חחח בחיים לא הייתי שמה לב לדברים האלה.הידעתם: טיאנה היא נסיכת דיסני היחידה שיש לה גומות חן. רציתי לכתוב שהיא גם היחידה ששמאלית (המדבבת שלה שמאלית, אז ביססו את זה עליה) אבל גם מולאן שמאלית, מסתבר. בכל אופן, דיסני פישלו שם וגרמו לה לכתוב ביד ימין באחד הקטעים![]()
ואם מדברים על אימא של טיאנה, גיליתי עכשיו שדיבבה אותה אופרה וינפרי![]()
אני די הופתעתי בתחילת הסרט שהאמא מספרת את האגדה הזאת, כי חשבתי שהסרט הוא ממש על האגדה המקורית (שאני אגב לא זוכרת ממנה כלום חוץ מהקטע הזה שהיה נסיך שהפך לצפרדע והיה צריך נשיקה בשביל לחזור להיות נסיך).מתחילים עם טיאנה ולוטי הקטנות, אימא של טיאנה מספרת להן את הסיפור על הצפרדע שחזר להיות נסיך בזכות נשיקה. טיאנה לא מתרשמת מזה, לוטי דווקא כן.
אני סקרנית עכשיו מה זה התבשיל שנקרא גמבו.
- אבא של טיאנה מלמד אותה לבשל (בגיל כזה צעיר קשה לי לדמיין ילדים קטנים מול הכיריים), אבא שלה מתלהב ממה שהיא הכינה שהוא מזמין את כל השכונה לטעום
אני פשוט קראתי לו איש הצללים כמו שטיאנה קוראת לו.אנחנו מגלים שהנסיך נאבין נושל מהירושה שלו והסיבה שהוא נמצא בניו אורלינס היא כדי למצוא כלה עשירה. המשרת של נאבין, לורנס, דוחק בו להגיע לבית של לוטי ואביה. לפני שהם מספיקים לעשות את זה, מגיע אליהםהנבל של הסרט (שאני אצטרך לגגל את השם שלו כי אין לי מושג מהו)ד"ר פאסילייה, רופא אליל שמשכנע אותם שהוא יכול לעזור להם. הוא יוצר מופע שלם (כולל שירים כי כמובן זה דיסני) ומטיל עליהם כישוף.
מאמא אודי הזאת די מגניבה (חוץ מהנחש).
- מאמא אודי מגיחה מן הצללים, היא בת 197
ויש לה נחש מחמד. אחרי שירה וריקודים, מאמא אודי אומרת לנאבין שאם לוטי תנשק אותו והוא וטיאנה יחזרו להיות בני אדם.
הייתי בשוק כשהוא דרך עליו. זה נראה היה כאילו שהוא באמת מת, אבל זה מאוד לא מתאים לסרט דיסני להרוג בכזאת אכזריות דמות של סיידקיק חמוד ותמים כל כך. בסוף לפחות הוא מת מאוחר יותר והרוח שלו איכשהו הפכה לכוכב בשמיים לצד אהובת ליבו אוונג'לין/כוכב-הצפון, אז זה היה פחות עצוב.
- נאבין מצליח להסיר מלארי את הקמע שלו וריי לוקח אותו ובורח. הוא מעביר את הקמע אל טיאנה ונותן לה זמן לברוח בזמן שהוא נאבק עם רוחות הוודו. הרוחות מכבות את האור של ריי ופאסילייה דורך עליו
אהבתי מאוד שלוטי עושה את זה בשבילה, כי היא דמות כזאת שמצד אחד די איומה: לבנה עשירה מפונקת שטחית קולנית וילדותית, וקצת חסרת מודעות (נראה לי) לעד כמה החיים של החברה שגדלה איתה הם הרבה יותר קשים.
- לוטי מגלה שלארי הוא לא נאבין, הוא נשלח לכלא
היא מגלה שנאבין האמיתי הוא צפרדע והוא מסביר לה שכדי להפוך לאנושי היא צריכה לנשק אותו. טיאנה מגיעה ומתוודה על אהבתה לנאבין, לוטי מסכימה לנשק את נאבין למען טיאנה אבל בגלל שהשעה היא אחרי חצות, זה לא עובד.
כן, האמת שאני קצת חשבתי שזה היה נחמד יותר אם היו נשארים צפרדעים. אבל גם ככה זה סוף סבבה.
- טיאנה ונאבין מתחתנים בחתונה כצפרדעים, מאמא אודי מחתנת אותם. בזמן שהם מתנשקים, הם חוזרים להיות בני אדם. הייתם מעדיפים שהם יישארו צפרדעים או יותר טוב שהם השתנו לבני אדם חזרה?
חחח, גם אני לא שמתי לב לזה לבד. זה משהו שראתי באינטרנט.חחח בחיים לא הייתי שמה לב לדברים האלה.
בהתחלה לא יכולתי להאמין שהם נתנו לו למות לבד ככה.הייתי בשוק כשהוא דרך עליו. זה נראה היה כאילו שהוא באמת מת, אבל זה מאוד לא מתאים לסרט דיסני להרוג בכזאת אכזריות דמות של סיידקיק חמוד ותמים כל כך. בסוף לפחות הוא מת מאוחר יותר והרוח שלו איכשהו הפכה לכוכב בשמיים לצד אהובת ליבו אוונג'לין/כוכב-הצפון, אז זה היה פחות עצוב.
אבחנה יפה.אהבתי מאוד שלוטי עושה את זה בשבילה, כי היא דמות כזאת שמצד אחד די איומה: לבנה עשירה מפונקת שטחית קולנית וילדותית, וקצת חסרת מודעות (נראה לי) לעד כמה החיים של החברה שגדלה איתה הם הרבה יותר קשים.
