מושחתים הפסדתם!

מושחתים הפסדתם!

פורז קיבל את מה שהגיע לו. מעבר לכך, התברר שמדובר באדם חסר כל כבוד. אחרי שהוא הפסיד הוא ברח הביתה ועכשיו הוא מנסה לשרוף את המועדון. לא מספיק שהוא הוריד את המפלגה מ 15 מנדטים ל 3, עכשיו הוא מנסה בכוח לפלג את המפלגה ולחסל את שארית הסיכוי למדינה נורמלית. עם כל הכבוד לפורז, הסיכוי לבטל את חוק טל, להתיר נישואים אזרחיים ולאפשר תחבורה ציבורית בשבת קצת יותר חשוב מהאהבה של פורז וחבריו לכסא. לשווא התרעתי ששיטת הבחירות של המפלגה מושחתת, משחיתה, אינה דמוקרטית בעליל ובסוף תחזור כמו בומרנג לאלו שהמציאו אותה ושימרו אותה אבל פורז ושות' רצו לקבוע את כל הרשימה ובסוף הוא וכל חבורתו נשארו בחוץ. מה שהדהים אותי זה לשמוע כמה מהלקקנים מעיזים לבכות על השיטה. פשוט חוצפה שלא תיאמן. שנתיים שלמות אני מנסה לשנות את השיטה, דיברתי עם כל מי שיכולתי על כך שהשיטה דפוקה ושחייבים להחליף אותה ושום דבר לא עזר לי ברוב גדול פורז ושות' התנגדו לשינוי השיטה וביקשו לשמר את שיטת הפרה פרה במסגרתה 51% קובעים כמעט את כל הרשימה. לפני שנתיים וחצי פורז ואנשיו (בהסכמתו של פריצקי) ביצעו שלילה גורפת של זכויות החברים החדשים, הכל ע"מ להבטיח שבבחירות המקדימות, שהיו אתמול, הוא ואנשיו יבחרו בשנית. התרגיל המסריח, לאחר שנתיים וחצי, כשל. פורז וכל חבריו לקנוניה האנטי דמוקרטית הזאת נזרקו החוצה. אני רק יכול לקוות שגם טומי יפרוש מהפוליטיקה. מסתבר שלפעמים יש קצת צדק בעולם. אני שמח שהצלחתי לתרום תרומה צנועה למאמץ. התרומה האחרונה שלי הייתה תפקודי בועדת הבחירות, במסגרת זה הצלחתי לדאוג לכך שחברו של טומי, עו"ד אלי זהר, שהתכוונו להעביר למשרדו 100,000 ש"ח עבור "ניהול" הבחירות, נאלץ להתפטר. כתוצה מכך התמנתה שופטת בדימוס וכך נעלם החשש שהבחירות ישובשו במהלכן. אני מוכרח להודות שניהול הבחירות שלה היה כמו שצריך, בלי נטיה לשום צד. לצערי לפני יום הבחירות קצת "שטפו" לה את המוח וניסו למכור לה כאילו "פריצקים ורייכמנים" יושבים בועדת הבחירות ע"מ לשבש ולהרוס, אך כצפוי בסוף התברר כי דווקא עו"ד עשהאל, חברו הטוב ושותפו העסקי של פורז בעבר, אשר גם הוא נבחר לועדת הבחירות, ברח מייד לאחר ששמע שפורז הפסיד והשאיר לנו לנהל את שאר הבחירות. בכך הוא רק הראה וחשף את הצביעות שלו לעיני כל. אני מוכרח להודות שלהבדיל מעו"ד עשהאל, יורם פומרנץ, הנציג של מודי בועדה, דווקא נשאר עד סוף הבחירות ומילא את תפקידו נאמנה ולמרות שמודי, חמי ושאר אנשיהם נטשו לפני סוף היום. סוף סוף, לאחר שנתיים וחצי של מאבק בלתי פוסק בפורז ושות' אני שמח שהם, ואיתם חמי דורון, ששכח שההצלחה במאבק המשפטי שלי כנגד שלילת הזכויות הייתה משרתת גם אותו ושהחליט בלי שום סיבה נראית לעין לתקוע לי סכין בגב, כנראה בשביל להראות לפורז שהוא חייל נאמן, הלכו לביתם. לכו ואל תחזרו יותר. פורז וחברותו אשר שללו לי את הזכויות, עכשיו מחוץ למפלגה ואני משער שתוך זמן קצר הפרשה הארוכה שלי תסתיים בניצחון. אני קצת מצטער על כך שמודי לא נבחר, אבל הוא שילם את המחיר של הברית שלו עם פורז ואנשיו. נקודה עצובה נוספת זו הפגיעה באחד המתמודדים, עו"ד שלומי טופז, אשר ראוי היה להיבחר, לפחות בדבוקה של 8-10, אם לא למעלה מכך, אבל מאחר שלמרבה הצער בכל מקרה מדובר במקום שאינו ראלי, נכון לעכשיו, לא נגרם לו באמת נזק. סיכומו של דבר, אני מקווה שהמפלגה תצא לדרך חדשה ו"תחזיר עטרה ליושנה". אני מקווה שטומי ילך ורייכמן ו/או אישיות ציבורית בכירה אחרת תחזור ותוביל את המפלגה להצלחה בבחירות. הרעיון ששמו שינוי חשוב מכדי שיעלם. יש מקום בפוליטיקה הישראלית למפלגת מרכז חילונית, ליברלית התומכת בשוק חופשי. חבל מאוד אם בגלל אנשים אשר הגוף הבוחר הוקיע החוצה, הרעיון יכשל בבחירות. יש מקום למפלגת שינוי בפוליטיקה הישראלית ואני רק יכול לקוות שהיא לא תיעלם מהמפה. מושחתים, הפסדתם!

