מוסר ואלוהים

Lucy Wiggin

New member
גם אברהם עצמו

לא היה צדיק גדול

לאונידס

Active member
ניסה לרצוח את בנו בכורו עם אשתו הגר

כששלח אותם למות במדבר, רק נס הציל אותם. את בנו הצעיר ניסה לשחוט, עוד פעם הבן ניצל בנס (הבן כבר היה אדם מבוגר כרונולוגית, מה שמעלה תהיות לגבי בשלותו הנפשית שלו) באישתו הראשונה (שרה) ניסה לסרסר, נתן אותה לאחר "לשימושו", הוא גם נתן לה (לשרה) הוראה מפורשת להיענות. פשעים אחרים כמו ואנדליזם בצעירותו מתגמדים לעומת מעשיו כמבוגר. תאר לך אדם עם רזומה שכזה היה מגיש מועמדות לאמץ ילד, נראה לך שהוא היה מתקבל? בטח בזרועות פתוחות כאדם צדיק

אה כן. שכחתי מאלה

אלה דברים שהיו מקובלים בתקופה, לדעתי. זה עדיין הופך אותו למפקיר ילדים ונשים, משדל לזנות, ומתעלל בילדים. אני בטוח שיש מוסר השכל איפשהו בסיפור הזה. (אם יש, count me out )

לאונידס

Active member
בטח שיש

מוסר ההשכל הוא שאם אדם בחברה הדתית הוא בעל שררה, או מקורב לבעל שררה, הוא יחשב צדיק אפילו אם הוא מנסה לרצוח את בני משפחתו ומנסה לסרסר באשתו. והמוסר הזה, בניגוד למוסר הקלוקל (והזמני) של החילונים, נצחי.

אממ. אני אוותר, תודה

אני מעדיף את האחים גרים בשביל מוסר השכל. למרות שגם על זה ניתן להתווכח. למה רק מתווכחים בפורומים האלה?

or152

New member
"ניסה לרצוח" ?!?!?!?

זה היה ציווי האל! (ואברהם להבדיל מימך, בוטח באלוקים ועושה מה שאלוקים אומר לו.) כי מה שהאל אומר זה הדבר הנכון לעשות!!

Lucy Wiggin

New member
כלומר, אם אלוהים

היה אומר לך להקריב (זה יותר 'על רמה' מלרצוח, אני משערת) את הבן שלך, היית עושה את זה?

Wolverchenus

New member
מסכנים ילדיך

אני פוחד שיום אחד תלקה בשיגיון משהו ותשמע קולות שיגידו לך להקריב את ילדיך. אם לי זה יקרה, אני אדע שאני מטורף. אם לך זה יקרה, תחשוב שאתה המשיח.

זה הילדים שלך, אתה רציני?

אתה תרצח את בשר מבשרך רק כי קול בתוך הראש שלך יצווה עלייך? אני לא מאמין לך. אפילו לא לרגע.

לאונידס

Active member
שמע קולות שמצווים עליו לרצוח את בנו

וניסה לבצע. מעניין איך מגדירים אדם כזה.

Lucy Wiggin

New member
כפי שוארלי הגדיר זאת

בחוף הפלדה: למכור את אשתך לבריון המקומי ולהדביק אותו בעגבת.

למעלה