אבל מצד שני היא באמת חברה טובה, גם בנשף אז אחרי שדוכן האוכל של טיאנה מתהפך בדיוק כשלוטי רוצה להרשים את "הנסיך" עם האוכל, אז קצת ציפיתי שהיא תכעס על טיאנה, אבל במקום זה היא עוזרת לה ונותנת לה שמלה יפה וכל זה, וכמובן בעיקר כשהיא מגלה שטיאנה מצאה אהבה, אז היא מוותרת עבורה מיידית על הנסיך שכל כך רצתה ושמחה בשבילה באמת, ומנשקת אותו עם כוונות טובות בשביל חברתה.
אני די מתלבטת. כי מצד אחד, אם היו נשארים צפרדעים, זה היה קצת מבטל את המטרה של הסיפור לדעתי (הניסיון לחזור להיות אנושיים). מצד שני, זה מרגיש לי קצת כאילו בוחרים בדרך הקלה כשמחזירים אותם להיות בני אדם, אני מבינה שזה דיסני וחייב להיות סוף טוב אבל עדיין.כן, האמת שאני קצת חשבתי שזה היה נחמד יותר אם היו נשארים צפרדעים. אבל גם ככה זה סוף סבבה.
מה את חשבת?
זהו שאני הרגשתי שזה יכול להיות סוף טוב גם אם הם היו נשארים צפרדעים, במיוחד שהם בעצמם נראו שהם בסדר עם זה.אני די מתלבטת. כי מצד אחד, אם היו נשארים צפרדעים, זה היה קצת מבטל את המטרה של הסיפור לדעתי (הניסיון לחזור להיות אנושיים). מצד שני, זה מרגיש לי קצת כאילו בוחרים בדרך הקלה כשמחזירים אותם להיות בני אדם, אני מבינה שזה דיסני וחייב להיות סוף טוב אבל עדיין.
זה כמו תרגיל בפסיכומטריעדיין לא הספקתי לראות את הסרט. אבל אני עכשיו מאוד מסוקרן לראות על מה לונה החליטה להגיב באופן כזה שמסתיר רק חלקים מהמשפטים ולא פשוט לשים הכל בתיבת ספוילר.
זה נראה כמו תרגיל כזה בבית ספר שנותנים לך טקסט שחלקים שלו מוסתרים ואתה צריך למלא אותם.
ואפילו אין מחסן מילים.
אבל אני אנסה בכל זאת.
אור כתבה:
אני די מתלבטת. כי מצד אחד, לצוד אנשים כמשחק זה די נוראי. מצד שני, זה מרגיש לי קצת כאילו זה עונש שדי מגיע לאנשים שבחרו לצוד במקרה הזה, אבל עדיין.
לונה הגיבה:
זהו שאני הרגשתי שלצוד בני אדם יכול להיות כיף במיוחד כשמשתמשים ברובי לייזר.
מי בכלל אמר שיש משהו לא מוסרי בציד בני אדם?
אבל אפשר מצד שני להגיד שאם אנשים יתחילו לצוד זה את זה אז יהיה כאוס שיוביל לסבל רב עבור כולם, אז בסדר.
וואייט וואט?
- ואם מדברים על אימא של טיאנה, גיליתי עכשיו שדיבבה אותה אופרה וינפרי
- נכון אמרתי מקודם שריי כנראה יותר חכם מלואיס? אז אני לוקחת את זה בחזרה כי ריי לא קולטת שאהובתו היא לא גחלילית אבל לואיס כן הבין.
בני אדם כי צפרדע זה איכס, בתכלס.
- טיאנה ונאבין מתחתנים בחתונה כצפרדעים, מאמא אודי מחתנת אותם. בזמן שהם מתנשקים, הם חוזרים להיות בני אדם. הייתם מעדיפים שהם יישארו צפרדעים או יותר טוב שהם השתנו לבני אדם חזרה?
חח קצת כן, בכללי עושה קצת חשק לבקר בניו אורלינס.אני סקרנית עכשיו מה זה התבשיל שנקרא גמבו.
אהבתי מאוד שלוטי עושה את זה בשבילה, כי היא דמות כזאת שמצד אחד די איומה: לבנה עשירה מפונקת שטחית קולנית וילדותית, וקצת חסרת מודעות (נראה לי) לעד כמה החיים של החברה שגדלה איתה הם הרבה יותר קשים.
אבל מצד שני היא באמת חברה טובה, גם בנשף אז אחרי שדוכן האוכל של טיאנה מתהפך בדיוק כשלוטי רוצה להרשים את "הנסיך" עם האוכל, אז קצת ציפיתי שהיא תכעס על טיאנה, אבל במקום זה היא עוזרת לה ונותנת לה שמלה יפה וכל זה, וכמובן בעיקר כשהיא מגלה שטיאנה מצאה אהבה, אז היא מוותרת עבורה מיידית על הנסיך שכל כך רצתה ושמחה בשבילה באמת, ומנשקת אותו עם כוונות טובות בשביל חברתה.
ציינת הרבה דברים חוץ מבטח הדבר שהיא הכי ידועה בו - היא הנסיכה השחורה היחידה. (לפחות עד כמה שזכור לי).הידעתם: טיאנה היא נסיכת דיסני היחידה שיש לה גומות חן. רציתי לכתוב שהיא גם היחידה ששמאלית (המדבבת שלה שמאלית, אז ביססו את זה עליה) אבל גם מולאן שמאלית, מסתבר. בכל אופן, דיסני פישלו שם וגרמו לה לכתוב ביד ימין באחד הקטעים
בנוסף טיאנה היא נסיכת דיסני היחידה שיש לה אימא אבל אין לה אבא.
הן נורא חמודות שתיהן כשהן קטנותמתחילים עם טיאנה ולוטי הקטנות, אימא של טיאנה מספרת להן את הסיפור על הצפרדע שחזר להיות נסיך בזכות נשיקה. טיאנה לא מתרשמת מזה, לוטי דווקא כן.
