מזון לכלבים

סנטינו

New member
מזון לכלבים

מה לדעתכם המזון המועדף (ללא קשר למחיר) לכלבכם? האם יש כאלו שחושבים שיוקנובה אינו האיכותי ביותר? והאם זה כולל גם מזון לגורים? שנה טובה...

simba007

New member
אני שמעתי שהחברה יוקנובה...

עושה ניסויים בחיות אז אני לא אקנה שומדבר מהחברה הזאת(גם ככה זה לא היה נראה לי החברה הזאת)

amichai58

New member
כל המזון המסחרי בעייתי

כל המזון המסחרי בעייתי ראשית כי אין שום ניסוי ארוך טווח שבדק את האוכל הזה. הטענות שהוא טוב מבוססות בעיקר על פרסומות ויחסי ציבור. שנית - בעיה מוסרית אקולוגית. הוא עשוי מבשרם של חיות אחרות. וכך מוצא עצמו מי שחומל על כלב אחד ומחליט להציל אותו מהרחוב, שהוא אחראי על הרג אלפי בעלי חיים (עבור כלב בינוני שחי כמה שנים) כדי להאכיל אותו. שלישית - כאשר גורמים אובייקטיבים בדקו את האוכל הזה, מצאו בו בעיות רבות, כמו שה"בשר שלו" הוא מחיות חולות שלא ראויים לאדם, או מחלקי שלא ראויים. קרא קצת באתרים באגלית, ותמצא שם זוועות כמו שמצאו שאריות חומר של המתת חסד במזון כלבים, וכן ששמו שם גידולים סרטניים. גם כן בשר, לא ? אפשר להתחיל להרחיב את הידיעה בקישור הבא: http://www.pinat-hay.com/anti_com_food.htm

bilbolim

New member
זה מזכיר לי.......

קראתי איפשהוא שאפשר שכלב יחיה על תזונה צימחונית.

amichai58

New member
הקישור לכך במאמר, וגם מוסבר

למה זה לא פתרון מספיק טוב גם אוכל צימחי פוגע בטבע. פעם היה שם טבע, היום שדה שמרססים בו חרקים, מרעילים עכברים, מגרשים ולוכדים חיות, הרסו את הצמחיה הטבעית ששם, ופגעו בכל שרשרת המזון. מה הפתרון - להאכיל בשאריות שולחן/גני אירועים/שוק מסעדות. זה כבר לא פוגע ככה בטבע, להיפך, זה עושה פחות ערמות זבל, שבלי זה יווצרו. וגם כך אתה לא משלם למפעלי הבשר האיומים, ולאלה שמגדלים בשר בעינויים. גם משהו.

enbalush

New member
זה לא פתרון

אם את לא רוצה לפגוע בבריאותו של כלבך! אוכל מבושל לא טוב לכלבים, אוכל יבש מצויין, אפשר לקנות מחברה שלא עושה נסויים, או מחברה צמחונית, כי כלב יכול להיות צמחוני, חתול לא.

amichai58

New member
הגזמת לגמרי

טענתך שאוכל מבושל אינו טוב, אינה נכונה נקודה ! לא תוכל לבסס אותה על שום דבר, זולת אולי פרסומות, וגם הם לא בטוח מגזימות עד כדי כך... ובעצם סביר שלא, כי גם האוכל היבש עובר תהליך בישול ! חבל להפיץ ידע לא נכון. וחבל גם להאמין בו.

