מוקדש לhadooper

הפרבולה

New member
מצטער אני לא רואה בלקיחת רכושו של מי שניסה לרצוח אותי

גניבה. יכול להיות שבין אנשים בתחום הפלילי זה נכון לפי החוק, אבל לא שמדובר במלחמה בין מדינות \ ארגונים עויינים.
&nbsp
לא יודע אם באמריקה יהיה לך יותר בטוח תצטרך להסתיר את שורשיך ואת עברך הצבאי לך תדע אם הבוס או הקולגה שלך הוא לא פרו פלסטיני.

vinney

Well-known member
דווקא היום הראו פה איזה ישראלי בחדשות

יוצא סיירת מטכ"ל שמתגאה בשירותו בלבנון בשנות ה80 וה90....
&nbsp
ובאיזה הקשר? מלמד ילדים בבתי ספר הגנה עצמית למקרה שאנשים מטורפים כמוך יבואו לירות בהם. כן, גם פה לא חסר פסיכים.
&nbsp
אבל ביננו, עוד לא נתקלתי במישהו פה שהוא פרו פלשטינאי. פרו ישראלי - כן, מלא. השכן שלי שמע שאני ישראלי והתחיל ישר לספר איך אובמה מתייחס לישראל חרא, היה לי לא נעים להביך אותו ולהגיד שאני חושב שאובמה הוא זה שדווקא בסדר בסיפור הזה.
&nbsp
אתה כולך כל כך מלא שנאה ותעמולה שאתה לא מודע בכלל למה קורה בעולם המציאות. זה היה יכול להיות נורא משעשע אם זה לא היה עצוב...

הפרבולה

New member
מסתבר שהאמריקאים שאיתם אתה עובד

יותר ציוניים ממך אם הם מבקרים את אובמה על יחסו לישראל.
&nbsp
זה הגיוני הרי אמריקאי ממוצע לא היה מסכים בשום פנים ואופן לדרישות הערבים כמו שהם ובטח לא לחלק את עיר בירתו, והיה רואה בנסיונות אובמה וגון קרי שליחו לקדם את "התהליך המדיני" פארסה אחת גדולה ביחוד אחרי שאבו מאזן אמר "לא" גדול וחזק להצעות הפשרה של גון קרי ( שאגב נתניהו "הימני" הסכים להם וכללו נסיגה מ 90% מיו"ש ).
לא שמעתי את אובמה אומר שהוא מאוכזב מאבו מאזן

vinney

Well-known member
לפני שניה ניסית לטעון בדיוק את ההיפך

לא, זה לא ציונות, זה גזענות. בדיוק כמו הגזענות שלך. ובדיוק כמו שאתה תומך ברפובליקנים, אני הייתי מתבייש במקומך באותם האוונגליסטים והרד-נקים הגזעניים שתומכים בך. אתה אפילו לא מבין למה הם תומכים בך, אתה חושב שזה כי הם מסכימים איתך, מסכן שכמותך.

הפרבולה

New member
לא בדיוק ההיפך

טענתי שבארה"ב עלולים להתקל בשונאי ישראל ( וראינו שיש הרבה כאלו ) אז אתה במקרה נתקלת באוהבי ישראל ( אם כי אני לא בטוח אם אתה לא מסתיר מקרים הפוכים ).
&nbsp
לגבי האוונגליסטים ידוע לי שיש להם איזה הזיה על מלחמת גוג ומגוג משהו עם מגידו וכו , אבל לפחות זה סתם הזיה שמן הסתם לא תתממש, ומעשית הם תומכים בנו כאן עכשיו.

vinney

Well-known member
אפשר לחשוב שבארץ אני לא יכול להתקל בשונאי ישראל

אפילו פה בפורום אני נתקל בך כל הזמן. אז אתקל באיזה מתנחל במקרה בארה"ב - אעבור לצד השני של הכביש. בארה"ב אתם מיעוט כל כך זניח, וגם אז - אתם באים לביקור כי פה לא משלמים לכם כסף כדי לגנוב מאחרים.
&nbsp
גם הדתיים פה מיעוט זניח, ולא מרשים לעצמם להתעלל באחרים כמו שהם עושים בארץ.
&nbsp
כך שכן, תיאורטית אני עלול להתקל בכם. מעשית - הסיכויים כל כך נמוכים, וגם אם כן - מה תעשה לי? כלום. אין לך פה שום כוח.
&nbsp
זה לא שמישהו יבוא וידרוש ממני למות רק כדי שתוכל לגנוב עוד קצת. אז אני לא דואג, אני עכשיו הרבה יתר בטוח כשאני רחוק מאנשים כמוך ויוזר.

vinney

Well-known member
ולגבי האוונגליסטים - בינתיים הם משיגים את מבוקשם

הרי לא סתם הם מעודדים גזענים שכמותך - אתם אלה שתציתו את המלחמה. אתה מבחינתם בשר תותחים, תפקידך להצית את האש ולמות.
&nbsp
ואתה ממלא את התפקיד נאמנה.