מרגיש קצת מסוכן, אבל הרי יש את התוכנית מאסטר שף של ילדים, אז אני מניח שזה קיים (או שזה רק היה קיים בבדיחה של ארץ נהדרת?)אבא של טיאנה מלמד אותה לבשל (בגיל כזה צעיר קשה לי לדמיין ילדים קטנים מול הכיריים), אבא שלה מתלהב ממה שהיא הכינה שהוא מזמין את כל השכונה לטעום![]()
לא נאמר במפורש אבל מהתמונה שלו במדים עם מדליה עליה הבנתי שהוא מת במלחמה. ולפי ויקיפדיה הוא באמת מת במלחמת העולם הראשונה.לאבא של טיאנה יש חלום, לפתוח מסעדה משלו. החלום הזה לא מתגשם כי הוא מת לפני שהוא מצליח להגשים אותו.
לעומתי שאני עובד רק בחצי משרה ולא מעוניין לצאת כי יותר כיף לראות טלוויזיה בבית.עוברים לעתיד, טיאנה היא בחורה צעירה שעובדת בשתי עבודות (ונראה שלישון זו מותרות בשבילה). במהלך היום היא עובדת כמלצרית בבית קפה, היא אופטימית ומאמינה שהיא תצליח להגיע לסכום שהיא צריכה על מנת לפתוח מסעדה משלה. היא מוותרת על חיי החברה שלה כדי לעבוד ומסרבת לצאת כשחברים מציעים לה.
נאבין גם אמור לגור בבית של אבא של לוטי בזמן שהוא בעיר.במקביל, מגיע לעיר הנסיך נאבין, אבא של לוטי מזמין אותו לנשף המסכות שהם עורכים באותו ערב. לוטי מבקשת שטיאנה תכין את האוכל לנשף, נותנת לה כסף שיכול לסייע בפתיחת המסעדה, מה שגורם לטבח (שלעג לטיאנה מקודם שלא תצליח לפתוח מסעדה בחיים) להיות בהלם![]()
כולם רוצים נכדים. זה הכי כיף.טיאנה מוצאת מקום לפתוח את המסעדה שלה, אימא שלה באה לבקר אותה ונראית מודאגת מהעובדה שטיאנה עובדת קשה ולא נהנית מהחיים. ("אני רוצה נכדים")
יותר קל לקרוא לד"ר פאסילייה בשם כינוי שלו שרוב הדמויות בסרט קוראים לו - The Shadow Man (איש הצללים?).אנחנו מגלים שהנסיך נאבין נושל מהירושה שלו והסיבה שהוא נמצא בניו אורלינס היא כדי למצוא כלה עשירה. המשרת של נאבין, לורנס, דוחק בו להגיע לבית של לוטי ואביה. לפני שהם מספיקים לעשות את זה, מגיע אליהםהנבל של הסרט (שאני אצטרך לגגל את השם שלו כי אין לי מושג מהו)ד"ר פאסילייה, רופא אליל שמשכנע אותם שהוא יכול לעזור להם. הוא יוצר מופע שלם (כולל שירים כי כמובן זה דיסני) ומטיל עליהם כישוף.
לוטי נורא חמודה שגם כשהיא בעיצומו של הדבר שהיא הכי חלמה עליו - נסיך שמביע בה עניין רומנטי - היא עדיין ערה למה שקורה עם טיאנה ועוזרת לה בנדיבות.בנשף המסכות, לוטי בפאניקה כי נאבין עדיין לא הגיע. טיאנה מנסה להרגיע אותה ואז בצירוף מקרים, נאבין מופיע ולוקח את שרלוט לרחבת הריקודים.
בעלי המקום שטיאנה רצתה לקנות אומרים לה שמישהו אחר הציע הצעה גבוהה יותר ושהם לא מאמינים שהיא תצליח לנהל עסק בעצמה ושעדיף לה להישאר איפה שהיא נמצאת
טיאנה מתלכלכת מהאוכל, לוטי לוקחת אותה להחליף בגדים, לוטי משאילה לטיאנה שמלה וכתר. ברגע של עצב, טיאנה יוצאת למרפסת ונתקלת בנאבין בצורת הצפרדע שלו. נאבין משכנע את טיאנה לנשק אותו אבל הוא במקום שהוא יחזור להיות נסיך, היא הופכת לצפרדע.
קודם יש את כל הבלגן במסיבה שהם גורמים לו והכלבה מנסה לתפוס אותם. וברגע האחרון הכלבה מבינה את טיאנה ומדברת אליה. אני כל הזמן חשבתי שכשטיאנה תחזור היא תדבר עוד עם הכלבה אבל לא היה עם זה שום דבר.אנחנו מגלים שמי שמתחזה לנאבין הוא לארי, המשרת. ד"ר פאסילייה עשה את הכישוף שגרם לכך. לארי גורם לפאסילייה לתסכול כשמתגלה שהוא שיחרר את נאבין לחופשי.
טיאנה ונאבין בורחים מהנשף ונאלצים להתמודד עם הטבע. הם פוגשים את לואיס, תנין שאוהב לנגן ג'ז שאומר להם שהוא מכיר את מאמא אודי, מלכת וודו שיכולה לעזור לטיאנה ולנאבין לחזור לצורתם המקורית. אחרי שיכנוע קל של לואיס, הם מתחילים את המסע שלהם אל מאמא אודי.
לא רעיון אחר, אלא המשך של הרעיון המקורי. להשתמש בדם של נאבין. זה מה שהם עשו בהתחלה והיו יכולים להמשיך לעשות אם הוא לא היה בורח.בינתיים לארי מתחיל לחזור לצורתו המקורית, וברגע של נואשות מציע ללוטי נישואין (על מנת שלא תראה איך הוא נראה). פאסילייה שכועס על לארי כי הוא שיחרר את נאבין לחופשי, חושב על רעיון אחר כדי לגרום ללארי להשתנות שוב לנאבין.
