מוש VS קייפלטון

DJ$upreme

New member
כל הכבוד למוש בן ארי

סופסוף אני יכול להגיד בפה מלא בהקשר הזה ריספקט לאמן רגאיי מקומי. אמנם ספק אם הוא לא היה צריך לדעת על זה קודם, אבל הוא מתקן את העוול עכשיו. מילא מי שדעותיו הפרטיות חשוכות, אבל מי שטורח לפרסם אותם באמנות שלו ובראיונות ברחבי העולם, ולמעשה עושה מהן הון לא קטן, חייב לקבל תגובה כואבת כי רק כך תמוגר הגזענות.

hcsneB

New member
נצ'י

"קייפלטון שייך לכת קיצונית שקיימת ברגאיי שנקראת 'Bobo Dread'. הרעיונות בכת כוללים מוות להומואים ולסביות. אמני הרגאיי הגדולים שהגיעו לישראל בשנה וחצי האחרונה שונאים את התדמית שנוצרה לזמרים בעקבות הנושא הזה, והם מאוד מובכים מכך"." לא אמרת שהוא התכוון לשרוף רק את ההומואיות שלהם?

Nechi Nech

New member
זה הציטוט של גיל ראסטה?

תשמע אחינו מה אני אגיד לך.. אני כבר אמרתי את מה שיש לי להגיד בנושא.. מוש בן ארי הוא אומן שאני אוהב מאוד, זה שהוא החליט לא להופיע, שיקולים שלו.. מכבד את זה. זה לא משנה כלום. אני חושב שיש אנשים שלא מבינים משהו קפלטון הוא לא רק הומופוב, זה לא מה שמייצג אותו. הוא אומן וותיק ומכובד ששר המון המון שירים שבכלל לא מדברים על הנושא הזה.. שנאת הומואים זה לא מה שהוא מייצג. שוב, מבחינתי זה לא משנה כלום. אני שם..

volatile

New member
סערה בכוס מים

אומנם המוזיקה הזאת לא מדברת אלי, אבל זה לא דבר נדיר האמירות האלה בשירי ראגיי, אז הוא קורא לרצח הומואים. לא אוהב את זה ובטח שמגנה את זה. אבל לא מזמן הופיע פה 50סנט שכל השירים שלא מדברים על למכור קוקאין ולרצוח אנשים ובלה בלה בלה. לא ראיתי אותכם מפגינים אז, איפה אל סם היו אז? קיצר, סתם מהומה רבה על לא דבר. מי שלא אוהב שלא יבוא, אבל הפרובוקצייה שמנסים ליצור פה היא די פושרת. חבל שאנשים חכמים נופלים בפיתיון. פלג.

tomoshe

New member
עצוב, עצוב מאוד.

אם בשבילך לדבר על למכור קוקאין (לא להגיד שזה מה שצריך לעשות, רק לספר על זה) זה אותו דבר כמו לקרוא לרצח הומואים, אז יש לך בעייה חמורה. חבל שאנשים חכמים כותבים כאלה שטויות.