ערב רב

New member
אבל איתי, גם ההדחה התבצעה באותה

שיטת מיוריזציה. אגב, אישית קצת עצוב לי שפורז סיים את הקריירה הפוליטית בשל פעילותו העניפה למען זכויות בעלי-החיים, השאלה היא אם באמת הייתה אפשרות לתת לו את המקום השלישי או שרצאבי ולייבוביץ' התכוונתו בכל מקרה ללכת עד הסוף. מה אני אגיד, עצוב ששינוי כנראה התפרקה כמו ד"ש וההיסטוריה חזרה על עצמה ועצוב מאוד שפורז לא מקבל הכרעה דמוקרטית ומנסה לגנוב את המפלגה. אגב, כנראה שצדקת לגבי השחיתות בבחירות עו"ד זוהר ומשרדו, כי בטלוויזיה הראו קטע בו לפיד מתרעם בפני פורז "מי אלה עורכי הדין האלה בקלפיות? הם הכריחו אותי להציג תעודת זהות!", כך שנראה שלפיד ציפה ליחס מיוחד (לא שזה חד-משמעי, אבל זה מריח לא טוב).

אני מקווה שישנו עכשיו את השיטה

השיטה שפורז המציא ודאג לטפח ולשמור עליה חזרה אליו כמו בומרנג. יש איזה צדק מסוים בכך שהשיטה הרקובה קמה על יוצרה. אני מאוד מקווה שאחד הדברים הראשונים שלוינטל יעשה זה להציע, פעם נוספת, הצעה מסודרת לשינוי שיטת הבחירות במפלגה. או ללכת לפרימריס פתוחים בין כל חברי המפלגה או לשנות את השיטה הפנימית לצורה טובה יותר, למשל שיטת הדבוקות (אחת החביבות עלי היא שיטה של בחירה בחמישיות כאשר כל בוחר מסמן 2 מועמדים). לגבי שאלתך, ככל הנראה פורז היה יכול, אולי, להיכנס למקום העשירי. הקואליציה שבסוף נסגרה הייתה בכוח של 60% ככה שלאנשים של פורז/מודי לא היה שום סיכוי. היום הם קלטו, סוף סוף, שהשיטה שהם המציאו היא אסון. לולא השיטה שלהם, מודי ופורז היו נבחרים, שניהם, בחמישיה הראשונה, אבל כאשר הם רצו בכל הכוח להכניס רק את אנשיהם החוצה ולזרוק את כל השאר, זאת התוצאה. אני אישית ניסיתי להסביר את זה בלי סוף לחמי דורון, אבל הוא חשב שהוא יותר חכם מכולם.

לשיטת בחירות פנימית בדבוקות

יש סיכוי להיות מושחתת ועם דילים. אחרי מה שציבור הבוחרים שלכם ראה פחות מפריימריס פתוחים לא יעזרו לכם. תוכלו לבחור בדבוקות את מי שתרצו והם ישארו מועמדים על הנייר. כבוחר שינוי בעבר עם הרבה חברים שבחרו בשינוי אני יכול לומר לך שהתרגזנו בגלל השיטה שראינו. שיטת דבוקות או מרכזי מפלגה או כל שיטה מושחתת פנים מפלגתית אחרת ששנאנו במפלגות האחרות כמו הליכוד תרגיז בוחרים שרוצים מפלגה עם נקיון כפיים.