פלונטר - גם סרט של דיסני.נאבין רוצה לאכול חרקים ולא מצליח לתפוס אף אחד מהם, טיאנה לא רוצה אבל מסתבר שזה לא נתון לשליטתה. שניהם מתקרבים לחרק אבל הלשונות שלהם נקשרים אחד בשני תוך כדי שהחרק ברח. לואיס מוצא אותם ורק גורם לפלונטר להיות יותר גרוע![]()
יש די קטע של חברות בין חיות שאמורות לאכול אחת את השניה. לואיס מתאפק ולא אוכל את הצפרדעים בגלל חיבתו לג'אז.בזכות ריי, חרק שכנראה יותר חכם מלואיס, הם מותרים מהקשר ומגלים שהם הלכו לכיוון הלא נכון בכלל.
בני האדם פשוט מנסים לתפוס משהו לאכול. קשה לי להאמין שטיאנה ונאבין היו צמחונים לפני כל זה. ובכל מקרה גם בתור צפרדעים הם עמדו לאכול חרקים למרות שגם הם מדברים. אבל האמת שזאת שאלה טובה האם הם הפכו להיות צמחוניים אחרי שהם בילו איזה יום עם חיות וגילו שהם יכולים לדבר.ריי לוקח אותם בדרך הנכונה, בדרך הם נתקלים בחבורת בני אדם שמוכיחים שבני אדם גרועים ומנסים לתפוס את טיאנה ונאבין, למזלם של טיאנה ונאבין בני האדם האלה לא ממש חכמים, אז הם מצליחים לברוח.
חוכמה היא יותר ספקטרום מאשר קו ישר. ריי הוא חכם בניווט ובפתירת פלונטרים של לשונות. לואיס הוא חכם מוזיקלית ובהבנה אסטרונומית.נכון אמרתי מקודם שריי כנראה יותר חכם מלואיס? אז אני לוקחת את זה בחזרה כי ריי לא קולטת שאהובתו היא לא גחלילית אבל לואיס כן הבין.
היא מגיעה בדיוק ברגע הנכון כדי להשתמש בקסמים להציל את נאבין ממפלצות הצללים שבאו לחטוף אותו אל השאדו-מן.מאמא אודי מגיחה מן הצללים, היא בת 197![]()
השיר שלה כאן הוא חשוב כי בו היא אומרת לנאבין וטיאנה שמה שהם רוצים זה לא דווקא מה שהם צריכים. נאבין מבין את הכוונה שלה ומבין שמה שהוא צריך זה את טיאנה והוא בעצם מאוהב בה (כמובן בסיפורים כאלו מתאהבים נורא מהר). מאמא אודי גם מנסה להבהיר לטיאנה שמה שהיא צריכה באמת זה אהבה, אבל טיאנה לשם שינוי קשה יותר להבנה (היא גם לא הבינה את זה כשאמא שלה דיברה איתה על זה מקודם) והיא משוכנעת שהכוונה של מאמא אודי זה שהיא צריכה לעבוד עוד יותר קשה.ויש לה נחש מחמד. אחרי שירה וריקודים, מאמא אודי אומרת לנאבין שאם לוטי תנשק אותו והוא וטיאנה יחזרו להיות בני אדם.
כמובן הגיוני להציע נישואים למישהי שאתה מכיר רק איזה יום (וכמעט רק בתור צפרדעה)...נאבין מודה בפני ריי שהוא מאוהב בטיאנה ושהוא רוצה להתחתן איתה, הוא מכין לה ארוחה ומתכוון להציע לה נישואין אבל אחרי שהוא שומע שטיאנה צריכה כסף כדי לפתוח את המסעדה שלה, הוא מבין שהוא חייב להתחתן עם לוטי כי אין לו כסף אבל למשפחה של לוטי כן יש כסף.
איכשהו אני חשבתי שהיא קלטה שמישהו מתחזה לנאבין. היא לא ראתה את נאבין עם לוטי לפני שהיא אז פגשה אותו בתור צפרדע?ריי בטעות פולט בפני טיאנה שנאבין לא רוצה להתחתן עם שרלוט ושהוא מוכן לעבוד קשה כדי שתהיה לטיאנה מסעדה. טיאנה מתרגשת לשמוע את זה אבל אז רואה את לוטי ו"נאבין" עומדים להתחתן ומרגישה עצב רב.
ריי מאוד מרשים בשביל גחלילית. הוא מצליח לעוף מהר עם הקמע הזה. ואחרי שהוא מעביר את קמע לטיאנה הוא גם נלחם בשדי הצללים עם האור שלו ודי מצליח להביס אותם עד שהשאדו-מן מגיע. ואז יש את אחד הקטעים הנוראיים ביותר שאנחנו לא ממש רואים אבל ברור מה קרה - כשהשאדו-מן דורך על ריי. לא ברור לי איך הוא לא מת במקום, אבל הוא כן בסופו של דבר מת.ריי מוצא את נאבין, משחרר אותו מהתיבה שלארי כלא אותו בה. נאבין כמעט מצליח להסיר את הקמע של לארי ממנו. לאחר מאבק, לארי הולך למקום פרטי ומסביר לנאבין שנמאס לו להיות המשרת של נאבין.
