למה הבעיה של 'בנות בהודו' לא קשורה
בעיני: היום ניתן הרבה לפני שבוע 22 לדעת האם זה בן או בת. מי שזה חשוב לו, יכול בכלל לעשות IVF, ולבדוק את הכרומוזומים עוד לפני ההחזרה לרחם. ויש כאלה שאפילו ממינים את תאי הזרע לפי הסתברותם להיות בנים או בנות. קרוב לזה, תכף ניתן יהיה גם לבדוק את הגנים לתכונות רבות ושונות שלא יראו לרובינו, מוצדקות לקביעת הולדת ילד. צבע עיניים בהחלט עשוי להיות אחד מהם. זה ניתן כבר היום ביחס להסתברות למחלות שונות. מדע הגנטיקה מסתבך עם זה בעצמו, כי יודעים לבדוק 'סיכוי למופע', ולא יודעים כמה המופע יהיה חמור. אז מה, אם יגלו את כל הבנות בשבוע השביעי, או בכלל לפני ההפריה, זה נראה לכם בסדר למנוע הריונות כאלה? או דווקא להגביר את שכיחותם על חשבון האחרים? ואת חלק מבעלות הסיכון לחלות בסרטן השד? (יש גן כזה), בסכיזופרניה? (יש גנים שקשורים), בצבע עיניים שחור? (בטוחה שיש גנים שקשורים), ונניח, בעתיד הקרוב, בעלי קרבה גנטית מוגברת למשפחת שרון או בוש? כך שבעית מניעת הפריות, או עשיית הפלות, תחת אפיונים מסוימים, אינה קשורה לכמה התינוק 'בשל'. אלא למגמות שאנו, כחברה, רוצים למנוע. והשאלה 'איך' גדולה מאוד. לגבי הולדת תינוקות 'לא רצויים': הדבר אינו רצוי בעיני באופן גורף. אתה יכול לקשור את השאלה לשאלה לגבי 'המתת חסד'. האם המתת חסד רצויה בעיני? כן. האם נראה לי שיש טעם בחיים ארוכים ודיממנטים למשל? כנכדה ל4 סבים וסבתות שכולם בחיים ובסביבות התשעים, לא נראה לי. האם אתיר המתת חדר? סביר שלא. מדוע? מכיוון שאיני בוטחת באילו שיחליטו. אלו לרוב הילדים והנכדים. החזקת קשיש סיעודי בתנאים סבירים היא הוצאה אסטרונומית (הרבה יותר גבוהה מגידול ילד). לילדים ולנכדים יש אם כן אינטרס גדול מדי להפסיק את ההוצאה הדרקונית הזו. לכן לא הם אמורים לשפוט. [לו הייתה מערכת 'אובייקטיבית' יותר לקבלת ההחלטות הללו, אז זה סיפור אחר. אבל ברור שגם למדינה יש אינטרס להיפתר מכל אלו שאינם תורמים לצמיחה, ומהווים נטל..]. האם יש הבדל בין קשיש לילד? יש לפחות הבדל אחד. יש קו גבול די ברור מתי עובר הופך לתינוק. כל עוד הוא בתוך הבטן העובר אינו יכול להחזיק מעמד בזכות עצמו [גם פגים זעירים לא]. נכון, גם תינוק יגווע תוך יומיים בלי טיפול מתאים. בדיוק בגלל זה צריכה להיות מסירות ומאמץ אדיר של ההורים. הורים שאינם מעוניינים במסירות ובמאמץ הזה, אני בהחלט רוצה לחסוך מהם, ומילדם, את כל העניין. זה לא לטובת הילד. יהיה ילד אחר. עובר מסויים הוא 'פוטניציאל לילד'. בואו נשמח שיש קו גבול, טבעי, שהופך עובר לילד, שעד אליו ניתן לאמא להחליט, מכיוון שהוא עדיין חלק מגופה. ולא נחפש איך לפגוע גם במקום שבו הטבע נתן את המיקום של ההבדל בין עובר לתינוק.