מוסלמים בקנדה?

MrListen

New member
מוסלמים בקנדה?

הבנתי שכמות המוסלמים בקנדה כפולה מכמות הישראלים (או יהודים?) האם אתם נתקלים במקרים של גזענות, אפליה או עוינות בנוגע למצב דמוגרפי זה? והתחושה הכללית ? אינני מחפש נתונים אמפיריים, אלא את הרושם הכללי מפיהם של הישראלים המתגוררים באזורים שונים בקנדה. תודה.

nikki1

New member
אני לא נתקלתי בעויינות ישירה, אבל

כשביקרתי במונטראול שיש בה המון ערבים הרגשתי מאוד לא נוח. באופן כללי היהודים מתרכזים בשכונות מסויימות, הישראלים בשלהן, והמוסלמים מסתגרים באחרות. אין עירוב וטוב שכך. אני מניחה שהמצב לא ישתפר כי מספר היהודים והישראלים לא גדל כמעט ואילו המוסלמים מכפילים את מספרם כל 5 שנים בערך. אני גרה בטורונטו אז אני לא יודעת מה המצב בשאר הערים למעט מונטראול בה ביקרתי מספר פעמים.

formersusan

New member
הדבר היפה בקנדה הוא הרב תרבותיות

מתוך גישה פלורליסטית של "חיה ותן לחיות". אין תרבות או דת אחת שאין לה ייצוג בקנדה, וכולם חיים בהרמוניה זה עם זה. באושאווה, למשל, אין אוכלוסיה גדולה של מהגרים. אבל מתוך מה שיש, לפחות ממה שאני ראיתי, (והכוונה למהגרים חדשים וותיקים כאחד) מרביתם יוצאי ארצות האיסלאם, הן מהמזרח התיכון, והן מאסיה, מזרחה משם. אני רוצה לומר שאיש לא התייחס אליהם בצורה שאינה מכובדת. בסופ"ש, יוצאים כל בני העיר אל הטיילת, וכך תוכלו לחזות בייצוג מרהיב לתרבויות רבות, שכן רבים מהמהגרים לבושים בבגדיהם המסורתיים. אין דבר יפה ומעשיר בעיניי מאשר מפגש תרבותי שכזה, ואין דבר שמביא לצמיחה של אוכלוסיה פלורליסטית, פתוחה ומקבלת את הזולת יותר מאשר לגדול בצוותא עם בני תרבויות "אחרות". ואין, אין כמו הפלאפל של ז'אק הלבנוני בדאוןטאון אושאווה...

alon114

New member
מוסלמים בוונקובר

אני אישית לא נתקלתי בבעיה רצינית. בוונקובר יש כמות מכובדת של מוסלמים, למרות שהיא גרגיר לעומת במונטריאול. הרבה מוסלמים פה הם ממוצא אירני, והם בעצם ברובם ברחו מהאיסלם הקיצוני ובסך-הכל באו לפה להתחיל דף חדש, בדיוק כמונו. יש מידי פעם כמה קולות קיצוניים בעיקר בהפגנות אנטי-ישראל ואנטי-ארה"ב. אני אישית לא הייתי מרגיש נוח לגור בשכונה עם רוב מוסלמי כי גדלתי במזרח-התיכון ואני לא רוצה לגור בגרסה נוספת שלו. באותה מידה לא תראה פקיסטנים גרים באיזור ההודי בעיר, למרות שהם חיים פה בשלום.

drz400e

New member
הרושם שלי דומה לכותבים האחרים

בגדול, בחיי היום יום לא מרגישים עוינות או אפליה. למעשה, כשמדובר בעסקים, החיים אפילו יותר קרובים, כמו תמיד...כשמדובר בכסף וחיי היום יום, אידיאולוגיות נדחקות אחורה. מצד שני, אני בטוח שלסטודנטים מבנינו בטורונטו ומונטראול יש חויות שונות. הייתי בשבוע הישראלי באוניברסיטת יורק בטורונטו וחויתי שם עוינות מאוד גבוהה מצד הסטודנטים הערבים. האוירה היתה מאוד מתוחה, ולדעתי על סף האלימה. הסטודנטים הערבים מאוד מיליטנטים, והארגונים היהודים חזקים גם הם, ולא נרתעים מההתססות של הסטודנטים הערבים. למה אני אומר שהערבים התסיסו(וזה בתשובה למי שיקרא לי גזעני או חד צדדי)? כי פשוט ראיתי את זה. ראיתי סטודנט ערבי מגיע לדוכן ספרים יהודי.ישראלי, ומנסה להרים מהומה על כך שיש חומוס ופלאפל בספר בישול ישראלי....וסטודנטית אחרת שהחזיקה את דלת הכניסה כשניסיתי לעבור בידיים עמוסות ספרים, טרקה אותה בפני כשהיא הבינה שאני ישראלי, תוך מלמול של מה לעזאזל היא מחזיקה את הדלת למישהו שרוצח את בני עמה. הייתי כל כך בשוק שאפילו לא התעצבנתי מגסות הרוח שלה. בקיצור- ברחוב לא תראה או תרגיש כלום כלום, באוניברסיטה, שהיא תמיד יותר מוקצנת בהכל -כן.

