מותר לשאול שאלה ?

• פותח הנושא ESPS
  • פורסם בתאריך

ESPS

New member
אז עדות שונות

לכל איזור מאפיינים חיצוניים שונים.
הגרוזיני נראה אחרת מכפי הרוסי האוקראיני.
אני לא אומר מי יותר מוצלח, רק שהם שונים.
הקיצור- הסנוביזם הזה, מאפיין גם לבנים וגם שחורים שנולדו ברוסיה המערבית או המזרחית.
גם אם הם רופאים, או קופאים/ קופאיות בסופר. הם כביכול בני אצולה, והם כמובן כמו כל האחרים...
מילא לקבל סנוביזם מאחת שנראית כמו דוגמנית, אבל..

Astroo

New member
אין פה חלוקה ללבנים ושחורים

למשל, ח"כ אלקין נראה שחום ודומה לבוכרי, אך הוא יהודי-רוסי-אשכנזי.
אני יהודי רוסי (אשכנזי) וגרתי תקופה מסויימת באור יהודה, אז רוב הבוכרים שפגשתי שם חשבו שאני אחד משלהם. הרוסים האתניים לעומת זאת אכן נראים לבנים יותר, בסגנון של סקנדינבים.

beatman

Member
לדעתי יש בזה מעט סנוביזם סובייטי

הרבה רוסים מזלזלים באנשים שלא גדלו על ברכי התרבות הסובייטית, לדוגמא: החשבת אנשים כ"לא מתורבתים" או אף "טיפשים" בגלל שהם לא מכירים את השפה או הספרות הרוסית, הדבקת סטיגמות בצורה עקשנית לכל קבוצת אנשים בעלת מכנה משותף כלשהו.

TaL53

New member
איך זה שונה מסנוביזם

של כל אדם כלפי אנשים אחרים? הדבקת סטריאוטיפים?

beatman

Member
כי זה נפוץ אצל סובייטים לשעבר כלפי הלא

סובייטים.
האם הסנוביזם עצמו שונה ? לא יודע

ESPS

New member
זה מעניין... סנוביזם סובייטי

אז זה משהו שאולי נובע מהמשטר הסובייטי (?).
אבל הקומוניזם כבר התמוגג ברוסיה. לא ?

מכל מקום, יתכן שזה מאפיין את היותר מבוגרים שזוכרים משהו מהעידן הסובייטי.

רשמתי לעצמי שהרוסים היהודים, הם יהודים כמו כל יהודי אחר, ואין להם שום אמונה משיחית.
יש רוסים יהודים, ויש רוסים נוצרים שהולכים לכנסיה, אבל אין משהו באמצע.
האמת שאני קצת מאוכזב לשמוע את זה.

TaL53

New member
ממה אתה מאוכזב?

שאין כת "סודית"? שאין "איזה סוד שרק רוסים מודעים לו"?

beatman

Member
התמוגג, אבל שלט הרבה זמן וזה מה שאנשים

קיבלו, בהחלט לרוב מבוגרים יותר מתנהגים כך, לא תמצא הרבה צעירים בעלי התנהגות כזו.

מדוע אתה מאוכזב ??? הרי זה הכי הגיוני, רצית שיהיו "יהודים למחצה" ?

ESPS

New member
זה פשוט נראה לי יותר הגיוני

האמת שלא חשבתי שמקור הסנוביזם- בחינוך הסובייטי.
כי סנוביזם כזה, מאוד מאוד חלול... מעורר גיחוך וזלזול.
חשבתי שזה משהו יותר עמוק.

אני רואה את הרוסים, או דוברי הרוסית, שלעתים מזהים אחד את השני כ"דובר רוסית" ופתאום יוצאת מהם חמימות שלא זיהיתי קודם. כאילו שהם פתאום מדברים עם חיוך.
היו פעמים שחשבתי שזה רק מחסום השפה... אבל הרוסים כבר יודעים עברית היטב. הם עובדים בעברית, נותני שירות בעברית.
והם גם תמיד מדברים רוסית בקול רם שנשמע למרחוק. אני לא יכול לאמר את אותו הדבר על לא רוסים דוברי שפה זרה.

היו פעמים שדיברתי עם רוסים שהיו יהודים לכל דבר ( כנראה ), והם דיברו על היהודים הרוסים שעלו ארצה בנימה פוגענית או מזלזלת.
הם היו מעטים, אבל דבריהם איכשהו נחרטו אצלי. גם הרגשתי שאני לא יכול להעמיד אותם במקומם, כי הם מכירים את העלייה הרוסית טוב ממני.

אני חושב שיש מידה של גזענות קלה גם בקרב יוצאי רוסיה לבין עצמם, לגבי יוצאי רוסיה האחרים ( מארצות אסיה ). זו לא שנאה, אלא גזענות ואי רצון להתערבב ( קשרי נישואים ).

ESPS

New member
פשוט דברי זלזול, דיבור בנימה מזלזלת

אפשר עוד שאלה בנימה דומה ?

Astroo

New member
דווקא לגבי קשרי נישואין עם הבוכרים

דווקא לבוכרים זה חשוב להתחתן בתוך העדה. ל"רוסים" האשכנזים אין שום מנהגים כאלה של חתונה בתוך העדה.

לגבי זה שכביכול רוסים מדברים רוסית בקול רם במיוחד, לדעתי זו הרגשה סובייקטיבית שלך (אולי כי השפה הרוסית צורמת לך, אז זה נשמע לך לא נעים במיוחד)

ESPS

New member
אתה מתאר גזענות

לגבי דיבור ברוסית בקול רם, אולי אתה צודק.
אני לא יודע מפני שאני לא שומע דיבורים בשפות אחרות.
נגיד אמהרית - בחיים לא שמעתי שני אתיופים מדברים אמהרית, בטח שלא בקול רם, אותו דבר לגבי מרוקאית, פרסית, ערבית אצל יהודים דוברי ערבית וכו' וכו'.
נראה לי שדוברי הרוסית מדברים רוסית אף בווליום יותר גבוה.
דוברי הרוסית הם גם הרבה יותר נפוצים מכל דובר שפה אחרת שאיננה עברית.

Astroo

New member
תבוא לאור יהודה

ותשמע שם אתיופים מדברים ביניהם אמהרית וזקנים עירקים מדברים ביניהם ערבית עירקית. וגם תפגוש שם יהודים שקוראים להם עבדאללה.

ESPS

New member
אני רק מרגיש עם זה לא נעים

תגיד- מה אתה חושב על סינים דוברי סינית ?

TaL53

New member
אם יש מיליון וחצי דוברי רוסית

אס תשמע יותר רוסית, מה הבעיה? יש גם דוברי צרפתית בנתניה ואשדוד ודוברי אנגלית בירושלים. איתם אתה מרגיש בנוח?

למעלה