקן ולא יכול לעשות הרבה לבד.

iceviper

New member
לפני 20 שנה

אני בטוח שדיברו כך גם על הפציפיסטים.להכניס אותם לכלא וכו'. הצבא בינתיים הבין שלא זה הפתרון,וניתן לפתור את הבעיה בצורה היעילה ביותר אם ישלח את סרבני המצפון למשימות בתוך הקו הירוק. ואני ממש רואה חובה להכניס פה שוב את עניין סרבני הפינוי: טוב יעשה הצבא אם ינהג אותו דבר בחיילים שיש להם בעיה לפנות מאחזים. אגב,לפני שבועיים בערך דיבר על התופעה הזאת עמי איילון והזכיר את הסרבנות האפורהףשהרבה יותר מדאיגה בעיניו מאשר הסרבנות "הרשמית". מדובר על חיילים שבשלב מסויים של שירותם בשטחים,לא מסוגלים עוד למלא את פקודותיהם ועם זאת מצפונם לא מתיר להם לסרב.אז פתאום אתה רואה החטאות בכוונה תחילה,הוצאת פטורים ועוד.

מטרניך

New member
הסרבנות ב'חומת מגן' היתה ממש

מדהימה. כמוה כ'פיספוסים' שמורידים את המחבלים כברווזים במטווח. אתם שניכם מצחיקים אותי איך שאתם מעודדים אחד את השני ומזריקים לעצמכם זריקות של אופטימיות. תמשיכו לרמות את עצמכם ואת האחרים, תמשיכו לקבץ קטעי דברים שמתאימים לכם באותו הרגע ותתעלמו מכל מה שסביבכם. אתם משולים למי שמטפס על סולם בספינה טובעת ונידמה לו שהוא עולה, והמסכן רק לא שם לב שהוא שוקע... 'המשאל האמיתי', הבחירות, הראה לכם את מקומכם החברה הישראלית. ה'משאל' הבא יבהיר לכם שוב את מצבכם.

yeshgvul

New member
ואולי מי שבילף אותך היה מישהו אחר

ראש אכ"א גילה השבוע ש 30% מחייבי הגיוס לא מתגייסים או עוזבים לפני תום שרותם. חלה גם עלייה במספר העריקים. תתחיל להתמודד עם זה שמכל מיני סיבות, כולל התנגדות למה שצה"ל הפך להיות, הרבה אנשים לא מעוניינים לשרת. כבר אמרתי לך שאם אתה צודק, אתה יכול להשיג חיים ואין לך צורך להשקיע את חלבך ודמך בפורום

למעלה