מותר חצי OFF, נכון?

טלי12345

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo36.gif

ראיתי את החוברת הזו והיא מזעזעת.אפילו שראיתי אותה לפני שנים.לא ברור לי איך אפשר להפיץ חומר נורא שכזה. אבל העיקר זה לא הדיון הזה בעיני, אלא איך אפשר להגיע למצב בו לא יכנסו להריון לא רצוי?שזה רב מקרי ההפלות כפי שהראתי למטה

אטגב, חשוב שנזכור

שבאופן מסורתי גברים הם אילו ששואפים לפיקוח על הפלות. וכנגזרת מאותה מסורת - הם אילו שמשלמים מחיר הרבה פחות גבוה בהריון, לידה וטיפול בתינוקות הפגועים או הלא רצויים. גם זה נתון שחשוב שיהיה לנו במחשבה.

Adi 2606

New member
אני עברתי ועדה בלי לשלם...

בגלל מום שאורן "לא היה מפיל בגללו" (אולי, אם הבנתי נכון). לא נדרשתי לשלם, ולא לעשות הצגות. היו הניירות הרפואיים ונשאלנו מה בדעתנו לעשות, ואת דעתנו קיבלו. את ההפסקה עברתי בביח "ציבורי" והיתה חוויה מפוקפקת אך לא מבחינת היחס ו/או התנאים.

עדי, לא הבנת אותי...

יכול להיות שהדוגמאות שנתתי הן מוטעות בגלל חוסר ידע שלי. הכוונה היא אחת- הפלה בגלל צבע שיער, אף סולד, עיצוב שלא מוצא חן בעינינו, מין שלא תואם את ציפיותינו- דברים כאלו!! שטח אפור- לרגע לא אמרתי מה הייתי עושה או לא. לרגע לא הבעתי את דעתי... איך את יכולה לומר כזה דבר עלי? כמה פעמים אני יכול לחזור ולומר- שטח אפור זה ענינים של ההורים...האם גם שטח לבן? זו השאלה שלי ואין בלתה...

Adi 2606

New member
לטעמי גם שטח לבן זו החלטת הורית.

לא התכוונתי לרגע אליך אישית (אפילו שמתי מרכאות), אבל זה אולי היה נופל בשטח הלבן" שלך. אני גם חושבת שהדיון הוא תיאורתי מדי (מבחינת תיאוריות ההנדסה הגנטית) מאחר וכל נושא אבחון גנטי טרום לידתי בתחום ה"קוסמטי" הוא עדיין לא פרקטי. הוא מאד פופולרי בספרות המדעית (כי נורא קל לקבל כסף לכאלה מחקרים) ובעיתונות הפופולרית "סיינטיפיק מעריב/ידיעות" כי אז אפשר לפתוח "דיונים מוסריים" ולמלא עמודים בעיתון.

לאו דוקא גנטיקה

אפילו ההיפך, לפי מידע שקיבלנו כאן. לא גנטיקה- מין הילוד. אני אשאל חד וחלק- האם לגיטימי לאם להפסיק הריון בגלל מין הילוד? ואם זה משנה באיזה גיל ההריון?

Adi 2606

New member
כנראה שזו לא סיבה יחידה.

לי זה לא נראה סביר, אבל אולי יש כאלה שכן עבורם.

irisgh

New member
האם לגיטימי לבחור מין ילוד בהפריה?

להעדיף זרע אחד, כי הוא נושא רק X, על פני הזרעים נשאי ה Y? אני מכירה נשים רבות, אפילו הרוב הגורף מאוד בסביבה שלי, שהיו עושות זאת לו זה היה קל. ויש רבות שמתאמצות מאוד בדרכים שונות.

שִירָה

New member
מה זאת אומרת "מה הקשר שלך"?

מה הקשר שלך לילד זר שהוריו מתעללים בו, למשל? לדעתך, ילד הוא ילד רק אחרי שהוא נולד, אבל זוהי דעה סובייקטיבית, ובאותה מידה ניתן לומר שילד הוא ילד החל מהשלב בו הוא מסוגל לחיות בכוחות עצמו, ללא כל עזרה רפואית, ולכן, עובר בשבוע 37 הוא ילד. אני בטוחה שיש הרבה קריטריונים נוספים הגיוניים. נראה לך למשל, שאין לי זכות להתערב בהחלטתו של הורה לבצע הפלה בשבוע 38 בגלל אצבע חסרה, למשל?

רגע, בואי נבלגן יותר...

נניח שילד נולד עם בעיה ביצור X, ושאין בעיה לתמוך בזה ולסדר את זה. אז אם, תלוי טכנולוגיה, הוא יכול להתגבר על הבעיה, אז לא היית קוראת לזה בעיה יותר, נכון? לכן הבעיה שלי היא עם השבוע ה-37 שהגדרת. אם כבר- 36 או 35. רפלקס היניקה מתפתח רק בשבוע ה-35. כבר הבדל. קריטי? לא יודע, אבל הבדל... הבת שלי נולדה בשבוע 25+6. כמובן שבעזרת הרבה טכנולוגיה. זה משנה? זה משנה איך היא שרדה או שמה שמשנה הוא שהיא יכולה לשרוד? עשויה לשרוד?

שִירָה

New member
אני מסכימה איתך

הקריטריון שהבאתי כדוגמא, הוא לא הקריטריון המקובל עליי. אני חושבת שכבר הרבה לפני שבוע 37 עובר נחשב לילד. הבאתי את הקריטריון כדוגמא לקריטריון אחר הגיוני. אתה אומר שאין לך בעיה עם הורים שמפילים בגלל בעיה קשה שיש לעובר. למה, בעצם? לדעתך מוסרי להפיל עובר הסובל מפיגור בשבוע 38? אני לא רואה הבדל בין הפלה כזאת להרג תינוק מפגר לאחר שהוא נולד.

