מותר חצי OFF, נכון?

ענתש

New member
אתה מתעלם מהעובדה שלמסור ילד

זה לא אותו דבר כו להפיל עובר. למסור ילד - אתה קולט את זה בכלל ? מבחינתי זה לא נתפש. למסור ילד. גם אם לא רציתי ילד פגוע זה לא אומר שאם יוולדלי כזה (בכל זאת לא הכל יודעים לבדוק היום) אני לא אוהב אותובכל ליבי ואעשה ככל יכולתי לדאוג לו עד סוף ימיו. למסור אותו ? זו בדיוק הבעיה, אתה מפספס את הנקודה... אני לא רציתי ללדת ילד פגוע כי לא רציתי להתמודד (ולגרום לכל משפחתי לשלם את המחיר) עם גידול של ילד פגוע שדורשת 500% עבור הילד הזה וכלום עבור עצמך וילדיך האחרים (מה יש, לנגה אני לא חייבת משהו ?). למסור ילד פגוע לא עלה בדעתי לשניה. אני אפילו לא מצליחה להעביר את הזעזוע שלי מההנחה שלך ש"לא רוצה ללדת את הילד הפגוע == למסור אותו". אז נכון שבשני המקרים התוצאה היא אותה תוצאה - אין ילד פגוע בבית. בל זה לא בר השוואה, אפילו לא קצת.

את מחמיצה את הנקודה...

לרגע לא דיברתי על ילד פגוע שצריך 500% בבית. ממש לא. דיברתי על ילד שיצטרך 100%, כמו כל ילד אחר... מישהי כתבה למעלה שכיום מותר להפיל אם מתגלה גן של רגישות לסרטן המעי... באמת? לא חולה אפילו. סיכוי מסויים שיחלה. באיזה גיל? 50?60?70? מי אמר שלא תהיה בעיה אחרת בנתיים? 50-60-70 שנה של חיים זה יותר ממה שרבים וטובים מקבלים...אז איפה הגבול? לא אמרתי חלילה להביא בכח ילד פגוע. ממש לא. אני שואל על דברים אבסורדים. אף סולד, אלגיות, שיער בלונדיני. אם באלו זכות האישה גוברת על הזכות לחיים- אז אין בכלל על מה לדבר... אבל אם לא? הכל ענין של גבול, וזה בדיוק מה שאני שואל- היכן הגבול עומד!! הבהרתי עצמי טוב יותר עכשיו?

שִירָה

New member
אני לא מבינה את הנקודה הזאת

מה ההבדל בין מעורבות בהחלטות בנושא ההפלות, לבין כל אכיפה אחרת שמעוגנת בחוק? אם את לא מתיימרת להחליט לאחרים מה נכון ומה לא, למה את חושבת שאסור להורה מתעלל לגדל את ילדו? אני חושבת שנכון יותר לומר שאין לי זכות להחליט בשביל אחרים מה נכון ומה לא כל עוד הם לא פוגעים באחרים. מבחינתי, עובר הוא "אחר" כבר לפני שהוא נולד, וזכותי להתערב אם עומדים לפגוע בו.

Kalla

New member
אז בדיוק לאור דברייך

הגדרתי מתי 0לדעתי ולדעתי בלבד) הזכויות של העובר שלא יפגעו בו גוברות על זכויות האם שלא יפגעו בה. ולגבי זכותך להתערב - עובדה שהשלב שממנו זכותך להתערב, אם בכלל, עוד לא נקבע בחוק - אולי בדיוק בגלל הבעייתיות של הנושא והקושי להחליט מה הנכון, הצודק והטוב ביותר. ואגב, לא משנה מה יהיה גורלו של העובר, העיקר שיוולד?

שִירָה

New member
כמו שכבר אמרתי

לדעתי, עובר משלב מסויים (הרבה לפני שבוע 37) הוא ילד, ולכן אסור לי לסיים את חייו, בדיוק כפי שאסור לי לסיים את חייו של תינוק שכבר נולד. הרי את לא חושבת שמוסרי להרוג תינוק לאחר שנולד אם אמו לא כשירה לגדל אותו, או אם השפה שלו שסועה או אם להוריו או לאחיו יהיה קשה להתמודד עם המום שלו. באותה מידה, אני חושבת שלא מוסרי להרוג עובר מהסיבות הללו. אני בהחלט חושבת שחשוב מאד לדאוג למסגרות מתאימות לילדים שהוריהם לא מסוגלים או לא רוצים לטפל בהם מסיבות כאלו ואחרות. אני מודעת לכך שהפיתרונות לילדים כאלו אינם אופטימליים, אבל כשם שאני לא אהרוג תינוק שכבר נולד, בגלל שאין לי פיתרון אופטימלי בשבילו, כך לא נראה לי נכון לסיים את חייו של עובר בגלל שאין לי פיתרון אופטימלי בשבילו.

Kalla

New member
אני שמחה שהדברים כה ברורים לך.