nikki1

New member
אז אתה בעצם אומר שההרמוניה

שפורמרסוזן מדווחת עליה יחודית בעצם רק לאושווה.

drz400e

New member
לא ממש

אני חושב שבאוניברסיטה זה שונה, ובוטה הרבה יותר. אני גם חושב שבגלל שכולם מושפעים מהמזג השקט של הקנדים ומאמצים אותו, זה הרבה פחות בולט. הדברים הם עמוקים, ואני לא חושב שבגלל שאנשים קיצונים נמצאים במדינה ליברלית ושקטה, הם משתנים. פשוט יותר קשה לראות את זה ולוקח גם זמן. יותר מזה - אני גם הייתי עד לאנטישמיות רבה פה. אתה יושב עם אנשים, מתוחכמים ועשירים,לכאורה ליברלים קנדים ותיקים, ואחרי כמה כוסיות זה מתחיל לחלחל החוצה...אני הייתי מאוד מופתע. אבל זה רק לימד אותי לא להשבות בקסמי הנחמדות והנימוסים הקנדיים. לעיתים זה מחפה על המון מתחת לפני השטח.

yyzTO

New member
זה גם הנסיון שלי

בחיי היום יום, לדעתי צריך להתרחק מהבעיה (האדמה השנויה במחלוקת) כדי לחיות בדו קיום. עובדה, סבבה שבבעלות ערבית, מלאה בקונים ישראלים. ויותר מזה, לפני כמה שנים הכרתי בחור ישראלי שהחבר הכי טוב שלו בקנדה היה פלשתינאי. השחיות בינהם על הבעיה בארץ היו מרתקות, כי הם היו חברים, שניסו להבין זה את זה אך גדלו עם שטיפת מוח לשנאה הדדית. ולעומת זאת כשהייתי באוניברסיטה, היה לי בכיתה בחור פלשתינאי. כששמע שאני מישראל, ישר ניגש אלי והתחיל דיון פוליטי על איך שישראל לא קיימת אלא פלשתין. בהתחלה הגבתי בנימוס, ניסיתי לדבר בהגיון, לקיים דו שיח בוגר, אבל כשהוא נעשה אגרסיבי בדעותיו ביקשתי שלא יטריד אותי יותר ובסופו של דבר נאלצתי לפנות למרצה ולבקש שיתערב.

Maple Leaf

New member
דוגמה טובה

אם תירצו חומוס טוב, אז כמו שנאמר 'סבבה' זה מקום פופולרי לישראלים (הבעלים הוא ערבי מטירה). שווארמה מהטובות בעיר נמצאת ב-Blur st ליד ה-Blur cinema, מתופעלת ע"י נשים לבנוניות שלעיתים לבושות ברעלה - קצת מפחיד אבל מומלץ. יצא לי הרבה פעמים לפגוש מהגרים מלבנון (במספרה) וממצרים (במכון כושר) ותמיד באוירה טובה - זה לא שאין סיבות לאיבה, פשוט לדעתי רובנו משתדלים להשאיר מאחור את הסכסוכים הישנים ולחיות (לפחות כאן) בשלום ושלווה.

הלו.. סליחה לא הבנתי

אתה אמרת שהבעלים של סבבא הוא ערבי מטירה? אולי כדאי לבדוק את המידע לפני שמעבירים אותו. סאם עזר , הבעלים של סבבה, הוא ערבי (נוצרי) ישראלי מרמלה. על כל השאר אין ויכוח.

אלמרה 1

New member
אישית, לא נתקלתי בבעיות, אבל ...

