מועדון 700 בקידום

dima87

New member
תיארתי לעצמי שהקשר רופף :(

אה ועשיתי את המבחן באנגלית, ככה שיכול להיות שהוא בכל זאת נותן אינדיקציה מסוימת. אשמח לשמוע מאנשים שעשו גם בחינה פסיכומטרית וגם איי קיו, אם לא אכפת להם לשתף.

אליחי

New member
אין קשר ../images/Emo70.gif

גם לי אייקיו של 138, ובפסיכו' הראשון שלי קיבלתי בסביבות ה-600.

א ד ו ש

New member
כמובן שיש קשר.

הקשר בין IQ לפסיכומטרי הוא גבוה מאוד (בחלקים הכמותיים והמילוליים. קשר רופף מאוד באנגלית). זה תלוי מאוד אם המבחן שעשית בזמנו הוא מבחן אמיתי ואם כן באיזה גיל, אבל באופן עקרוני הסבירות שתוציאי מעל 700 (אם האנגלית שלך טובה) גבוהה מאוד. יש מספר אלמנטים שהם שונים ולכן מקשים על ההערכה כמו מזל - שהרבה יותר משחק בפסיכומטרי מאשר במבחן IQ וכדו'. בהצלחה במבחן. ספרי לנו איך הלך.

א ד ו ש

New member
כמובן שיש קשר.

הקשר בין IQ לפסיכומטרי הוא גבוה מאוד (בחלקים הכמותיים והמילוליים. קשר רופף מאוד באנגלית). זה תלוי מאוד אם המבחן שעשית בזמנו הוא מבחן אמיתי ואם כן באיזה גיל, אבל באופן עקרוני הסבירות שתוציאי מעל 700 (אם האנגלית שלך טובה) גבוהה מאוד. יש מספר אלמנטים שהם שונים ולכן מקשים על ההערכה כמו מזל - שהרבה יותר משחק בפסיכומטרי מאשר במבחן IQ וכדו'. בהצלחה במבחן. ספרי לנו איך הלך.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif הקשר הוא לא כזה גדול כמו ש-

אתה מתאר נתחיל מזה- שלפסיכו' חורשים !! למבחן אייקיו- לא ! בן אדם עם אייקיו 100 יכול להוציא את הנשמה בחרישה, ולהוציא 750 !! אם אתה אומר שיש חפיפה בין פסיכו' ואייקיו, זה בדיוק כמו להגיד שיש חפיפה בין ציוני בגרויות ואייקיו, וזה נכון עד גבול מסוים, אבל ממש לא משהו עובדתי ... עכשיו- נניח- שאנשים היו ניגשים לפסיכו' בלי ללמוד... או קיי ? אז- ציוני הפסיכו' היו הרבה יותר משקפים באמת את האייקיו (תלוי התרבות) <לדעתי> תראה הדגמה- נגיד- במבחן הפתיחה של קורס, בן אדם מקבל ציון הכי גבוה בקבוצה. איך זה שבסוף הקורס, הוא מקבל ציון בינוני למדי ? ויש הרבה שעוקפים אותו ? ככה שהפסיכו מודד גם השקעה, חרישה, יכולות למידה, ולא מבוסס רק על אייקיו... למרות, שלא אמרתי שאין קשר בכלל. אבל קשר לא חזק. איקיו גבוה, לא אומר ציון פסיכו' גבוה. איקיו נמוך, לא אומר ציון פסיכו' נמוך.

א ד ו ש

New member
יש כאן בלבול של כמה מושגים.

IQ זה משהו תאורטי. אי אפשר לבדוק יכולת שכלית של בן אדם, משום שתמיד זה יהיה מושפע מהרבה מאוד גורמים שאינם תלויים בכושר החשיבה שלו. פסיכומטרי כעקרון מנסה לבדוק יכולת חשיבה, ולפיכך, ע"פ הגדרה - הוא מאוד דומה למבחן IQ. גם למבחן IQ אפשר להתכונן באופן עקרוני. כדאי לא לעשות את זה בגלל שאז הוא פחות ישקף - אבל אפשר. אף אחד לא מתכונן למבחני IQ כי אין שום סיבה לזה, אבל אם בזה היה תלויה הקבלה שלנו לאוניברסיטה - מהר מאוד היו קמים מכוני הכנה למבחני IQ. הבעיה היא שלבדוק יכולת בלי לבדוק ידע זה מאוד מאוד קשה וזו אחת מהסיבות שאנחנו משלמים למרכז הארצי כל כך הרבה כסף - בשביל שהם יחפשו שאלות חדשות ודרכים חדשות לשאול שאלות ככה שהציון ישקף יותר יכולת שכלית ופחות ידע. ישנו הבדל אחד מהותי בין הפסיכומטרי ומבחן IQ והוא שבעקבות ביקורת על המרכז הארצי על כל כך שהרבה מאוד מהחומר לפסיכומטרי חסר כל תועלת עתידית (לדוגמא מבחני צורות שהיו פעם) - שינו חלק מהחומר לדברים עם יותר תועלת עתידית ללימודים של רוב הסטודנטים. מבחן IQ כאמור, אינו סובל ממגבלות כאלו. ומישהו בעל IQ 100 בחיים לא יוציא 750. שום סיכוי.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif בטח שכן...