amichai58

New member
גם לא נכון, הינה לך כמה ציטוטים

לא נכון שזה מה שכל ווטרינר אומר. אולי זה מה שכל ווטרינר אומר למי שנראה לו טיפש, או שהוא רוצה שהוא ילך מהר. אז שיתן אוכל תעשייתי, ורצוי שיקנה אצל הווטרינר עצמו. הינה כמה ציטוטים מקריים מפורומים באינטרנט בהם מייעצים ווטרינרים. כמובן יש עוד. ראשית ראה את הקישור הבא: http://www.veterinarit.co.il/barf.html - נכתב על ידי ווטרינרית. בנוסף: כתב על ידי ווטרינר ד"ר עופר שביט. בכתובת: באתר: www.petnet.co.il במדור השאלות לווטרינרים, ראו את התשובה לשאלה שמתחילה ב: "שלום.אימצתי בצער בעלי חיים לברדור בן 4" - שאלה מה05/09/2002 (אי אפשר לכתוב כאן כתובת אינטרנט מדוייקת, כי הכתובות שם משתנות, כי כל הזמן נוספות שאלות ותשובות, אז תחפשו לפי התאריך). התשובה: "...עצמות שמחוררות את המעיים הן אירוע נדיר ביותר. שאינו סיבה בעיני לא לתת לכלב להתענג על עצמות. אני יודע שיש רופאים רבים החולקים עלי הנקודה זאת. המלצתי : למעט גורים (שאינם לועסים כלל כי אם שואבים ) אפשר לתת עצמות מבושלות או לא , במידה. החשש האמיתי הוא עצירות יום אחרי שבכלב אכל את המנגל של שבת. בברכה, ד"ר עופר שביט מרפאת אהבת החי שיכון דן , תל אביב." שאלה ותשובה אחרת בפורום פטנט: השאלה מה15/12/2002 שלום, אני בונה אתר בנושא אמונות תפלות הקשורות בבעלי חיים (לא בסיגנון של חתול שחור שחוצה את הכביש אלא בסיגנון של שוקולד גורם לתולעים וכו') רציתי לבדוק אם העובדה הבאה היא אמונה תפלה או אם היא נכונה: האם כלבים לא יכולים לעכל טוב תפוחי אדמה מבושלים? האם תפוחי אדמה גורמים לנשירת שיער מוגברת בכלבים? אשמח לדעת אם יש סיבה כלשהי שתפו"א לא בריאים לכלבים, או אם אתה מכיר אמונה תפלה אחרת כלשהי שאינה ברשימה שלי הנה חלק מהאמונות התפלות שיש לי עד עכשיו: (אני מודעת לכך שיש כמה שנכונות בחלקן - שוקולד גורם לתולעים אכילת בשר נע גורמת לתוקפנות אכילת בשר נע גורמת לכלבת אסור בהחלט לתת לכלבים עצמות חייבים להאכיל כלבים באוכל מסחרי בלבד עדיף לתת לכלבות/חתולות להמליט לפני העיקור עיקור וסירוס גורמים לשינוי באופי בע"ח כלבי שמירה חייבים להיות לא מסורסים קיימת רגנרציה בקרציות כשכלבים "הולכים על התחת" ז"א שיש להם תולעים עקירת ציפורניים אינה מזיקה לחתולים תודה התשובה כלבים צעירים חסרים באנזים המפרק עמילן בתפו"ח ולכן מומלץ לא להאכילם. מרשימתך: אכילת בשר......תוקפנות. - שטויות במיץ. אסור בהחלט לתת לכלבים עצמות - שטויות במיץ. בברכה ד"ר עופר שביט מרפאת אהבת החי שיכון דן , תל אביב. שאלה מ24/09/2001 כלבתי הקטנה, בת שלוש וחצי, אוכלת עצמות עוף ואוכל חתולים אך לא את מזון הכלבים שאנו קונים לה. האם תוכל להמליץ על מזון בריא וגם שחביב על כלבים? האם יש נזק כלשהו לכלבה באכילת עצמות עוף/ עצמות הודו או שוקולד מיוחד לכלבים? יעל ד"ר רפי קישון בפורום כאורח, והתייחס לשאלת העצמות (אפשר לראות בכתובת http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/viewmsg.asp?id=16&msgid=8752769) הינה הדברים: תאריך ההודעה: 04/11/02 שעת ההודעה: 23:14 מאת: דר רפי קישון נושא: עצמות - פעם שניה (ואחרונה) בנושא העצמות ישנן דעות לכאן ולכאן - אני מייצג את הגישה הטיבעית - כי הטבע הוא הכי חכם. בגלל שהכלבים חיו על כדור הארץ כמה מליוני שנים לפני המצאת האדם ולפני המצאת הוטרינר והם הסתדרו טוב מאד בעולם הקדום הזה תוך כדי כרסום מתמיד של עצמות - לכן מסקנתי היא שעצמות טובות לבריאות הכלב - גם כמקור למינרליים חיוניים וגם כעיסוק תרבותי. העצם הטבעית היא הטובה מכל אך גם תחליפים טבעיים ומיובשים ראויים. אך בכל זאת יש שורה של מגבלות לנושא : עצמות חלולות של עוף יכולות להיות מסוכנות - במיוחד עם הם באות מהגריל או התנור והן יבשות ומתפצחות לכלי משחית חדים ומסוכנים- זה יכול לפצוע את מערכת העיכול של הכלב ( החתול הוא זהיר יותר והוא בדרך כלל לא יבלע בגרגרנות חתיכות גדולות אלא יכרסם את העצם במתינות בחלקים הרכים שלה). לכן לא כדאי לתת לכלב עצמות של רגל או כנף - לעומת זאת עצמות החזה אגן וצואר טובות יותר. עצמות של חיות גדולות מצוינות בקר כבש חזיר וקנגורו. כדאי לבשל או לחמם במיקרו זה מעלה את עמידות העצם ומקטין סכנה של זהום.