אישית, לא נתקלתי בבעיות ואני מרגישה די בטוח, אבל, יש פה המון ערבים, רבים מהם חוזרים למסורת והופכים לדתיים יותר ויותר, נפגשים במסגדים לשמוע דברי גנאי נגד ישראל, יהודים ואמריקה. רואים פה הרבה נשים עם כיסוי ראש מסורתי וגם לפעמים גברים מתפללים בפינה נדחת, הם לא מתבישים בדת שלהם, מדברים ערבית בכל מקום (בשונה מיהודים שמורידים כיפה ושומרים על פרופיל נמוך), יש גם ערבים נוצרים שאינני יודע עד כמה הם שונים ממוסלמים לגבי שנאה ליהודים וישראל. לצערי אני מאמינה שרבים מהם מלאי שנאה לכפי המערב, ארה"ב ישראל וגם קנדה, ובונים פה את תאי הטרור שלהם... אני מאוד מפחדת מהיום שיתחילו פה פעילות טרור נגד יהודים וישראלים.

yyzTO

New member
גם הרבה יהודים חוזרים למסורת

בד"כ למען הילדים, מתקרבים לדת יותר כשחיים מחוץ לישראל. הכרתי הרבה משפחות חילוניות לגמרי שבקנדה התחילו עם מנהג קבלת שבת ושמירה על חגים ומסורת. אבל בניגוד לנסיון שלך, לדעתי יהודים אינם מתביישים בדתם. ההיפך, אנחנו מדברים עם הילדים עברית ללא פחד בכל מקום, ולו היינו חובשי כיפה לדעתי לא היינו מסירים אותה על מנת להסתיר את דתינו. לפחות לא בטורונטו.

babajos

New member
ויש עוד דבר מפתיע "בהתערבבות"