נאבין מצליח להסיר מלארי את הקמע שלו וריי לוקח אותו ובורח. הוא מעביר את הקמע אל טיאנה ונותן לה זמן לברוח בזמן שהוא נאבק עם רוחות הוודו. הרוחות מכבות את האור של ריי ופאסילייה דורך עליו![]()
סוף סוף טיאנה מבינה שאהבה יותר חשובה מהחלום של המסעדה.טיאנה בורחת אבל פאליסייה מאגף אותה עם הרוחות שלו ואז מכניס אותה לפנטזיה ואומר לה שיוכל לעזור להגשים את חלום המסעדה. טיאנה מעדיפה לוותר על העזרה שלו. היא מצליחה לשבור את הקמע ובכך גורמת לרוחות הוודו להתהפך על פאליסייה ולקחת אותו כבתור תשלום.
כי היא כבר לא הנסיכה של המארדי גרה.לוטי מגלה שלארי הוא לא נאבין, הוא נשלח לכלאהיא מגלה שנאבין האמיתי הוא צפרדע והוא מסביר לה שכדי להפוך לאנושי היא צריכה לנשק אותו. טיאנה מגיעה ומתוודה על אהבתה לנאבין, לוטי מסכימה לנשק את נאבין למען טיאנה אבל בגלל שהשעה היא אחרי חצות, זה לא עובד.
הוא כאילו סוג של צדק במובן מטאפיזי שהוא הפך להיות כוכב. הי אם יש קסמים אז הגחלילית יכול להפוך לכוכב לצד כוכב אחר.טיאנה, נאבין ולואיס נפגשים. לואיס לקח את ריי הפצוע איתו וריי נפרד מהם לפני שהוא מת. בהלוויה של ריי, מתגלה שהוא התאחד עם אוונג'לין הכוכב, אז מסתבר שבסופו של דבר הוא צדק?
אני שמח שהם השתנו חזרה לבני אדם. בכל זאת שמח יותר שהיא כן הגשימה את החלום שלה לפתוח מסעדה (וזה היה מגוחך אם היא הייתה פותחת את המסעדה הזאת בתור צפרדעה).טיאנה ונאבין מתחתנים בחתונה כצפרדעים, מאמא אודי מחתנת אותם. בזמן שהם מתנשקים, הם חוזרים להיות בני אדם. הייתם מעדיפים שהם יישארו צפרדעים או יותר טוב שהם השתנו לבני אדם חזרה?
כמובן מאושרים. חשבתי שאולי נראה אותו גם חותך ירקות, אבל אולי יותר טוב שהוא ממלצר.בהמשך מראים לנו את טיאנה מגשימה את חלומה וקונה את המקום בשביל המסעדה שלה, היא ונאבין מאושרים ביחד![]()
זה באמת מעניין שהסרט הוא בעצם לא בדיוק עיבוד של הסיפור המקורי, אלא סיפור שבו מתרחש סיפור עם קונספט דומה כשהם מכירים את הסיפור המקורי.אני די הופתעתי בתחילת הסרט שהאמא מספרת את האגדה הזאת, כי חשבתי שהסרט הוא ממש על האגדה המקורית (שאני אגב לא זוכרת ממנה כלום חוץ מהקטע הזה שהיה נסיך שהפך לצפרדע והיה צריך נשיקה בשביל לחזור להיות נסיך).
איך זה שאני שמעתי על גמבו ואת לא?אני סקרנית עכשיו מה זה התבשיל שנקרא גמבו.
למה לא הנחש?מאמא אודי הזאת די מגניבה (חוץ מהנחש).
בדיוק. גם אני הייתי בשוק מהמוות הכל כך אכזרי של דמות סייד קיק. זה באמת משהו שלדעתי אף פעם לא נעשה.הייתי בשוק כשהוא דרך עליו. זה נראה היה כאילו שהוא באמת מת, אבל זה מאוד לא מתאים לסרט דיסני להרוג בכזאת אכזריות דמות של סיידקיק חמוד ותמים כל כך. בסוף לפחות הוא מת מאוחר יותר והרוח שלו איכשהו הפכה לכוכב בשמיים לצד אהובת ליבו אוונג'לין/כוכב-הצפון, אז זה היה פחות עצוב.
בדיוק מה שאני ציינתי לגביה גם בנשף.אהבתי מאוד שלוטי עושה את זה בשבילה, כי היא דמות כזאת שמצד אחד די איומה: לבנה עשירה מפונקת שטחית קולנית וילדותית, וקצת חסרת מודעות (נראה לי) לעד כמה החיים של החברה שגדלה איתה הם הרבה יותר קשים.
כן, האמת שאני קצת חשבתי שזה היה נחמד יותר אם היו נשארים צפרדעים. אבל גם ככה זה סוף סבבה.
מה את חשבת?
אני די מתלבטת. כי מצד אחד, אם היו נשארים צפרדעים, זה היה קצת מבטל את המטרה של הסיפור לדעתי (הניסיון לחזור להיות אנושיים). מצד שני, זה מרגיש לי קצת כאילו בוחרים בדרך הקלה כשמחזירים אותם להיות בני אדם, אני מבינה שזה דיסני וחייב להיות סוף טוב אבל עדיין.
סוף סוף גיליתי מה באמת כתוב בכתב סתרים הזה.זהו שאני הרגשתי שזה יכול להיות סוף טוב גם אם הם היו נשארים צפרדעים, במיוחד שהם בעצמם נראו שהם בסדר עם זה.
מי בכלל אמר שעדיף להיות בני אדם על פני צפרדעים?
אבל אפשר מצד שני להגיד שהסוף הטוב יהיה שהיא באמת תגשים את החלום שלה לפתוח את המסעדה, ובשביל זה היא חייבת להיות אנושית, אז בסדר.
אולי פשוט מספיק חשק כדי שנראה את הסדרה Treme של דייויד סיימון (הסמויה) שמתרחשת בניו-אורלינסחח קצת כן, בכללי עושה קצת חשק לבקר בניו אורלינס.
