זה דורש מחשבה- אין ספק...
אבל שוב, אני מבין את המצב המוזר בו אני מצוי- אבל התרבות הפטרנליסטית הגברית הישראלית, גם אם משפיע עלי ברצון או שבחוסר רצון, במילים עדינות- לא אהובה עלי... להכיר בה? ברור שאני מכיר בה. חלק ממנה? אינדוידואל שהוא חלק ממערכת גדולה הרבה יותר? ברור!!! אבל השינוי הגדול בהתקרבות ויציאת מהפטרנליזם המגעיל הוא ע"י עשיה. ע"י מחיקת ההתנהגויות המושרשות שעברו מדור לדור. עצם זה שאני לא כמו אבי ולא כמו שאר הדור ההוא במשפחה שלי- כבר לקח את הענין צעד קדימה. יותר מזה? לא יודע...זה תהליך אינדוידואלי שעל כל גבר (במקרה זה) לעבור כלפי עצמו. להכיר בחולשות והפגמים שהולכים איתנו ולנסות לפתור אותם. אז כן- מהסתכלות סביבתית מגיעה ההבנה. מהבנת המצב היכן אתה נמצא ויציאה החוצה ממנו- אבל כבר הייתי שם. כבר שברתי את המטה בשושלת שלי...אולי אני רחוק מהאידאל שאת רואה לנכון- ואולי אני קרוב אליו יותר מדי...לא לי, ואני חושש שלאף אחד אין תשובה. אני מתנהג טיבעי. טיבעי- לפי אותו טבע שעיצבתי בהבנת המגדר בו אני נמצא. אולי בגלל זה היה לי קשה להבין מה את רוצה ממני כי, למען האמת, זה תהליך שהתחיל אצלי לפני שנים רבות, כאשר אימת האב היתה מוטלת על המפשחה כולה- והאם, הריגשית יותר, היתה חייבת לישר קו. להגיד שאני לא חוטא לפעמים בפטרנליזם? בטח שכן!! קשה למחוק כאלו טביעות אצבע- אבל להוריד את המינון ל10%, נניח, כמו היום, זו היתה העבודה הגדולה. 10% מזה- אולי עוד 10 שנים. ועוד...ועוד...עד שאם (אינשאללה) יהיה לי בן- החוויות שהוא ישא מהבית יהיו שונות משלי- ולכן, דור חדש לאט לאט יקום...דור פחות פטרנליסטי. כך ששוב, לא רוצה לעייף אותך, לא רוצה להתיש אותך, אבל רק רציתי להגיד לך, שוב, שלא כל מה שאת רואה- אני רואה. ואולי מכיוון שאני נמצא בתוך המגדר ומכיר אותו מבפנים, אני רואה את השינויי האדיר (והלא מספק) שחל בדור האחרון...לא בכולו, כמובן, אבל בחלק גדול מאוד ממנו... הקיצר- אני אשמח אם תאירי לי בתמרורי אזהרה כאשר תחשבי שאני חוטא בכוונות, אבל שוב, אני מאמין בדרכי ומאמין שדוקא בגלל היותי גבר- אני יכול להעביר נושאים "נשיים" ביתר קלות... מכירה "אין נביא בעירו"? או אין נביא במגזרו? שבת שלום....