מועדון דיסני – מהדורת ואלנטיין (11) 🐸🎈 - הנסיכה והצפרדע, Up, היפהפייה והיחפן

didalf

Well-known member
  • הזמן חולף ואנחנו רואים את החתונה של קארל ואלי. הם רוכשים בית (ביום החתונה שלהם מסתבר) ומכאן אנחנו רואים את החיים שלהם מתגלגלים: הם מוצאים עבודות, מגלים שלא יוכלו להביא ילדים לעולם. בעזרתה הנדיבה של ויקיפדיה, הצלחתי להבין (כנראה חוסר ריכוז) שהם מחליטים לחסוך לטיול במפלי גן עדן אבל כל פעם הם צריכים להוציא את הכסף על דברים דחופים יותר.
  • הזמן שוב חולף וקארל ואלי כרגע מבוגרים. אנחנו רואים שאלי מתחילה להתדרדר במצבה הפיזי, היא חולה ואז מתה.
יאוו כל המונטז' הזה;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(
הבעיה של הסרט הזה זה שהעשר דקות האלה באמת מושלמות ואז השאר די MEH

אנקדוטה משלי: כשהייתי בחטיבת ביניים, המורה שלי העביר מישהו לשבת לידי ואמר לי שאם אותו בחור מעצבן אותו, אני יכולה לתת לו אחת עם המקל שלי, זה לא קרה, לא איתו ולא עם אף אחד אחר אבל הקטע הזה הזכיר לי את זה :-D
חחח קצת מאכזב לא? הייתי מתה להרביץ לו:-D

בהמשך, קארל וראסל מוצאים כלב בשם דאג שיכול לדבר באמצעות הקולר שלו.
איזה שימושי זה יכל להיות.

ברגע מרשים שהוכיח שהוא עדיין בכושר
חח וואי כן הזקן הזה מזה בכושר כל הסרט לא אמין בעליל:-D|פטיש|

• בטקס הענקת תגים של ראסל, קארל מפתיע את ראסל ומגיע, הוא נותן לו את התג של אלי.
  • בסוף הסרט, קארל וראסל יושבים ליד חנות הגלידה ומבלים ביחד. הבית של קארל ואלי נמצא בצוק שאליו הם תמיד רצו להגיע.
אווו|לב|
זה שהם לא יכולים להביא לעולם ילדים זה כמובן עצוב. אבל חבל שהם לא אימצו. הם נראה לי יכלו להיות הורים מעולים.
לא בהכרח. נראה שהם חיו חיים מאושרים ומלאים בלי ילדים ולא חשבתי על זה עד שאמרת אבל אני ממש אוהבת שהראו משהו כזה!

תראו משהו חמוד שבדיוק נתקלתי בו

טוני החתול

Well-known member
מנהל
למחרת, קארל וראסל מותקפים על ידי חבורת כלבים, הם מגלים שהכלבים האלה שייכים לצ'ארלס
עצם הגילוי שצ'ארלס מאנץ' שם היה לי שוק בפעם הראשונה שראיתי את הסרט.
כי מיד ניסיתי לחשוב אם זה הגיוני:
בן כמה צ'ארלס אמור להיות אם הוא היה איש בוגר כשקארל היה ילד? בן 100?
זאת בדיוק השאלה ששאלתי את עצמי.
אבל חשבתי על זה אם בתחילת הסקט קארל הוא כבר בן 10 ייתכן שקארל מאנץ' שהוא רואה בקולנוע הוא חוקר ארצות צעיר יחסית שהוא רק בן 25.
עכשיו בחלק המרכזי של הסרט קארל נראה מאוד זקן, אבל בהחלט יכול להיות שהוא בסך הכל בן 75. ואז צ'ארלס הוא בסך הכל בן 90. כלומר זה מסתדר. (אפילו אם צ'ארלס הוא בן 30 כבר כשקארל הוא ילד ובהווה קארל הוא בן 80 אז צ'ארלס יהיה בן 100 שזה עוד אמין. (יותר מהרבה משאר הדברים)
אבל צ'ארלס גם אומר שהוא היה יוצא למסעות צייד עם טדי רוזוולט. ורוזוולט מת ב1919. אז בהנחה שהסרט מתרחש בסביבות 2009 (כשהסרט יצא) זה אומר שצ'ארלס צריך להיות בן 120 לפחות.

בכל מקרה זה נראה לי די מגניב בשביל קארל שהוא פוגש את גיבור הילדות שלו ושל אשתו. (אפילו שזה מוזר מבחינת הגילאים)
אם כי כמובן שובר אשליות כשהוא מגלה מהר שהגיבור שלו הוא נבל מגעיל.
(זה די כמו שקורה להרבה אנשים עם MeToo)

*פתאום עכשיו חשבתי על כך שצ'ארלס וקארל הם גרסאות שונות של אותו שם.

עוד "גילוי" בספינה של צ'ארלס זה הכמות העצומה של כלבים מדברים* שיש לו שהם עושים כל מיני דברים אנושיים כשהם משרתים את צ'ארלס. יש אפילו כלב כנראה שמבשל את הארוחות שלו.
בהמשך רואים אותם עושים עוד המון דברים כמו לשחק פוקר (כמו בתמונה המפורסמת) ולהטיס מטוסים קטנים.
*אני יודע שהכלבים מדברים בזכות מכשיר שיש להם על הקולר, אבל הכוונה שלי היא שהם חכמים מספיק כדי לדבר.
הוא מזמין אותם לארוחת ערב ומגלה להם שהוא מחפש את קווין.
זה היה די ברור כי ראינו בסרט כשקארל היה ילד שצ'ארלס ניסה להוכיח שקיימת ציפור ענקית כזאת והביא שלד של אחת, ואז מומחים טענו שהוא זייף את זה, אז הוא אמר שהוא יחזור למקום הזה בדרום אמריקה ויחזור רק כשתהיה לו ההוכחה שהוא צריך. די הזוי שהוא נשאר שם איזה 70 שנה וניסה לתפוס את הציפור הזאת ללא הצלחה ובכל זאת לא וויתר.
אבל האמת בטח בצפיה הראשונה שלי בסרט גם אני לא זכרתי בפירוט את העניין הזה מתחילת הסרט כי לא ציפיתי שזה יהיה חשוב להמשך. אבל בצפיה החוזרת עכשיו אני ידעתי שזה משמעותי אז שמתי לב.
הוא רואה את קווין על הבית המעופף, קארל וראסל נאלצים לברוח כי צ'ארלס רוצה לקחת את קווין.
קצת הפתיע אותי שקארל מיד נכנס למצב מגונן על קווין. כל הזמן הוא אומר שלא אכפת לו מקווין בכלל. אבל בשניה הוא הלך להקריב המון עבור קווין.
בזמן שהם בורחים,
קיצרת מאוד את סצנת הבריחה המגניבה שלהם תוך כדי גרירה הבית, רכיבה על קווין, ניתור בין עמודי אבן ענקיים, זה שדאג ממש עזר להם לברוח ואז הצטרף אליהם וגם זה שאלפא נשך את קווין ברגל ובגלל זה היה לו קשה לברוח אחר כך.
צ'ארלס מוצא אותם. מעלה את הבית של קארל באש ותופס את קווין. קארל בוחר להציל את הבית וקווין נחטפת על ידי צ'ארלס.
זה היה קטע מרגש כי מבחינת קארל הבית הוא אלי, אהובת חייו. ברור שהוא יבחר להציל אותה.
אבל ראסל מאוכזב נורא מהבחירה הזאת.
ראסל מחליט ללכת להציל את קווין לבדו,
כן, לוקח איזה עשרה בלונים ומפוח כדי לנווט. וכמובן זה עובד מעולה.
קארל מחליט לרדוף אחרי אבל הבית כבד מדי לכן הוא נאלץ לזרוק את כל החפצים על מנת להמריא.
זה די מגניב. כמובן גם סימבולי מאוד כי הוא מקריב את כל מה שהיה לו בעבר בשביל מישהו אחר (וגם ציפור). אבל זה לקיחת החלטה להמשיך עם החיים ולא להיות כבול בעבר.
נראה לי שבעצם ההחלטה שלו לעשות את זה היא כשהוא מסתכל שוב בספר ההרפתקאות של אלי ורואה שם שהיא הוסיפה תמונות מהחיים שלהם יחד ואמרה שזאת הייתה ההרפתקה שהיא רצתה, והפצירה בקארל לחוות הרפתקאות חדשות.
ראסל נכנס לספינה של צ'ארלס, צ'ארלס מסיק שאם ראסל הגיע אליו אז קארל אמור להיות בסביבה. קארל מציל את ראסל, ברגע מרשים שהוכיח שהוא עדיין בכושר 💪 קארל הולך להציל את קווין.
מידת הכושר של שני הגברים הזקנים מאוד האלו היא מרשימה בהחלט.
אם כי יש את הקטע המצחיק ההוא שלשניהם נתפס הגב.
אגב, למקרה שהקהל עדיין לא משוכנע שצ'ארלס הוא נבל לחלוטין (כי סה"כ לתפוס ציפור זה דבר שהרבה אנשים עושים), אז רואים שהוא מוציא להרוג ילד כשהוא נותן לו ליפול מהספינה שלו.
ראסל רוצה לעזור אבל הוא נופל מהבית והדבר היחיד שמשאיר אותו בחיים זה החבל שהוא אוחז בו.
אני לא יודע אם זה כי אני זקן, אבל כל מיני קטעים כאלו כמו זה שראסל נופל כמעט למותו ורק בשניה האחרונה תופס את החבל (צינור), ממש גרמו לי לשבת בקצה המושב (וזה למרות שברור שלא יקרה לו כלום, אפילו אם לא ראית את הסרט כבר בעבר). פשוט יש משהו בנפילה מגובה נורא גבוה שדי מלחיץ אותי.
אחרי קרב קצר בין ראסל לצ'ארלס, ראסל מצליח לברוח עם קווין. בזמן שהוא מטפס על מדרגות כדי לחזור לבית שלו, צ'ארלס יוצא אחריו. ראסל לא מרגיש שהוא יכול לטפס חזרה לבית. הוא נמצא במצב של ייאוש אבל אז רואה את קארל וקווין ומוצא מוטיבציה לטפס ולהגיע לבית.
נראה לי גם יש את זה שקארל עושה את קריאת הwilderness המוזרה הזאת שראסל כל הזמן דיבר עליה. (קול של ציפור ואז קול של דוב)
כולם מתאחדים בבית אבל צ'ארלס יורה בבלונים מה שגורם לבית לצלול, הבית נמצא על קצה, צ'ארלס נכנס לבית ועומד לתפוס את קווין. אבל ראסל משתמש בשוקולד, מה שגורם לקווין לצאת מהבית ביחד עם ראסל ודאג בעוד צ'ארלס נשאר תקוע בבית, הרגל שלו נקשרת בבלון והוא נופל למותו.
לא זכרתי שצ'ארלס מת בסרט. זה די הפתיע אותי שהוא מת בסוף. זה מרגיש לי שכבר יחסית נדיר בסרטים המודרניים האלו שהנבל באמת מת.