נכון, לא הרגשתי צורך לציין את זה כי חשבתי שזה מובן מאליו. מה שכן, התלבטתי אם לציין משהו אחר ועכשיו אנצל את ההזדמנות כדי לעשות זאת. נאבין היה צריך להיות בהתחלה לבן אבל הפכו אותו לשחור בגלל שהייתה ביקורת על כך שמושא האהבה של טיאנה הוא לבן בעוד הנבל הוא שחור. הסרט עורר עוד ביקורות בכך שבהתחלה התכוונו לקרוא לטיאנה מאדי ושהמקצוע שלה יהיה חדרנית.ציינת הרבה דברים חוץ מבטח הדבר שהיא הכי ידועה בו - היא הנסיכה השחורה היחידה. (לפחות עד כמה שזכור לי).
(אגב, למה מולאן בכלל נחשבת לנסיכת דיסני, היא לא נסיכה ולא מתחתנת עם נסיך)
מעניין, תודה על המידע.לא נאמר במפורש אבל מהתמונה שלו במדים עם מדליה עליה הבנתי שהוא מת במלחמה. ולפי ויקיפדיה הוא באמת מת במלחמת העולם הראשונה.
אני מסכימה איתך בנושא הזהלעומתי שאני עובד רק בחצי משרה ולא מעוניין לצאת כי יותר כיף לראות טלוויזיה בבית.
וואלה, צודק. כנראה פשוט שטיאנה התרגלה לעבוד קשה ולהרוויח את הכסף שלה בעצמה.זה מאוד נחמד שבזכות הביקור הזה טיאנה מקבלת מספיק כסף לפתוח את המסעדה שלה. אבל איך שאנחנו מכירים את לוטי (בהמשך לפחות) היא הייתה מלווה לטיאנה את הכסף גם אם היא פשוט הייתה מבקשת.
חחחח, לא חשבתי על זה בזמנו.יותר קל לקרוא לד"ר פאסילייה בשם כינוי שלו שרוב הדמויות בסרט קוראים לו - The Shadow Man (איש הצללים?).
זה מאוד מתוחכם מצידו. אני חייבת לכתוב שנהניתי מאיך שכתבת את הפסקה הזו. זה אומנם נראה ברור מאליו כי זה מופיע בסרט אבל לא בהכרח הייתי חושבת על זה לבד.בכל מקרה הוא מזהה יפה את זה שהמשרת מאוד לא מרוצה ועובד על נאבין שילחץ לו את היד. הוא אומר לנאבין שהעתיד שלו ירוק כאילו זה מדובר על כך שיהיה לו כסף, אבל בעצם הוא מתכוון לירוק כמו צפרדע. ובמקביל הוא מראה למשרת לורנס שהעתיד שלו יכול להיות של נסיך.
נכון? גם אני ציפיתי שיהיה המשך לקטע עם הכלבה, אבל זה לא קרה בסוף.קודם יש את כל הבלגן במסיבה שהם גורמים לו והכלבה מנסה לתפוס אותם. וברגע האחרון הכלבה מבינה את טיאנה ומדברת אליה. אני כל הזמן חשבתי שכשטיאנה תחזור היא תדבר עוד עם הכלבה אבל לא היה עם זה שום דבר.
וואו, כן. מצד אחד, זה היה אמור להיות ברור שדיסני יעשו הפוך על הפוך (שיתברר לנו שלואיס בעצם טוב) ומצד שני, לא סמכתי עליהם ממש כי לואיס נראה מאוד מרושע כשהציגו אותו.ואז הם מגיעים לביצה כשהם נמלטים על כמה בלונים פורחים (מזכיר את הסרט UP) ושם כמה תנינים מנסים לאכול אותם והם מסתתרים מהם בבול עץ. ולכן לחלוטין ציפיתי שהתנין בופיע מאחוריהם יאכל אותם
חחחח, אהבתי את הרפרנס. מתישהו נראה גם אותו. כמו ששאלתי מקודם, ראית את פלונטר בעבר?פלונטר - גם סרט של דיסני.
ההסבר הזה מקובל עלייחוכמה היא יותר ספקטרום מאשר קו ישר. ריי הוא חכם בניווט ובפתירת פלונטרים של לשונות. לואיס הוא חכם מוזיקלית ובהבנה אסטרונומית.
לא חשבתי על זה ככה, אולי כי ידעתי שהוא וטיאנה יתחתנו בסוף אבל נקודה יפה.כמובן הגיוני להציע נישואים למישהי שאתה מכיר רק איזה יום (וכמעט רק בתור צפרדעה)...
אבל זה כן יפה שהוא מעדיף לעזור לה עם הכסף בשביל שהיא תגשים את החלום שלה. אם כי זה די מגעיל כלפי לוטי שהוא מתכוון להתחתן איתה בשביל הכסף כשהוא מאוהב בטיאנה.
הייתי בטוחה שריי מת באותו רגע ובגלל זה הופתעתי שאחר כך רואים אותו גוסס.ואז יש את אחד הקטעים הנוראיים ביותר שאנחנו לא ממש רואים אבל ברור מה קרה - כשהשאדו-מן דורך על ריי. לא ברור לי איך הוא לא מת במקום, אבל הוא כן בסופו של דבר מת.
חחחח, קטע מעולה.*תוך כדי יש את זה שלואיס מנגן עם תזמורת שאיכשהו מאמינים שהוא בן אדם בתחפושת תנין,
צודק.אגב, זה די מוזר שהם בטח לא יכולים כבר לתקשר איתו עכשיו שהם הפכו לבני אדם.
מגניב!את אבא של לוטי זיהיתי כג'ון גודמן כמעט מיד.