volatile

New member
זה נועד להדגים בגדול

שמוזיקה מדברת על הרבה דברים שאנחנו לא מסכימים איתם או עליהם, לקרוא להחרים אמן כי הוא מדבר על משהו שלא נראה לי וחורה לי זה משהו שיש להצביע עליו ברגלים. אין לי בעייה אם זה שאמן כזה יופיע מול אולם ריק, אבל אם יש לו קהל (שתצטרך להסכים איתי שרובם המכריע לא חולקים את דעותיו החשוכות) ואם האמן הזה לא מתכוון לבטא את דיעותיו בפרהסיה בהופעות שלו אין סיבה טובה למנוע ממנו להופיע. אני גם מתקשה להאמין שמוש בן ארי לא שמע מעולם על ההתבטאויות שלו. בוג'ו הופיע פה כמו שנאמר מספר פעמים והוא גם כמוהו חולק את דיעותיו החשוכות ובכל זאת לא שמענו על זה ממש בשתי הפעמים שהוא הופיע פה. הדבר רק גורם לי לחשוב שהספין התקשורתי פה הוא מאוד מלאכותי. אני לא שמעתי קריאה להחרים את המוזיקה הזאת בעבר. לא בתחנות רדיו, ולא במסיבות. אז מה עכשיו נזכרו שהוא גזען? התקשורת בוחרת לעורר בזה עניין. אני אישית חושב שמספיק לרשום את זה כהערה עליו ולתת לאנשים להחליט. הגלים שהתעוררו התעוררו רק בגלל שמישהו שם התעורר וחשב שאפשר לעשות מי זה אישיו גדול. אני אישית מאמין שאלא אם כן הוא מתכוון להעלות לבמה ולקרוא להשמדת הומואים יש להופעה שלו מקום ליגיטימי. גם עם דאם אני לא חולק את אותם דיעות, וגם עם ההצהרות שלהם אני לא מסכים בכלל (והם קוראים למחבלים להתפוצץ) אבל אם תהיה הופעה שלהם לקהל יעד של ישראלים מן הסתם שם לא יהיה הפוקוס בהופעה שלהם. ולמרות שאני לא מסכים איתם אני חושב שהם עושים יופי של מוזיקה ולכן אין לי סיבה לקרוא להחרים את ההופעה שלהם. אז קאפוייה לא יהיה שם. הוא מצביע ברגלים. וזו הדרך הנכונה למחות על הוהפעה שלו. אני אישית לא אלך להופעה שלו כי הוא לא מעניין אותי.

tomoshe

New member
חבל שאתה לא מבגדיל

בין להקשיב לשיר לבין להופיע עם האומן ובין דעות שאנחנו לא מסכימים איתן לבין דעות גזעניות פליליות ולא אמרתי לא לתת לא להופיע ולא אמרתי לזרוק אותו לכלא - אבל בכל מקום שהוא יופיע טוב שיעוררו סערה כל פעם מחדש כדי שאנשים לא יחשבו בטעות שזה בסדר להיות חולירע.

BullsDuDe

New member
לא ידעתי שהומואיות היא גזע....

כל הקטע שמדברים על גזע ההומואים ממש מצחיק אותי אבל נעזוב את עכשיו. את ההופעה הענקית הזה אין סיבה להחרים, לא הולכים לשרוף שם הומואים ו90% מהאנשים שיהיו שם גם לא יבינו ולא מבינים את המילים. כולנו צריכים לשמוח שאחד מגדולי אמני הדאנסהול והרגאיי מגיע לארץ להופעה ביום העצמאות של המדינה שכולה תיהיה םאן אחד גדול. אני לצערי לא אגיע אבל אם הייתי יכול הייתי מגיע בשמחה ונהנה מהופעה גדולה של זמר גדול.

DJ$upreme

New member
הגדרה מקבולת לגזענות:

בלשון הדיבור: גישה או התנהגות המפלה בין אדם לאדם או בין קבוצה חברתית אחת לרעותה על רקע של הבדלי דת, מין, מוצא, עדתיות וכד'.

ממילון ה-NewSpeak של הסמולן המצוי

"גזען - כינוי רטורי המשמש לניגוח כל מאן דהו שאינו מסכים עמך, מאוד גמיש ונוח להשתמש בו כי האדם מולך בסופו של דבר יהיה צפוי להשמיע טיעון כלשהו על קבוצת אוכלוסייה מסויימת. באותו הרגע אתה מוקיע אותו כגזען וזוכה לניצחון רטורי משמעותי" נ.ב אני דווקא מסכים עם תומס בסיפור הזה, סתם שונא כשאונסים מילים.

