מועד ב'

מועד ב'

יש למישהו עצות לגבי הכרעה בשאלה האם כדאי לגשת למועד ב'? קיבלתי ציון במבחן הראשון שלי (משפט עברי), הציון לא משהו (לא גרוע) אבל אני מודעת לחשיבות הציונים/ממוצע של שנה א' ומתלבטת מה לעשות. האם זה נכון שמועד ב' הוא קשה יותר? האם משפט עברי זה מקצוע שמשנה משהו? בהנחה שיבחנו שוב פחות מ25 אנשים ולא יהיה תקנון- זה כזה נוראי? תודה רבה לכולם שבת שלום

תשובות

בכלל לא קיים כלל שמועד ב' קשה יותר. אולי ישנם מקרים מעטים של מרצים נקמנים, אבל עדיין לא נתקלתי ב-3וחצי שנות לימודיי בהוכחה ברורה לכך (לרוב דווקא ההפך היה הנכון). קחי בחשבון שלמועד ב' ניגשים בד"כ תלמידים חלשים יותר, וגם אם לא יתבצע תיקנון עדיין עשוי להתקיים מה שמתרגלים אוהבים לקרוא לו "פקטור פנימי". משפט עברי זה קורס קשקוש, אף אחד לא יסתכל עליו ספציפית במשרדים הפרטיים. אבל, מאחר ובשנה א' את עושה באיזור ה40 נקודות, גם לקורס של 2 נקודות יש כוח להסיט את הממוצע שלך, ועל הממוצע הם כן מסתכלים. תעשי חישובי ממוצע וקביעת מטרות: אם את למשל רוצה לסיים את השנה עם 85+, תראי כמה הציון בעברי יקשה עלייך להגיע לשם, או כמה תצטרכי בקורסים אחרים כדי לחפות. לימוד למועד ב' יגזול ממך משאבים שאולי עדיף שתשקיעי במבחנים אחרים, בעיקר באלה ששייכים לביג-6 (מקצועות הליבה שיותר סביר שיסתכלו עליהם: חוזים, פלילי, תאגידים, נזיקין, עבודה, קניין. יש כאלה שיכניסו לקבוצה גם את משפחה ומיסים, תלוי בתחום המשרד שתתראייני אליו). לכן, אם מדובר בציון באיזור ה75-80, לא הייתי טורח לגשת למועד ב' (בדיעבד. בשנה א' המלחיצה כן טרחתי, ולמדתי על בשרי שזה מיותר ורק מזיק בשאר המקצועות). שיהיה בהצלחה

המממ

קודם כל - תודה על ההתייחסות. כעיקרון, אני לא יודעת כמה קיבלתי במבחן כי עדיין לא פרסמו את המחברות אבל הציון הסופי שלי הוא 79. זה אומר שקיבלתי במבחן מעל 80 להערכתי (פשוט בבוחן אמצע די נפלתי) בכל אופן- הציון הזה מבאס אותי. לא למדתי כמו שצריך למבחן ואני חושבת שאני יכולה להצליח בו, אבל הבעיה היא שידוע שהמרצה די מתפלפל ואני מנסה לחשוב האם הסיכון גדול מדי והאם אני יכולה להצטער על זה אח"כ. לא מפריע לי לגשת למועד ב' וזה לא יפגע לי בלמידה למבחנים אחרים (הביג-6) דילמות, דילמות...

אז ממש לא לגשת

אם יש לך גורם אחר שמוריד את הציון, ולדעתך הוצאת מעל 80 - אז בכמה כבר תשפרי את הסופי עם מועד ב'? 3 נקודות? 5? לא שווה את המארקר שתגמרי על הלימודים לזה. בלימודי משפטים, עם מאה ארבעים ומשהו נקודות ומשאבי זמן וכוח מוגבלים, מה שהכי חשוב זה פרופורציה. תשקיעי במה שמשנה, ובמה שלא משנה פשוט תשתדלי שלא יזיק יותר מדי. זה לא שיש לך 61 (לי יש בקורס משנה א'), 79 כולה יצמצם לך את הממוצע באפס נקודה משהו, גג נקודה שלמה. בסוף גם עם 61 ו79 ושאר ציונים פארשים וחצי-פארשים אפשר להשיג את מה שרוצים, כולל סטאז' במשרד החלומות, תירגול קורסים ועבודה במחקר, משלחות, תואר שני וכן הלאה. גם אם אין התנגשות ישירה בין מועד ב' למבחנים אחרים בקורסים החשובים, קחי בחשבון שכל חופש שתוכלי להשיג בלימודים האלה - זה חופש שאת צריכה לתפוס בשתי הידיים.