לא ציינת שכל הזמן הזה יש גם את דאג.
אחרי שצ'ארלס מצליח לתפוס את קווין אז קארל מתעצבן ואומר לדאג שהוא לא רוצה אותו ושהוא כלב לא טוב.
אבל אז אחרי שהוא מחליט לטוס בעקבות ראסל אז הוא לוקח את דאג איתו ואומר לו שהוא כן הכלב שלו ולכן כמובן שהוא יבוא איתו.
ואז על ספינת האוויר של צ'ארלס דאג עוזר לקארל ובשלב מסוים צריך להלחם בשאר הכלבים.
ואז איכשהו בקרב עם אלפא הוא מצליח לשים על אלפא משהו שהוא כמו חרוט הבושה (כמו הדבר הזה ששמים לכלבים על הצוואר אחרי ניתוח), וככה הוא הופך בעצם לאלפא ושאר הכלבים מקשיבים לו.
הבית ממשיך לעוף וקארל מחליט לשחרר אותו, אהבתי שבסופו של דבר הוא מקבל את העובדה שהוא חייב לשחרר את הבית כדי להתקדם הלאה.
כן, זה היה סימבולי ויפה מאוד.
וכמובן השלב יפה כי בסוף הבית בנס כן נחת במקום שבו קארל רצה שהוא יהיה כמו בציור של אלי.
קארל וראסל משחררים את קווין בטבע עם האפרוחים שלה וחוזרים הביתה עם הספינה של צ'ארלס.
בטקס הענקת תגים של ראסל, קארל מפתיע את ראסל ומגיע, הוא נותן לו את התג של אלי.
זה גם היה נורא חמוד.
ובא לי לבעוט באבא של ראסל שהוא כזה מגעיל.
בסוף הסרט, קארל וראסל יושבים ליד חנות הגלידה ומבלים ביחד.
כן, הם סופרים מכוניות לפי צבעים כמו שראסל היה עושה בעבר עם אבא שלו (כנראה לפני שאבא שלו הפך לשמוק)
ודאג איתם וגם סופר מכוניות, אבל הוא רואה את כל המכוניות באפור.

חוץ מזה ספינת האוויר של צ'ארלס חונה באוויר ממש מעליהם.

זכור לי שגם מראים מה קורה עם שאר הכלבים של צ'ארלס, אבל אני לא זוכר עכשיו. אולי הם פשוט ממשיכים לחיות על ספינת האוויר.

בסוף בזמן הכתוביות יש תמונות של דברים שקארל וראסל עושים יחד ונראה שהם נהנים מאוד.

לא בהכרח. נראה שהם חיו חיים מאושרים ומלאים בלי ילדים ולא חשבתי על זה עד שאמרת אבל אני ממש אוהבת שהראו משהו כזה!
נכון שהם חיו חיים מאושרים גם בלי ילדים. אבל ראו שהם רצו ילדים ושהם היו מאוד עצובים כשהם גילו שלא יכולים להיות להם.

זה חמוד מאוד

אגב, ראית את הפרק של התוכנית של נשיונל ג'אוגרפיק שבו עבדו על לבנות בית שמעופף עם בלונים כמו בסרט וזה היה ממש טוב.
זה זמין אצל דודים.
נקרא balloon house

It's Always Sunny

Well-known member
זה שהם לא יכולים להביא לעולם ילדים זה כמובן עצוב. אבל חבל שהם לא אימצו. הם נראה לי יכלו להיות הורים מעולים.
תהיתי לגבי אימוץ, אולי הם לקחו את זה כבתור רמז שהם צריכים להגשים את החלומות האחרים שלהם.

האמת שקארל באמת הגזים. הפועל הזה פגע בתיבה בטעות (בעצם לא הוא, אלא הטרקטור) ואז מנסה לעזור לקארל לתקן את זה. אז ממש לא היה מוצדק לתת לו מכה עם מקל בראש.
כן ואנחנו יודעים כשהוא הגזים כשהקבלן חסר הלב הסתכל עליו בהלם.

מה? הוא היה רציני שאת יכולה לתת לו מכה עם מקל? (או שלא הבנתי שזה בהומור)
אוי, התכוונתי בתגובה מקודם שאותו בחור מעצבן אותי (ולא את המורה), אני יכולה לתת לו מכה |פנים| אבל לפי דעתי זה כמובן נאמר בהומור, אם כי אולי זו הייתה הדרך של המורה להזהיר את אותו בחור לא להפריע.

