ויש עוד דבר מפתיע "בהתערבבות"
אנחנו ממליצים אחד לשני בחום על החומוס הערבי הכי טוב והשוארמה הלבנונית הכי טובה, והולכים אליהם ומפרנסים אותם, אך להיפך משום מה לא קורה, הם ימכרו לך בלי בעייה, כמו שאמר פה מישהו, בעסקים פוליטיקה נשכחת, אך דבר אחד שכחנו, כמדובר בעסקים רק אנחנו הישראלים שוכחים פוליטיקה, אבל כמה ערבים אתם רואים בחנויות יהודיות כשרות, האם הם מסתכלים עלינו באותה חמלה שאנחנו עליהם? אני לא רוצה לדבר בשם כולם אך בשם עצמי, מנסיון שלי בקנדה בעסקים, בקושי הצלחתי למכור לערבי אחד במיוחד בגלל שעל המוצר שלי כתובות כמה מילים בעברית, כאשר לנו לא איכפת אם המוצר שלהם כולו כתוב בערבית או מאיפה הוא הגיע, ואצלנו במונטריאול לדוגמא ידוע שבחנות של " אדוניס" נמכרים מוצרים שתומכים בחיזבאללה(זאת אומרת שהארגון שולח סחורות מלבנון ומוכרים אותם פה בקנדה)אבל יש לי כמה חברים שוודים שמתים על ישראל אבל לא קונים תפוזי ג'פה בגלל המצב עם הפלסטינאים, הוא אמרו לי שכל תפוז שהם קונים יוסיף כדור לרובים של צה"ל, ואנחנו בגלל שהחומוס טעים שוכחים שאותו חומוס עוד יהרוג אותנו. נקודה נוספת שהועלתה פה היא עניין האנטישמיות באוניברסיטאות, אז מהרבה שיחות עם חברה יהודים באונ' מקגיל במונט' מתגלית עובדה מזעזעת, החברה היהודים שם עוברים פשוט התעללויות על ידי סטודנטים פלסטינאים, ואף אחד לא מסוגל להפסיק אותם, הם זורעים טרור ופחד בקרב התלמידים ובמיוחד בקרב היהודים ויש הרבה שמפחדים להראות אפילו את צילם ברבים ולא אגודת הסוטנדנטים ולא הדיקן בעצמו יכול לעצור אותם! לגבי העניין שהוזכר פה שיהודים חיים עם יהודים וערבים עם ערבים, אז גם זה מסתבר משיחות עם האוכלוסיה היהודית המקומית לא מדוייק, הם טוענים שלאחרונה התחילו ערבים להשתכן בדיוק היכן שיש הכי הרבה יהודים ואפילו בצורה מופגנת, כמו בשכונת "ויל סן לורן" שנחשבה יהודית מובהקת עד לפני 5-7 ועכשיו יהודים מתחילים לברוח משם, דבר דומה מתחיל לקרות בשכונת "דולרד דז ארמו" ששם הרוב עדיין יהודי אבל מתחילים לראות הרבה ערבים בסביבה. עכשיו שתבינו דבר אחד, המצב הנ"ל רק מצביע על העובדה שאנחנו כן רוצים שלום ומחפשים לעשות אותו איפה שניתן ומייחלים לו, וראינו את זה גם בארץ דרך הטורים הארוכים לאבולעפיה או למסעדות החומוס באבו גוש או הטורים שהשתרכו להם לכיוון בידיה טרום האינטיפדה, ואנחנו כן מחנכים לאהבה ושלום, אך הם כפי שמוזכר פה הולכים להקשיב להטפות שינאה במסגדים כנגד אמריקה קנדה וכמובן ישראל. הנוצרים בעניין הזה שבאו ממדינות ערביות חושבים קצת אחרת כי הם בעצמם נרדפו על ידי המוסלמים במדינות מהן הם הגיעו, ופה הם קצת יותר קרובים אלינו מאל הערבים, אך בגדול תבוא מישראל ותצהיר על כך, ואז תנסה לעשות פה עסקים עם איזה קיביקווה פה במונטריאול, בלי הצרפתית והיחוס שלך לא ידברו איתך ואני מדבר מניסיון אישי. על פניו ברחוב אין הרגשה של שינאה לאף אחד ויש הרגשה די טובה של ערבוב תרבויות, שזה כשלעצמו גם מורכב כי כאשר מתערבבים יותר מידי שוכחים את המקור, ואם כולם ישכחו את המקור שלהם נקבל אדם ממוצע חסר מסורת ושורשים ויום אחד זה מכה חזק בראש כמה המקור חסר ואז חוזרים הביתה לחיבוק היהודי או הישראלי המלטף. בגדול כמו שנאמר, אם תחצין יהדותך זה יותר קשה, כי את זה הם לא כל כך אוהבים, אך אם תראה בדיוק כמוהם ותדבר בדיוק כמוהם לא תהייה לך בעייה. הבעייה האמיתית היא שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו אם שווה לנו ללבוש מסיכות לפי תנאים גאוגרפים או גסטרונומים! מה שאני ראיתי פה בפועל זה שאכן קנדה היא מדינה רב תרבותית, אבל האינטרגרציה קורית רק בפסטיבלים שהם גם תרבות אבל תרבות לבוש ומזון או ריקודים ושירה, ולא עומק חברתי ולא התערבבות רבתי, רוב הקהילות מרוכזות בתוך עצמן ויאמר לזכות קנדה שהיא לא מפריע לאף אחד כמעט לעסוק בתרבותו!