לי הם ברורים פחות (מסכימה בחלק ובחלק לא מסכימה או לא יודעת).

ראת אתמול את הסרט על ילדי רמדיה?

לו ידעת באופן וודאי שיהיה לך ילד במצב כ"כ קשה וחיים נטולי תוחלת החל ממעט אחרי לידתו, היית מפילה אותו? לומר ש"חשוב מאוד" זה יפה, אבל לא רלוונטי למציאות. ילד/ה עם נכות קשה או פיגור עמוק או מחלה שמשאירה לו תוחלת חיים של שנים ספורות שעוברות עליו בסבל רב, הורס משפחות שלמות. לו היה בהרס הזה שביב תקווה עבורו, ניחא. יש הרבה מדי מקרים שאין. תפריד גם בין האישי לעקרוני. למרות שעקרונית דעתי היא שעדיף לחסוך סבל במקומות שאין לו סוף, אישית - לא הייתי מפילה גם ילד עם תסמונת דאון (זו היתה ההתלבטות שלי בזמנו לגבי המי שפיר). הסוגיה העקרונית היא מורכבת כי כל הכרעה במישור החקיקתי, למשל, היא תקדים.

ועוד משהו

קצת אחרי שעומר נולד היה סרט שעורר בי סיוטים של ממש, על נשים ישראליות שהפילו בשלבים שונים בהחלטה שלהן ובחסות/עידוד הממסד הרפואי. הכי זיעזעה אותי אמא שהרגה את העוברה בחודש תשיעי וילדה בהרדמה, כי הרופאים אמרו לה במדידה שיש קצת אי פרופורציות שעלויות בסבירות נמוכה להעיד על גמדות. היא רצתה רק תינוקות מושלמים. התינוקת שהומתה (הזריקו לה רעל למי השפיר) התבררה כבתקינה לחלוטין, בניתוח שאחרי המוות. האם נשאלה אם זה לא ציער אותה וגרם לה להתחרט על ההחלטה הנחפזת. היא השיבה שלבעלה ולה יש הסכמה מלאה על כך שהם לא מוכנים לשום סיכוי של אי שלמות והם היו עושים את זה היום שוב, על בסיס מידע דומה. לא ישנתי לילות אחרי הסרט ההוא. המתת העוברה נדרשה לוועדה רפואית מיוחדת ("חריגים"). לא ברור לי למה הוועדה אישרה, מה שכן - זה מחדד את סוגיית מסוכנות הניפוי הטרום לידתי. אני מאמינה שאם נתקדם לכיוון של ניפוי טרום לידתי של מומים גנטיים ואחרים, יווצרו מחלות חדשות, אולי נוראות מהם. ע"ע התפרצות מחלת האיידס לאחר שהאנטיביוטיקה הכריעה את רוב המחלות שהיו ידועות עד אז. היום התפרסם שאושר ניפוי טרום לידתי של עוברים הנושאים את הגן של סרטן המעי הגס.

צימעס

New member
../images/Emo10.gif

זוועתי בעיני. מתישהו אחרי שהגדולים שלי נולדו התפרסם בפורומים (עוד IOL, לדעתי) סיפור על אמא (חברה של חברה של הכותבת או משהו כזה) ש"הפילה" אחרי שכבר היו לה צירי לידה (במרכאות, כי מיהרו להזריק לה רעל לפני שתלד
). וזה - בעידוד של הרופאים. (אני לא זוכרת מה היתה הסיבה) זה בעיני רצח, והרופאים אשמים לא פחות מההורים.

זו לא זכות האשה על גופה

אלא על העובר/ית. לטעמי, מהרגע שבו התינוק/ת יכול/ה לחיות באופן עצמאי. חודש שישי?

ניסיתי לענות על זה קודם...

אם בעזרה טכנולוגית ניתן להתגבר על בעיה- האם היא קריטית או לא? כי אם לא- אז שבועיים לפני חודש שישי צריך להיות קו פרשת המים... אז זו לא זכות- אלא חובה...נכון?

אשריך שיש לך תשובות

החיים מורכבים מדי לתשובות בנושא שיש בו כ"כ הרבה מרכיבים יחסיים, סובייקטיביים,ערכיים ומוסריים. בטח ובטח שלא בדיון וירטואלי.

לא אמרתי שהן נכונות...

זו בדיוק מטרת הדיון- לעמוד על טעויות- אם יש. לשפר את ההבנה וכו'... מעולם ולעולם אני לא אטען שאני בעל האמת ואין לי מה ללמוד או לשפר, בכל נושא שבעולם...

irisgh

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ולגבי ההורים שרוצים רק ילד מושלם. היית רוצה להיות הילדה שלהם? אני ממש לא. הורים שמפילים מסיבה כזו, זה בעצם איזה חוסר מוכנות להיות הורים. כי הרי אין ילד מושלם. (אפילו שלי לא
)

למעלה