מותר חצי OFF, נכון?

לפי החוק- אין לו זכויות משלו

אפילו עובר בפגיה לא נחשב אזרח עד השבוע השני- נדמה לי... השאלה היא האם יש לשנות זאת? ואז- מה תעשי לאישה שמעשנת בשליש האחרון להריון שבו, נניח, אנחנו טוענים שזכותה הופכת לחובתה? תעלימי עין? הרי אם יש לעובר זכוות- זו גם זכות לא להיות חשוף לעישון ישיר... ברור שזה קיצוני- בגלל זה הצגתי את זה... לא קל...הא?

ענתש

New member
גם לפי היהדות עובר הוא לא אדם

עד 10 ימים אחרי לידתו לדעתי - לא ?

ענתש אמרה יהדות, לא חוק ישראלי

ולפי היהדות - חודש אחרי לידתו עובר לא נחשב אדם. לא עושים לוויה, לא יושבים שבעה, אפילו לא חייבים לעשות מילה.

צימעס

New member
מה המטרה?

מטעם מי אתם מתכנסים? מה אתם מקווים שיקרה עם זה? כרגע, המצב בארץ הוא שיש ועדה להפסקת הריון, וועדות אלה *מאפשרות* הפלות בשלבים מאוחרים בגלל מומים מינוריים (בעיני מי?). כלומר - אם אתה רוצה לשנות את המצב היום, אנחנו חוזרים לרופאים - אלה שיושבים בועדות, ואלה שעושים מעקבי הריון.

ענתש

New member
בואי אני אספר לך על הועדה הזו -

את מגיעה, בועדה יושבים רופא ועובדת סוציאלית. ואם את משלמת לרופא מספיק כסף (כשר לגמרי כמובן, הוא יבצע מאוחר יותר את ההפלה באופן פרטי) הוא פשוט יגיד לעובדת הסוציאלית מה לכתוב. האמת ? מקובל עליי לגמרי רק חבל שעולה כל כך הרבה כסף. ולדעתי הועדה מיותרת, מזיקה והלואי שלא היתה (ראי הודעתי למטה).

צימעס

New member
זוכרת את התיאור הזה

זוכרת גם כמה זה היה נוח לך
אם אורן אומר שיש לדעתו להטיל פיקוח על הפלות, מה שצריך זה להפוך את הועדות לאפקטיביות, לא? לכן אני מנסה להבין מה המטרה של אורן.

ענתש

New member
גם אני לא הבנתי את המטרה.

אבל אני באמת תוהה בשאלה למה להפוך את הועדות לאפקטיביות ? למה אנחנו חיים באירן ? כמו שאמרתי למטה - אם אני רוצה שהמדינה תממן לי את ההפלה אז בסדר, שתהיה ועדה שתקבע למי מגיע כסף מהמדינה ולמי לא לפי קריטריונים בריאותים דומים לאלו שיש היום (הם די הגיוניים חוץ מקריטריון הממזרות שהוא בושה וחרפה בעיניי - ילד ממזר, כידוע זה מום מאד חמור ולכן על זה מאפשרים הפסקה...). מעבר לזה - למה שמישהו יגיד לי שאני צריכה להשאר בהריון ? ברגע שזה יהיה "שוק חופשי" אז המחירים גם לא יהיו כל כך גבוהים כי תהיה תחרות. (וסליחה שאני מדברת על זה בכזה קור רוח, זה היה מאד פוגע להיות בתהליך ושיגידו לי ש"לא מאשרים לי" כי אני צריכה לחכות לשבוע 21, לבדיקה שמהימנותה מוטלת בספק בכלל, כדי שיאשרו לי. מה אכפת להם אם אני עוברת לידה מוקדמת או גרידה ? העיקר שיש להם חוקים).

לא הכל ניתן לבחון במושגים כספיים

אם מה שאמרת נכון, וילד ממזר מאושר להפלה לא בגלל פגם גופני אלא בגלל שהוריו לא נשואים- ואם זה הדבר היחידי שאני אקח איתי מכאן- זה מספיק!!! זה מספיק בשביל לעשות בלגן אטומי!!!! אבל חוץ מזה, אני לא מסכים איתך כלל...אולי בגלל שאני ראיתי את ביתי החל מהשבוע ה-25 אני מבין איזה בן אדם שלם כמעט היא כבר אז... אז נכון- היא לא יכלה לנשום בכוחות עצמה והיתה זקוקה להרבה עזרה, אבל מבחינה קוגניטיוית- מדהים!! הוצאנו אותה מהאינקובטור כשהיתה קצת מעל קילו (כשהיתה בת חודש) ומדהים איך היא היתה ערה למה שמתרחש סביבה!!! זו סיבה מספיק טובה בשביל לתהות, ורק לתהות בשבלב זה, האם אין שלב שבו זכות האישה על גופה מתחלפת בחובת ההורים לילדיהם...אז אולי המעבר לא חד וחלק - יעני ברגע הלידה, אלא הדרגתי, ככול שההריון מתקדם? אולי יש נקודת "אל חזור"? אולי פייר בלפי העובר שהיא תהיה מוגדרת?

לאה_מ

New member
הערה "טכנית" - ממזר הוא לא מי

שהוריו אינם נשואים, אלא ילד שנולד לאשה נשואה מגבר שאינו בעלה. זה, כמובן, לא הופך מתן אישור להפלה של ממזר למוסרי בעיני.

ענתש

New member
../images/Emo45.gif בדיוק. ילד שאינו מבעלה של

האישה ולפי ההלכה הוא ממזר וה"מום" שלו מקרין על בניו ובני בניו 7 דורות קדימה. וכן מאשרים הפסקות הריון בגלל זה. ושמעתי שמועה (לא יודעת אם נכונה) שאם אישה אומרת שהילד ממזר בועדה להפסקת הריון זה מגיע לרבנות והם מטילים בספק אוטומטית את "אי ממזריותם" של ילדיה האחרים, אם יש לה. כשהם יבואו להתחתן הם כבר יגלו את זה...

יש הבדל בין מעקב נישואין לבין הפסקת

הריון- לא? אבל מצד שני- אם זכות האישה על גופה- מה איכפת לך מה היא אומרת כדי להפסיק אותו? אם הגישה שלי שגויה לחלוטין- זה רק סעיף טכני - ותו לא, נכון?

ענתש

New member
לא אכפת לי. כמו שכתבתי קודם

אני לא חושבת שצריכה להיות ועדה למי שרוצה להפסיק הריון. הסעיף מקומם כי הוא שם וכי יש ועדה שאוכפת אותו. יש ועדה שאומרת לי שלא מספיק שיש לי CMV חיובי, שאני אחכה עם זה לשבוע 21 ואילו אם הייתי משקרת ואומרת שהילד לא מבעלי אז מייד היו מאשרים לי. זה מה שמרגיז אותי. אם לא היתה ועדה לא היה אכפת לי כהוא זה מה חושבת הרבנות...

מסכים איתך בהחלט...יש הרבה מה

לשפר...ורק בדיבורים על נושא אחד פתאום אתה מגלה אבסורדים אחרים... זו עוד חשיבות אדירה לדיבור...

לאה_מ

New member
אבל זה, אגב, נושא שקשור פחות להפלות

(בעיני) ויותר לנושא של נישואים אזרחיים.

למעלה