אנחנו ממליצים אחד לשני בחום על החומוס הערבי הכי טוב והשוארמה הלבנונית הכי טובה, והולכים אליהם ומפרנסים אותם, אך להיפך משום מה לא קורה, הם ימכרו לך בלי בעייה, כמו שאמר פה מישהו, בעסקים פוליטיקה נשכחת, אך דבר אחד שכחנו, כמדובר בעסקים רק אנחנו הישראלים שוכחים פוליטיקה, אבל כמה ערבים אתם רואים בחנויות יהודיות כשרות, האם הם מסתכלים עלינו באותה חמלה שאנחנו עליהם? אני לא רוצה לדבר בשם כולם אך בשם עצמי, מנסיון שלי בקנדה בעסקים, בקושי הצלחתי למכור לערבי אחד במיוחד בגלל שעל המוצר שלי כתובות כמה מילים בעברית, כאשר לנו לא איכפת אם המוצר שלהם כולו כתוב בערבית או מאיפה הוא הגיע, ואצלנו במונטריאול לדוגמא ידוע שבחנות של " אדוניס" נמכרים מוצרים שתומכים בחיזבאללה(זאת אומרת שהארגון שולח סחורות מלבנון ומוכרים אותם פה בקנדה)אבל יש לי כמה חברים שוודים שמתים על ישראל אבל לא קונים תפוזי ג'פה בגלל המצב עם הפלסטינאים, הוא אמרו לי שכל תפוז שהם קונים יוסיף כדור לרובים של צה"ל, ואנחנו בגלל שהחומוס טעים שוכחים שאותו חומוס עוד יהרוג אותנו. נקודה נוספת שהועלתה פה היא עניין האנטישמיות באוניברסיטאות, אז מהרבה שיחות עם חברה יהודים באונ' מקגיל במונט' מתגלית עובדה מזעזעת, החברה היהודים שם עוברים פשוט התעללויות על ידי סטודנטים פלסטינאים, ואף אחד לא מסוגל להפסיק אותם, הם זורעים טרור ופחד בקרב התלמידים ובמיוחד בקרב היהודים ויש הרבה שמפחדים להראות אפילו את צילם ברבים ולא אגודת הסוטנדנטים ולא הדיקן בעצמו יכול לעצור אותם! לגבי העניין שהוזכר פה שיהודים חיים עם יהודים וערבים עם ערבים, אז גם זה מסתבר משיחות עם האוכלוסיה היהודית המקומית לא מדוייק, הם טוענים שלאחרונה התחילו ערבים להשתכן בדיוק היכן שיש הכי הרבה יהודים ואפילו בצורה מופגנת, כמו בשכונת "ויל סן לורן" שנחשבה יהודית מובהקת עד לפני 5-7 ועכשיו יהודים מתחילים לברוח משם, דבר דומה מתחיל לקרות בשכונת "דולרד דז ארמו" ששם הרוב עדיין יהודי אבל מתחילים לראות הרבה ערבים בסביבה. עכשיו שתבינו דבר אחד, המצב הנ"ל רק מצביע על העובדה שאנחנו כן רוצים שלום ומחפשים לעשות אותו איפה שניתן ומייחלים לו, וראינו את זה גם בארץ דרך הטורים הארוכים לאבולעפיה או למסעדות החומוס באבו גוש או הטורים שהשתרכו להם לכיוון בידיה טרום האינטיפדה, ואנחנו כן מחנכים לאהבה ושלום, אך הם כפי שמוזכר פה הולכים להקשיב להטפות שינאה במסגדים כנגד אמריקה קנדה וכמובן ישראל. הנוצרים בעניין הזה שבאו ממדינות ערביות חושבים קצת אחרת כי הם בעצמם נרדפו על ידי המוסלמים במדינות מהן הם הגיעו, ופה הם קצת יותר קרובים אלינו מאל הערבים, אך בגדול תבוא מישראל ותצהיר על כך, ואז תנסה לעשות פה עסקים עם איזה קיביקווה פה במונטריאול, בלי הצרפתית והיחוס שלך לא ידברו איתך ואני מדבר מניסיון אישי. על פניו ברחוב אין הרגשה של שינאה לאף אחד ויש הרגשה די טובה של ערבוב תרבויות, שזה כשלעצמו גם מורכב כי כאשר מתערבבים יותר מידי שוכחים את המקור, ואם כולם ישכחו את המקור שלהם נקבל אדם ממוצע חסר מסורת ושורשים ויום אחד זה מכה חזק בראש כמה המקור חסר ואז חוזרים הביתה לחיבוק היהודי או הישראלי המלטף. בגדול כמו שנאמר, אם תחצין יהדותך זה יותר קשה, כי את זה הם לא כל כך אוהבים, אך אם תראה בדיוק כמוהם ותדבר בדיוק כמוהם לא תהייה לך בעייה. הבעייה האמיתית היא שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו אם שווה לנו ללבוש מסיכות לפי תנאים גאוגרפים או גסטרונומים! מה שאני ראיתי פה בפועל זה שאכן קנדה היא מדינה רב תרבותית, אבל האינטרגרציה קורית רק בפסטיבלים שהם גם תרבות אבל תרבות לבוש ומזון או ריקודים ושירה, ולא עומק חברתי ולא התערבבות רבתי, רוב הקהילות מרוכזות בתוך עצמן ויאמר לזכות קנדה שהיא לא מפריע לאף אחד כמעט לעסוק בתרבותו!

arlot

New member
היות ויש לי משפחה פה

שנולדו וחיים פה הם בהחלט מתערבבים בין קהילות איטלקים עם סינים ופיליפינים ודרום אמריקאים עם יהודים ואני לא מדברת על זוגות אלה על חברם חברה ידידות פשוט רובנו אווטסידרים וברגע שנתערבב באמת נראה שכולם מעורבבים ולא רק בתוך הקוקון שלהם... ושוב אגיד הכוונה לחבר'ה

babajos

New member
נשאלת השאלה

כמה מהחברים האיטלקים או הסינים או הפיליפינים או הדרום אמריקאים של בני המשפחה שלכם עזרו לכם וניסו בשבילכם כפי שהעדתם שעזרו לכם היהודים במונטריאול, אז יצאתם מהקוקון שלכם, אבל את העזרה קבלתם דווקא מיהודים וישראלים שחיים בתוך קוקון כפי שאתם מגדירים, ואנא לא להבין אותי לא נכון, אין בעייה שיהיו לנו כל מיני חברים מכל מיני עמים, אבל הרגשת שייכות אמיתית, אהבה ועזרה נקבל רק מאחינו היהודים, ועובדה היא שאף אחד מאיתנו לא נכנס לפורום קנדי טהור הצהיר שבא מישראל וביקש עזרה וחיפש חברה או עבודה כמו שקרה לכולנו פה בפורום הזה,כי כולנו פה יודעים שאנחנו ישראלים ויהודים,ומרגישים כמעט באופן ודאיי שהיהודי יעזור לנו, וזה לבד מספיק על מנת שלפחות נפסיק להכפיש את היהודי ולהכניס אותו לגטאות או לכל מיני קוקונים, רק בגלל הניסיון שלו לשמור על צביונו. שמעתי פעם מישהו בארץ שואל שאלה טובה: איך זה שדווקא נאורי המדינה שמתרכזים להם בצפון תל אביב וברמת אביב גימל,שמטיפים להתערבבות לא מכניסים את הערבים לשכונותיהם, איך זה שהם אוהבים את הערבים אהבה עזה תוך הקפדה קיצונית לא לחיות איתם וביניהם? לי לא היתה תשובה!!!

