מותר חצי OFF, נכון?

אבל יש כפיית גט- לא?

יש בעלים שיושבים בכלא כיום על סרוב גט- לא? ומה שורש הענין? האם זה קשור לכך שמצבו של הילוד נקבע לפי מצב האם? משמע- לאב יש פחות משמעות בענין ולכן פחות מקפידים עליו?

לאה_מ

New member
יש מעטים, בדרך כלל בית הדין

מסתייג מאד מכפיית גט. שים לב, שגם במקרה של מאסר לשם כפיית גט, עדיין הבעל יכול להמשיך לעגן את אשתו ולשבת במאסר (מקרה יחיא המפורסם). שוב, במרבית המקרים שמגיעים לבית הדין, בית הדין יוציא מקסימום פסק דין של חיוב בגט (כלומר, אומר שחובה לתת גט, אבל לא מכריח), ולא של כפיה, וגם פסקי דין של חיוב הם, למיטב הבנתי, לא שכיחים במיוחד. שורש העניין? מפתיע אותך שהיהדות אינה דת שוויונית? וזה לא שלאב יש פחות משמעות - it takes two to tango - אבל ילד שנולד לאב נשוי מאם (רווקה, למשל או גרושה או אלמנה) שאינו אשתו - אינו ממזר, בעוד ילד שנולד לאשה נשואה (נניח, עגונה) מגבר שאינו בעלה (נניח, מי שהיא רוצה שיהיה חברה לחיים, אחרי שבעלה הכה אותה ומסרב לתת לה גט - סתם דוגמא) יחשב לממזר. הבעיה הזו תפתר עבור חילונים ברגע שתהיה אפשרות לנישואים אזרחיים בישראל. היא לא תפתר עבור דתיים, אלא אם בית הדין יעבור שינוי מחשבתי מוחלט ויעשה שימוש בכלים שהחוק מעניק לו לפתרון הבעיות האלה. לא נראה שזה הולך לאף אחד מהכיוונים האלה.

תודה רבה טלי וכמה תובנות

טלי, יופי של קישורים. מעיון בהם עולה כי חצי מן הגרידות עקב מום עוברי נעשות עד שבוע 7! איך זה יתכן?כנראה שאלו עוברים שפסק להם הדופק. זה מקטין עוד יותר את כמות הפסקות ההריון הממשיות (כלומר, אלו שנדרשת בהם החלטה הורית). ועדת העל מטפלת בפחות מאחוז מהפסקות ההריון וכמעט תמיד זה על רקע מחלת האם הוא העובר. זה המקום להעיר, כי ישראל די ייחודית בכך שהיא שמה את בריאות האם לפני בריאות העובר. זה נובע דווקא מן ההלכה: עובר / הריון המסכנים את האישה חל עליהם דין רודף וחיי האישה קודמים. בבית חולים עם תפיסה קתולית, האם יכולה למות, היא את תפקידה עשתה בכך שהעובר יוולד חי (למשל, ברעלת קשה ימקדו את הטיפול בהארכת ההריון ובהגברת סיכויי העובר לשרוד ולא בהצלת האם).

קבלי עוד קישור

הפעם על ההלכה... לאט לאט אנחנו מגלים שאולי משהו אחד במדינה כם עובד כמעט בסדר...בהחלט יש כאן עבודה- אבל כנראה לא בכיוון שאליו הסתכלתי...

ואלו רק ההפלות המוצהרות

שעוברות דרך וועדות. כמעט כל הפלות ה"לא מתאים לי וגם לא בא לי לשקר לוועדה" נעשות בדרך עוקפת. בנוסף, חלק מן ההפלות על רקע זה "מתחזות" להפלות בשל מום, כלומר, לוקחים ממצא קטנטן ו"מתלבשים" עליו.

יש בשנה כ-140 אלף לידות...

את רוצה לומר לי אם כך שאחוז ממש לא גבוה מגיע ללידה? אם תורידי את ההפלות המכוונות ואת ההפלות ה"טבעיות" ואת הלא מוצהרות, מה תקבלי? 20 אלף ועוד כמה? יש לי תמונה מוזרה מוזרה בראש...מוזרה מאוד...

כ-15 הפסקות הריון מכל 100 לידות חי

זה מה שכתוב בטבלאות. וכאמור, זה המידע הזמין. למעשה, יש יותר. מאידך, זה כולל, כנראה, גם חלק מן הגרידות עקב הפסקת דופק/ אי התפתחות עובר (מתרחש בכ-20% מן ההריונות, לרובמצריך גרידה).

ז"א שבערך

35 אלף הריונות לא מגיעים לסופם בצורה חיובית? תוסיפי לזה עוד תמותה בלידה ותגיעי ל? להמון!!! אף פעם לא הסתכלתי על הריונות בצורה כזו...

