מוקדש לhadooper

כן, ברור שגם זה

ניסיתי להוציא לרגע את הציונות מהמשוואה.

hadooper

New member
זה אולי חשוב לאלו שכאן אבל מי אמר שחשוב לכולם?

לי למשל חשוב שהילדים שלי (לו היו לי) יבחרו בעצמם את זיקתם ליהדות ו/או לשמירת מצוות.
&nbsp
להעניק להם פתיחות דעת שתחשוף אותם לכל הגישות והרעיונות האפשריים כדי שיתנסו ויבחרו בעצמם את אלו המתאימים להם ביותר.
&nbsp
כפיה של גישות ופוליטיקות עליהם היא לא דבר שהיה יכול להיות מקובל עליי. גם דת ביסודה היא עניין של בחירה שצריכה "לבוא" מהאדם עצמו. קשה לראות גדולה באדם שכל קירבתו לדת היא תוצר של עצם גדילתו בבית דתי או שומר מסורת, בו חונך והורגל (לרוב די בכפיה) לנהל אורח חיים כזה וללא יכולת להיחשף לגישות אחרות או נוספות.
&nbsp
אילו הדת היתה מופרדת מן המדינה, זה לא היה משפיע לשלילה על קירבתם של אזרחיה אליה או למסורת היהודית בפרט. אם כבר אז אולי רק לחיוב... ויתרה מכך, זה גם היה שומר על צביונה הדמוקרטי ודואג לזכויות המיעוט.

אני בעד הפרדת דת ומדינה

דתיים לא צריכים את הרבנות, תאמין לי.

אני לא מחפשת את ה"גדולה" באורח החיים שלי.
כן, גדלתי בבית דתי, ונשארתי כזו.
אני לא חיה בבועה, יש חילונים סביבי, יש לי חברים חילונים, עשיתי שירות לאומי במקום שהאוכלוסיה בו מעורבת, עברתי את התקופה בחיים של המשיכה לשם, היו לי שני חברים חילוניים, ובסופו של דבר נשארתי דתיה, מבחירה.
לא הייתי קוראת לזה כפייה.
ושוב, להיות דתי - הכי קל בארץ.

מסכים

אני בעד ביטול הרבנות ובעד נישואין אזרחיים.
אני לא חושב שיש כפייה במדינה איך לחיות. יש כפייה שאני לא מזלזל בה בנושאי גירושין וכדומה אבל הפרט יכול לעשות מה בא לו.
אני גדלתי כחרדי אבל קראתי המון ספרים ואינטרנט גם מה שהייתי "אמור" לקרוא. עבדתי בחברה חילונית ויש לי כמה חברים חילוניים ואני עדיין חרדי אפילו אדוק. אני לא חושב שלא בחרתי. ברור שהיית לי הטייה ברורה לטובת מה שחינכו אותי אבל זה נכון גם לגבי חילוני שינטה לבחור להישאר חילוני.

vinney

Well-known member
אני לא חושב שאתה מבין את משמעות המושג "כפיה"

כשהמצב הוא "אתה יכול לעשות כל מה שבא לך, בתנאי ש..." - זה לא באמת "הפרט יכול לעשות מה בא לו".
&nbsp
הפרט לא יכול לעשות מה בא לו. הפרט לא יכול לנסוע לים בשבת. רק "בתנאי ש..." יש לו אוטו. והוא לא גר בשכונה עם אנשים ששמים שרשראות ברחוב.
&nbsp
הפרט לא יכול לקנות אוכל בשבת. אלא אם הוא גר באזור בו יש מספיק לקוחות כדי לכסות על הקונסות שהמדינה מפילה על עסקים שמאפשרים זאת.
&nbsp
כשהפרט משרת בצבא - הפרט לא יכול להמנע מלשמוע הרצאות מסיונריות. אם הפרט דתי, לעומת זאת, הוא כן יכול להמנע מלשמוע נשים שרות, כי הרי דתיים חרמניים ולא שולטים ביצריהם, אז צריך להתחשב בהם.
&nbsp
שלא לדבר על פרט שלא יכול להנשא לבחיר/בחירת ליבו מבלי לטוס לחו"ל, וכו' וכד'.
&nbsp
לך כחרדי - הדברים האלה לא מוכרים, כי אתה פשוט לא מעלה על דעתך שזה יכול להפריע. לזסקה ולי זה מספיק לרדת מהארץ.