אני לא אומרת שכל אחד עם אייקיו של 100 יכול להוציא בקלות 750 בפסיכו' אבל אם זה מישהו שיודע אנגלית, ומסוגל לשבת וללמוד אז אחרי המון למידה, הוא כבר יתרגל לכל סוגי השאלות, ואין שום סיבה שלא יצליח בגדול. פסיכומטרי לא בודק אייקיו. כמו שאייקיו הוא לא מדד להצלחה בפסיכומטרי. נקודה. כן יש מקרים שבהם שניהם מקבילים... אבל זה לא חייב להיות ככה. ככה שלא צריך להשלות אנשים בעלי אייקיו גבוה, ולא צריך להוריד לאנשים בעלי אייקיו נמוך, ביטחון לגבי ההצלחה בפסיכו'. ברור שלמישהו שהוציא ציון ממש גבוה בפסיכומטרי נורא נוח לראות את הקשר בין אייקיו ופסיכומטרי, בשביל "להיחשב חכם" ואולי חלק מה700+ הם באמת עם שכל בראש אבל בטוח יש לא מעט כאלה שה700 אצלם הוא פשוט תוצאה של חרישה .

א ד ו ש

New member
אני שמח שאת מוצאת מניעים נסתרים

אצלי. תודה מותק.
כבר עשיתי מבחן IQ אצל פסיכולוג בכיתה ב' ואני יודע בדיוק מה מנת המשכל שלי. אני גם לא מחפש "להחשב חכם". לא באתי להוריד למישהו ביטחון, בפרט שהרוב המוחלט של באי הפורום לא יודעים את הIQ שלהם. אדרבה - אמרתי למישהו עם IQ גבוה שיש לו סיכוי טוב להוציא ציון גבוה גם בפסיכומטרי. את זו שאמרת לו ההיפך.
ולעניין: אם מישהו שיש לו אנגלית ממש ממש טובה וחורש ממש ממש הרבה באמת יצליח להוציא ציון של 750 - הוא יוצא מן הכלל שלא מלמד על הכלל. כל אחד יודע שבכיתה שלו בדר"כ אלה שהוציאו את הציונים היותר גבוהים - הם אלה שהתאמצו פחות. מצטער אם אני שובר לך את הבועה אבל הרבה דברים לא פיירים בחיים. אם באמת פסיכומטרי היה מדד ללימוד והשקעה - אז אולי זה באמת היה אומר משהו על הבנאדם, אבל זה לא. זה מדד ליכולות מסוימות שבדר"כ לא עבדת קשה מדי בשביל להשיג אותם ולפיכך גם לא אומרות כלום. (ידוע שאין שום קורלציה בין IQ להצלחה/אושר בחיים. זה סתם מדד שמודד יכולות מאוד מסוימות)

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif אין לי זמן וכוח להגיב-

רק דבר אחד- "כל אחד יודע שבכיתה שלו בדר"כ אלה שהוציאו את הציונים היותר גבוהים - הם אלה שהתאמצו פחות. " זה פשוט לא נכון מאיפה הוצאת את זה ? מבוסס על מחקר שעשית בקרב 30000 איש שעשו קורס פסיכומטרי ? ועוד דבר- "אדרבה - אמרתי למישהו עם IQ גבוה שיש לו סיכוי טוב להוציא ציון גבוה גם בפסיכומטרי. את זו שאמרת לו ההיפך." אתה הצבעת על יחס ישר בין איקיו לבין פסיכומטרי. א- יכולת לגרום לבן אדם לחשוב שהוא הולך להצליח בלי שום השקעה. ב- מה שאמרתי- להוריד ביטחון לבעלי איקיו נמוך, ולהשלות אנשים עם אייקיו גבוה. וזה לא רלוונטי שלא כל באי הפורום יודעים את האיקייו שלהם. רוב האנשים יודעים בערך...<כל אחד יודע בערך- אם הוא ממוצע, מעל הממוצע, מחונן או גאון או סתם "טיפש">

ChipsMan

New member
פסיכומטרי..

מנסה לבדוק סיכויי הצלחה באקדמיה. זאת מטרתו, כך היא הוגדרה, וזה מה שהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה טוען שהוא עושה. אני לא אומר שהוא מקיים את יעודו (הוא לא
) אבל הוא בוודאי לא מבחן של מנת משכל. נ.ב. מיוז, אני עוקב אחריך

ChipsMan

New member
כנראה בגלל ציוד ההסוואה ../images/Emo11.gif

רועי פיתח אותו באחת המעבדות בטכניון

כמה זמן בן אדם כבר יכול לחכות...

כל העסק יכול להיות מאוד מעייף(לא היו לי רגליות לטלסקופ)
אגב,מעניין אותי,אם למרות שהיית בטוחה לגמרי שזה קישקוש,הצצת מהחלון...

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif לא, למרות שעברה לי

המחשבה הזאת בראש.. כמה שזה מטומטם זה "משתלט" עליך פסיכולוגית...

למעלה