arlot

New member
גם הם ניסו מאוד כמו חברינו היהודים

וגם הם חיפשו וכמוני אתה יודע שזה לא כל כך קל.....

gozala

New member
נכון, אדוניס מקור קניות לישראלים../images/Emo4.gif

ו-DDO עם ערבים? נשמע לא טוב. את השכונה הזו הקים יהודי בכלל (הבן שלו מתגורר שם ב-birchview) השכונה הזו נראית לי מלאה עם ישראלים ויהודים... ממש קהילה מלוכדת. מה הערבים מחפשים שם? שכנות של יהודים וישראלים?

drz400e

New member
אגב....

מהנסיון שלי בנדל"ן, הנטיה של ערבים וסינים לעבור לגור הקירבה לשכונות יהודיות היא לא נסיון כיבוש דמוגרפי. ההסבר הפשוט הוא שיש נטיה לראות באזורים יהודיים אזורים טובים עד יוקרתיים. לוגיקת נדל"ן פשוטה, שבסך הכל צריכה להחמיא לנו.
האם מישהו שם לב על איזה אחוז גדול של בתים באזור היותר עשיר של שכונת פורסט היל יש מזוזות? לפעמים נדמה שהיא שכונה יהודית לגמרי....

drz400e

New member
אני לא לחלוטין מסכים.

אני דוקא ראית ערבים באים לקנות בשר בחנויות כשרות, וגם קונים את הבשר במחלקות הכשרות בסופר, כיון שכך הם בטוחים שהוא עומד בדרישות ה"חלל" שלהם. מצד שני אני מכיר יותר מאדם אחד שלא קונה את החומוס של סבבה כי הם ערבים. הדברים הם לא חד צדדיים. יש ויש. אני מאמין שיש המון אינטגרציה עסקית בין הצדדים היותר מתונים. הקיצונים? הם תמיד יסתגרו בתוך הקבוצה שלהם. ותאמין לי שאני מכיר מאוד מקרוב את הקיצונים שלנו פה בקנדה, ושמעתי מהם אמירות גזעניות שלידן אותם קנדים שתארתי קודם בטלים בשישים.אני מאמין שאים יש מישהו שלא צריך להתעסק איתו- זה עם הקיצונים, משני הצדדים. אני חושב שצריך להיות ערים מאוד לדברים כמו אילו שאתה מתאר באוניברסיטת מקגיל, שנשמעים לי די מוכרים אחרי מה שחוויתי ביורק. אני חושב שיהודים צריכים להיות מאוד תקיפים לאלימות והטרדות. השואה לא כל כך רחוקה מאחורינו וכבר יש נטיה להמעיט מגודלה. ישראל כשלה כשל אדיר בהסברה, ועכשיו במקום עם ששב לאדמתו הפכנו לדרום אפריקה שניה! זה אדמה פוריה לאנטישמיות, וכל שנות הרדיפה של העם היהודי נשכחות. עצוב, ושם אנחנו צריכים לשים את הדגש. אני חושב שקנדה, ובמיוחד קויבק, מאוד מושפעת מהלך הרוחות הארופי. ושם נושבות רוחות עזות נגדנו. הקנדים גם באופן מסורתי הולכים נגד מדעות האמריקאיות...עוד סיבה לא למות על ישראל.לכן שומעים גם על אנשים שעקרונית מחרימים מוצרים ישראלים-דבר שלי אישית מכאיב, כי זה סימן לקיצוניות ולא לפתיחות ונסיון לפתרון. ודרך אגב, התורים במסעדות באבו-גוש עדיין הסטריים....הלואי וכל הדו-קיום שלנו עם הערבים היה נראה כמו אבו-גוש, שעכשיו יש ישראלים ששוכרים שם חנויות(וכבר שנים יש שם ישראלים שגרים שם), כי העסקים פשוט טובים.

