מוסלמים בקנדה?

drz400e

New member
אתה קצת חד צדדי

כי הליגה להגנה יהודית, שהוציאה מתוכה מישהו כמו כהנא, או חברת אנשים שיצרו מישהו כמו גולדשטיין, הם קיצוניים שצריך להקיא מתוכנו. אנחנו חייבים להזהר לוהזהיר על קיצונים מהצד השני, ולהלחם בהם מלחמת חורמה, אבל להעלים עין מהקיצונים שלנו זה מתכון בדוק לאובדננו. עם מי בדיוק קיצוני המתנחלים מוכנים לדבר??? אפילו את החיילים ששומרים עליהם הם משפילים. למה? כי הם קיצוניים. הם כל כך בטוחים בצדכת דרכם שכל האמצעים למימושה כשרים. זו ההגדרה שלי לקיצוני, ואלה האנשים, מכל הצדדים, שאני לא מתקשר איתם. אני מודה שאני , מטבע הדברים סלחן יותר לצד שלי, אבל מאמין שאני דוקא צריך להיות ההפך- קפדן ופחות סלחני לקיצונים שלי, על מנת להיות חזק יותר. וכמישהו שנפגע קשות מאלימות של חרדים בירושליים- גם על זה יש לי מה להגיד. סגירת בר-אילן הותה פגיעה מאוד קשה בציר תנועה מרכזי בירושליים(שרק בשנים האחרונות יש משהו שמתקרב לתחליף שלו. אז סגירת רחובות צדדיים,בשכונות דתיות- אכן דבר שמגיע לאוכלוסיה הדתית כדי לתת לה לקיים את אורח החיים שלה. הבעיה היתה כשאתה רוצה שגם האחר יקיים את אורח החיים שלך- ואז סוגר לו עורק ראשי. על זה נלחמתי כירושלמי. זורקי האבנים ושורפי החנויות הם הקיצונים של החברה החרדית, והיא צריחה לנדות אותם.

alon114

New member
תגובה לדודו ובבג'וס

קיצוניות, מכל צד ומכל דת, היא דבר רע. אין צורך לפרט מקרי קיצוניות ע"י יהודים, אנחנו ברוך השם שומעים עליהם הרבה כמעט כל יום. אסור להיות סלחנים לקיצוניות, והציבור בישראל למוד הכפייה הדתית בהחלט הפנים את המסר בבחירות האחרונות, ואפילו ראש הממשלה, ע"י הורדת ש"ס מגדולתה ומעמדת הכוח שהיתה בו, ומוטב כך. אני שנמצא בצד הימני של המפה דרך אגב, מאוד לא מצדד במתנחלים הקיצוניים ואני בהחלט חושב שהצבא פשוט צריך להפקירם לגורלם, חד וחלק! ושלא יבלבלו לי את המוח שיהודים לא צריכים להפקיר יהודים, הרי הקיצוניים הנ"ל מפקירים את חיי חיילנו מידי יום ביומו! אך אני גם נוטה להסכים לדברי בבג'וס. עם כל הקיצוניות מביתינו, עדיין אפשר לומר שמדובר בכמה תפוחים רקובים ביחס לאוכלוסיה. גם מעשי הטרור היהודי, למרות שיש להתייחס אליהם בחומרה כמו לכל טרור אחר, היו ספורים. דבר זה בפירוש לא ניתן לומר על האיסלם. כבר נמאס לי לשמוע פרשנות של כל מיני אימאמים שתמיד אומרים שהטרור המוסלמי נעשה ע"י אנשים שפירשו לא נכון את הקוראן. לפי כמות וצורת הטרור המוסלמי (פלשתינאי, צ'צ'ני, סעודי, פיליפיני, אירני וכו') נראה שהרבה מאוד מוסלמים מפרשים לא נכון את הקוראן. האמת היא שהאיסלם היא דת עם פרשנות מאוד בעיתית של הספר הקדוש שלה. גם 75% פלשתינאים שתומכים בפיגועי התאבדות אינם כמה תפוחים רקובים, וגם אם היו 30% במקום 75% זה עדיין אחוז גדול. העולם עומד בפתח מלחמת עולם שלישית, ולי אין שום ספק מי האויב פה. הרבה מהגרים מוסלמים כפי שציינתי מודעים היטב לסכנה הזו, והם סבלו וסובלים מאותו איסלם קיצוני. הרי אין דת שמטיפה לכל כך הרבה רצח כמו האיסלם. תפקחו את העיניים ותסתכלו סביב. לפני כחצי שנה היה אמור להתקיים פורום ציבורי של יהודים ומוסלמים באוניברסיטה שלי, שבו ארגון"הלל" היה אמור להיות הנציגות היהודית. החיוניות של פורום כזה לא נטולה בכלל בספק - יהודים ומוסלמים צריכים לדבר יותר אחד עם השני. כמה ימים לפני המפגש, התקשר אחד הנציגים המוסלמים "המתונים" והודיע לנו שהם מעוניינים להחליף את מנחה הפורום (נוצרי) מפני שהם גילו שהוא הומוסקסואל. ממש רצון להתקרבות ולסובלנות... הארגון שלנו ביטל את השתתפותו בתגובה. אני עוקב בחרדה אחר התפתחות האיסלם הקיצוני והשלכותיו עלינו. ודודו, אני מסכים איתך בנושא כביש בר-אילן במאה אחוז, אך אני נוטה יותר לחשוש לגור ליד קיצוני מוסלמי מאשר קיצוני יהודי. ולכל המגיבים של קנדה דוגלת ברב תרבותיות ובלה בלה בלה, תלכו עם דגל ישראל באוניברסיטת קונקורדיה או יורק ושתהיו בריאים! (אתם לא תהיו אחרי זה, אבל העיקר הרב-תרבותיות)