club1

New member
קחי פרופורציה

בהנחה שאת מדברת על מבחן אמצע... אז אל תשכחי שהמשקל שלו הוא רק 15%

יפתח00

New member
לדעתי כדאי לגשת, גם אני ניגש

אני מודה שגם אותי הפחידה ההתפלפלות המיוחסת לו, אבל אני לא מניח שיש בה ממש. בגדול, אם תביטי במחברת (אצלי פירסמו, אולי גם אצלך), דווקא תגלי שלרוב הבעיה היא בבדיקה של המבחן, הרבה יותר מאשר בשאלות. כך למשל הוא ממש רצה שיכתבו לו על הערת שוליים באחד מהמאמרים שלו, אבל השאלה עצמה לא ממש הייתה מתפלפלת. על כל פנים, הקורס עצמו אינו קורס חשוב, לא הוא יכריע את הכף. עם זאת, כמו כל קורס, בעיקר כשהוא שוקל 4 נק', הוא משפיע על הממוצע, והשפעה לא מבוטלת. בניגוד לסיוטים נוראיים, כמו עונשין, דווקא זה מבחן שמבחינת הלמידה אליו, וכתיבתו עצמה, צורך הרבה פחות משאבים נפשיים, ומשאבי זמן. אמנם ראוי באמת לבחון אם את תוכלי לשפר את הציון, ובעיקר לעשות זאת לאור מחברת הבחינה של מועד א', אבל אם את מעידה שלא למדת כראוי, ייתכן (וברוב המקרים זה אכן קורה) כי תצליחי לשפר. וגם אם לא מצליחים, בעיניי זה לא כ"כ נורא, העיקר החוויה. שיהיה בהצלחה

היי

עדיין לא פרסמו את המחברת שלי, כולי תקווה שטעו בניקוד ואז ארוויח עוד נקודה ואוכל לרדת מזה
סביר להניח שקיבלתי במבחן עצמו מעל ל80 (מתאזן עם הבוחן ועם העבודה), השאלה איך ממקסמים את הלמידה הבאה לציון אפילו טוב יותר כדי שהציון הסופי יהיה גבוה. אני חושבת שבכל מקרה אגש, תודה רבה

B L I M P

New member
הנסיון שלי עם משפט עברי היה די דומה

לא למדתי טוב למועד א' וקבלתי ציון סופי של 70 ומשהו. למדתי למועד ב' ונגשתי. במועד ב' לא קראתי שאלה אחת ועניתי לא נכון. הורידו לי עליה את מרבית הנקודותץ בציון הסופי קבלתי נקודה אחת פחות. קיצר, 79 זה לא גבוה, במיוחד אם זה 6 נ"ז. אבל זה הכל שאלה של איך את מרגישה - אם ברור לך שאת יודעת ועם עוד טיפה מאמץ תפציצי, אז לדעתי שווה לגשת (במיוחד אם יש לך את הזמן ללמוד למועד ב'). אחרת, בשביל כמה נקודות (בכמה את צריכה לשפר את המבחן? בטח בלא מעט, כי הרי אמרת שיש לך מבחן אמצע עם ציון נמוך) לא שווה לקחת את הסיכון, ולבזבז את שעות השינה.

המממ

משפט עברי זה 4 נק' ובבוחן אמצע קיבלתי 71. לא כזו נפילה אבל גם לא ממש הברקה. הבעיה שלי הייתה שהשיעורים ייאשו אותי, לא הבנתי את המרצה אז לא ממש הגעתי ואז יצא שנתקלתי בחומר ממש לפני המבחן לראשונה. בכל מקרה תודה רבה על התגובה

הי לך

גם אני נפלתי בבוחן אמצע וגם הציון הסופי שלי הוא 79. אני החלטתי שלא שווה לי לגשת כי עדיף לי להשקיע את הזמן הזה בלימודים למשהו אחר. חוץ מזה, אל תשכחי שקיים הסיכוי שתקבלי במועד ב' פחות מבמועד א' ואז סתם דפקת את עצמך.

למעלה