אבל כאן אנחנו גם נכנסים לתוך העולם של הלא הגיוני. כי צריך הרבה יותר בלונים ממה שיש שם בשביל להרים בית כזה.
חוץ מזה שגם אם זה כן היה מספיק בלונים, אז הם היו אמורים להרים את הבית עוד לפני שהוא שיחרר אותם מהיריעה שהחזיקה אותם. כלומר הם היו אמורים להרים את כל מה שהחזיק את היריעה במקום. אלא אם כן היא הייתה תפוסה למשהו הרבה יותר כבד מהבית.
בכל מקרה הסתקרנתי ושאלתי את גוגל ומסתבר שבשביל להרים בית אופייני אז צריך מעל 100 אלף בלונים שכל אחד מהם בקוטר של מטר.
חחחח, גם אני בהתחלה חשבתי על כמה זה לא הגיוני אבל הסרט הזה לא אמור להיות הגיוני אם איך שקארל וראסל סוחבים את הבית עם צינור השקייה :-D
זאת בדיוק השאלה ששאלתי את עצמי.
אבל חשבתי על זה אם בתחילת הסקט קארל הוא כבר בן 10 ייתכן שקארל מאנץ' שהוא רואה בקולנוע הוא חוקר ארצות צעיר יחסית שהוא רק בן 25.
עכשיו בחלק המרכזי של הסרט קארל נראה מאוד זקן, אבל בהחלט יכול להיות שהוא בסך הכל בן 75. ואז צ'ארלס הוא בסך הכל בן 90. כלומר זה מסתדר. (אפילו אם צ'ארלס הוא בן 30 כבר כשקארל הוא ילד ובהווה קארל הוא בן 80 אז צ'ארלס יהיה בן 100 שזה עוד אמין. (יותר מהרבה משאר הדברים)
אבל צ'ארלס גם אומר שהוא היה יוצא למסעות צייד עם טדי רוזוולט. ורוזוולט מת ב1919. אז בהנחה שהסרט מתרחש בסביבות 2009 (כשהסרט יצא) זה אומר שצ'ארלס צריך להיות בן 120 לפחות.
היגיון לא עובד בסרט הזה כנראה |חבול|

בכל מקרה זה נראה לי די מגניב בשביל קארל שהוא פוגש את גיבור הילדות שלו ושל אשתו. (אפילו שזה מוזר מבחינת הגילאים)
אם כי כמובן שובר אשליות כשהוא מגלה מהר שהגיבור שלו הוא נבל מגעיל.
(זה די כמו שקורה להרבה אנשים עם MeToo)
נכון. האם היו רמזים בשבילנו (הצופים) שצ'ארלס מרושע עוד לפני שחשפו אותו? (אני מניחה שזה הגיוני בסרטים כאלה שיהיה טוויסט כזה).

*פתאום עכשיו חשבתי על כך שצ'ארלס וקארל הם גרסאות שונות של אותו שם.
מבחינת מה?

עוד "גילוי" בספינה של צ'ארלס זה הכמות העצומה של כלבים מדברים* שיש לו שהם עושים כל מיני דברים אנושיים כשהם משרתים את צ'ארלס. יש אפילו כלב כנראה שמבשל את הארוחות שלו.
בהמשך רואים אותם עושים עוד המון דברים כמו לשחק פוקר (כמו בתמונה המפורסמת) ולהטיס מטוסים קטנים.
*אני יודע שהכלבים מדברים בזכות מכשיר שיש להם על הקולר, אבל הכוונה שלי היא שהם חכמים מספיק כדי לדבר.
כן, בדיסני יש חיות מפותחות ויש סיידקיקים חמודים שמתנהגים כמו בעלי חיים.

זה היה די ברור כי ראינו בסרט כשקארל היה ילד שצ'ארלס ניסה להוכיח שקיימת ציפור ענקית כזאת והביא שלד של אחת, ואז מומחים טענו שהוא זייף את זה, אז הוא אמר שהוא יחזור למקום הזה בדרום אמריקה ויחזור רק כשתהיה לו ההוכחה שהוא צריך. די הזוי שהוא נשאר שם איזה 70 שנה וניסה לתפוס את הציפור הזאת ללא הצלחה ובכל זאת לא וויתר.
חחח, הפך להיות אובססיבי. אבל מעניין אם האובססיה התחילה בגלל שהוא בילה כל כך הרבה זמן בחיפוש הציפור או שהוא תמיד היה ככה.

קצת הפתיע אותי שקארל מיד נכנס למצב מגונן על קווין. כל הזמן הוא אומר שלא אכפת לו מקווין בכלל. אבל בשניה הוא הלך להקריב המון עבור קווין.
אולי בגלל אלי הוא מפחד לאבד דברים? יכול להיות שהוא טוען שלא אכפת לו אבל עמוק בפנים כן אכפת לו?

קיצרת מאוד את סצנת הבריחה המגניבה שלהם תוך כדי גרירה הבית, רכיבה על קווין, ניתור בין עמודי אבן ענקיים, זה שדאג ממש עזר להם לברוח ואז הצטרף אליהם וגם זה שאלפא נשך את קווין ברגל ובגלל זה היה לו קשה לברוח אחר כך.
טוב בשביל זה יש אותך, שמוסיף פרטים מעבר למידע הבסיסי :-P:

זה היה קטע מרגש כי מבחינת קארל הבית הוא אלי, אהובת חייו. ברור שהוא יבחר להציל אותה.
אבל ראסל מאוכזב נורא מהבחירה הזאת.
אני יכולה להזדהות עם שניהם אבל היה עצוב לי קצת יותר על ראסל, אולי בגלל שאת החטיפה של קווין ראינו קורית בזמן אמת.

נראה לי שבעצם ההחלטה שלו לעשות את זה היא כשהוא מסתכל שוב בספר ההרפתקאות של אלי ורואה שם שהיא הוסיפה תמונות מהחיים שלהם יחד ואמרה שזאת הייתה ההרפתקה שהיא רצתה, והפצירה בקארל לחוות הרפתקאות חדשות.
יפה, אני אוהבת את הפרשנות הזו.

אני לא יודע אם זה כי אני זקן, אבל כל מיני קטעים כאלו כמו זה שראסל נופל כמעט למותו ורק בשניה האחרונה תופס את החבל (צינור), ממש גרמו לי לשבת בקצה המושב (וזה למרות שברור שלא יקרה לו כלום, אפילו אם לא ראית את הסרט כבר בעבר). פשוט יש משהו בנפילה מגובה נורא גבוה שדי מלחיץ אותי.
הערה לא קשורה: כל הסרט ניסיתי לתאר את הצינור השקייה ולא הצלחתי, אז תודה שסוף סוף פתרת לי את התעלומה הזו.
מעבר לזה, אני מסכימה איתך, לראות דמויות נופלות זה אכן מלחיץ.

לא ציינת שכל הזמן הזה יש גם את דאג.
אחרי שצ'ארלס מצליח לתפוס את קווין אז קארל מתעצבן ואומר לדאג שהוא לא רוצה אותו ושהוא כלב לא טוב.
אבל אז אחרי שהוא מחליט לטוס בעקבות ראסל אז הוא לוקח את דאג איתו ואומר לו שהוא כן הכלב שלו ולכן כמובן שהוא יבוא איתו.
ואז על ספינת האוויר של צ'ארלס דאג עוזר לקארל ובשלב מסוים צריך להלחם בשאר הכלבים.
ואז איכשהו בקרב עם אלפא הוא מצליח לשים על אלפא משהו שהוא כמו חרוט הבושה (כמו הדבר הזה ששמים לכלבים על הצוואר אחרי ניתוח), וככה הוא הופך בעצם לאלפא ושאר הכלבים מקשיבים לו.
נכון, צודק. שמחתי שקארל אימץ את דאג. אם קווין הייתה צריכה להישאר בטבע לפחות הם העניקו לדאג בית.

חחח קצת מאכזב לא? הייתי מתה להרביץ לו:-D
:-D:-D:-D

איזה שימושי זה יכל להיות.
הבעיה היא שלפעמים הכלב יחפור ויהיה אפשר להבין את החפירה שלו |חבול|

אני מקווה שזה בסדר לשאול, אבל את מתכוונת על ייצוג של אנשים בלי ילדים בסדרות, סרטים וכו'?

אוי, איזה חמוד.

didalf

Well-known member
שזה בסדר לשאול, אבל את מתכוונת על ייצוג של אנשים בלי ילדים בסדרות, סרטים וכו'?
כן.
התרבות שלנו נורא נורא מקדשת באופן מוגזם בעיני ילודה, כאילו שהבאת ילדים זה הדבר הכי חשוב ונשגב שבנאדם יכול וצריך לעשות ושחייו לא יהיו שלמים בלי זה.
יש מעט מאד יצוגים בעיני לאנשים שבוחרים לא להביא ילדים וחיים חיים טובים ושלמים עם הבחירה הזאת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כן.
התרבות שלנו נורא נורא מקדשת באופן מוגזם בעיני ילודה, כאילו שהבאת ילדים זה הדבר הכי חשוב ונשגב שבנאדם יכול וצריך לעשות ושחייו לא יהיו שלמים בלי זה.
יש מעט מאד יצוגים בעיני לאנשים שבוחרים לא להביא ילדים וחיים חיים טובים ושלמים עם הבחירה הזאת.
קראתי את מה שכתבת
ואחר כך בלי קשר הקשבתי שוב לשיר Dig a little deeper מהנסיכה והצפרדע. (אני ממש התמכרתי לחלק מהשירים מהסרט הזה)
וזה גרם לי לחשוב על מה שאמרת.
בשיר מאמא אודי בעצם אומרת לטיאנה שאומנם מה שהיא רוצה זה להקים את המסעדה שלה, אבל מה שהיא צריכה זה אהבה.
אומנם זה לא על ילדים, אבל זה מסר כזה שעבודה של אדם לא יכולה להיות מספיקה בשביל חיים מלאים, בעוד שבשביל אנשים רבים זה אולי כן מה שנכון.

