מושגים (F.A.Q)

מושגים (F.A.Q)

חלק ג´ והפעם: מילון למונחים במוזיקה. א אוטבה (?) = הוראה לנגן באוקטבה אחת למעלה- (אלטה) או למטה (בסה). אוטה OTER. OTEZ = הוראה להסיר את העמעמת (עיין עמעמת). א ויסטה A VISTA = קיצור של "א פרימה ויסטה" - ביצוע ישיר, בלי הכנה. אוניסון UNISON = צליל אחד. כל המבצעים משמיעים אותו צליל. אוניטי UNITI = הוראה לאחד את כל הנגנים לאחר הוראה של דיביזי (עיין "דיביזי"). אוסטינטו OSTINATO = מתמיד. חזרה מתמדת על צורת נגינה כלשהי. אוסיה OSSIA = או. מונח המציין אפשרויות בחירה. אופוס OPUS (מיצור) = מונח המשמש לספרור יצירות של מלחין כגון: OP.2 אופרה OPERA = מחזה מוסיקלי המבוצע על-ידי משחק, שירה, ריקוד ונגינה. אופרטה = מחזה מוסיקלי קל ומשעשע ומשולבים בו דבור ושירה מחול ונגינה. אוקטבה = מרווח של צליל נתון לשמיני ממנו כגון: דו עד דו. אוקטט OCTET = להקה בת שמונה נגנים. יצירה שנכתבה ללהקה כזו. אורטוריה = יצירה מוסיקלית למקהלה ותזמורת עם תוכן דתי או מהזמן העתיק. אטיוד ETUDE = תרגיל, יצירה המיועדת לתרגול ולשיפור הטכניקה של המנגן. אטקה ATTACCA = ללא הפסקה. ציון שניתן בסוף הפרק להתחיל מיד בפרק הבא. אידיאה פיקס IDEE FIXE = רעיון קבוע. נושא החוזר שוב ושוב ביצירה. אידיליה IDYLL = יצירה שלוה, באוירה פסטוראלית. אימפרובזציה IMPROVISATION = אילתור, נגינה ללא הכנה מוקדמת. אינטרדה INTRADE = מבוא. פתיחה ליצירה. אינטרלוד INTERLUD = נגינת ביניים. קטע מוסיקלי המנוגן בין קטעים אחרים. אינטרמצו INTERMEZZO = קטע קצר לפסנתר. נגינת ביניים. איר AIR = שיר, פרק נגינה איטי ושקט. אכסטרוגנצה EXTRAVAGANZA = יצירה עם הפרזות מכוונות בכלי הנגינה. אל סניו AL SEGNO = לסימן. הוראה לחזור ונלגן עד לסימן. אל פינה AL FINE = עד הסוף. הוראה לחזור ולנגן עד הסוף. אלה ברבה (?) = החש את הנגינה פי שתיים. אלט ALT = גבוה. קול הגבוה מהטנור. אנהרמוניים = תואמים. כגון: פה דיאז וסול במול (שמות שונים עם צליל זהה). אנטיפון ANTIPHON = שתי מקהלות העונות זו לזו בשירה. אנסמבל ENSEMBLE = קבוצה קטנה של נגנים או זמרים. אנתם ANTHEM = שיר למקהלה לפי מילים מהתנ"ך. אפוג´טורה = צליל מקשט. נרשם בתו קטן מהרגיל. אפזודה EPISODE = קטע של יצירה עם נושא בעל חשיבות משנית. אפילוג EPILOGUE = קטע סיום. אפרטנדו AFFRETANDO = הוראה לנגן במהירות הולכת וגוברת. אצ´קטו ACCIACCATO = נגינת צלילי האקורד שלא בבת אחת. אצ´קטורה = צליל מקשט קצר הנשמע כמעט ביחד עם הצליל העיקרי. אקולדה = קו מאונך המחבר את החמשות בפרטיטורה ומורה על נגינתם ביחד. אקוסטיקה ACOUSTIC = תורת הקול. אקורד ACCORD = (תצליל צרוף של שלושה צלילים המופקים יחד. א קפלה A CAPPELLA = שירה בלי ליווי של כלי נגינה. אריה ARIA = יצירה מוסיקלית הנכללת כחלק באופרה או באורטוריה ובקנטטה. אריטה ARIETTA = אריה קצרה, פשוטה וקלה מן האריה הרגילה. ארס נובה = אמנות חדשה. מייצג את המוסיקה של המאה ה-14 וחידושיה. ארפג´ו ARPEGGIO = נגינת צלילי האקורד בזה אחר זה (לא בבת אחת) כמו בנבל. (סוויפ) עד כאן לאות א´. האותיות הבאות ילכו מהר יותר. אני עייף! כל הזכויות שמורות ל"זמר-עם"