כל שיטה יכולה להיות מושחתת

מנסים אבל לצמצם עד כמה שניתן את הבעיתיות שלה. כאשר יש דבוקות של 5 ואתה בוחר 2, הרבה הרבה יותר קשה לסגור דילים, גם כאשר סוגרים דילים 3 מחנות שונים, בדר"כ, יצליחו להכניס אנשים וככה גם לקבוצות מיעוט יש ייצוג. מעבר לזה, בשיטה כזאת אתה יכול, גם אם אתה הכוח השלישי בחוזקו, להכניס לפחות נציג אחד בכל חמישיה, וככה ה"תלות" שלך בהנהגה יותר קטנה ואתה יכול, יותר בחופשיות, להעביר ביקורת ולהצביע בהתאם למצפונך ללא חשש שאפשר יהיה להדיח אותך.

קל להשחית ע"י ג'ובים גוף מצומצם

איילה חסון דיווחה שאפילו נתניהו הבין כמה הציבור קיבל גועל משיטת מרכזי המפלגות עם החנופה לגוף בוחר מצומצם וחלוקת טובות הנאה. שינוי מנסה להרים דגל של נקיון כפיים ולא יכולה להרשות לעצמה פחות מפריימריס פתוחים. כולם יודעים ששיטת הבחירה בגופים פנימיים היא מושחתת. הציבור לא יצביע לשינוי אם היא תבחר בשיטה מושחתת. המועמדים ישארו על הנייר בלבד.

תקנון שינוי עקרונית מונע את זה

39. א. עובדי המפלגה לא יהיו מועמדים בבחירות למועצה. ב. חבר מועצה מכהן לא יועסק כעובד המפלגה. ג. עובד המפלגה לעניין סעיף זה, לרבות עוזר פרלמנטרי וכל אדם אחר המקבל תשלום קבוע מהמפלגה או מכל מקור אחר, עקב פעילותו עבור מי מנבחריה ו/או מוסדותיה של המפלגה. לפיכך, עובדי מפלגה ועוזרים פרלמנטריים נפסלו באופן טוטאלי. לצערי הרב בית הדין, שפורז שלט עליו, החליט, ברוב של שניים כנגד אחד (האחד הוא יוסף שמחון שלאחרונה נבחר ליו"ר נשיאות המועצה, בניגוד לדעתו/רצונו של פורז), שמינוי דירקטורים אינו נופל במסגרת הסעיף הזה. עקרונית כל מינוי פוליטי היה צריך ליפול במסגרת הסעיף ("או מכל מקור אחר, עקבל פעילותו עבור מי מנבחריה...") כי הרי מטרתו הייתה למנוע ניגוד עניינים, אבל זה לא היה מתאים לפורז שיפסלו 2 אנשים שהוא מינה. כמו שאמרתי, אין מה להצטער על לכתו של פורז. זה אות כבוד למפלגה שהשכילה להקיא מתוכה אנשים מסוגו של פורז.

ערב רב

New member
אז יש לנו ויכוח עובדתי מעניין

שיש לו חשיבות רבה באשר לקביעה האם הפילוג מוצדק. אתה אומר שלפורז לא היה סיכוי גם למקום השלישי בעוד שליבליך טוען שדווקא כן היה. כמובן, אם לא היה אז צדקו פורז והח"כים הנתמכים על-ידו שעזבו את המקום, כי לא הייתה להם סיבה להשאר ולחזות בתבוסתם. אבל אם לעומת זאת ליבליך צודק ומדובר רק בכבוד העצמי המופרז של פורז שלא הסכים לקבל את המקום השלישי, אז זה סיפור אחר לגמרי. בכל מקרה הפילוג אינו מוצדק, אבל "שבירת הכלים" ופרישה מהמפלגה ומהחיים הפוליטיים יכולים להיות מוצדקים אם דבריך נכונים.

זה לא כל כך פשוט

אני מניח שהוא היה יכול להגיע להבנה מסוימת עם לוינטל, הבעיה שהוא רצה להיכנס ביחד עם כל האנשים שלו, שזה היה כמובן בלתי אפשרי. מעבר לזה, לדעתי האגו שלו לא היה נותן לו להיות "אחרי" לוינטל. לפי מה שאני יודע, הוא לא ניסה בכלל לדבר עם לוינטל, לאחר ההפסד, ופשוט נטש. מה שכן, השיטה הדפוקה הזאת בהחלט אומרת שאם הפסדת למקום השני ככל הנראה היית מפסיד שוב ושוב ושוב.

ליבליך

New member
השיטה באמת מכתיבה זאת, אבל...

היות שאנשים הם לא רובוטים, ויש להם העדפות מורכבות יותר מאשר "שמירת הדילים עם המחנות השונים", אני משוכנע לגמרי משיחותי עם האנשים - ודווקא עם המתנגדים הגדולים ביותר של ההנהגה - שחלק גדול מאוד מאותם אנשים שסרבו לבחור בפורז למקום השני היו בוחרים בו למקום השלישי, והיו בוחרים גם כמה מאנשיו בהמשך. מלי פולישוק ואילן שלגי לא היו נבחרים, אבל לא מעט מהאחרים (בריזון, מודי וחמי, ואפילו אתי) - בהחלט כן.