ותגובה יותר רחבה לגבי זה שהתרבות שלנו מאוד מקדשת ילודה, זה נראה לי באופן כללי יותר ככה בארץ מאשר בארה"ב. זה נאמר לי גם הרבה על ידי נשים שאני מכיר, חלקם כבר אמהות שקלטו איך בעצם הם היו בלחץ חברתי להביא ילדים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
נסיים את מהדורת ואלנטיין
עם קלאסיקה רומנטית ישנה

סרט השבוע של מועדון דיסני הוא:
היפהפייה והיחפן

1676521203391.png

קבצים מצורפים

• 1676488295699.png
    1676488295699.png
    KB 961 · צפיות: 0

didalf

Well-known member
היפיפה והיחפן

זה היה אחד הסרטים האהובים בבית משפחת |חזיר| וואנקרו (חיות > נסיכות), אבל לא ראיתי אותו המוווון שנים. מעניין אם הוא עדיין מחזיק (אני קצת חוששת שלא, הוא נורא ישן, משנות ה50 כזה [כן 1955 כתוב]).
פתיחה ענתיקה כמובן. וואי הוא ארוך.

"יש דבר אחד בעולם שאי אפשר לקנות בכסף - כשכוש של זנב של כלב" אוי זה חמוד, ונכון|מאוהב| אין יותר טהור משמחה של כלבים.
**לא לגמרי נכון בעצם כי אפשר לקנות אוכל בכסף, ואם תביא לכלב אוכל טעים הוא יכשכש בזנב 100%:-D

הוא לא עשה חורים בקופסא! יאוו איזה פשוש ליידי הגורה|מאוהב||מאוהב| הכרתי פעם מישהו שהייתה לו כלבה מהסוג הזה (קוקר ספיינל?) בשם ליידי.
יאוו מה יותר חמוד מגור כלבים??|מאוהב|
ליידי לא רוצה לישון לבד במטבח!! היא רוצה לישון עם אמא ואבא!! חצופים|שפם| אוי היא בוכה;-(
והממזרתה נצחה:-D כמו כל כלב אינטסרט מניאק עם פרצוף חמוד. "רק הלילה" עלק:-D

די איזה כלבה מתוקה|מאוהב| איזה קטע שלא רואים את הפנים של הבעלים שלה אף פעם.

אוי פתאום הבנתי שזאת הפעם הראשונה שאני רואה את הסרט הזה באנגלית. לכלב הסקוטי יש מבטא סקוטי!!! זה כזה באסה שמבטאים הולכים לאיבוד בדיבוב.

איזה שכונה פנסית.

חחח החרק מרוצה מזה שהוא 1.90 פתאום:-D

חחח איזה כלבים מבוייתים שטופי מוח שהם חושבים שקולר זה אות כבוד ולא סימון רכוש:-D סתם אבל עדיף להיות כלב בית מאשר כלב רחוב.
החיים שלה תותים אה?

הנה היחפן. הולך להשיג ארוחת בוקר. אוקי סרט אתה יודע שכלבים לא באמת אוכלים עצמות? כאילו זה לא מזון. הם נהנים ללעוס את זה אבל זה לא אוכל.
פשיי הוא יודע לקרוא? מרשים.

אוי חח פתאום הבנתי שג'ים דיר ודארלינג זה לא באמת השמות שלהם אלא מה שהיא חושבת כי ככה הם קוראים אחד לשניה:-D איזה הצתה מאוחרת מאד מאד:-D

אוף בא תינוק ופתאום הכלבה לא חשובה יותר. פויה של אנשים;-( מסכנה ליידי:-( והיא עוד הכתה אותה???:-[

היחפן מתערב ומלחיץ את ליידי על הנזק של תינוקות. לפי היחס שלהם אליה עכשיו אני חוששת שהוא צודק.

מאיפה יביא אבטיח בשיא החורף?

חחח איזה טלפון ישן.
חח מה זה בקבוקי תינוקות שנראים כמו מבחנות?

למה לא אמרו לה שתינוק זה פשוט גור אדם? (אוי מתי רואים ספר הג'ונגל? לא שבוע הבא!)

זה לא חייב להיות ככה אני מכירה מספיק אנשים שלא זנחו את הכלבים כשבא תינוק, והכלב הופך לשומר מספר אחד של התינוק והם בסטיז. יאוו יש גם סרטונים כאלה זה כזה חמוד.
או סופסוף הם קצת נחמדים אליה שתראה את התינוק ומלטפים אותה שוב.

דודה שרה רעה לליידי:-[:-[ פויה:-[

אוי החתולים הקריפיים האלה. חח אבל השיר שלהם מצחיק.
חתולים מניאקים:-[

מה את שמה לה מחסוםםםםםםםםם:-[ יאוו אני שונאת את דודה שרה:-[ ליידי כזאת כלבה טובה ומתוקה;-(

ליידי בורחת. יחפן טו דה רסקיו!

גם היא יודעת לקרוא? טוב אם היחפן יודע, והיא עוד כלבה מתורבת.

חח הצבוע צוחק כמו אד:-D

עץ נופלללללללללללללללללללללללללללללללל חח איך שהוא צועק את זה בעברית חרוט לי במוח.
חח איך אני זוכרת את כל הקטע הזה עם הבונה.

חח הקטע הזה שיש לו כמה משפחות. יש חתול שמסתובב בשכונה אצל ההורים שלי אמרתי לא מזמן שנראה לי שכמו היחפן יש לו גם כמה בתים.

חח יאיי סצנה קלאסית. לפני איזה שנה או שנתיים הכנו לאמא שלי ליומולדת ארוחה איטלקית, ההשראה שלי לעיצוב השולחן היה השולחן הזה:-D
אוח קלאסיקה הספגטי ביחד והנשיקת ספגטי|מאוהב| להלהללהלה בלה נוטהההההההההההההההההההההה

תכלס לא יפה מה שהוא עושה לתרנגולות.

יש לה קולר מה לוקחים אותה למכלאה?? פעם לא היו צ'יפים הא? אבל על הקולר לא חורטים פרטים של הבעלים? או שגם זה דבר חדש יחסית?

אוי עצוב במכלאה:-( יאוו הכלבים שבוכים;-(;-(

אה כן יש לה מספר רשיון לבדוק.

אל תציקו לה חצופים:-[

חחח הכלב הרוסי. לא ידעתי שהוא רוסי:-D מעניין אם לא עשו להם מבטאים בדיבוב או שסתם היתי קטנה מידי לשים לב, כי מבטא רוסי לא חסר בארץ.

אוי לקחו כלב להרדמה;-(

אוי ליידי מגלה שהיחפן הוא פלייר והיו רבות לפניה. אאוץ'. היס א טרמאפ להלהלה
ולא מספיק אז מלחיצים אותה שאם הוא יתאהב בה זה יהיה סופו.

אה יופי באו לקחת אותה הביתה לא זכרתי איך היא יוצאת משם. וואי אם הייתי הבעלים שלה הייתי רוצחת את דודה שרה.
אה תראו מה זה החלאות לא רק שלא רצחו את דודה שרה אלא עוד שמו את ליידי במלונה בחוץ קשורה:-[:-[
חח איזה חמודים החברים הזקנים שלה רוצים לתת לה בית.
חח כולם ברוגז עם היחפן.
חח כנסי בו גירל!

אוי לא ליידי מוגבלת ולא יכולה לרדוף אחרי העכברוש המרושע! שנכנס ישר הביתה מגיע להם!
אה זאת עדיין דודה שרה שם החלאה ששמה אותה ככה קשורה במלונה. יאווווווו אם הייתי הבעלים הייתי מגרשת אותה מהמשפחה:-[
מגיע לדודה שרה שיתקוף אתה עכברוש רשע! אבל לתינוק לא מגיע:-(
אוי לא הפילו את העריסה זה האמת לא נראה טוב. לכו תסבירו שהיה עכברוש רשע.
היא כלאה אותה במרתף;-(
אוי לא היחפן נתפס.
אה יאיי היא הצליחה לספר להם שהיה עכברוש. כל הכבוד ליידי!