מושגים (F.A.Q)

חלק ג´ -המשך ב בגטלה BAGATELLE = יצירה קצרה ופשוטה. בורלסקה BURLESQUE = יצירה או פרק השמים לצחוק וללעג משהו רציני. בינה = הרווח בין שני קווים בחמשה. בס = הקול הנמוך ביותר. התפקיד בעל המנעד הנמוך ביותר ביצירה. ברה BARRE = צורה של נגינת אקורים בגיטרה. בריטון = קול שנמצא בין הבס לטנור. ברסיז BERCEUSE = שיר ערש. יצירה שקטה עם ליווי מיוחד לשיר ערש.

מושגים (F.A.Q)

חלק ג´ -המשך ג´ גובה הצליל PITCH = נקבע ע"פ מספר התנודות לשניה. גובה הצליל התקני הוא 440 תנודות לשניה לצליל "לה" מעל לצליל "דו" האמצעי. גון COLOUR = הבחנה הנוצרת בין הצלילים עקב השוני בכלים המפיקים אותם. גוספל GOSPEL = יצירה המבוססת על מזמורי הכנסיות בדרום ארה"ב. גליסנדו GLISSANDO = גליש. העברת אצבע אחת או שתי אצבעות בגלישה על קלידי הפסנתר. גמה GAMMA = סולם מוסיקלי. עד כאן לאות ג´. כל הזכויות שמורות ל"זמר-עם"

מושגים (F.A.Q.)

חלק ג´ -המשך דה קפו D.C. = מן ההתחלה. הוראה לחזור מתחילת הקטע עד לסימן המיוחד. דואו DUO. יצירה הכתובה לשני מבצעים. דואט DUET = יצירה מוסיקלית הכתובה לשני כלי נגינה או לשני זמרים. דומיננטה = הדרגה החמישית בסולם המז´ורי או המינורי. האקורד הבנוי על צליל זה. דיאטוני = שורת צלילים היוצרת סולם מז´ורי או מינורי בלי צלילים זרים. דיאפזון DIAPASON = (מגבל. מנעד) הקף הצלילים של כלי הנגינה או של קול האדם- מן הצליל הנמוך ביותר ועד הצליל הגבוה ביותר. דיויזי DIVISI = מחולק. הוראה לחלק את המנגנים לשתי קבוצות או יותר. דילואנדו DILUENDO = צליל הולך ונמוג. דימינואנדו DIMINUENDO = הוראה לנגן בהדרגה בעוצמה הולכת ופוחתת. דיסוננס DISSONANCE (צריר) = צירוף צלילים המעורר מתיחות ושואף לפתרון. שאינו נעים לאוזן. דמימה REST = הפסקת הנגינה למשך זמן הזהה למשכי הזמן של התווים. דציבל DECIBEL = יחידה למדידת עוצמת הצליל. דקרשנדו DECRESCENDO = החלש בהדרגה. דרגה בסולם SCALE DEGREE = לכל צליל בסולם יש שם: 1. טוניקה 2. סופר טוניקה 3. מדינטה 4. סובדומיננטה 5. דומיננטה 6. סובמדיאנטה 7. טון מוביל כל הזכויות שמורות ל"זמר-עם"

מושגים (F.A.Q.)

חלק ג´ -המשך ועכשיו האות האחרונה להיום: ה´ הומפוניה HOMPHONEY = סגנון נגינה שבו ניתן התפקיד הראשי לקול אחד בלבד והיתר הם רק מלווים לקול הראשי. הטעמה ACCENT = הדגשת צליל אחד לעומת האחרים. הטרופוניה = מנגינה המבוצעת בקולות שונים. היפוך INVERSION = שינוי מצב הצלילים באקורד. הרחבה AUGMENTATION = הארכת משך הזמן של הצלילים. הרמוניה HARMONY = התאמת צלילים. התמזגות טונים בודדים לאקורד. חיבור אקורדים ושילובם לפי חוקים כתובים. השהיה SUSPENSION = עיכוב של צליל באקורד היוצר באקורד החדש דיסוננס ומחייב פתרון. (הפתרון הוא בירידה של צעד כלפי מטה אל אקורד חדש קונסוננטי).