drz400e

New member
אין לי מה להגיד

מסכים במאה אחוז עם כל מילה שלך. הגדרת את זה הרבה יותר טוב ממני

noa0912

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת...../images/Emo45.gif

וסתם רציתי להוסיף כתבה מעניינת אם אנחנו כבר מתעסקים בנושא זה... http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtTower.jhtml?itemNo=380119&nl=07_01

formersusan

New member
אני מכירה היטב את בני מוריס ועבודתו

ספריו מומלצים ביותר, וניתצן להשיגם בקלות בקנדה באנגלית (לרוב הם יוצאים קודם באנגלית ורק אחר כך בעברית). לגבי האיש עצמו - הוא בעייתי.. יצא לי לשמוע אותו ולהיפגש אתו.. מה אומר ומה אגיד, הוא בהחלט... מעניין...

drz400e

New member
מרתק.

באמת, אני קורא דברים שאני שומע יותר ויותר משמאלנים אחרים. גם אני ראיתי את עצמי בצד השמאלי של המפה, ועכשיו קשה לי להגדיר את עצמי. גם כיון שחייתי תקופה ארוכה בקרב ערבים, והגעתי לתובנות חדשות על מבנה החברה שלהם, ולמה יש כזאת התנגשות עם החברה המערבית, וגם כי התאכזבתי קשות מהמבנה הסוציאליסטי, ואי נוטה יותר ויותר לקפיטליזם.... אבל מרתק לקרוא את הדברים. ממש מרתק. הכי מדהים ז השה"פתרונות" המוצעים כמעט זהים לפתרונות שהציע תמיד הימין, אבל באות מפילוסופיה הפוכה.

formersusan

New member
וגם זה התפרסם בסופ"ש ב"הארץ"

צמרמורת אני חי בקנדה הרחוקה והמושלגת, קרוב לדובי הגריזלי. לפני זמן מה קראתי את כתבתו של גדעון לוי על לירן רון פורר ועל ספרו "מטמורפוזה במחסום" (מוסף "הארץ" 21.11.03). זה היה שבוע נעים למדי ובדיוק חזרנו מחופשת סקי מרנינה אי שם בצפון ארצות הברית. עכשיו אני מצטמרר לי שוב ומתכחש לישראליותי שוב ושוב. זו לא הפעם הראשונה שאני נחשף למידע כזה, אם כי שירותי הצבאי, גם במילואים, היה במסגרת חיל הים - חיל שמאפשר למים "לנקות אותו" מכל אשמה. אני חרד לילדי ולבני ארצי, חרד שמא אנו הופכים לרוצחים מלידה. יום יום אני משתדל לחסום את מחשבותי מלפרוץ החוצה ולקבל קול. להגיד "כן, אנחנו עם של רוצחים חסרי בושה", זה משפט בלתי הפיך. להגיד שאילו הייתי פלשתינאי שעבר על בשרו, או היה עד לפשעים היומיומיים הללו, הייתי מוכן לחסל כל יהודי שהיה נקרה בדרכי. אומנם אני מתנגד לכל אלימות שהיא, אך לדעתי לפלשתינאים לא נותרה כל דרך אחרת להשפיע בצורה כלשהי על התנהלות העניינים. כשנחזור לארץ השסועה הזאת, שהיא ארצי ומולדתי, ננסה למרות הכל לייצר דיאלוג עם המציאות הזאת. אולי נצליח. דרור ענבר קנדה http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/LiArtPE.jhtml?contrassID=2&subContrassID=20&sbSubContrassID=0