כולם הולכים להציל את היחפן. אוי לא חברי נדרס. אבל הוא בסדר רק צולע קצת.
וזהו היחפן אולף. ליטרלי. לא רק ע"י בחורה:-D
ויש להם גורים. מלא כלבים עכשיו בבית. יאיי. איכשהו כל הבנות כמו ליידי ווהבן כמו היחפן, כי ככה כלבים מעורבים עובדים:-D
עכשיו נזכרתי שיש סרט המשך על הבן שלהם. חח ממזרר הילד הזה.

עדיין סרט חמוד.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
היפיפה והיחפן

זה היה אחד הסרטים האהובים בבית משפחת |חזיר| וואנקרו (חיות > נסיכות), אבל לא ראיתי אותו המוווון שנים. מעניין אם הוא עדיין מחזיק (אני קצת חוששת שלא, הוא נורא ישן, משנות ה50 כזה [כן 1955 כתוב]).

"יש דבר אחד בעולם שאי אפשר לקנות בכסף - כשכוש של זנב של כלב" אוי זה חמוד, ונכון|מאוהב| אין יותר טהור משמחה של כלבים.
**לא לגמרי נכון בעצם כי אפשר לקנות אוכל בכסף, ואם תביא לכלב אוכל טעים הוא יכשכש בזנב 100%:-D

הוא לא עשה חורים בקופסא! יאוו איזה פשוש ליידי הגורה|מאוהב||מאוהב| הכרתי פעם מישהו שהייתה לו כלבה מהסוג הזה (קוקר ספיינל?) בשם ליידי.
יאוו מה יותר חמוד מגור כלבים??|מאוהב|
ליידי לא רוצה לישון לבד במטבח!! היא רוצה לישון עם אמא ואבא!! חצופים|שפם| אוי היא בוכה;-(

אוי פתאום הבנתי שזאת הפעם הראשונה שאני רואה את הסרט הזה באנגלית. לכלב הסקוטי יש מבטא סקוטי!!! זה כזה באסה שמבטאים הולכים לאיבוד בדיבוב.

איזה שכונה פנסית.

חחח איזה כלבים מבוייתים שטופי מוח שהם חושבים שקולר זה אות כבוד ולא סימון רכוש:-D סתם אבל עדיף להיות כלב בית מאשר כלב רחוב.
החיים שלה תותים אה?

הנה היחפן. הולך להשיג ארוחת בוקר. אוקי סרט אתה יודע שכלבים לא באמת אוכלים עצמות? כאילו זה לא מזון. הם נהנים ללעוס את זה אבל זה לא אוכל.
פשיי הוא יודע לקרוא? מרשים.

אוי חח פתאום הבנתי שג'ים דיר ודארלינג זה לא באמת השמות שלהם אלא מה שהיא חושבת כי ככה הם קוראים אחד לשניה:-D איזה הצתה מאוחרת מאד מאד:-D

אוף בא תינוק ופתאום הכלבה לא חשובה יותר. פויה של אנשים;-( מסכנה ליידי:-( והיא עוד הכתה אותה???:-[

היחפן מתערב ומלחיץ את ליידי על הנזק של תינוקות. לפי היחס שלהם אליה עכשיו אני חוששת שהוא צודק.

חחח איזה טלפון ישן.
חח מה זה בקבוקי תינוקות שנראים כמו מבחנות?

למה לא אמרו לה שתינוק זה פשוט גור אדם? (אוי מתי רואים ספר הג'ונגל? לא שבוע הבא!)

זה לא חייב להיות ככה אני מכירה מספיק אנשים שלא זנחו את הכלבים כשבא תינוק, והכלב הופך לשומר מספר אחד של התינוק והם בסטיז. יאוו יש גם סרטונים כאלה זה כזה חמוד.
או סופסוף הם קצת נחמדים אליה שתראה את התינוק ומלטפים אותה שוב.

דודה שרה רעה לליידי:-[:-[ פויה:-[

אוי החתולים הקריפיים האלה. חח אבל השיר שלהם מצחיק.
חתולים מניאקים:-[

מה את שמה לה מחסוםםםםםםםםם:-[ יאוו אני שונאת את דודה שרה:-[ ליידי כזאת כלבה טובה ומתוקה;-(

ליידי בורחת. יחפן טו דה רסקיו!

גם היא יודעת לקרוא? טוב אם היחפן יודע, והיא עוד כלבה מתורבת.

חח הצבוע צוחק כמו אד:-D

עץ נופלללללללללללללללללללללללללללללללל חח איך שהוא צועק את זה בעברית חרוט לי במוח.
חח איך אני זוכרת את כל הקטע הזה עם הבונה.

חח הקטע הזה שיש לו כמה משפחות. יש חתול שמסתובב בשכונה אצל ההורים שלי אמרתי לא מזמן שנראה לי שכמו היחפן יש לו גם כמה בתים.

חח יאיי סצנה קלאסית. לפני איזה שנה או שנתיים הכנו לאמא שלי ליומולדת ארוחה איטלקית, ההשראה שלי לעיצוב השולחן היה השולחן הזה:-D
אוח קלאסיקה הספגטי ביחד והנשיקת ספגטי|מאוהב| להלהללהלה בלה נוטהההההההההההההההההההההה

תכלס לא יפה מה שהוא עושה לתרנגולות.

יש לה קולר מה לוקחים אותה למכלאה?? פעם לא היו צ'יפים הא? אבל על הקולר לא חורטים פרטים של הבעלים? או שגם זה דבר חדש יחסית?

אוי עצוב במכלאה:-( יאוו הכלבים שבוכים;-(;-(

אה כן יש לה מספר רשיון לבדוק.

אל תציקו לה חצופים:-[

חחח הכלב הרוסי. לא ידעתי שהוא רוסי:-D מעניין אם לא עשו להם מבטאים בדיבוב או שסתם היתי קטנה מידי לשים לב, כי מבטא רוסי לא חסר בארץ.

אוי לקחו כלב להרדמה;-(

אוי ליידי מגלה שהיחפן הוא פלייר והיו רבות לפניה. אאוץ'. היס א טרמאפ להלהלה

אה יופי באו לקחת אותה הביתה לא זכרתי איך היא יוצאת משם. וואי אם הייתי הבעלים שלה הייתי רוצחת את דודה שרה.
אה תראו מה זה החלאות לא רק שלא רצחו את דודה שרה אלא עוד שמו את ליידי במלונה בחוץ קשורה:-[:-[
חח איזה חמודים החברים הזקנים שלה רוצים לתת לה בית.
חח כולם ברוגז עם היחפן.
חח כנסי בו גירל!

אוי לא ליידי מוגבלת ולא יכולה לרדוף אחרי העכברוש המרושע! שנכנס ישר הביתה מגיע להם!
אה זאת עדיין דודה שרה שם החלאה ששמה אותה ככה קשורה במלונה. יאווווווו אם הייתי הבעלים הייתי מגרשת אותה מהמשפחה:-[
מגיע לדודה שרה שיתקוף אתה עכברוש רשע! אבל לתינוק לא מגיע:-(
אוי לא הפילו את העריסה זה האמת לא נראה טוב. לכו תסבירו שהיה עכברוש רשע.
היא כלאה אותה במרתף;-(
אוי לא היחפן נתפס.
אה יאיי היא הצליחה לספר להם שהיה עכברוש. כל הכבוד ליידי!

כולם הולכים להציל את היחפן. אוי לא חברי נדרס. אבל הוא בסדר רק צולע קצת.
וזהו היחפן אולף. ליטרלי. לא רק ע"י בחורה:-D
ויש להם גורים. מלא כלבים עכשיו בבית. יאיי. איכשהו כל הבנות כמו ליידי ווהבן כמו היחפן, כי ככה כלבים מעורבים עובדים:-D

עדיין סרט חמוד.
וואו, מרגיש לי שמזמן לא הבאת תגובה מפורטת על אחד הסרטים כאן.