zaske

New member
יש לנו קהילה מאוד איכותית במלבורן

אני לא יודע מה אחוזי ההתבוללות, אבל יש פה לא מעט נישואים בין יהודים, והייתי בחתונה כזו, ואני כמעט לא מכיר יהודים אוסטרליפם, אלא רק ישראלים.

אבל אני לא מחשיב חרדים כיהודים למשל.
מי שיהודי לא יכול להכריז ששרות בצבא העם היהודי הופך אדם לסוג ב בקהילה.

לגבי אלה שבדרך חזרה לארץ, הם עוד יחזרו לחו"ל, את תראי.
עדיף שהילד שלך יתחתן עם סינית מאשר להיות עני מרוד, וכל שנתיים לחוות סבב עם חמאס.

לא חושבת שזה מעניין מישהו

את מי אתה מחשיב כיהודי ואת מי לא, יש לזה הגדרה מאוד מאוד ברורה.

אילן די

New member
דווקא ההגדרה לא כל כך ברורה

קל להגדיר יהודי כמי שנולד לאמא יהודיה אבל העסק מתחיל להתערפל כשמדובר בגיורת ובהכרה של הגופים שניהלו את הגיור. היהדות האורתודוכסית ניכסה לעצמה את היהדות וקביעת החוקים אבל הם למעשה זרם מיעוט בקרב היהודים.

ההגדרות נראות ברורות רק לאדם שלא מעניינות אותו דעותיו וקשייו של אדם אחר.

התכוונתי

להגדרה הפשוטה שיהודי הוא מי שנולד לאמא יהודיה, או שעבר גיור.
לנושא של איזה גיור ואיך אני לא נכנסת, זה מסובך מדי גם בשבילי...

מי שמעדיף שבנו יתחתן עם סינית

מאשר שיהיה עני באמת עובר למלבורן. לי חשוב שהבן שלי יתחתן עם יהודיה הרבה יותר מאשר האם יהיה עשיר או עני. זה סלע המחלוקת בינינו.

vinney

Well-known member
אתה הורה נוראי

לא יותר חשוב לך שהבן שלך יתחתן עם מי שהוא אוהב
יותר חשובה לך הגזענות שלך מהאושר של הבן שלך?
&nbsp
כן, זה אכן סלע מחלוקת רציני.

אני לא הורה

אין לי ילדים. אבל כן חשוב לי יותר הגזענות מאשר אושר רגעי.
מה עדיף שאני אסתיר את זה וינסה להסתיר את חילוקי הדעות בינינו? זה לא יקדם אותנו לשום מקום.

vinney

Well-known member
לא, אל תסתיר

רק שוב - אל תופתע מהיחס שאתה מקבל.
&nbsp
לי כן היה חשוב אושר "רגעי" של הילד שלי, במיוחד אם מדובר על רגע שמתמשך לכמה וכמה עשורים טובים (לפחות, כך הייתי מקווה).
&nbsp
כשאתה מקריב את האושר של הילדים שלך על מזבח האמונה העיוורת - אתה הופך להיות דומה להוא מהסיפורים שאתה אוהב, שהיה צריך מישהו שיעצור אותו מלהרוג את הבן שלו עצמו רק כדי להוכיח "אמונה". אתה חושב שאלוהים יתערב בהתעללות שאתה תעביר את הילדים שלך? לא. רשויות הרווחה - אני מקווה שכן.

אילן די

New member
דווקא אברהם הוא לא הדמות הראשונה שעלתה לי בראש

כשאדם אומר שגזענות חשובה לו יותר ממשהו אחר, אנשים אחרים עולים בזכרוני.

למעלה