noa0912

New member
מאוד לא מסכימה

אני חושבת, והרשי לי לצטט את פרופ' מוריס: ש "אנחנו הקורבן הגדול יותר במהלך ההיסטוריה ואנחנו גם הקורבן היותר גדול בפוטנציה. למרות שאנחנו מדכאים את הפלשתינאים אנחנו כאן הצד היותר חלש. אנחנו מיעוט קטן בים גדול של ערבים שונאים הרוצים להכחיד אותנו. אז יכול להיות שכאשר רצונם יתגשם כולם יבינו את מה שאני אומר לך עכשיו. אבל זה יהיה מאוחר מדי" אני רוצה להוסיף שאנו הקורבן היותר גדול גם *מכיוון* שאנחנו חונכנו על ערכים של הומניות, מוסריות, כבוד לזולת, ולכן מחוייבים ע"י מצפוננו לנהוג על פי הם, גם כשמולנו אוייב שאינו דוגל באותם הערכים כלפינו. לכן אצלנו תראי תגובות כמו של מי שכתב את הכתבה שפרסמת, וכמו שלך. לעומת זאת בקרב הפלשתינאים לא תשמעי על יותר מידי אנשים המגנים את הטרור כלפי הישראלים, ויש רבים התומכים בו (אלון ציין מ"ס אני לא אחזור עליהם). אני חושבת שהערכים השמאלנים הדמוקרטים והליברלים עליהם התחנכתי מתנגשים שוב ושוב עם המציאות העגומה המחייבת פתרונות מאוד לא הומניים.

formersusan

New member
אנא קראי בבקשה את הכתבה בלינק

המצורף, ואמרי לי שוב עד כמה יש צורך ב"פיתרונות בלתי הומניים". מפני שאם את עדיין מרגישה נוח עם מה שקורה במחסומים, ניכר שלא הפנמת את הערכים הליברליים או ההומניים שאת טוענת שספגת.

alon114

New member
נועה בבקשה אל תגיבי לה

הרי ברור שזה יעורר אותה משנתה והיא תתחיל לברבר לנו בשכל. כולנו יודעים אם מי יש לנו עסק. היא כבר הספיקה לצרף מאמר. היא רק מחכה לתגובה. מקווה שאני לא פוגע בחופש הביטוי שלך, זוהי רק עצה ידידותית!