וממש לא ציפיתי שדווקא תתלהבי מסרט ישן כל כך.

didalf

Well-known member
וואו, מרגיש לי שמזמן לא הבאת תגובה מפורטת על אחד הסרטים כאן.
כי יתכן שלא התחשק לי לצפות במה שנבחר לאחרונה והגבתי רק מהזכרון...|מובך|

וממש לא ציפיתי שדווקא תתלהבי מסרט ישן כל כך.
עוד לא הבנו שאני הכי מתלהבת מהסרטים שגדלתי עליהם?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כי יתכן שלא התחשק לי לצפות במה שנבחר לאחרונה והגבתי רק מהזכרון...|מובך|
די ניחשתי :-(

חבל שאת לא מנצלת את המועדון כדי להתחבר לסרטים שאולי ראית רק פעם אחת בעבר. או כאלו שלא ראיתי בכלל.
עוד לא הבנו שאני הכי מתלהבת מהסרטים שגדלתי עליהם?
הייתי צריך להבהיר שמה שהפתיע אותי זה לגלות שגדלת על סרט כל כך ישן.

Lhuna3

Well-known member
* היא היתה כל הלילה בתוך הקופסה??
* הבעל מתייחס ומדבר אל אישתו קצת כמו הורה לילדה קטנה.
* סצינה שלמה בחדר השינה שלהם עם הכלבה והם מדברים, ולמרות שהכל מאוד תמים, בולט לי מאוד שבאף פריים לא מראים את שניהם ביחד במיטה, די בטוחה שהקפידו על זה בכוונה.
* כשהם אומרים "שום דבר לא יתפוס את מקומה בלב שלנו" אני מנחשת שהולך להיות להם תינוק בקרוב.
* איזה חמוד ג'וק שמפחד על העצמות שהוא מחביא :-D למה בעצם כלבים קוברים עצמות? הם חושבים שיגדל להם מזה עץ עצמות? או שאיפשהו באבולוציה שלהם הם החביאו גופות? :-D אוי בעצם זה הגיוני, שבטבע טורפים יחביאו גופות של בע"ח שהם הורגים, אם הם לא סיימו לאכול אותם, כדי שלא יגנבו להם. אבל צריכה לבדוק אם זה באמת ההסבר.
* הסרט: pups for sale, התרגום: "פרוות למכירה" |פנים|
* חחח אהבתי שליידי קוראת להם Jim Dear ודארלינג כי ככה הם קוראים אחד לשניה תמיד אז היא חושבת שאלו השמות שלהם.
* "אין דרך לדעת את מין התינוק" - בשנות ה-50 עוד לא היה אולטרסאונד?
* לרגע חשבתי שהם באמת הולכים להשאיר את התינוק לבד בבית :-D
* אוי הדודה הביאה איתה חתולים! ברור שיעשו אותם רעים :mad:
* והנה גם כלבים רעים מתנפלים על ליידי - יש סרט דיסני בלי כלבים או זאבים רעים?
* ריב כלבים מאוד אלים - אבל לא רואים אפילו טיפת דם.
* איזה חמוד השף האיטלקי שעושה להם דייט! ועוד הם מנגנים להם :-D
* מי זה JM ו-EB? (שהם כתבו בציור של לב בבטון?)
* חחח כשהם בורחים אני חשבתי שהוא אומר לה come on beach, follow me! שזה תכלס הגיוני אם הסלנג של beach עוד לא היה בשימוש כשהסרט יצא, כי היא באמת כלבה בסה"כ. אבל זה נשמע רע. אח"כ הבנתי שהוא קורא לה pigeon ובקיצור פיג', לא ביצ'. (אבל התרגום בכתוביות "מותק" מעצבן אותי)
* אוי הכלבים שבוכים במכלאה ;-(
* אוי הכלב :( אבל לא הוא לא מת.
* איזה סוף חמוד! :-D

חחח איזה סרט נאיבי ו-wholesome, אפילו האנשים בו (טוב, חלקם לפחות) הם טובים, למרות שזה סרט שהגיבורים הם החיות. זה עושה טוב לראות כמה הזוג אוהב כלבים שבסוף הם מצילים את "היחפן" (|פנים|) כי הם מבינים איכשהו שהוא גם רק דאג לתינוק, ומאמצים אותו.

Lhuna3

Well-known member
חיות > נסיכות
|כן| בהחלט.
הכרתי פעם מישהו שהייתה לו כלבה מהסוג הזה (קוקר ספיינל?) בשם ליידי.
יכול להיות שהסרט הזה הוא בעצם המקור לכך שליידי זה כזה שם נפוץ לכלבות?
איזה קטע שלא רואים את הפנים של הבעלים שלה אף פעם.
8-* אוי נכון, לא שמתי לב לזה.
כן זה חמוד :-D
חחחח כן, זה בדיוק סוג ההומור בסרטי ילדים שעובר לילדים מעל הראש.

didalf

Well-known member
חבל שאת לא מנצלת את המועדון כדי להתחבר לסרטים שאולי ראית רק פעם אחת בעבר. או כאלו שלא ראיתי בכלל.
כי הקטע עם דיסני שאת הסרטים שלא ראיתי או ראיתי מעט זה מבחירה מודעת.
הייתי צריך להבהיר שמה שהפתיע אותי זה לגלות שגדלת על סרט כל כך ישן.
כי זה סרט עם כלבים, דה! גם ספר הג'ונגל נורא ישן והוא אחד האהובים בבית.

* היא היתה כל הלילה בתוך הקופסה??
חוצפה ממש.
* הבעל מתייחס ומדבר אל אישתו קצת כמו הורה לילדה קטנה.
חוצפה ממש#2
* סצינה שלמה בחדר השינה שלהם עם הכלבה והם מדברים, ולמרות שהכל מאוד תמים, בולט לי מאוד שבאף פריים לא מראים את שניהם ביחד במיטה, די בטוחה שהקפידו על זה בכוונה.
חחח וואלה נכון. לא שמתי לב לזה. טוב שנות ה50.
* כשהם אומרים "שום דבר לא יתפוס את מקומה בלב שלנו" אני מנחשת שהולך להיות להם תינוק בקרוב.
חח כן אה?
* איזה חמוד ג'וק שמפחד על העצמות שהוא מחביא :-D למה בעצם כלבים קוברים עצמות? הם חושבים שיגדל להם מזה עץ עצמות? או שאיפשהו באבולוציה שלהם הם החביאו גופות? :-D אוי בעצם זה הגיוני, שבטבע טורפים יחביאו גופות של בע"ח שהם הורגים, אם הם לא סיימו לאכול אותם, כדי שלא יגנבו להם. אבל צריכה לבדוק אם זה באמת ההסבר.
נראה לי כי זה "שלהם". הכלב שלי היה מחביא דברים שזרקו לו (במקום להחזיר כדור היה מחביא אותו)
* הסרט: pups for sale, התרגום: "פרוות למכירה" |פנים|
חח לא שמתי לב|פנים|
* איזה חמוד השף האיטלקי שעושה להם דייט! ועוד הם מנגנים להם :-D
חחחח די רציני לא הכרת את זה? זאת סצנה מפורסמת ממש.
חחח איזה סרט נאיבי ו-wholesome, אפילו האנשים בו (טוב, חלקם לפחות) הם טובים, למרות שזה סרט שהגיבורים הם החיות. זה עושה טוב לראות כמה הזוג אוהב כלבים שבסוף הם מצילים את "היחפן" (|פנים|) כי הם מבינים איכשהו שהוא גם רק דאג לתינוק, ומאמצים אותו.
למזלם, אחרי כל העצבים שדודה שרה הביאה לי:-[ וגם הם איך שהתייחסו ליידי כשבא התינוק.

יכול להיות שהסרט הזה הוא בעצם המקור לכך שליידי זה כזה שם נפוץ לכלבות?
בטוח.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כי הקטע עם דיסני שאת הסרטים שלא ראיתי או ראיתי מעט זה מבחירה מודעת
בסדר, גם פעם לא ראית סרטי מארוול או סדרות כמו ה100 מתוך בחירה מודעת. אבל אז נתת להם צ'אנס בכל זאת וגילית שאת אוהבת.

didalf

Well-known member
בסדר, גם פעם לא ראית סרטי מארוול או סדרות כמו ה100 מתוך בחירה מודעת. אבל אז נתת להם צ'אנס בכל זאת וגילית שאת אוהבת.
גם סרטי מארוול אבל אלה שאני אוהבת ראיתי מלא ואלה שפחות אפילו אם זפזפתי והיה ביס לא העברתי אליהם.

