*** מועד יולי 2004 ***

אני בטוח שזה זה היה ככה

אני ישבתי על השאלה הזו 10 דקות,{העתקתי אותה לפרק הבא}

Soak

New member
אז אנחנו לא מדברים על אותה שאלה

כי בשאלה שאני מדבר עליה היו 2 משולשים ישרי זווית.

לא יכול להיות שזה היה ככה

אני יודע שאני עיוור ,אבל לא ברמה כזו,אין סיכוי שזה היה ככה. אם זה היה נראה ככה השאלה הייתה הרבה הרבה יותר קלה

poniboy

New member
לא ...זה היה ככה

זה היה ככה...אבל מה שלפני זה הראו זה גם נכון כי זה אותו גובה

poniboy

New member
והתשובה

הם שווים מכמה סיבות: א. אפשר להוכיח שנוצרים שני משולשים חופפים ב. בגלל שצלע אחת (של המשולש הזה מעל צלע של המעוין) הוא כאילו גובה בתוך המעוין וגם גם הצלע שבתוך המעוין, ולכן הצלעות האלה שוות כי הגבהים בתוך מעוין שווים

Soak

New member
טוב, המורה שלי בקורס הזכירה לי איך פתרתי

אז ככה: מכיוון שמדובר בגובה של המעויין, פשוט "מזיזים" אותו כדי לקבל 2 משולשים ישרי זוית, בדיוק כמו בשרטוט שלי
ואז: הזוויות האדומות שוות (90 מעלות) הזוויות הכחולות שוות (מתחלפות בין מקבילים) ולכן המשולשים דומים. אבל לא רק זה: כיוון ששני היתרים במשולשים הללו הם צלעות המעויין, הרי שהם שווים ומכאן שהמשולשים זהים. לכן הניצב הנתון (4) שווה לניצב המבוקש והתשובה היא 4.

TRIPLEfnH

New member
פיילוטים:

אנגלית - הפרק עם ה 27 שאלות כמותי הפרק עם הגרף של התכונות ע"פ יוסי... מה חוץ מיזה ? כמותי לדעתי היה קשה יחסית. לא הייתה רמה אחידה לאורך הפרקים. היו כמה שאלות ממש קלות וכמה ממש קשות (הכל יחסי למועדים קודמים) מילולי קל יחסית. מילים ואנלוגיות קלות. הגיון והשלמ לא נורא ופטל והבנה קשה כמו תמיד. אישית, הבוחנים אצלנו היו פלגמטים אחול שרמוטה, קיצצו לנו דקה שתיים מכל פרק ואז התחילו להתווכח איתם, בקיצור, בלגן, דיי הפריע, כנראה שלא שיפרתי. מילא, אשאר עם ה 723. זהו !! 4 פסיכויים הספיקו לי. בהצלחה לכולם.

eyeball

New member
אצלנו הבוחנים

כל פרק איחרו עם הזמן והוסיפו לנו איזה חצי דקה-דקה כל פרק.

TRIPLEfnH

New member
סבבה לך.

צ'מע, כנראה שגם בפסיכו אין תנאים שווים. לפחות היה לי הפעם שולחן. עוד משהו, ישבתי באולם ענק, ואילו היתי יושב בסוף היתי יכול בכייף לטייל בין פרק לפרק בלי שהבוחנים יתקרבו בכלל לשים לב. נו טוב... מה שהיה היה. בהצלחה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif יש לך 723 ?../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

למה אתה מתעלל בעצמך עוד? 4 פעמים ? איפה השפיות ? בשביל מה ? מה אתה רוצה ללמוד ?

TRIPLEfnH

New member
כי...

723 היה לי רק בפעם ה-3 אחרי שהשכלתי ללמוד את המילון בעברית. למבחן הזה לא כל כך למדתי, ונראה לי שהציון יהיה בהתאם. רוצה ללמוד מדעי המחשב בת"א. אני צריך איזה 740 כי יש לי בגרות מסריחה אבל נראה לי כבר שאני אשפר 5 יח' מתמטיקה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif תשפר בגרות,../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

יותר קל. 723 זה ציון מאוד יפה. בהצלחה שיהיה.

TRIPLEfnH

New member
זה בסדר.

הפיילוטים לא זהים בכל מבחן. פרקי האמת כן. היה גם פיילוט במילולי.

shabby

New member
הממ... טוב שהיה

האמת, היה פחות נורא מהסימולציות בקורס. האנגלית היה דיי קל לדעתי, במילולי הראשון היה קל, השני היה קצת זוועתי.. ובקשר לכמותי קשה לי להעריך, אפפעם לא הייתי יותר מדי טובה בזה
אבל נדמה לי שהאחרון היה יותר קל מהשניים האחרים... אז אכן כמו שחזו, היו 28 שאלות בשני פרקי אנגלית, באחד מהמילולי היו באמת שני טקסטים.. המילים וביטויים, וגם האנלוגיות, היו דיי קלים.. הפטלים היו דיי קלים בראשון, ודיי זוועתיים בשני בכמותי האחרון הגרף היה קצת מזוויע.. לא קשה במיוחד, אבל הרבה עבודה שחורה מה עוד, מה עוד? אה כן הלך לי הצוואר!!!

למעלה