babajos

New member
אני דווקא כן רוצה להגיב

חשוב לי להבהיר מעל הכל שאני עד הבחירות האחרונות הייתי שמאלני ביותר, לא רוצה לאמר יוסי שריד כי אני לא אוהב את מה שהוא מייצג, אבל מערך בכבוד, ואז באו כמה מאורעות שהגדול מביניהם היא האינטיפדה האחרונה וטפחו על פניי, ראיתי עראפת לוחץ יד לשלום עם רבין פרס ומי לא, ומקבל פרסי נובל לשלום, ואז ראיתי אותו עומד על במות עזה וצועק " בדם ובכוח נכבוש אותך ירושלים", למרות שבקוראן המילה ירושלים אינה מוזכרת אפילו פעם אחת, אפילו לא ברמז. מצחיקה אותי היום הנאיביות בה חייתי, כאשר התקיימה בי האמונה שאם ניתן להם לחיות טוב ובשקט הם יפסיקו להתפוצץ עלינו, אם נחזיר שטחים ונחמש אותם ברובים, הם ישמרו עלינו, ואז יום בהיר אחד לפני יותר משלוש שנים כשחזר עראפת מקמפ דיויד מאוכזב מברק, חיפש תירוץ מטומטם(כמו עליית שרון להר הבית, שזה שטח יהודי), והצית את כל ישראל, ראיתי חברים שלי ביפו זורקים בקבוקי מולוטוב על שכניהם היהודים, בכביש החוף, בעכו, בצומת גולני, ואלו הערבים הישראלים שאיתם חיינו בדו קיום, שלא נדבר על הצד הפלשתיני, שכולנו כבר סופרים את ההרוג האלף מאז הם התחילו, ובל נשכח שכולם ערב פרוץ האינטיפדה היו בעד השלום, ושאף אחד לא יגיד לי שבגלל שראש אופוזיציה מסתובב בשטחי ישראל בצורה חופשית, זו סיבה לפוצץ אלף יהודים (שהרי ראשי אופוזיצית השמאל עושים כרצונם כנגד עמם, חותכים לנו גדר ביטחון, הולכים ומחזקים את האויב ומה לא?) יש נטיה של מעין הלכאה עצמית אצלנו, אחד היה קיצוני וכבר כל עם ישראל פושע וכובש, ממש מחריד, השמאלנים שלנו קוראים לרוצחי התינוקות שלנו " לוחמי חרות". צריך טיפה בושה להתנהג כמו שחלק מהעם מתנהג, עוד לא קבלתי תשובה למה אפשר לסגור עיר שלמה בשביל 50 רצי מרתון, או בשביל 20 משאיות עמוסות חברה מלאי" גאווה" בטיילת בתל אביב, או מכל סיבה כפי שמעוגן בחוק,והחרדים לא? תבינו מה שהחרדים עושים בכביש בר אילן מעוגן בחוק, אלה שנוסעים לשם הם שוברי החוק, אתם לא מאמינים תבדקו! בלי קשר לחוק, אם היו אומרים לנו שזה איזה חג נוצרי, לא היינו בוכים והיינו במין התנשאות מכבדים את שכינינו, כשהאפיפיור בא ארצה, סגרו את כל המדינה לכבודו, ולא שמעתי אף אחד צועק, זאת אומרת מה, לכולם יש זכויות חוץ מלדתיים או מה? זאת אומרת שאנחנו מוכנים לכבד את כל חובשי הטרבוש או הצלב אבל רק לא את אחינו היהודים, מה קרה לכם הם קיצונים, הם זורקים עלינו תפילין וזה מאוד מסוכן, מאוד מצחיק, לוקחים איזה נתון קיצוני, ולועסים ולועסים. בישראל או בשטחים כשמתנחל או חילוני או דתי או מי שלא יהייה מתנהג באלימות הוא נעצר ונשפט, אצלהם הוא הופך להיות "לוחם חירות" קצת בושה חברה לא תזיק. תפשתם את דרעי וגולדשטיין ובגללם כל הדתיים הם קיצונים שצריך להיזהר מהם, החילוני שגנב מעשרות בנקים ונקרא אופנובנק קיבל את תואר המופת רובין הוד של ימינו. ושוב שלא נשכח שבתי הסוהר מלאים בחילונים ולא דתיים, בטרוריסטים מוסלמים ולא ברוך גולדשטיינים. קצת בושה כי בלי המחסומים בשטחים הם היו מתפוצצים ישר על סוזן בפרצוף בעודה כותבת מאמר שיטנה כנגד אחיה או מצוטטת בהתלהבות שונא יהודים אחר. אני לא בטוח שברור לחלק מהאנשים כמה התוצאות של ההתבטאויות שלהם הם אלו שמסוכנות לעם ישראל וגם לפלשתיני, כי טרוריסט שומע את סוזן ואמר לעצמו "חברה סוזן מצדיקה אותי, אפשר להמשיך בעליהום". בקיצור צריך להתנהג בכנות כלפי אלו שקיצוניותם מתבטאת אך ורק באורח חיים ולא ניסיון להרוג את כולם, אפילו המתנחלים בחברון לא מחפשים לעשות רע אלא מגיבים לקורה בשטח, ואם יש אחד שחורג צריך להוקיע אותו, אך בטח ובטח לא ציבור שלם כפי שכל יפיופי הנפש עושים להם פה, לדעתי זה נקרא צביעות אמיתית, מי שחושב שהישראלים או היהודים עד כדי כך חארות שיעזוב את ישראל ויתנצר או יתאסלם, ויעזוב את ישראל מרצונו החופשי כמובן, רק שלא ישכח להתייעץ עם כמה נשים יהודיות שהספיקו לעשות זאת ונמצאות בשטחים ואפילו השם כבר לא יוכל לעזור להם על מה שהן עוברות שם. בהצלחה!!!

drz400e

New member
וגם אני אגיב

הרעיון של להביא סיפור עצוב וכואב על המצב במחסומים לתוך דיון פילוסופי על הפרדה בין עמים והאם שתי התרבויות הכל כך שונות מנטלית יכולות לגור בכפיפה אחת גובל בפרופגנדה זולה.ולמעשה, אפילו משרתת את טיעון ההפרדה... מה הקשר? הרי הטענה שמעלת פה היא שיש להפריד בין העמים.שרק אחרי הפרדה מוחלטת נוכל להתחיל לבנות מערכת יחסים, שבה שני העמים עומדים על אדמה משלהם,בין עמם הם, ואחריאם לחלוטין לגורלם עצמם. ודאי שיש זועות במחסומים, את רומה לשמוע איזה זועות עבו הסבים שלי במהלך צעידתם הארוכה מעירק? את וצה לשמוע איזה זועות חוו משפחת אישתי בארופה? ומה יהיה הקשר? לאן יתרדר הדיון? למי סבל יותר? מי יותר הומאני?ואיך זה יביל לפתרון?

תלתל11

New member
דודו, נכשלת במקלדתך ?

סליחה על התיקון, אבל באבו גוש גרים ישראלים מזמן שקמה מדינת ישראל. כל תושבי אבו-גוש הם ישראלים. וזה שיהודים הולכים למקום בו העסקים טובים עוד לא אומר שיש דו קיום.

drz400e

New member
אכן צודק.התכוונתי ישראלים-יהודים

וכאלה אכן גרים בכפר עצמו.

למעלה