It's Always Sunny

Well-known member
סרט מקסים, גורם לי לרצות לחבק את הכלב שלי ולא לשחרר :-]

• טוב, אני יודעת שהשמות של הבעלים של ליידי הם ג'ים דיר ודארלינג אבל החלטתי שאני מעדיפה לקרוא להם מר וגברת דארלינג. ממילא, אלה לא השמות שלהם אז אני לא חושבת שזה כל כך משנה :-P:
  • עריכה: נזכרתי מאיפה בא לי השם דארלינג, מפיטר פן! לא צפיתי בפיטר פן (דה) אבל אני מכירה את השמות של הדמויות וזה בטח התערבב לי עם ה-dear וה-darling של הסרט הזה.
  • אחת השאלות שלא הפסקתי לחשוב עליה הייתה באיזו שנה הסרט הזה צריך להתקיים, כי יש להם עגלות. טוב, תיכף נבדוק. לפי האינטרנט הסרט אמור להיות בתחילת המאה ה-20. בכל מקרה, מתחילים עם משפחת דארלינג, מר דארלינג הביא לאשתו במתנה גורת כלבים. התלונה היחידה שיש לי היא שליידי סגורה בתוך קופסא אבל בסדר שיהיה.
  • מר דארלינג מתעקש שליידי תישן במיטה שלה שנמצאת במטבח. בשלב מסויים הוא סוגר את הדלת עם כיסא (!!) כדי שהיא לא תצא. אבל ליידי כמובן מצליחה לצאת ומצליחה להגיע אל המיטה של הבעלים שלה. רק לילה אחד זה משפט יפה, גם אני בהתחלה חשבתי שהכלב שלי יעלה על המיטה שלי עד שיתרגל לבית אבל שנה וחצי עברה והוא עדיין עולה על המיטה שלי, לא רק זה, אני צריכה לעלות אותו :-D אם הייתי נשאלת לפני כמה שנים האם כלב יישן איתי על המיטה, הייתי צוחקת כי זה לא היה קורה, אבל דברים השתנו :-D
  • בינתיים ליידי גדלה, היא כמובן ממשיכה לישון על המיטה של הבעלים שלה. (אלא מה? :-D) בנוסף, היא מקבלת קולר והולכת להראות אותו לחבריה, ג'וק וטראסטי.
  • במקביל, אנחנו פוגשים את היחפן, כלב רחוב שמסתדר לבדו. ליחפן יש בעיות אמון בבני אדם והוא מאמין שעדיף להיות כלב חופשי ברחוב מאשר שיהיו בעלים. היחפן הוא כלב חכם כי הוא הצליח לגרום לבעלי מסעדה לחבב אותו עד לרמה שהם דואגים לשמור לו עצמות.
  • ליידי מתחילה להרגיש שמשהו משתנה כי פתאום לגברת דארלינג יש פחות זמן וסבלנות בשבילה. ג'וק וטראסטי מסבירים לה שגברת דארלינג בהריון. היחפן מגיע בתזמון מושלם ומתחיל לספר לליידי שברגע שנולד תינוק, הכלב מקבל עדיפות שנייה במשפחה.
  • הזמן עובר ובינתיים התינוק נולד. בהתחלה ליידי לא מבינה מה זה תינוק אבל מר וגברת דארלינג מציגים בפניה את התינוק (הציור של התינוק מרגיש מאוד לא קשור לסרט הזה).
  • מר וגברת דארלינג עומדים לנסוע, הם משאירים את התינוק עם דודה שרה. דודה שרה לא מחבבת את ליידי בכלל. ויש דבר אחד שמטריד אותי יותר מהכל, איך היא הצליחה להוציא את החתולים שלה מהבית? כלומר, אני יודעת שזה אפשרי אבל אם אני מבינה נכון, חתולים מעדיפים להישאר בבית. זה מצחיק שבסרט שבו בעלי חיים מדברים, זה הדבר שהכי מטריד אותי.
  • די מבאס אותי לראות שהחתולים בסרט מרושעים, כי לקח לי הרבה זמן להבין שיכול להיות שאני מחבבת חתולים ופשוט לא ידעתי את זה.
  • בגלל החתולים יש בלאגן בבית, דודה שרה מתעצבנת כי היא בטוחה שליידי אחראית לבלאגן. היא הולכת לקנות לליידי מחסום אבל ליידי לא מרוצה מכך ובורחת מהחנות. היא הולכת לאיבוד ונתקלת בכלבי רחוב מרושעים שרודפים אחריה, היחפן רואה אותה, הוא מגיע לעזור לה, נלחם בכלבים ומבריח אותם.
  • היחפן לוקח את ליידי לגן החיות, יש שם איסור להכניס כלבים ושוטר שמסייר במקום. היחפן גורם לשוטר להאמין שהוא הכלב של מישהו שיצא מגן החיות ובכך השוטר מתחיל להתחמם על אותו בן אדם ובזמן שהשוטר זורק איומים, היחפן וליידי נכנסים לגן החיות. מודה שזה קצת הצחיק אותי לראות את הרגע שבו השוטר מתחיל להתעצבן על אותו איש אבל מצד שני, זה משהו שלחלוטין היום לא היה עובר כי זו אלימות משטרתית.
  • בגן החיות, ליידי והיחפן מחפשים חיה שתצליח להוריד את המחסום מליידי. אחרי ניסיון כושל עם תנין, הם נתקלים בבונה והיחפן מצליח לשכנע אותו להוריד את המחסום מליידי.
  • אחרי שהבונה מוריד מליידי את המחסום, היחפן עושה לליידי סיבוב היכרות בשכונה שבה הוא מסתובב. הוא מביא אותה למסעדה שבה הוא נוהג לאכול עצמות, השף שרואה את ליידי מחליט לפנק אותם ולהכין להם ארוחה רומנטית. הוא מגיש להם ספגטי עם כדורי בשר וזה כמובן הרגע המפורסם של הסרט :-]
  • אחרי דייט ארוך מאוד, ליידי והיחפן נרדמים. הם מתעוררים למחרת בבוקר וליידי מציינת שהיא הייתה צריכה להיות בבית מזמן. היחפן מחליט להראות לה את החיים החופשיים של כלבים שלא קשורים לבני אדם, ליידי רוצה לחזור הביתה לתינוק והיחפן נכנע אבל בדרך לבית הוא מחליט לעצור כדי שהם יוכלו לרדוף אחרי תרנגולות. אחד האנשים בחצר רואה אותם והם בורחים, ליידי נתפסת על ידי אותו איש בזמן שהיחפן מצליח לברוח אבל לא שם לב שליידי לא מאחוריו.
  • המכלאה היא מקום מדכא, כולם עצובים ואומללים. ליידי מגיעה לשם וכשהכלבים האחרים רואים שהיא כלבת בית, חלקם מתחילים להציק לה. כלבה אחרת מגנה עליה וליידי מגלה שכל כלב היה רוצה להיות עם קולר ורישיון כי זה אומר שהוא יוכל לצאת מהמכלאה. כמובן שיש את הרגע הנוראי שאחד מהכלבים מובל להרדמה :-/
  • הכלבים במכלאה מכירים את היחפן, בעיקר כי הוא ידוע בכך שהוא מצליח להתחמק מלוכדי הכלבים. ליידי מגלה שהיחפן הוא רודף שמלות ושהוא בילה עם הרבה כלבות ומתאכזבת ממנו.
  • ליידי חוזרת הביתה, דודה שרה קשרה אותה למלונה עם שרשרת ברזל. ג'וק וטראסטי מוכנים להציע לה שתבחר את אחד מהם על מנת שהיא תוכל לעבור לגור בבית של אחד מהם. היחפן מגיע לחצר עם עצם בשביל ליידי אבל היא מתעלמת ממנו. בסופו של דבר, היא אומרת לו שהיא כועסת עליו ומגרשת אותו.
  • ליידי רואה חולדה נכנסת לבית, לחדר של התינוק אבל היא (ליידי) קשורה למלונה ולא יכולה להיכנס, היחפן מגיע לעזור ועולה לחדר של התינוק, הוא מתחיל לרדוף אחרי החולדה ובמהלך העימות שלהם העריסה של התינוק נופלת. בינתיים ליידי מגיעה ושמחה שהיחפן רדף אחרי החולדה אבל דודה שרה מגיעה וחושבת שהם אחראיים על נפילת העריסה. היא מכניסה את ליידי למרתף ואת היחפן לארון ומתקשרת למכלאה על מנת שייקחו את היחפן.
  • אנשי המכלאה מגיעים לאסוף את היחפן ובזמן הזה מר וגברת דארלינג מגיעים הביתה. ליידי מנסה להראות להם את שהחולדה עדיין בחדר ודודה שרה מתעקשת שכל הבלאגן הוא באשמת היחפן. מר דארלינג מאמין לליידי, הוא מוצא את החולדה. בחוץ, ג'וק וטראסטי שומעים שהיחפן רדף אחרי חולדה ומחליטים לעצור את העגלה. טראסטי גורם לסוסים ליפול והעגלה מתהפכת. היחפן יוצא מהעגלה, ליידי מגיעה למקום אבל אז שניהם רואים את טראסטי פצוע. האמת שבהתחלה הייתי בטוחה שהוא מת ודי כעסתי שהם הרגו אותו, שמחתי לגלות אחר כך שהוא רק נפצע.
  • הזמן עובר, משפחת דארלינג מאמצת את היחפן, ללידיי וליחפן נולדו גורים. ג'וק וטראסטי (הפצוע) מגיעים לבקר. נראה שדודה שרה למדה להיות בסדר עם כלבים כי היא הביאה לכלבים עוגיות במיוחד בשבילם.
  • כדי לא לסיים עם משפט על דודה שרה :-D אכתוב שהסרט כמובן נגמר בסוף טוב ובאווירה משפחתית.