קשה- אבל אחרת...

ושכחתי להגיד- אישור הפלה לוקח בחשבון גם את המצב המשפחתי... תשמעי- אל תקחי מפגר. בגלל קונוטציות של תורות גזע. קחי מום לב קשה. יותר אישי. נניח שמשום מה, רק בשבוע ה-36 גילו מום לב קשה שיתכן והילד יוכל לחיות איתו כמה שנים- אבל רוב הסיכויים שהוא יצטרך ניתוחי לב רבים, השתלות, תמיכה תרופתית של אימונו סופרסים ועוד ועוד... בואי נגיד שקשה מאוד לומר להורים מה לעשות- אבל כל החלטה שלהם תתקבל בהבנה, נכון? אז כן, זה כמו רצח של תינוק- אבל גם מתן האימונו סופרסים הוא רצח איטי יותר. הוא פותר בעיה אחת- ומביא אחרות. רוב הסיכויים שהילד לא יצליח לעבור את גיל 15...במקרה הטוב... במקרה כזה אין לך בעיה, נכון? פיגור? לא יודע איפה להכניס אותו. במקרה ה"טוב" הוא באיזור האפור- לא מוחלט לכאן ולא לכאן. ולכן- אי אפשר לשפוט הורים שיחליטו לכאן או לכאן... אל אחת כמה וכמה תקחי מקרה, יחסית לפיגור או למום לב קשה, של 6 אצבעות.. את מבינה למה הנושא הזה כ"כ מטריד אותי? נכון תמונה מטרידה?

irisgh

New member
גם עובר שלא נוצר עדיין 'יכול לשרוד'

בפוטנציאל. מדוע אינך נותן מקום זהה לעוברים הללו, שבפוטנציאל, עם קצת זמן וטכנולוגיה, יוכלו לשרוד?

Kalla

New member
אם לא ראית

אז בהחלט התייחסתי לנושא עובר שעדיין לא יכול להתקיים לבדו מחוץ לרחם. פרט לכך, כל גישה שנביא כאן תהיה דעה סובייקטיבית, לא? אני ממש מצטערת ששלי לא מקובלת עלייך, אבל זה מה יש.

דוקא דעות נוגדות ושונות הן חשובות

ככה אפשר להבין מה השני חושב, איך אפשר לגשר, ולמצוא פתרון יותר נכון... לשוב, לדעתך, ה"בעלות" של ההורים מוחלפת באפוטרופסות רק ברגע הלידה? ואם "מתחשק" להם סתם להפיל והם עושים הכל בשביל זה, גם בשבוע ה36, זה מקובל עליך? זה לא פשע? זו זכותם כי התינוק טרם נולד והפך להיות חיצוני?

Kalla

New member
אין לי בעיה עם דעות שונות ומנוגדות.

רק התפלאתי ששירה אומרת לי שזו דעתי הסובייקטיבית, כאילו שזה לא ברור מאליו או שלא ידעתי זאת. כפי שאמרתי, שהשטח האפור באמת הוא עובר שכבר יכול להתקיים בעצמו מחוץ לרחם. יש כאן בהחלט התנגשות בין זכויות האישה לזכויות העובר, אך לדעתי זו כבר נקודה שממנה אין דרך חזרה. אם האישה בחרה לחכות עד כה - אולי זה מוריד מזכותה להפיל דווקא עכשיו, כשהילד ברחמה הוא כבר בעצם אדם לכל דבר, שיכול להתקיים בזכות עצמו. וכל זאת בהנחה שלא מצאו דווקא בשלב זה איזה מום באמת קשה ונוראי אצל העובר, שפוגע מאוד בסיכוייו לחיות חיים ברמה סבירה. אבל שוב - זה נושא כל כך בעייתי שאני אישית לא מתיימרת להחליט בשביל אחרים מה נכון ומה לא. לא מרגישה שיש לי הזכות המוסרית לכך. וקצת מפריע לי שלמרות שכבר אמרתי זאת פעמיים - אתה מתעלם באלגנטיות מגורל הילד אחרי הלידה. אתה מוכן לקחת אחריות או לא?

חלילה מתעלם- עניתי לפני דקה...

ואענה שוב- הכל בהנחה שאם אני עושה מעשה או החלטה- אני מכין את הקרקע להשלכות שלה... אין חוק או תקנה כזו מבלי לדאוג לחיי הילדים הללו בצורה הטובה ביותר- בין אם אימוץ ובין אם "משפחה מורחבת" של ילדים כמוהם- ללא הורים ביולוגים שמוכנים לקחת אחריות למעשיהם. אז כן- מבחינתי- הם לא יצטרכו לדאוג לכלום. הבעיה היא מה קורה כאשר הורים עניים מנסים לותר על הורותיהם כדי לתת לילדם חיים טובים יותר ושהמדינה תהיה אפוטרופסית שלו? תראי- פתחנו פתח לדבר רע לא פחות. איך מנטרלים אותו?

Kalla

New member
משפחה מורחבת - אין דבר כזה.

יש מוסדות, והם ממש לא משפחה ולא תחליף למשפחה ובהחלט לא מהווים נקודת פתיחה שווה בחיים. מבחינתי, זה לא פתרון מספק בכלל.

למעלה