enbalush

New member
../images/Emo22.gif אתה לא בעניינים

שמעת חלקיקי חלקים של תשובות מוטרינרים ואספת לתאוריה שלמה... אז אני יכולה להגיד לך שאוכל מבושל מזיק מאוד לשיני כלבים, דבר שיוצר חיידקים, חיידקים אלו נכנסים גם לתוך הגוף ומפתחים זיהומים שמסוכנים לכלב. חוץ מזה אנשים לא עומלים ומבשלים במיוחד לפי צרכי הכלב, אלא לפי צרכיהם ואת השאריות של עצמם נותנים לו, אוכל יבש לכלבים מותאם לצרוכיהם, אני מאמינה שגם לצרכי החברה, אבל עדיין זה עדיף על אוכל של בעלי הכלב חסרי הידע בתזונה נכונה.

amichai58

New member
אתה אומר משפטים של פרסומות

זה קישקושים, אבל רק מראה כמה הפרסומות משפיעות עליך הינה אני הבאתי לך ציטוטים מווטרינרים, אתה לא מסוגל להביא. הזהר מאשלית הפרסומות. שנית - חסר לך גם ניסיון בשטח. נראה לך שאוכל שקצת אוכל מבושל, ומיד כל השיניים רקובות. אז תבדוק, ואני יכול להגיד לך שהניסיון בשטח על כלבים שאוכלים כשגרה מדי יום אוכל מבושל - בעיקר אם זה כולל עצמות - והשיניים שלהם בריאות בהרבה מאחיהם. העצמות עוזרים כנראה לנקיונם - וגם הרבה סידן. כך או אחרת - דווקא להם השיניים בריאות, אפילו ריח רע מהפה אין. צא מהטלווזיה.

gozala

New member
הכלבה שלי אוכלת עצמות מאז ומתמיד!

אני מבשלת בסירי לחץ כך שיש להניח שהן רכות. הבעיה היחידה זו העצירות שהיא מקבלת מזה. קראתי בספר על מחלות החניכיים בחתולים שניגרמות כתוצאה מאכילת האוכל היבש ולא התזונה הנכונה להם: יצורים קטנים חיים כמו עכברים. עוד משהו, פעם בדרכי לעבודה הסעתי מישהי שמגדלת פינצ'רים, היא סיפרה לי שהם מאכילים אותם בבשר נא. מאז (שנים) אני נותנת לכלבה שלי בשר נא פה ושם, ברגע שהתחלתי עם זה, כל פעם שאני מבתרת עוף היא נעמדת בציפייה שאי אפשר לעמוד בפניה וכן, פה ושם אני נותנת לה בשר נא כאמור.

gozala

New member
הכלבה שלי אוכלת עצמות מאז ומתמיד!