הפרבולה

New member
רגע אתה אמור גם לכעוס על אובמה

בגלל שהוא אוסר עלינו לבנות גם בירושלים המזרחית שזה שטח שסופח לישראל רישמית, למה הוא לא מתחשב ברצון הציבור הישראל שהחליט לספח את ירושלים. מסתבר שאובמה מצפצף על החוק שלנו ועל הרצונות שלנו, מילא על שאר יו"ש הוא יכול לטעון שאפילו ממשלת ישראל לא בטוחה שזה שטח שלה, אבל ירושלים סופחה לישראל .

שהוא רץ לבחירות הוא השמיע איזה הצהרת תמיכה באחדות ירושלים ( כנראה שנאם מול קהל יהודי )

https://www.youtube.com/watch?v=JQSsRbArUuY

vinney

Well-known member
אני לא אמור שום דבר, ואומבה לא אסר שום דבר, מה אתה מקשקש?

הפרבולה

New member
הוא כן אסר!

ואתה כן אמור לכעוס עליו כי אתה כל הזמן עושה את ההבדלה בין השטח שסופח לשטח שלא סופח ( אבל ברור שאתה סתם שמאלני קיצוני שמתנגד לכל בניה מעבר לקו הירוק כולל בשטח שסופח )
&nbsp
כל פעם שמתכנסת ועדת הבניה בירושלים על פרויקט בניה במיזרח העיר מחלקת המדינה של ארה"ב יוצאת בהצהרת גינוי חצופה וראש ממשלתינו "הימני" נכנע לפריץ מאמריקה ומתנצל, אני כמובן אם היית ראש ממשלה הייתי מצפצף על אובמה ובכלל לא מנסה להסתיר תוכניות בניה בירושלים בלי קשר לעיתוי ביקורו של גון קרי או כל שליח אחר כאן שבא לטחון מים.

vinney

Well-known member
אז זה לא אובמה אסר, זה נתניהו

מחלקת המדינה מביעה את העמדה האמריקאית, ההחלטה אם לבנות או לא לבנות היא בידי ממשלת ישראל.
&nbsp
רוצה ממשלת ישראל לשמור על קשרים טובים עם ארה"ב - תתחשב בדעתם. לא רוצה - לא תתחשב. אמריקאים לא חייבים לך כלום. הם גם לא חייבים להכיר בחוקים שלך.
&nbsp
והשליח האחרון שבא לפה יהיה סגן נשיא ארה"ב שבא להביא לישראל סיוע אמריקאי בטחוני.
&nbsp
תגיד תודה, חוצפן. שילמתי על הסיוע הזה.

הפרבולה

New member
זה שביבי "הימני" הוא סמרטוט

אנחנו יודעים. מידידים הייתי מצפה לקבל הכרה בירושלים המאוחדת כמו שאובמה השקרן הצהיר לפני הבחירות.
"הסיוע" הבטחוני נועד בעיקר לסיע לתעשית הנשק האמריקאית שגם למדינות ערב הם מוכרות ונהנות משפיכות הדמים פה שמגביר את המכירות של יצרני הנשק.
אנחנו לא צריכים את הדולרים שלהם ויש עוד מקורות לקנית נשק כולל יצור עצמי , הסיוע שלהם רק כובל אותנו אליהם , עכשיו הם רוצים למכור לנו מטוסי F35 עם תקשורת למרכז הבקרה שלהם הם יחליטו מתי מותר לנו להמריא איתו ויעקבו אחרי הפעילות המבצעית שלנו.
&nbsp
שילכו לעזאזאל עם "הסיוע" הביטחוני שלהם.

vinney

Well-known member
היי, אתה זה שבחרת בו, לא אני

ולגבי מי ילך לעזעזל... כנראה שאתה הרבה יותר קרוב לשם מהאמריקאים. כל עוד הם נותנים לך סיוע - תקח ותגיד יפה תודה.
&nbsp
אני לא בטוח שהסמים שאתה לוקח הם חוקיים, אבל אני בהחלט ממליץ לך להפסיק. זה נראה שזה לא עושה לך טוב.
&nbsp
בכל אופן סיימתי להשתעשע איתך להפעם, לך תגנוב משהו.

הפרבולה

New member
אני לא בחרתי ביבי

האמריקאים לא כאלו טובי לב יש להם אינטרסים ותמורת "הסיוע" שלהם אנו משלמים די ביוקר.
הממשל הנוכחי הוא צבוע , מעבר להבטחה שאובמה הפר בגסות בענין ירושלים, אז הכי מרגיז שהם קיבלו "לא" מפורש מאבו מאזן בעת ביקורו בבית הלבן לתוכנית המדינית של גון קרי ולא שמענו מהם ציוץ אחד לגבי אחריותם של הערבים, האם לא הגיע הזמן שאחרי 70 שנות סרבנות ערבית מישהו יקום ויגיד לערבים שהדרישות שלהם לא מקובלות על אף עם נורמלי ( למשל "זכות השיבה" ) ושהם אחראים למצב הקיים ( בעקבות מלחמות 48 ו67 ).
&nbsp
ביל קלינטון למשל ידע להאשים את ערפאת בכשלון קמפ דויד ( רק חבל שלא עשה זאת בקול רם יותר ) , ואילו מהנשיא הנוכחי לא שמענו שום מילת ביקורת על אבו מאזן והסרבנות שלו. ( לא שיאכפת לי שאבו מאזן סרבן - זה דוקא טוב ומונע משמאלנינו ( כולל נתניהו ) לעשות שטויות ולסגת משטחים חיוניים אבל לשיטתם של האמריקיאים מתבקש שיגערו מידי פעם גם בצד הערבי בסיכסוך ).
&nbsp

abcdoremy

New member
הגעת לנקודה בה אתה מודה שאתה ממציא את החוקים לנוחיותך

ובזאת תמה מלאכתי.