וואלה, קצת מתביישת להודות שהייתי צריכה לגלל אותו כדי להבין איזו דמות הוא שיחק בקומיוניטילא זיהיתי אבל מגניב שהשאדו-מן זה קית' דייויד שמוכר מהרבה דברים (למשל קומיוניטי)
השחקנית של טיאנה היא אניקה נוני רוז, הייתי בטוחה משם מה שהיא שיחקה במארוול אבל אז עברתי על הדף ויקיפדיה שלה וראיתי שהיא דיבבה בסדרה ויקסאן (של Arrowverse) את קואסה, אחותה של מארי (ויקסאן). במשך הרבה זמן שברתי את הראש כדי להבין מאיפה אני מכירה אותה ומסתבר שלא יצא לי לראות אותה בכלל אלא רק לשמוע את הקול שלה.חוץ מזה שאר השחקנים לא מוכרים לי
לא יודעת מי מכם ראה את הסדרה הזו, אני ראיתי אותה והיא ממש לא גרועה אבל היא גם לא הותירה עליי רושם. היה נחמד לראות את התרבות של ניו אורלינס (במיוחד של שנת 2005), בזכותה למדתי מה זה המרדי גרא.אולי פשוט מספיק חשק כדי שנראה את הסדרה Treme של דייויד סיימון (הסמויה) שמתרחשת בניו-אורלינס
מקווה שהכל בסדר עכשיו.*יצא יותר מאוחר משהתכוונתי כי היו לי הפסקות חשמל לכמה זמן
מזל שנשמר לי אוטומטית כמעט כל מה שכתבתי
אחלה שיר.בכל מקרה בואו נסיים עם השיר על ניו-אורלינס:
צודק, יש משהו באווירה שלהם שהופכים אותם לקליטים.זכרתי שיש שירים בסרט הזה, אבל לא זכרתי בכלל מה הם.
שמחתי לגלות שרוב השירים היו ממש טובים ונהניתי מהם.
הנה כמה:
מעניין לדעת.נכון, לא הרגשתי צורך לציין את זה כי חשבתי שזה מובן מאליו. מה שכן, התלבטתי אם לציין משהו אחר ועכשיו אנצל את ההזדמנות כדי לעשות זאת. נאבין היה צריך להיות בהתחלה לבן אבל הפכו אותו לשחור בגלל שהייתה ביקורת על כך שמושא האהבה של טיאנה הוא לבן בעוד הנבל הוא שחור. הסרט עורר עוד ביקורות בכך שבהתחלה התכוונו לקרוא לטיאנה מאדי ושהמקצוע שלה יהיה חדרנית.
כן וכןראית את הסרט UP?
ראית את פלונטר בעבר?
גם אניהייתי בטוחה שריי מת באותו רגע ובגלל זה הופתעתי שאחר כך רואים אותו גוסס.
היו לדעתי כמה אנשים בפורום שראו את הסדרה [Treme], אבל לא הרבה.לא יודעת מי מכם ראה את הסדרה הזו, אני ראיתי אותה והיא ממש לא גרועה אבל היא גם לא הותירה עליי רושם. היה נחמד לראות את התרבות של ניו אורלינס (במיוחד של שנת 2005), בזכותה למדתי מה זה המרדי גרא.
כן, הצפרדע שמצביעה על המילים מאוד מבלבלת בחלקים מסויימים. במיוחד בשיר Dig a little deeper שבו הצפרדע נאבין גם משתתף אז זה מבלבל.היה לי רגע מוזר, כשטיאנה הגישה את האוכל ונראה שהצפרדע (שמצביעה על המילים) נמצאת על האוכל![]()
כן, אני מאוד נהנה לשמוע אותם שוב ושוב מאז אתמול.צודק, יש משהו באווירה שלהם שהופכים אותם לקליטים.
סיימתי לצפות בו, אני אגיב עליו יותר מאוחר, פשוט בזמן הקרוב אני רוצה לראות באפי וזה ייקח לי זמן לסכם. אז אל דאגה, אני מתכוונת לכתוב על הסרט, פשוט זה לא יקרה עכשיו.יום האהבה מתקרב
ואחרי הרבה התלבטויות
החלטתי מה יהיה הסרט השני שאביא לכבודו
לא בדיוק סרט רומנטי קלאסי כמו הקודם
ובכל זאת
סרט השבוע של מועדון דיסני הוא:
למעלה (Up)
צפה בקובץ המצורף 71396
הסרט מתחיל עם קארל הצעיר שרואה סרט על הגיבור שלו, צ'ארלס מאנץ'. (מדברים על מאנץ' ואני אוטומטית חושבת על ג'ון מאנץ' מרצח מאדום לשחור ו-SVU) מאנץ' הוא חוקר שהואשם בזיוף שלד והחליט לטהר את שמו.
קארל הולך ברחוב ונכנס למחסן (בית עץ?) שבו הוא מוצא את אלי והם מתיידדים. לאחר תקרית שבה קארל נופל ושובר את היד שלו, אלי באה לבקר אותו בבית שלו ומראה לו את ספר ההרפתקאות שלה ("דרום אמריקה, זה כמה אמריקה אבל בדרום")
גם הבית שהם קנו זה הבית שבו הם נפגשו לראשונה. זה היה בית נטוש שאלי הפכה להיות כמו ספינת אוויר שלה, כמו הספינה של צ'ארלס מאנץ'. ולכן זה די קטע שאותו בית הפך בהמשך לספינת אוויר.הזמן חולף ואנחנו רואים את החתונה של קארל ואלי. הם רוכשים בית (ביום החתונה שלהם מסתבר)
כן, זה קטע שלם שאמור להבהיר כל מיני דברים, אבל בלי מילים.ומכאן אנחנו רואים את החיים שלהם מתגלגלים: הם מוצאים עבודות, מגלים שלא יוכלו להביא ילדים לעולם. בעזרתה הנדיבה של ויקיפדיה, הצלחתי להבין (כנראה חוסר ריכוז) שהם מחליטים לחסוך לטיול במפלי גן עדן אבל כל פעם הם צריכים להוציא את הכסף על דברים דחופים יותר.