נערך לאחרונה ב:

It's Always Sunny

Well-known member
עם קולות של מקהלה כאילו זה סרט חג מולד :-D

חחח, לילה אחד הופך לחצי שנה :-D

דווקא הראו אותם פעם או פעמיים. אבל כן, מעבר לזה רואים רק את הצוואר ומטה.

:-D:-D נו דיסני בשנות ה-50.

האמת שאותי זה בעיקר עיצבן שלא היה לאישה שם, ממש חיכיתי שהבעל יאמר את השם שלה אבל כל מה שיצא היה דארלינג. ההסבר שלך מאוד הגיוני אבל עדיין זה ממש הצחיק אותי היה שבמסיבה החברות של האישה גם קראו לה דארלינג :-D|פנים|

אני אוהבת את הסרטונים האלה :-] לפי מה שאני יודעת יש כלבים עם נטייה לשמור על הבעלים שלהם כשהן בהריון.

אני מניחה שההורים שלך בטוח מכירים את הרפרנס.
אימא שלך אהבה את העיצוב של השולחן?

את החלק הזה לא הבנתי, אשמח להסבר :-):

:-D:-D:-D אני מופתעת שהיא בכלל טרחה לקחת את ליידי חזרה הביתה אחרי שהיא ברחה.

:-D:-D:-D:-D ברור, כמו שבסדרות מצויירות, הילדים הם קופי של ההורים רק בקטן.

ראית את סרט ההמשך?

אוי בעצם זה הגיוני, שבטבע טורפים יחביאו גופות של בע"ח שהם הורגים, אם הם לא סיימו לאכול אותם, כדי שלא יגנבו להם. אבל צריכה לבדוק אם זה באמת ההסבר.
אשמח לשמוע את ההסבר כשתחזרי עם מסקנות :-):

* "אין דרך לדעת את מין התינוק" - בשנות ה-50 עוד לא היה אולטרסאונד?
:-D בלי קשר למה שכתבת, בדקתי עכשיו והסרט אמור להתרחש בתחילת המאה ה-20, אז הוא אפילו אמור להיות יותר ישן מהתאריך שבו הוא יצא.

* לרגע חשבתי שהם באמת הולכים להשאיר את התינוק לבד בבית :-D
גם אני :-D

* חחח כשהם בורחים אני חשבתי שהוא אומר לה come on beach, follow me! שזה תכלס הגיוני אם הסלנג של beach עוד לא היה בשימוש כשהסרט יצא
למה זה הצחיק אותי כל כך?

didalf

Well-known member
סרט מקסים, גורם לי לרצות לחבק את הכלב שלי ולא לשחרר :-]
אווו|לב|

אחת השאלות שלא הפסקתי לחשוב עליה הייתה באיזו שנה הסרט הזה צריך להתקיים, כי יש להם עגלות. טוב, תיכף נבדוק. לפי האינטרנט הסרט אמור להיות בתחילת המאה ה-20.
אה כאילו יותר ישן ממתי שזה יצא? כי זה מ1955 אז הנחתי שזה גם מתרחש בשנות ה50.

התלונה היחידה שיש לי היא שליידי סגורה בתוך קופסא אבל בסדר שיהיה.
חח אני גם התלוננתי.

רק לילה אחד זה משפט יפה, גם אני בהתחלה חשבתי שהכלב שלי יעלה על המיטה שלי עד שיתרגל לבית אבל שנה וחצי עברה והוא עדיין עולה על המיטה שלי, לא רק זה, אני צריכה לעלות אותו :-D
ברור:-D

(הציור של התינוק מרגיש מאוד לא קשור לסרט הזה).
חח נכון הוא היה ממש מוזר

• די מבאס אותי לראות שהחתולים בסרט מרושעים, כי לקח לי הרבה זמן להבין שיכול להיות שאני מחבבת חתולים ופשוט לא ידעתי את זה.
איך אפשר לא לאהוב חתולים?|מאוהב|
אנחנו צריכים לראות גם חתולים בצמרת, אבל לא בשבוע הבא. ניק שבוע הבא תבחר משהו שלא בא לי עליו.

נראה שדודה שרה למדה להיות בסדר עם כלבים כי היא הביאה לכלבים עוגיות במיוחד בשבילם.
אה פספסתי את זה8-*

כדי לא לסיים עם משפט על דודה שרה :-D
כי היא פויה!:-[:-D

עם קולות של מקהלה כאילו זה סרט חג מולד :-D
חח טכנית זה באמת התחיל בחג המולד

האמת שאותי זה בעיקר עיצבן שלא היה לאישה שם, ממש חיכיתי שהבעל יאמר את השם שלה אבל כל מה שיצא היה דארלינג. ההסבר שלך מאוד הגיוני אבל עדיין זה ממש הצחיק אותי היה שבמסיבה החברות של האישה גם קראו לה דארלינג :-D|פנים|
חחח הצחיק אותי ממש שחשבת שזה השם שלהם אחרי שלי הייתה את ההבנה המאוחרת הזאת:-D

אני מניחה שההורים שלך בטוח מכירים את הרפרנס.
אימא שלך אהבה את העיצוב של השולחן?
כן. אבל מאד קל לשמח את אמא שלי עצם זה שהשקענו בשבילה מספיק.

את החלק הזה לא הבנתי, אשמח להסבר :-):
הכלבים במכלאה חוץ מזה שהם מספרים על היחפן שהוא רודף שמלות גם אמרו שאם יום אחד הוא יתאהב במישהי אז הוא יאבד את החלקלקות שלו ואז יתפס וזה יהיה הסוף שלו. וליידי שחשבה שהוא התאהב בה חשבה שהיא תהיה זאת שתביא לזה שהוא יתפס. (הכל הסתבר נכון).

:-D:-D:-D אני מופתעת שהיא בכלל טרחה לקחת את ליידי חזרה הביתה אחרי שהיא ברחה.
כן אני גם|שפם|

ראית את סרט ההמשך?
כמובן

It's Always Sunny

Well-known member
אה כאילו יותר ישן ממתי שזה יצא? כי זה מ1955 אז הנחתי שזה גם מתרחש בשנות ה50.
זו לא תיאוריה רשמית אבל אני אוהבת להסתמך עליה.

איך אפשר לא לאהוב חתולים?|מאוהב|
לא גדלתי איתם אז מבחינתי במשך תקופה הם היו האויב. למדתי לחבב אותם בשנים האחרונות.

אנחנו צריכים לראות גם חתולים בצמרת, אבל לא בשבוע הבא. ניק שבוע הבא תבחר משהו שלא בא לי עליו.
אני זוכרת שאת הסרט הזה דווקא ראיתי כשהייתי קטנה :-):
עוד אחד מהסרטים שצפיתם בהם בריפיט כשהיית קטנה?

הכלבים במכלאה חוץ מזה שהם מספרים על היחפן שהוא רודף שמלות גם אמרו שאם יום אחד הוא יתאהב במישהי אז הוא יאבד את החלקלקות שלו ואז יתפס וזה יהיה הסוף שלו. וליידי שחשבה שהוא התאהב בה חשבה שהיא תהיה זאת שתביא לזה שהוא יתפס. (הכל הסתבר נכון).
תודה על ההסבר :-):

מה חשבת על סרט ההמשך?

למעלה