Chrome-Boy

New member
עבודת קודש..

עשית פה. אבל לא נראה לי שזה מתאים ל F.A.Q כי זה מושגים במוזיקה והפק זה בשביל שאלות שאנשים כל הזמן שואלים...אבל לדעתי זה צריך להכנס דחוף למאמרים.

Cruvi7

New member
הגיע הזמן שמישהו יעשה משהו...

עם החומרים שמסתובבים פה, ויכניס אותם למאמרים.

לא רוצה להרוס את כל השמחה,

אבל אני חושב שהמאמר הזה לא ברמה גבוהה מן המאמר שלי... מהמאמר הזה אף אחד לא יזוכר יותר משני מונחים... ולמען האמת מטרתו שונה מן המאמר שאני ניסיתי לכתוב... אל תשלול סתם... המאמר שלי היה יותר לימודי, כאילו שיבינו באופן כללי, והמאמר שלך דיבר בכלל על כל המוסיקה שיש, ודברים לא מרתקים במיוחד...

Chrome-Boy

New member
אל תגיד...

בשם כולם מה מרתק ומה לא ומי יזכור משהו או לא....הבנאדם מנסה לעזור ואתה מנסה להחזיר לו על מה שהוא אמר על המאמר שלך...זה ילדותי

חחחח...

גם אותך אני אוהב מהפורום הזה, אך זה אתה אמרת שטות... שים לב מה הוא כתב בתגובה למאמר שלי... שגם כאן ידבר בשם עצמו?!?!?! התגובה הזו לא מתאימה לא להודעה שלי ולא להודעה שלך.... חבל שיש פה אנשים שיילכו תמיד לטובת ה"יותר מקובלים" או ה"נחמדים" או אין לי את המונח המדויק, ולא באמת בוחנים הכל...

Chrome-Boy

New member
אחי...

גם אוהב אותך אבל פשוט חשבתי שמה שכתבת זה מן נסיון להחזיר לו....לא משנה...מצטער אם עצבנתי אותך או משהו
ודרך אגב...אני בכלל לא חושב בראש של מקובלים יותר ומקובלים פחות....המטרה שלי בפורום זה ללמוד ובמקרים נדירים ללמד...בבי"ס אני יכול להיות מקובל!

אני אוהב אותך!!!

בוא נזדיין וזהו!!! שמח ששנינו לא לקחנו את דברינו באופן קשה... יום טוב...

mocko

New member
מה שלום לאס וגאס ?

עוד לא קנית את האוביישן ? מה יהיה הסוף איתך ?

Chrome-Boy

New member
לוס אנג´לס לא לאס וגאס....

מה לעזאזל יש לי לעשות בלאס וגאס... אני כנראה יקנה את האוביישן בסוף השבוע הזה... נ.ב מישהו פה מכיר את In Flames הם הופיעו ליד ביתי בסוף השבוע ופספסתי את זה....הם אחלה להקה

mocko

New member
לא נורא

גם לוס אנג´לס לא רעה . קרוב לוודאי שיוצא לך להסתובב די הרבה בחנויות כלי הנגינה שם . יש איזה סיכוי שתעיף מבט על כמה דגמים של אקוסטיות שם ואם תמצא תגיד לי כמה בערך עולה ( סתם בשביל הכיף שלי
) . הגיטרות הם : LOWDEN , LAKEWOOD , THOMPSON , RYAN אם יצא לך לראות משהו שלהם ( ואני קצת בספק , לא משנה איזה דגם ) , אני אשמח לשמוע מה סדר הגודל של המחירים שלהם . תודה

זיו. תפסיק לקנא!

אתה לא מסוגל לקבל ביקורת לכן ברגע שכתבתי מאמר בעצמי אתה חייב לתת ביקורת בעצמך. חוץ ממה שאתה כתבת כל הביקורות בסה"כ היו בונות ולכן יצאת סתם קנאי. לכן גם ציינתי את זה שאתה וגיל בטח תכתבו לי ביקורת בחזרה, ההבדל הוא שגיל ידע לקבל את זה כמו גבר ואתה סתם מתבכיין. תרגע או שתמשיך לאכול את עצמך.

למעלה