אתה מעדיף להשחט ע"י ערבי, אני מעדיף לחיות. כל אחד וסדר העדיפויות שלו.

הפרבולה

New member
אתה פשוט לא ציוני, (וזה בסדר )

אתה נותן לערבים להבריח אותך מפה אבל בא בטענות לממשלת ישראל .

abcdoremy

New member
אני ציוני, רק שאתה לא מסוגל להתמודד עם זה.

במדינה *דמוקרטית* מותר לבוא בטענות לממשלה. אני מבין שיש לך בעיה עם ערכים בסיסיים בדמוקרטיה, אבל זה לא חדש לשנינו.

אתה חושב שציוני הוא סוג של חולה נפש שיתן לממשלה להשמיד את מדינת ישראל, ואז ישאר כאן כדי שהערבים יוכלו להרוג אותו, ואני חולק על דעתך. אני מבין שיש לך בעיה עם ערכים בסיסיים בדמוקרטיה, כמו הזכות לדעות שונות, אבל גם זה לא חדש לשנינו.

הפרבולה

New member
איך הגעתה למסקנה שאני נגד דעות שונות ?

במקרה של השמאל שלנו אין לי שום בעיה עם הבעת דעותיהם, אני רק אומר שאת טענות השמאל על זה שאין שלום עם הערבים הם צריכים להפנות במלואם לערבים.
ואפילו לא שמץ של אשמה להפיל עלינו, כלום, נאדה, אנחנו לא אשמים בפסיק בזה שאין שלום עם הערבים ( למעט דבר אחד - העובדה שבאנו לארץ הזאת והקמנו מדינה ציונית שזה בעצם הטענה העיקרית של הערבים נגדינו ), כי גם לפי מר"צ אין כנראה סיכוי לשלום .
&nbsp
זה לא סתימת פיות זה הבעת דעה נגדית לביקורת של השמאל על הממשלה בקשר לסיכסוך עם הערבים.
&nbsp
זה לגיטימי מצדך לחשוב שההתנחלויות הם אלו שגורמות לערבים לרצוח אותנו ( או אולי מחמירות את המצב הביטחוני ) אבל אני מתנגד לדעה הזאת לחלוטין.

abcdoremy

New member
מהצורך שלך לבצע דה-לגיטימציה לטענה שלי

"ואפילו לא שמץ של אשמה להפיל עלינו, כלום, נאדה, אנחנו לא אשמים בפסיק בזה שאין שלום עם הערבים"

הצורך לנקות את עצמך מכל אשמה הוא לא רק אינפנטילי, אלא מעיד על חוסר היכולת להתמודד עם דיעות אחרות.

"זה לא סתימת פיות זה הבעת דעה נגדית לביקורת של השמאל על הממשלה בקשר לסיכסוך עם הערבים."

איפה טענתי שאתה סותם פיות, בניגוד למתקשה להתמודד עם העובדה שאנשים חולקים על דעתך?

"זה לגיטימי מצדך לחשוב שההתנחלויות הם אלו שגורמות לערבים לרצוח אותנו ( או אולי מחמירות את המצב הביטחוני ) אבל אני מתנגד לדעה הזאת לחלוטין."

איפה כתבתי שזאת דעתי?

הפרבולה

New member
בשביל מה לגרור את הוויכוח לשאלה הטיפשית

איזה צד מתמודד יותר טוב עם הדעות של הצד השני ? מה זה חשוב ?
&nbsp
חשוב הוא מה המציאות - האם ישראל אשמה בזה שאין שלום עם הערבים או לא , זאת השאלה!
&nbsp
במחשבה שניה אכן ישראל אשמה בגלל שהיא מתנגדת לחלוטין לדרישות הערבים לסגת לקווי 67 ולממש את "זכות השיבה". האם אתה מסכים לדרישות אלו של הערבים ? אם לא אז אתה לא יכול לבוא בשום טענה לממשלה הנוכחית וקודמותיה על כך שאין שלום עם הערבים.
אתה יכול לברוח מפה אבל אל לך להאשים את הממשלה הנוכחית ( או קודמותיה) בעובדה שאין שלום עם הערבים, כל האשמה נופלת אך ורק על הערבים ( אלה אם כן אתה מקבל את דרישותיהם ואז אנחנו אשמים ) , הסיכסוך לא מורכב ולא מסובך כמו שמנסים להציג אותו - הערבים רוצים את הארץ שלנו וזהו !

למעלה