אני מבשלת בסירי לחץ כך שיש להניח שהן רכות. הבעיה היחידה זו העצירות שהיא מקבלת מזה. קראתי בספר על מחלות החניכיים בחתולים שניגרמות כתוצאה מאכילת האוכל היבש ולא התזונה הנכונה להם: יצורים קטנים חיים כמו עכברים. עוד משהו, פעם בדרכי לעבודה הסעתי מישהי שמגדלת פינצ'רים, היא סיפרה לי שהם מאכילים אותם בבשר נא. מאז (שנים) אני נותנת לכלבה שלי בשר נא פה ושם, ברגע שהתחלתי עם זה, כל פעם שאני מבתרת עוף היא נעמדת בציפייה שאי אפשר לעמוד בפניה וכן, פה ושם אני נותנת לה בשר נא כאמור.

Seto¥Girl®

New member
סאיינס דיאט ונוטרה נאגטס

הם המזונות הטובים ביותר (ואולי רויאל קניין אבל עדיין לא קניתי לכלבה שלי כי אני תמיד מתבלבלת בין זה לנוטרה נאגטס) ויוקנובה ואיימאס שהם חברות בת של "פרוקטר&גאמבל" עושות ניסויים בבעלי חיים, למרות שאני לא מסינה למה חברות מזון יעשו ניסויים בבעלי חיים. PETE מצא הוכחות לזה.

amichai58

New member
בבקשה, אל תעלבי, אבל זה סיסמאות

בבקשה, אל תעלבי, אבל זה סיסמאות בלבד. למה ? - כי זה לא מבוסס על מחקר. זה לא משהו שיש עליו הסכמה בין אנשי מקצוע אובייקטיבים (יש בכלל אנשי מקצוע אובייקטיבים ?) אין גם הסכמה בין בעלי כלבים. אפילו לא כתבה באיזה עיתון נידח שזה הכי טוב, על כן זה ססמאות, שבאות לכל היותר מעלוני פרסומת, או פרסומות אחרות. ויש גם שניסו את האוכל הזה, ולא היו מרוצים. עם נוטרה אני מכיר 2 דוגמאות - שלא בהכרח מיצגות. האחת - נתנה נוטרה נאגט רגיל לכלבה, והיא היתה אלרגית (קבע ווטרינר). היא עברה לנוטרה נגט כבש ואורז - והאלרגיה עברה. השניה - כלבה שנהיתה די הרבה חולה אחרי שנתנו לה נוטרה נאגט, והחודש הבעלים החליטו להפסיק עם זה. זה סתם דוגמאות. אפשר לכתוב לי שאולי זה לא האוכל, בכל אופן לא כדי להפיץ דברים לא מספיק מבוססים בבקשה בלי להעלב או לכעוס. שנה מתוקה.

be_roo

New member
אםהמחקרים שקישרת אליהם

דומים לדוגמאות שנתת, אין טעם לטרוח לקרוא אותם. יש אנשים שאלרגים לבוטנים, האם זה אומר שבוטנים זה רע? מה הקשר בין אלרגיה של פרט מסויים לאיכות המזון?

מייקלס

New member
די מוזר לקבל הרצאות חוזרות ונשנות

מאדם המוצא את פרנסתו בשיווק מזונות להם הוא כל כך מתנגד......

amichai58

New member
אל תגידי דברים שאת לא יודעת

מה שכתבת אינו נכון. ובאווירת יום הכיפורים, לא יזיק שתנצלי, ותכתבי פה בפורום שאינך כלל מכירה אותי, ויודעת מה עיסוקי, ומה שכתבת היה לא מבוסס (כדי לא להעליב אני לא כותב "שקרית")

למעלה