ערב רב

New member
אבל זה בדיוק הסיפור!

פורז יעול היה להבחר אפילו למקום השני אם היה מוכן לוותר על פולישוק ושלגי, אבל זה כל הסיפור - הוא סרב להתמודד עם המציאות בה התמיכה במועצה בשלגי ופולישוק נמוכה בהרבה מזו שברצאבי ולייבוביץ', ואנס את הרוב שתמך באחרונים להדיח גם אותו, משום שהתעקש לההשאר בספינה הטובעת של שלגי ופולישוק. למעשה, זה בדיוק מה שהוא עושה עד לרגע זה ולכן הוא אינו מקבל את ההצעה לחזור למפלגה, כי הוא רוצה לשמור על נאמניו.

להערכתי הוא היה מגיע לחמישי

אני לא חושב שפורז היה נבחר למקום השלישי או הרביעי שהיו סגורים אלא אם כן אהוד או אילן היו מוותרים. המקום החמישי היה פתוח ולכן לא מן הנמנע שפורז היה נבחר לחמישי. בריזון ומודי היו אולי יכולים להכנס בדבוקה של 8-10 אבל להערכתי לא יותר מזה.

אנדרי ז

New member
שאלה שרצוי לשאול את עצמנו

אם הם היו כל כך בטוחים ש"יחוסלו" בהמשך הערב, למה בחרו להסיר את מועמדותם כדי שלא נוכל לדעת אם באמת הייתה רשימת חיסול כזאת? לטעמי זה נשמע קצת יותר מדי נוח...

ערב רב

New member
קל להבין את ההשפלה

לו אני פורז, לא הייתי רוצה לרוץ למקום השלישי ולהפסיד, לרביע, לחמישי וכך הלאה, ההשפלה רק הייתה הולכת ומתעצמת, להבדיל מההפסד הדי צמוד במקום השני. אני בהחלט יכול להבין מהלך שכזה, אם הוא אכן היה בטוח שהוא יחוסל ושרצאבי ולייבוביץ' לא יוותרו על המקומות 3-4.

אנדרי ז

New member
זה שהוא בטוח במשהו

לא אומר שהוא לא הזה אותו בחלום הלילה. לי זה יותר נראה כמו צביעות של תמיכה כביכול בבחירה דמוקרטית כל עוד מובטח לו ניצחון. אם הייתה פה השתלטות על המפלגה, אתמול הוכח מי באמת ביצע אותה, וזה לא רון לוונטל.

gidi2005

New member
;אני מבולבל אנדרי .מה למסור למפלגה

שלי .מי הם שינוי עכשיו ?

vantan

New member
רק שאני (ובטח לא רק אני) נזכר איך

אתה הגנת על חבורת המושחתים האלה במשך כל הזמן מפני מבקריהם בתירוץ ש'לא מכבסים את הכביסה המלוכלכת בחוץ'. עכשו פתאום תפסת אומץ? קצת מאוחר.

אנדרי ז

New member
ואני עומד מאחורי דבריי

כביסה מלוכלכת צריך להשאיר בפנים אם באמת חשובה לך המפלגה. כל מי שמכיר אותי יכול להעיד אילו הדברים אמרתי בשיחות פרטיות בכל התקופה האחרונה. וברגע שההנהגה המודחת עצמה בגדה בנאמנותה למפלגה ע"י פרישתם המבישה ואי-כיבוד כללי הדמוקרטיה, אני כבר לא רואה את עצמי מוגבל בשום איסור שהטלתי על עצמי קודם לכן.

vantan

New member
כיבסתם כמה שאפשר בפנים עד שהלכלוך

שהלך וגדל גלש והתפרץ החוצה ברעם אדיר כשהוא ממוטט את כל הסכרים. כמו מחלה ממארת שמוזנחת הרבה זמן ואז היא מתפרצת בבת אחת ומשמידה את הגוף. תשאל את עצמך אם בהתנהגותך לא עזרת לחפות כלפי חוץ על הדיקטטורים המושחתים ולהונות את הבוחרים. בלי שיתוף פעולה פאסיבי של רוב חברי שינוי עם ההנהגה ועשיית רצונה שינוי לא היתה מגיעה לאן שהגיעה. גם מי שנתן ידו בעקיפין להרס הדמוקרטיה בשינוי ולשלטון הקליקה של לפיד-פורז נושא באחריות לקריסה ולמצב הקיים.

למעלה