לשמחתנו, תמותה בלידה כמעט ואין

אבל כן, כל הריון תקין שמסתיים בלידת ילד בריא הוא נס. לא פחות. ועכישו תבין כמה זה מוזר שעד פתיחת הפורום בתפוז לא היה מקום שבו אפשר היה לדבר (בעברית) על אובדן הריון והאבל שבצידו (שהוא אבל שתוק מבחינה חברתית) למרות שזה קורה לכרבע מן הנשים/ המשפחות בארץ הבריון זה או אחר

ואת מודעת לזה שאתם נמצאים בקישורים

ששמנו בסוף החוברת הדרכה להורים לפגים- נכון? זה כרגע בבדיקת משרד הבריאות ואינשאללה- יעזור להגברת המודעות וההתמודדות...

שרי30

New member
הגבלות לא ימנעו הפלות

רק יהפכו אותן ללא חוקיות, כמו שהיה פעם. כשההפלות לא היו חוקיות בארה"ב, נשים לא בחרו להביא את הילד שלהן בכל זאת לאויר העולם, הן פשוט נגשו לעשות הפלה לא חוקית במקסיקו או באיזה מרפאה מטונפת. התוצאה - נשים שמתו כמו זבובים מזיהומים ונשים שלא יכלו יותר ללדת בגלל הפלה רשלנית. אם המדינה תרשה לעצמה להתערב בחיי האשה ולהגביל את ההפלה, האשה פשוט תלך לאופציה לא חוקית. האם זה מה שאנחנו רוצים? מה יכריח את האשה ללדת ילד שהיא לא מעונינת בו, נשגב מבינתי.

גם זה מקובל עלי...

משמע- גם אם נעשים דברים לא אתיים- יש להעלים עין? או לחילופין- להשקיע בהסברה ושינוי חשיבה, אבל לא אכיפה ואיסורים? בהחלט מקובל עלי- אבל השאלה היא האם יש בזה צורך. מהניתוח הסטטיסטי שנעשה כאן התגלה שזהו מיעוט המקרים ולכן- יחסית, זניח...כנראה...

מאוד צרמה לי, אורן

השאלה שהעלית: "כמובן שלאישה יש זכות על גופה- אבל השאלה היא האם משלב כולשהו זכות זו יורדת דרגה לזכות העובר לחייו..." יש לי חברה שעבורה השאלה פסקה להיות תאורטית, ותשובת בית המשפט המעשית לא תמצא חן בעיני הנשים כאן: היא היתה בחודש שישי להריון (לא בטוחה לגבי השבוע). מאושפזת בטיפול נמרץ עם לופוס שהחמיר, עם זיהום ופטריה בראות וכשלים במערכות שונות של הגוף. היה חשש כבד לחייה. בעלה ביקש שאם תמות - לא יצילו את התינוק. בית החולים פנה לבית המשפט והוחלט שלא רק יש להציל את התינוק באם תמות מוות מוחי, אלא שיש להצילו גם במחיר חייה. בעיניי, יש פה רמזור אדום מהבהב ומסתובב ואזעקה צורחת - בית משפט ישראלי (לפני עשור ומחצה) קבע שבתנאים מסויימים זכות העובר קודמת לזכות האם, וזה בעיניי בעייתי. איום ונורא ולא מתקבל על הדעת. וזו מזמן לא סוגיה תאורטית, אלא מעשית ביותר. בסופו של דבר נולדה בלידה ספונטנית פגית במשקל 800 ג', שהיום היא ילדה מקסימה ומתוקה, עם שלל בעיות רפואיות.

סיפור בהחלט מזעזע...

ויש איתו בעיה קטנה... ראשית- לפי חוקי ההלכה (ולכן, חוקי המדינה במידה מסויימת?) אין להציל את התינוק על חשבון האם. טובת האם קודם לטובת התינוק, כך שפסיקה כזו עלולה להיות יותק מתקדימית...ודוקא כאן רואים כיצד ההלכה פועלת לפי השכל הישר... אם תוכלי להרחיב, במסרף מתי טובת התינוק קודם לטובת האם- אשמח לשמוע וללמוד... אבל בין זה לבין שאלה תיאורתית שבאה לבדוק נושא, לשמוע אנשים ולדון בו- אין שום סיבה שזה יצרום לך. לא יצאתי בהצהרות, אלא בשאלות ותהיות. לא הכרזתי הכרזות- אלא רק ניסיתי לראות ולהראות סיטואציות בעייתיות. ואין ספק שהסיטואציה שאת העלת היא לא פחות בעייתית מכל סיטואציה שדיברנו עליה כאן... הקיצר- מה שאני אומר- בגלל שהנושא בעייתי הוא ריתק אותי- ועדיין מרתק. ואני חושש שגם אני הייתי בסירה הזו, כך שזה לאו דוקא "רק" תיאורתי לגבי... נחה עליך דעתך? ואשמח לשמוע במסרים...השירשור הזה קצת מדרדר וקצת הופך להיות אישי (לא איתך)...הייתי שמח לראות אותו נעלם ונשכח....

הילהל

New member
נבהלתי

אני כבר שנים עם יד על הדופק בגלל חשד ללופוס (שלא רק שלא מתבהר, אלא הולך ומתבלבל). הסיפור שלך גרם לי לבכות. פחד.

למעלה