כל הפתיחה של הסרט הזה היא הדבר הכי מרגש וחמוד ועצוב שיש.הזמן שוב חולף וקארל ואלי כרגע מבוגרים. אנחנו רואים שאלי מתחילה להתדרדר במצבה הפיזי, היא חולה ואז מתה.
ולא חשבתי על זה אז, אבל בעצם כבר בשלב הזה הוא מדבר אל אלי כאילו היא שם בבית לצידו. או כאילו הבית הוא אלי.קארל חי בבית לבדו. מאוחר יותר אנחנו מגלים שכל השכונה שלו נמכרה ליזמים והוא מסרב למכור את הבית שלו.
בקטע הזה בהתחלה זה מרגיש כאילו ראסל אולי סובל קצת מפיגור או אולי אוטיזם ברמה כלשהי.בהמשך היום, ראסל מגיע אל ביתו של קארל. ראסל הוא חניך במקבילה האמריקאית של הצופים, הוא השיג את התגים שלו מלבד תג עזרה לקשיש ומעוניין לעזור לקארל. הקטע שהכי הצחיק אותי פה היה שקארל טורק את הדלת על ראסל שוב ושוב אבל תמיד כשהוא פותח אותה, ראסל מתחיל להציג את עצמו מחדש שוב ושוב![]()
"חרטומן" היה התרגום שבחרו?קארל שולח את ראסל למצוא חרטומן כדי שראסל ילך ולא יחזור.
האמת שקארל באמת הגזים. הפועל הזה פגע בתיבה בטעות (בעצם לא הוא, אלא הטרקטור) ואז מנסה לעזור לקארל לתקן את זה. אז ממש לא היה מוצדק לתת לו מכה עם מקל בראש.לאחר מכן, הוא רואה שאחד מפועלי הבניין כמעט הורס את תיבת הדואר שלו, קארל מכה את פועל הבניין במקל שלו ופוצע אותו, כולם מסתכלים על קארל כאילו הוא מפלצת.
מה? הוא היה רציני שאת יכולה לתת לו מכה עם מקל? (או שלא הבנתי שזה בהומור)אנקדוטה משלי: כשהייתי בחטיבת ביניים, המורה שלי העביר מישהו לשבת לידי ואמר לי שאם אותו בחור מעצבן אותו, אני יכולה לתת לו אחת עם המקל שלי, זה לא קרה, לא איתו ולא עם אף אחד אחר אבל הקטע הזה הזכיר לי את זה![]()
מה שהיה מעצבן זה שאומנם קארל לא היה בסדר, אבל זה ברור שהקבלן ההוא ניצל את המקרה כדי להעיף את קארל מהבית שלו כי הוא כביכול סכנה לציבור. בעוד שברור שזה לא כל כך חמור. זה צריך להיות שרק במצב קיצוני מוציאים מישהו מהבית שלו נגד רצונו.בהוראת בית המשפט, קארל מחוייב לעזוב את הבית שלו לבית אבות.
גם השני אחים האלו נראים לי ממש לא נחמדים. המון פעמים בסרטים וסדרות מתארים את המקומות האלו של זקנים בתור מקומות נוראיים וזה ממש מפחיד אותי.בבוקר מגיעים שני אחים לקחת אותו
גם רואים שהמדשאה הקדמית של קארל מלאה במיכלי הליום ריקים שמהם הוא כנראה מילא את כל הבלונים במהלך הלילה. (אחרי שהוא נזכר בספר הרפתקאות של אלי)אבל קארל מפתיע אותם כשהוא בורח עם הבית בעזרת בלונים שגורמים לבית לעוף.
לא ממש ברור איך ראסל הצליח לנווט אותם כל כך מהר לדרום אמריקה. כלומר יכול להיות שקארל היה מחוסר הכרה פשוט להרבה מאוד זמן.קארל מגלה שראסל נשאר בבית שלו, הם נקלעים לסערה. ראסל מצליח לנווט אותם לדרום אמריקה ומיד לאחר מכן, זורק בטעות את ה-GPS שיכול לעזור להםקארל רוצה שראסל יחזור הביתה אבל בזמן שהם מגיעים לאדמה, הם מגלים שהבית עף ושהם צריכים להחזיק אותו בעזרת חבלים.
יש את העניין שהם נופלים מהבית ואז בקושי רב מצליחים להחזיק בו בעזרת צינור ההשקייה. ככה שבעצם המשקל שלהם מונע מהבית להתעופף מהם, אבל הוא גם עדיין גבוה באוויר ושניהם לא יכולים לטפס על הצינור כדי להכנס אליו.הם מגלים שמפלי גן עדן נמצאים מולם ומחליטים ללכת עם הבית לכיוון המפלים.
טוב, כשהוא קורא לה קווין הוא חושב שזה ציפור זכר.ראסל מוצא ציפור ומחליט לקרוא לה קווין.
כן יש את הקטע שקארל זורק שוקולד רחוק בשביל קווין וכדור רחוק בשביל דאג ואז בורח (מאוד מהר בשביל איש בגילו). אבל איך שהוא עוצר לנוח הם שם לידו.בהמשך, קארל וראסל מוצאים כלב בשם דאג שיכול לדבר באמצעות הקולר שלו. ראסל מנסה להיפטר מדאג ומקווין אבל מגלה שהם מצליחים למצוא את הדרך חזרה לקארל ולראסל![]()
הסיפור רקע של ראסל גם עצוב מאוד. לא עצוב באותה מידה כמו של קארל. אם כי קארל כן זכה לחיות חיים ארוכים יחסית עם אהובתו.קארל וראסל בונים מחנה ללילה וקארל מגלה שלמרות שראסל בצופים לא בנה אוהל. ראסל מספר לקארל שאבא שלו לא נמצא הרבה בבית.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.