DJ$upreme

New member
ההגדרה שאני הבאתי לקוחה ממילון

ולא כזה של סמולנים, סתם מילון. ואם אתה רוצה לדקדק בסמנטיקה, אז גזענות במובנה הבסיסי יותר - racism - מתיחסת אכן רק ללאום, צבע, ושיוך אתני. ענייני דת, מין, וכו', אינם "גזענות" טהורה, אבל בהעדר מילים מדויקות מספיקת בעברית, משתמשים בהשאלה במונח הזה גם במקרים הללו. עם זאת אם יהיה לך יותר נוח אם אשתמש בצירוף הלא נוח "בעלי דעה קדומה" במקום "גזענים", אשקול זאת. סתם, לא.

יש עובדות שאי אפשר להתעלם מהם...

אני שמעתי את ההופעה של פיפטי סנט בגלגל"צ, היו בה ילדים, שום הגבלת גיל. הוא שאל כבר אחרי שיר או שניים "כמה כאן משתמשים בסמים?" ושר שירים ללא כל צנזורה. לא שיש חוק נגד זה אצלנו, בשונה מארה"ב לדוגמא, אבל אני חושב שאנחנו מדברים על מוסר ולא על חוק. קפלטון לעומת זאת, לא ישיר מילה אחת על רצח הומואים בהופעתו, כפי שאינו עושה בשום מקום בעולם להוציא ג'מייקה אולי, וגם שם אני לא בטוח, אבל אם נחזור לחוק, אז שם זה הומוסקסואליות כידוע מחוץ לחוק. עכשיו תגיד לי איזה מן המקרים יותר גרוע, ושזו לא פרובוקציה זולה שהתקשורת (שלא במפתיע, אני לא בקיא בסטטיסטיקות וגם לא מכליל, אבל יש להניח שיש שם כמה אנשים שבהתאם או לא לנטיותם וסגנון חייהם סולדים מקפלטון, אף כי אני בספק אם שמעו אחד משיריו אפילו) קופצת עליה... פשוט מיותר!

DJ$upreme

New member
אני חייב להודות לגבי פיפטי

שמעבר לסלידה הכללית שלי ממנו, תכנים מהסוג הזה במופע ענקי לפני קהל ילדים הם פסולים וראויים לכל גינוי. אין ספק שהמופע של 50 אמור להיות לפחות לגיל 16 ומעלה, הפאק הוא לדעתי בהגבלת הגיל שלא נאכפה. ההקבלה הראויה היא למשל מעולם המנזורה על סרטים: יש הגבלות גיל ויש דברים שאנחנו לא אוהבים אבל אפשר להראות בקולנוע כחלק מחופש האמנות / בידור: אלימות, סמים, מין לא קונבנציונלי וכו'. אבל, סרט שמטיף באופן גלוי וישיר לחלוטין לשנאת האחר, למשל סרט פרופגנדה קיצוני של תנועת כך שמטיף להרג ערבים- יהיה אסור להקרנה. זה על פי חוקי המדינה. וכך, טקסטים שמטיפים באופן גלוי וברור לרצח, אסור לבצע על במה מול אנשים. לגבי הופעה שבה לא יבוצעו הטקסטים, היא מותרת. אם המרכז של ההופעה הוא אמן שחלק ממשנתו היא כאמור, ראוי לטעמי להחרים אותו. ברגליים, כמו שפלג אמר. ומוש החליט להחרים ברגליים, ועל זה כבוד. מל גיבסון על הרבה פחות - הרבה פחות מזה - נחשב עכשיו לאויב העם היהודי מס' 1. ברייאן פרי שמלמל רק לפני כמה ימים משהו לא ברור על הארכיטקטורה של הנאצים, הוקע על ידי מנהיגים בריטיים. לקייפלטון מגיע לפחות מה שהוא מקבל מהתקשורת אם לא יותר. מי שמשוגע על המוזיקה שלו ואומר - גאון מוסיקלי ובנאדם חרא, ויכול להפריד ועדיין להנות - קצת קשה לי להבין אותו, כי האמנות והדעות מתערבבות כאן יותר מדי. מי שעומד לידו על הבמה - קשה לי עוד יותר.

למעלה