babajos

New member
הייתי רוצה להוסיף הבדל קטן

כשהיהודים קיצוניים זה בא לידי ביטוי בעובדה שהם מבדילים את עצמם ואורח חייהם מהסביבה, אין הם פוגעים באף אחד ונהפוכו מוכנים להידבר עם כל אחד בלי קשר למוצאו, הם אינם יורקים על אף אחד ברחוב וקוראים לו סיני מלוכלך או איטלקי מלוכלכך, הם מבדילים עצמם כי התורה ציוותה עליהם כך,הם לא קונים חומוס אצל ערבי כי התורה ציוותה עליהם לאכול כשר, הם גם לא קונים מיהודים שלא מוכרים כשר,אבל הם לא שונאים אף אחד, הם לא מטיפים להשמדה של אף עם, וגם בבתי כנסת של היהודים הכי קיצוניים אין הטפה להרג, אלא להיפך, ואותם לא אוהבים כי הם לא לובשים את האופנה האחרונה ומקפידים לאכול כשר ולשמור שבת ולהניח תפילין, ומה כל העובדות הנ"ל אמורות להפריע למישהו בעולם, מה מפריע ליהודי חילוני או למוסלמי שיהודי מניח תפילין או שעוסק בצדקה, אי אפשר להמשיך להשתמש בכביש בר אילן כסיבה, ויש לזה הסבר, באזור בר אילן גר רוב של ציבור דתי, בארץ יש חוק שמאפשר לציבור לסגור אזור על מנת שתושבי האזור יוכלו להשתמש באזורם לפעילותם, לדוגמא: כשיש מרתון כל תל אביב נסגרת, כיש פעילות בטיילת בתל אביב רחובות שלמים נסגרים מסביב לנוחות ציבור הנהנים מהפעילות בטיילת,כיש הפגנה של מרצ או שלום עכשיו, ליכוד או עלה ירוק נסגרות שכונות שלמות על מנת לאפשר את קיום הארוע, ושום דתי לא נוסע לשם במתכוון, וגם אם יסע לשם יועף על ידי המשטרה בנמרצות, אם נדע שאחינו המוסלמים נמצאים בצום ראמדן לא נאכל לידם ונכבד את מנהגם. אך כיש ציבור יהודים דתי שרוצה לשמור שבת כהילכתה כפי שאפילו בניו יורק מרשים לו, אנחנו דווקא הולכים לשם בשביל לבדוק אם גם אנחנו נחטוף אבנים, כדי שנוכל להצדיק את התנהגותנו. ונחזור לנושא העיקרי, אם ניקח את הקיצוניים שלהם, וזה לאו דווקא אלו שלא קונים אצלנו או אלו שלא אוהבים אותנו כי אלו הרוב, הקיצונים שלהם הם אלו שמתפוצצים על כולם ובמיוחד עלינו, והם בטח לא ידברו עם אף אחד גם לא עם מנהלים, להבדיל מהיהודי " הקיצוני " שמוכן להידבר עם כולם. אסור לנו לשכוח אגב לגבי הדו קיום בארץ שהראשונים שמתו באינטיפדה האחרונה היו דווקא אלו שדגלו בדו קיום והמשיכו ללכת לשטחם למרות שדובר צה"ל אסר זאת על כולם, ואת התוצאות כולנו יודעים. לי היה חבר אישי בשם אתגר זיתוני ז"ל שהיה אחד מראשוני ההרוגים לפני יותר משלוש שנים, הוא נהרג בטול כרם עם עוד חבר כשהלכו לבקר סוחר איתו עשו עסקים עבור המסעדה שלהם בשנקין, 5 דקות בטול כרם והם נרצחו ללא רחמים ברחוב לעיני המון ערבי שמח ורוקד, וחברי אתגר ז"ל היה הרבה יותר קיצוני ממני בכמה שהיה כמע לשלום אמיתי איתם, והוא היה הראשון שהרגו!! אז אנא לא להפחיד את הציבור שצריך להתרחק מהקיצוניים שלנו כי הם אינם פוגעים אפילו בזבובים משום צער בעלי חיים!

למעלה